Форум Рідного Міста

Найромантичніші місця Львова

Iryna Bilous - 21-12-2012 у 22:34

Львів - місто для закоханих, і немає людини яка з чим би не погодилась, воно неначе огорнуте романтичною атмосферою. Вузенькі вулички, бруківка, вечірнє світло ліхтарів, все це наповнене своїм неповторним шармом. Запах кави і приємні мелодії вуличних музикантів, це те , що є запорукою ідеального романтичного побачення)
А які місця у Львові є найромантичнішими для вас? :)

4e11d2e57549fa3422ec3d973d5f5a6fe4f915c86179f.jpg - 37kB

Петро Гонсалес - 23-12-2012 у 23:29

Далекий від романтики, але приємно бути на Кривчицях. Тихий та спокійний куточок Львова... Район Кривчицької дороги, вулиці Старознесеньскої. Особливо зимової пори Кривчиці бувають затишними. Ще можна зарахувати до цієї категорії і вулицю Новознесенську, але рівно до того повороту праворуч, що виходить на Богдана Хмельницького, бо далі починається бедлам...

А центр міста для мене давно вже втратив своє реноме, бо він тепер цілковито належить туристам. Рівно ж як і те, що Львів і так не є livable city, себто місто, вигідне для прожиття. Це у світовому вимірі. Але і в українських маштабах він у 2012 році був лише на 11 сходинці... Щось заважає йому стати комфортнішим...
http://news.tochka.net/ua/124210-chernovtsy-vozglavili-top-20-komfo...

Ярема П. - 24-12-2012 у 22:39

Якщо вже мова про місто і туристів, то скажу, що така доля чекає всі туристичні міста. З Часом цетр перестане взагалі належати львів’янам, це буде мекка для туристів. Львів’ян потіснять на околиці. Вже зараз не зовсім комфортно чуєшся в центрі, немає того затишку, шарму... Бачу зараз показуху, "заманіловки". Бізнес прийшов і потіснив душу міста. Така бачиться в Польщі, в туристичних містах. В місті ніби два потоки, що проходять один крізь другий, не перетинаючись, мешканці і туристи.

Андрій Пелещишин - 24-12-2012 у 23:16

Колись дууже давно тут була тема (годі її зараз знайти) про пріоритети розвитку Львова. Я тоді десь так приблизно і написав як Ярема, попавши в дисонанс з хором захоплених туризмом.
Я згоден, що туризм як бізнес - дуже перспективно і має багато плюсів (для мене перший плюс - це екологічність цього бізнесу). Але є багато загроз і наслідків які треба розуміти. Наприклад, треба змиритися з втратою "права" на історичний центр міста. А то ми ніби і для туристів стараємося, а в одночас держустанови в самих ключових для туристів точках тримаємо. От два потоки і змушені перетинатися.
"Душа" міста повинна переселитися в інше місце (якщо туризм рулитиме). Може в район Снопківської, може Підзамче. Але центр - це нам туда зась. Особливо з дурнуватими святкуваннями "обливаного понеділка", а також політичними акціями і агітпалатками.
А ще більше "туристичний" напрям мене хвилює потенційними небезпеками в сфері моралі. Не хочеться, щоби для наших дівчат кар'єра путан чи навіть хостес була одним з найпривабливіших варіантів життєвого вибору.
Виживати треба. Але і жити треба також.

Ярема П. - 25-12-2012 у 00:45

http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/41959/Jevropa_v_Ukraj...
Ось цікавий текстик від Ігора Лильо якраз в тему про романтику і туристів.

Олена Генералова - 26-12-2012 у 22:56

Львів, й направду одне з найромантичніших міст світу.
Це маленькі Париж та Прага, Відень, Краків, Вроцлав...
Ніщо не зрівняється з Його харизмою та настроєм.
У мене це Львівська дощова бруківка, вуличні музиканти та середньовічні-дівчата-продавці цукорок, а ще вузька вуличка, що веде від Високого Замку... Ні, а ще Львівські під"їзди, сховані, по таємних закапелках...

Ірина Павлишин - 2-2-2013 у 23:24

Львів дуже красиве і по-справжньому романтичне місто. А найромантичніше місце у ньому-це італійський дворик на Пл. Ринок,який я і обрала для своєї весільної фотосесії.

Олександр Завада - 2-2-2013 у 23:36

Цитата: Початково розміщене учасником Петро Гонсалес  

...приємно бути на Кривчицях...

У мене на Кривчицях ділянка і невеликий будиночок. Мені там завжди добре спиться. Тепер я розумію чому.

Зоряна Лобода - 18-11-2014 у 19:41

Тераса на даху готелю «Швейцарський».