Форум Рідного Міста

Документознавство та інформаційна діяльність. Інформація для вступ...

Андрій Пелещишин - 7-7-2012 у 20:20

Запрошую усіх абітурієнтів розглянути серед можливих спеціальностей на вступ спеціальність "документознавство та інформаційна діяльність" у Львівській політехніці.
Національний університет «Львівська політехніка» займає чільне місце з підготовки фахівців із спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність». Сьогодні підготовку спеціалістів із даної спеціальності здійснює кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності (СКІД).

Я очолюю цю кафедру, колектив кафедри складається з 1 доктора технічних наук, 10 доцентів, 6 старших викладачів та 11 асистентів.

У своїй науковій та навчальній роботі кафедра СКІД об’єднує два найперспективніші напрямки підготовки спеціалістів – інформаційні технології та управлінську діяльність в умовах інформаційного суспільства.

На кафедрі викладається ексклюзивний блок дисциплін з адміністрування та модерування веб-спільнот та інформаційної розвідки в мережі Інтернет.

Навчальні плани і програми повністю узгоджені зі світовими стандартами та вимогами. Диплом спеціаліста і магістра визнається за кордоном. Кафедра здійснює міжнародну наукову діяльність, зокрема кафедра СКІД співпрацює з Університетом ім. Марії Кюрі – Склодовської (м. Люблін, Польща).

Перелік дисциплін сформовано таким чином, щоб випускник максимально легко адаптувався до будь-яких вимог працедавця та знайшов себе на ринку праці. Зв’язок із реальними умовами праці забезпечується викладанням таких дисциплін: комп'ютерні технології в діловодстві; організація діяльності інформаційних установ; керування документацією та електронний документообіг; кадровий та інформаційний менеджмент; аналітико-синтетична переробка інформації; математичні основи інформаційної діяльності; статистичні методи в інформаційній діяльності; ділові та соціальні комунікації в мережі Інтернет; офісне програмування.

Перспективні посади випускників після закінчення навчання за напрямом «Документознавство та інформаційна діяльність»: адміністративний директор; начальник відділу кадрів; інформаційний аналітик; фахівець з інформаційної діяльності; завідувач канцелярії, архіву; адміністратор системи з електронного документообігу; референт у службах державної адміністрації; аналітик інформаційних систем, комп'ютерних баз даних; фахівець зі стандартизації та управління якістю; адміністратор та модератор веб-спільнот та ін.

Студенти, які закінчили навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» напряму підготовки «Документознавство та інформаційна діяльність» мають можливість продовжити навчання в магістратурі за спеціальністю «Консолідована інформація».

Андрій Пелещишин - 7-7-2012 у 20:39

Окрім такої, в трохи офіційному стилі поданої інформації, зазначу, що на відміну від традиційного бачення цієї спеціальності, як спеціальності діловода чи бібліотекара, ми в Політехніці бачив її інакше. Це фахівець з електронного документообігу та інформаційного менеджменту, піару та соціальних комунікацій, пошуку інформації та конкурентної розвідки.
Ми добре оснащені в матеріальному плані, маєм фактично власну територію в Політехніці, з якої зробимо затишну "домівку" для студентів. Колектив кафедри молодий (середній вік 34 роки), різноплановий, цікавий.
Спеціальність зараз входить у 10-ку найконкурсніших в Політехніці. Проте вартість комерційного навчання невисока (так як накладні витрати на підготовку є нижчими ніж на технологічні спеціальності).
Практику студенти проходять у міській та обласній адміністрації, управлінських структурах Політехніки.