Форум Рідного Міста

Перспективи дозволу особистої травматичної зброї

Андрій Пелещишин - 19-5-2013 у 13:23

Почалися розмови та підготовка якихось проектів законів від Кабміну щодо суттєвого спрощення купівлі травматичної зброї.
Як у суспільстві так і в правлячих колах є різні думки та мотивації

З усіх аналітичних матеріалів на цю тему найкращим мені видався російський http://lenta.ru/articles/2013/05/18/nonlethal/
а ще там є доволі багато цікавих коментарів, які висвітлюють проблему з різних боків та на основі реального досвіду різних країн
http://lenta.ru/comments/articles/2013/05/18/nonlethal/

Так чи варто відкривати широкий доступ до "несмертельної" зброї?

JumpingRat - 20-5-2013 у 13:55

"Несмертельна зброя" - це оксюморон. Вона нелетальна лише за певних умов застосування, і то лише з певною імовірністю. Тому звичайно більш корисно було би дозволити використання з метою самозахисту короткоствольної вогнепальної. Але насправді проблема навіть не в дозволі чи запереченні певного виду зброї для громадян, а в створенні номального законодавства щодо самозахисту і нормальної практики його судового застосування. Щодо останнього, з огляду на актуальну ситуацію в країні, в мене є великі сумніви.

Андрій Пелещишин - 20-5-2013 у 22:49

Там у коментарях на Ленті.Ру якийсь чоловік особливо застерігав щодо небезпеки використання травматики за умови наявності в суспільстві достатньої кількості справжньої зброї. Мовляв людина з травматиком провокує небезпеку для себе і може отримати справжню кулю. Певний резон у цьому звичайно є.

Рост - 21-5-2013 у 01:03

Гірше, що кількість хуліганських нападів з використанням травматиків побільшає.
Психічно врівноваженій і здоровій глуздом людині зброя не потрібна, вона зацікавить перш за все закомплексованих малоліток (не обов'язково молодих роками), які в інший спосіб самоутвердитись не уміють.

Андрій Пелещишин - 21-5-2013 у 09:59

Справедливості заради, мушу зазначити, що одній близькій мені людині травматичний пістолет дуже допоміг при зустрічі з вуличними хуліганами.