Форум Рідного Міста

Пані Герман: "Галичина слабка"

сумна - 28-8-2012 у 12:23

Висловлювання пані Герман з мовного питання -- просто верх цинізму.

http://www.pravda.com.ua/news/2012/08/27/6971510/

Чого б пані Герман хотіла від нас, галичан? Яким, на її думку, мав би бути наш спротив? Мабуть, акти громадянської непокори, зі всіма наслідками, що з них випливають? Їй кортить, щоб пролилася кров? Щоб хто-небудь, наприклад, вчинив акт самоспалення?

"Я розповідала своїм друзям і соратникам про те, що в галичан, моїх земляків, забирали заводи, забирали землі – вони мовчали. Але я казала, що якщо хтось спробує забрати мову, вони цього не віддадуть. І коли біля Українського дому вийшло 150 чоловік, я опустила очі з соромом. Я помилилася. Люди не вийшли".
Отже, пані Ганя сама розповіла, хто в неї друзі і соратники. Ті, що відбирали, відбирають і будуть відбирати в галичан все. То як сміє вона відкривати рота і судити когось?

Світ змінився, ніхто не піде їм на втіху чинити самоспалення. Але якщо одна сторона сіє вітер, то з другої таки прийде буря, от лише поки не знаємо, у якій формі.

Юрій Сєров - 28-8-2012 у 15:38

Колись читав статтю, що ми усі живемо в час "великої байдужості". Політична ситуація, що зараз склалася, помножила це все на 100 або більше. На жаль, мова не стала тим подразником, який би заставив людей вийти на вулиці. У той же час, відмінити напр. субсидії - і людей вийде в рази більше. З іншого боку, десь зрозуміло, що закон то насправді мало що змінить. У нас що, просто побачити хорошу україномовну програму, фільм? почути музику, знайти книгу...

І сподіваюся, буря таки прийде... :mad:

Андрій Пелещишин - 28-8-2012 у 19:37

Явно провокативна заява... Хай сама Герман би і пікетувала Адміністрацію Президента чи що там.

Надя Марковець - 29-8-2012 у 13:33

Цей мовний закон їм ще добре аукнеться і то зовім не так як вони очікували. От уже в Ізмаїлі на Одещині відмовили місевим болгарам в реєстрації болгарської як регіональної мови, аналогічно на Херсонщині турецька мова не стала регіональною...а люди тепер хочуть іти в суд...і довести, що їх проживає 10% не так і складно.