Форум Рідного Міста

Провідні світові виші навчатимуть безкоштовно в онлайні

Катерина Слобода - 19-7-2012 у 14:34

Дюжина провідних вищих навчальних закладів Європи та Сполучених Штатів приєдналися до проекту Coursera, що дозволяє всім бажаючим безкоштовно вчитися через інтернет.
Зокрема на платформі тепер будуть представлені програми таких вузів як Каліфорнійський технологічний інститут, Університет Джонса Хопкінса, Единбурзький університет та Швейцарський федеральний технологічний інститут у Лозанні.
12 вузів, які тепер долучилися до платформи, запропонують десятки нових курсів із мистецтва, охорони здоров’я, математики, історії, літератури, комп’ютерних дисциплін тощо.
Детальніше тут
Я зареєстрована в тому проекті ще від самого його початку, кілька курсів пройшла, але не для сертифікату, просто з цікавості, зараз ще кілька отримую, враження дуже файні, якщо знати англійську на високому рівні, то можна багато корисного для себе з них почерпнути...
Крім того передбачена можливість контролю за засвоєнням знань, але я в то не бавилася :saint:
А також є форум з розподілом за географічним розташуванням для учасників, де можна обговорити питання, які цікавлять, задати свої, і просто поспілкуватися, також з того, що зауважила, організатори дуже слідкують за негативними відгуками, і відразу виправляють всі незручності, про які пишуть користувачі.
В разі якби хто хотів пройти курси і зробити всі контрольні, то є можливість отримати сертифікат про проходження курсів.
Одним словом, класно продумали, всі матеріали можна закачати собі на комп"ютер і прослухати або прочитати коли є вільний час, до того ж вони є в різних форматах.
А ще крім того всього кожен керівник курсу надає матеріали, які допомагають широко розглянути проблему з кількох сторін, та поглибити свою загальну ерудицію...ці матеріали також доступні для скачування.
Якби хто зареєструвався, напишіть, будь ласка тут, які курси вас зацікавили і що ще корисного знайшли :)

Ярема П. - 19-7-2012 у 18:08

Катерина, про копірайт щось чули? Внизу на сторінці УкрПравди є стрічка "© 2007-2012, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Українську правду. Життя""

Катерина Слобода - 19-7-2012 у 18:19

Цитата: Початково розміщене учасником Ярема П.  
Катерина, про копірайт щось чули? Внизу на сторінці УкрПравди є стрічка "© 2007-2012, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Українську правду. Життя""

В тексті є посилання на ресурс... просто воно не кольорове ;)

Ярема П. - 19-7-2012 у 18:48

Та, дійсно, тяжко побачити!

Катерина Слобода - 24-8-2012 у 09:32

Список університетів з безкоштовними online курсами.
Багато провідних університетів надають безкоштовні online курси. До цього списку включені кілька кращих безкоштовних курсів, доступних для бажаючих підвищити рівень знань або підвищити кваліфікацію у своїй галузі.
1. Massachusetts Institute of Technology - mit.edu
Проект Університету OpenCourseWare пропонує більше 1800 безкоштовних курсів.
2. Open University - open.ac.uk
Це найбільший навчальний заклад Великобританії. Його сайт OpenLearn надає безкоштовний доступ до матеріалів курсів університету.
3. Carnegie Mellon University - cmu.edu
Університет пропонує безкоштовні online курси і матеріали за допомогою програми Open Learning Initiative.
4. Tufts University - tufts.edu
Програма університету OpenCourseWare доступна для всіх бажаючих.
5. Stanford - stanford.edu
Університет Stanford, один з провідних навчальних закладів світу, приєднався до has Tunes U для надання доступу до курсів Стенфорда.
6. University of California, Berkeley - berkeley.edu
7. Utah State University - usu.edu
8. Kutztown University of Pennsylvania - kutztownsbdc.org
9. University of Southern Queensland - usq.edu.au
Взято тут

Олена Генералова - 8-2-2013 у 18:48

Декілька місяців тому закінчила один онлайн курс при Пенсильванському Університеті з американської сучасної літератури. Досить непогано, хоча спочатку дивилась на усе це скептично, цікаво підібрані лекції та матеріал. Вкінці надіслали сертифікат на мейл. Якщо потрібно, можна попросити і вишлють звичайною поштою :)