Форум Рідного Міста

Заборонені мультфільми

Христина Оліярник - 29-11-2012 у 00:19

Нещодавно в руки попала брошура про дослідження популярних серед дітей мультфільмів,які варто заборонити.Це - "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемони", "Сімпсони" та багато інших. Вони, на думку укладачів брошури, несуть реальну загрозу дітям.
Ось далеко не повний список мультфільмів, які можна розглядати як шкідливі для дітей:
1."Ну, постривай!"
Вовк пропагує куріння та хуліганство.
2."Том і Джері"
Заборонений до показу до 16 років через сцени насильства і нанесення каліцтв без осуду і співчуття до жертви.
3."Губка Боб"
Пропаганда гомосексуалізму.
4.Аніме
Пропаганда гендеру, збочень, жорстокості.
5."Сімпсони"
Руйнування сімейних цінностей.
Повний список можна переглянути тут http://news.tochka.net/ua/127936-multfilmy-pod-zapretom-chto-vredno...

e5d4f49-300.jpg - 21kB

Наталка - 29-11-2012 у 16:50

Я вам не скажу за Симпсонів, але я ще у 5 років знала, що Вовк із "Ну, постривай!" - персонаж негативний, і повторювати за ним нічого не слід. Ось, виросла давно, і не палю узагалі. І ніколи не палила. І хуліганкою не була.
Маразм міцнішає...

Ольга Косовська - 29-11-2012 у 22:42

якщо вовк із "Ну, постривай" пропагандує куріння і хуліганство, то що тоді пропагандує вовк із казки "Червона шапочка"? :) Ось уривки: 1. "Вовк натиснув клямку, двері відчинились, і він, не промовивши й слова, стрибнув до бабусі та враз проковтнув її." 2. "Тільки-но вовк це сказав, як прожогом схопився з постелі й проковтнув бідну Червону Шапочку."

А мисливець із цієї казки, то взагалі "ізверг" , ось що робить він " Хотів був застрелити його з рушниці, та подумав, що вовк міг ковтнути бабусю живцем, то, може, якось пощастить її врятувати, і не вистрелив, а взяв ножиці й почав пороти черево сонному вовкові. Розпоров трохи і бачить, щось там ясніє червоне — оксамитова шапочка! Розпоров ще далі — аж звідтіль вискочила дівчинка й скрикнула:
— Ох, як же я злякалася! Як було темно у вовка в череві!
А потім вийшла й стара бабуся. Вона вже ледве дихала. "

Хай вже краще дитина дивиться як вовк курить .....

Андрій Пелещишин - 29-11-2012 у 23:22

А я трохи продисоную.
Моєму малому "Ну постривай" взагалі нецікаве. Воно суто по радянських мотивах, кому цей стиль життя невідомий, мульт стає не надто цікавим.

Щодо інших мультів у списку - у мене вони захоплення не викликають, і коли мій син їх дивиться в онлайні, я його підбиваю змінити на якісь інші. "Том і Джері" - тупі жарти з наковальнями що падають... Аніме - пожалійте дитячі очі! Сімпсони? Я таки хочу, щоби в дитини було відчуття якоїсь естетики, а на карикатурах його не виховати. Це ж стосується мультиків про такого дебілкуватого робота. "Губка Боб" - ну можливо тут і перегнули.. Але.. я донедавна до нього спокійно ставився, але як почув з вуст "Боба" фразу в стилі "я повний невдаха...", а через півгодини цю ж фразу з точністю до кожної букви вже від сина, який пробував тим пояснити ляпи в домашньому завданні - змінив своє ставлення.

Julia_Lukyanova - 30-11-2012 у 00:20

Я думаю з аніме вони загнули, є ж різні жанри...та й сюжети часто цілком позитивні і добрі, а деколи навіть дуже повчальні)

Таким чином можна і кіно загалом критикувати, адже в деяких фільмах теж купа збоченств чи насилля і т.п.

плюс аніме прирівнювати до звичайних мультиків не слід, адже воно розраховане в більшості на дорослу аудиторію, а не дітей.

а от що мені дійсно з мультиків не дуже подобається, то це мабуть "Маша і Ведмідь" (там гг просто якась скажена і неврівноважена, не хотілось би, щоб дітки брали з неї приклад, та й ведмедика жаль Т_Т).

Averkova_Olya - 1-12-2012 у 14:46

Заборонила б всі ці мультики, хоча в "Ну, постривай!" не бачу нічого поганого, звісно він не для маленької дитини. А як можна дивитись "Сімпсонів" чи "Губку Боба" просто не розумію. На мою думку, дитинство повинно починатись з добрих мультиків, без сумініву в кожному мультику показані якісь шкодні моменти, але ж це для сюжету та цікавості). До таких можна віднести: "Твоє з Простоквашино"(обожнюю цей мультик), "Кіт Леопольд" тощо.

Наталка - 1-12-2012 у 21:49

Я взагалі би не брала на себе сміливість забороняти мультики. Губку Боба не дивилася, про що там, не знаю, і знати особливо не хочу :)) Сімпсонів не дивлюся, але, за великим рахунком, практично в кожному мультику можна знайти щось таке, заборонене, а про казки народні я взагалі мовчу. Досі пам’ятаю, як я в дитинстві боялася казки про Івасика-Телесика. Пригадуєте? Там, де канібали. :D То, може, й казки теж туй-во... під заборону? А оце що? ""Чебурашка, мовляв, є незрозумілою неіснуючою твариною, яка загрожує дитячій свідомості". (с) - це такий жарт, чи що? А мої улюблені Бременські музики, я в 5 років усі пісні напам’ять знала? А Троє з Простоквашина?

Андрій Пелещишин - 1-12-2012 у 22:44

Напевно забороняти нічого не варто, адже заборонений плід, як відомо - солодший. Можливо саме в цьому секрет успіху на наших теренах купи низькосортної телепродукції на початку 90-х, коли і сформувалися деякі, доволі паскудні, культурні традиції.
Але рекомендувати і не рекомендувати слід. Нехай навіть у обговоренні на форумі, але це все рівно вже причина задуматися. Так чи інакше - вирішувати батькам. Тільки вони в нинішньому світі несуть відповідальність за духовний розвиток дитини. Тому їм вибирати. Але думати треба. Зрештою і універсальних рекомендацій немає. Адже можливо якійсь гіперагресивній дитині (а тепер, до речі, таких купа!) "Губку Боба" варто показувати, як модель неконфліктної поведінки і приязності. А якомусь заляканому хлопчику може і варто було би чогось повчитися в Союзмультфільміського Вовка.
Але лишити дитину на відстані 1 метра біля телевізора де блікає СейлорМун чи Драгонбол, і потім дивуватися, що в дитини тіки - щонайменше нелогічно. Так само нелогічно дивуватися, якщо 4 річна дитина кине на голову -річного братика праску - це ж було в тому такому милому і потішному "Том і Джері".

Щодо радянських мультиків. Я переконаний, що якщо відкинути ностальгічний смак молодості, залишається не так вже і багато хорошого.. Космополітичні чебурашки з гєнами, які за "замовчуванням" не мають походження (окрім коробки з апельсинами) - чим не дитяча модель нинішнього космополітичного населення великих міст?
"Простоквашино"? Ця сувора документалістика (я не жартую!) деградації російського села (пам'ятаєте - "живітє, хто хатітє" теперішнім дітям не цікава. Чесно - не цікава! Правда там непогані звукові доріжки (як і в більшості радянських мультиків), але потім не дивуйтеся, коли в 15 років пересічний львівський хлопчак не годен прожити і дня без російської попси...
Щодо "Бременських музикантів", "Снігової королеви", "Горбоконика" і інших екранізацій відомих дитячих творів і світових шедеврів - тут звичайно, старі радянські мультики рулять.(хоча "Вінні-Пух" здається таки кращий в американців, а сучасний "Хортон" не йде в порівняння з радянським уродцем).
Це ж стосується багатьох вдалих екранізацій народних казок. Правда, переважно українських. Пригадую якісь мутні мультики за мотивами казахських-бурятских-чукотських казок... Їх рекомендувати точно не треба :)

Повертаючись до головної теми - забороняти не потрібно. Але давати негативні рекомендації слід, і якщо є достатня компетентість і зваженість радника - батькам варто принаймні задуматися над тими рекомендаціями. Але це стосується усього, не тільки мультиків - від чупачупсів до мотоцикла.

Оксана Волощак - 4-12-2012 у 14:48

Основне, що "Капітошка :sing:" не
заборонений, мультик - щастя мого дитинства, та що там дитинства, я його і досі обожнюю)

Олена Вороблевська - 4-12-2012 у 16:21

Мені взагалі здається, що автори сучасних мультиків думають про що завгодно, а не про те, що це будуть дивитись діти. Як на мене, в цих мультах повністю відсутній здоровий глузд:) Це ми, можливо, ще і виросли на нормальних і добрих мультиках, а що будуть дивитись наші діти?! Я вважаю, що радянські мультики набагато кращі, ніж сучасні.
Окремо хочу виділити мультики Disney (вони завжди чудові)!;)

Христина Оліярник - 6-12-2012 у 21:00

Цитата: Початково розміщене учасником Олена Вороблевська  
Мені взагалі здається, що автори сучасних мультиків думають про що завгодно, а не про те, що це будуть дивитись діти. Як на мене, в цих мультах повністю відсутній здоровий глузд:) Це ми, можливо, ще і виросли на нормальних і добрих мультиках, а що будуть дивитись наші діти?! Я вважаю, що радянські мультики набагато кращі, ніж сучасні.
Окремо хочу виділити мультики Disney (вони завжди чудові)!;)


Дуже люблю мультики Disney!Вони дійсно цікаві,захоплюючі і нічого незаконного в них немає!:sing:

Юлія Рижова - 9-12-2012 у 23:11

Цитата: Початково розміщене учасником Олена Вороблевська  
Мені взагалі здається, що автори сучасних мультиків думають про що завгодно, а не про те, що це будуть дивитись діти. Як на мене, в цих мультах повністю відсутній здоровий глузд:) Це ми, можливо, ще і виросли на нормальних і добрих мультиках, а що будуть дивитись наші діти?! Я вважаю, що радянські мультики набагато кращі, ніж сучасні.
Окремо хочу виділити мультики Disney (вони завжди чудові)!;)


Повністю підтримую!!! Я просто обожнюю радянські та Disney мультфільми.... Не розумію звідки такі негативні думки в укладачів цієї брошури.... Вони б краще забороняли такі мультики як "КітПес", "Оггі та кукарачі", "Сімпсони"...

Nadia Chop - 17-12-2012 у 17:21

Я люблю ці мультфільми! Мої сусіди яким 3 і 5 років, з задоволенням дивлються їх! Так що заборона їх це є дурість!!!!!

Андрій Пелещишин - 17-12-2012 у 19:33

Читаю
Цитата:
Нещодавно в руки попала брошура про дослідження популярних серед дітей мультфільмів,які варто заборонити.Це - "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемони", "Сімпсони" та багато інших.

і розумію, що тема суто емоційна, ніхто не пробує прочитати що пише вище
Цитата:

Повністю підтримую!!! Я просто обожнюю радянські та Disney мультфільми.... Не розумію звідки такі негативні думки в укладачів цієї брошури.... Вони б краще забороняли такі мультики як "КітПес", "Оггі та кукарачі", "Сімпсони"...


А потім уже виникає
Цитата:

Я люблю ці мультфільми! Мої сусіди яким 3 і 5 років, з задоволенням дивлються їх! Так що заборона їх це є дурість!!!!!

Ці - це які? Ті які не рекомендують, чи ті, що тут думають, що їх не рекомендують?

Щоправда, на мою думку, уподобання дітей 3хрічного віку не є причиною до рекомендації чогось. Якщо дитина любить облизувати лопаточку для піску, то це потрібно рекомендувати?

Петро Гонсалес - 5-9-2013 у 13:28

Здається мені, радянський довоєнний фільм-казка "Новий Гулівер" (1935) у післявоєнні роки був заборонений у СРСР. Нещодавно показували по Першому Національному: приголомшило! Таке враження, що творці японського аніме черпали натхнення саме з радянського "Нового Гулівера"!

http://animator.ru/db/?p=show_film&fid=2453
http://ru.wikipedia.org/wiki/Новый_Гулливер

Чому був заборонений? Не знаю, імовірно через неймовірне видовище, яке б'є по мозгах і нервах, збуджує. Подібне відбувається, твердять психотерапевти, під час перегляду порнографії. Тому радянське керівництво оберігало своїх людей від зайвого перенапруження та збудження. :saint: А то, ще чого, думки всякі потім полізуть у голову проти радянської влади... :baddevil:

Передивіться його, хто ще не бачив - не пошкодуєте: 1935 рік випуску, СРСР, "Москінокомбінат" - це реально круто! :o
novui_gulliver.jpg - 46kB

Див. коменти на "Кинопоиску".
http://www.kinopoisk.ru/film/46478/

Катерина Морозова - 7-11-2013 у 13:38

Цитата: Початково розміщене учасником Христина Оліярник  
Нещодавно в руки попала брошура про дослідження популярних серед дітей мультфільмів,які варто заборонити.Це - "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемони", "Сімпсони" та багато інших. до

З усім згодна, не даю дивитись ці мультики дітям, окрім Лунтіка.....що там поганого? Іноді правда дивляться Машу :(

Ольга Горова - 12-11-2013 у 15:51

А якщо розібратися, то в кожному мультфільмі можна знайти щось негативне. А що там в Лунтику поганого то знайшли?

Катерина Морозова - 13-11-2013 у 09:25

Мені це теж цікаво, що поганого.

Петро Гонсалес - 13-11-2013 у 09:57

А про "Машу і Ведмідь" що, забули?
Цитата:
Російський мультик "Маша і Ведмідь" розвиває у дітей садизм - психологи.

Цитата:
Мультфільм "Маша і Ведмідь" назвали класичним прикладом садомазохізму.


Та й сам вигляд тої "Маші" якийсь непривабливий: дівчинка-дегенерат з постійно відкритим ротиком.

Masha2.jpg - 23kB