Форум Рідного Міста

Бджолиний мед - не ліки...

Петро Мацура - 18-5-2012 у 11:16

... а продукт харчування.
Трохи був прикро вражений тим, що в гілці про здоров'я не знайшов нічого про мед. Тому і відкрив цю тему. Назвою хотів наголосити на тому, що коли бджолиний мед вживати як продукт харчування, то він не буде потрібним як ліки, тим більше, що традиційно при застудах його вживають з гарячим чаєм, а перегрітим він втрачає масу своїй цілющих властивостей(не вірте байкам про токсичність нагрітого меду).
Напевно в певній мірі пасічники винні в тому, що "вчора був від кашлю мед...", фармацевти в цьому питанні більш проворніші, проте перші, на відміну від других, багато часу витрачають на процес власне добування бджолопродуктів і забезпечення життєдіяльності самих виробників(бджіл), тому на рекламування і реалізацію залишається не так багато часу і сил. Та і засобами з фармацевтами не поконкуруєш...
Але це все можна виправити, завдяки інтернету, бо він, на щастя, таки доступний для багатьох і популізація бджолопродуктів, на відміну від телебачення, не вимагає великих затрат. Тож давайте поговоримо про те, що людство має з вулика і яким чином це все можна використовувати собі на користь...
Мед - це таки єдиний продукт харчування з вулика, а решта можна назвати як харчовими додатками, так і конкретно лікуючими засобами.
Повний список: мед, пилок(бджолина обніжка), перга(бджолиний хліб), прополіс, віск, маточне молочко, гемогенат трутневого розплоду(трутневе молочко), підмор(настоянка підмору), личинки воскової молі(настоянка). Здається нічого не забув... Хіба ще не слід забувати про цілюще повітря самого вулика і здатність бджіл оздоровлювати своєю мікровібрацією, що використовується в оздоровчих вуликах... Останніми роками в Україні започатковано відродження традиції медоваріння, себто виготовлення питного меду(медового вина).
Впевнений, що багато хто про це все і чув, проте це не завадить нам тут про це поговорити більш детальніше. Певний матеріал вже розміщено на сайті, що в моєму підписі і конфігурації, багато чого ще буде там описано згодом, бо сайт недавно відкритий, але я не писав це повідомлення як винятково рекламу сайту і в разі виникнення інтересу до теми готовий вести розмову і надалі.
Шануймося, бо ми того варті!

Галина Руденко - 19-5-2012 у 21:09

мені завжди було цікаво. що то за воскова моль і чи вживати настоянку з неї дійсно... як би то сказать... гігієнічно?

Петро Мацура - 20-5-2012 у 21:43

В гігієнічності вживання настойки личинок воскової молі нема ніяких сумнівів. Вулик сам по собі середовище гігієнічне, та і настоянка робиться на спирті. Інше питання - психологічний бар'єр (як то вживати хробаки?!), але, по-перше, самі личинки не вживаються, а по друге, коли мова іде про здоров'я, то такі перешкоди відступають на задній план.

Галина Руденко - 22-5-2012 у 14:35

ну це як у кого, в одних відступають, інші цей бар"єр ніяк не можуть подолати...
А личинки-то там неживі хоч?

Петро Мацура - 24-5-2012 у 08:06

Цитата: Початково розміщене учасником Галина Руденко  
ну це як у кого, в одних відступають, інші цей бар"єр ніяк не можуть подолати...
А личинки-то там неживі хоч?
Та яка ж личинка в спирту виживе? А готову настоянку фільтрують і ніяких хробачків Ви не бачите.
Очі не бачать... Ковбасу ж з магазину ми їмо... :rolleyes: