Форум Рідного Міста

У Росії хочуть дозволити короткоствольну зброю

Андрій Пелещишин - 22-7-2012 у 19:23

http://lenta.ru/articles/2012/07/20/trespasserswillbeshot/
Цитата:
Вице-спикер Совета Федерации России Александр Торшин предложил внести поправки в федеральный закон "Об оружии": разрешить россиянам хранить короткоствольное оружие (боевые пистолеты и револьверы) и использовать его для самообороны без уголовных последствий. Снять уголовную ответственность предлагается и с лиц, убивших грабителя на своей территории. Соответствующий законопроект будет представлен президенту России Владимиру Путину, а в начале 2013 года внесен на рассмотрение Государственной Думы.

З одного боку - це лише проект. З другого боку - це все-таки пропозиція віце-спікера, очевидно з владного табору, і тому пропозиція напевно вже погоджена.
Може то би в Україні хтось таке запропонував? А як ви ставитеся до думки про спрощення доступу до зброї?

Тарас Гулка - 22-7-2012 у 20:59

З однієї сторони, кажуть, що легалізація зброї породжує збільшення злочинів з її використанням.
З іншої, недавно читав, що в Україні зареєстровано приблизно 2 млн. стволів. Незареєстровано - ще десь до 2 млн. !!! В світових рейтингах пишуть, що в Україні орієнтовно 6-7 стволів на 100 чоловік. Для прикладу, в Швейцарії - 45 на 100, в Німеччині - 30 на 100. (На жаль, джерело не можу знайти)

Враховуючи, що в Україні і так всі що хочуть мати зброю - її мають (хто легально, хто ні), то напевно вже тоді краще легалізувати.

Андрій Пелещишин - 22-7-2012 у 21:02

Цитата:
З іншої, недавно читав, що в Україні зареєстровано приблизно 2 млн. стволів. Незареєстровано - ще десь до 2 млн. !

Якщо так, то хіба за умови дуже нерівномірно розподілу.

Андрій Пелещишин - 23-7-2012 у 23:12

На Ленті.ру в коментарях до публікації кілька раз проскочила думка, що причиною такого кроку може бути банальна людська жадібність. Адже з'являється фактично новий ринок на мільярди доларів.

І ще один момент. У нас з Росією зараз фактично відкритий кордон. Треба або кордон зміцнювати від імпорту приватної зброї або підганяти законодавство під їхнє

Ростислав Ігнашенко - 27-8-2012 у 11:11

Вільний доступ до зброї небезпечний в нас. Перестрілки через день будуть біля барів. Наші ж напиваються до чортиків, а потім давай виясняти стосунки.