Форум Рідного Міста

Народ проти міліції...

Андрій Пелещишин - 13-7-2013 у 10:27

У суспільстві починається ескалація протистояння "народ vs міліція". Це вже факт...
Люди так як би і не дуже винні у такій ситуації. Багато років влада ігнорувала факт, що міліція користається не любов'ю, а ненавистю простих людей. Ігнорувалося багато поганих речей які процвітали в органах, а у замін влада отримувала лояльність силових структур (якась нездорова схема, нагадує пізньофеодальну схему з творів Дюма), які фактично деградували до рівня найкраще організованих угрупувань..

Це сумно і страшно. І маєм за 2 тижні два масові напади на міліцейські участки - спочатку в провінції, а потім у самій столиці! Притому це не п'яні хулігани, а доволі свідомі люди, багато яким є що втрачати.
Цікаво, що міліція в обох випадках не змогла нічого протиставити, і обидні ситуації розгорнулися на користь нападників (принаймні формально визнана їхня правота). А це є прямий сигнал суспільству - саме ця модель працює, громи їх!
Можливо в цьому є шанс почати реальні глибокі зміни в суспільстві.
Але є і друга сторона медалі, знайома нам з початку 90х. Тоді також правоохоронна система розвалилася, і тодішня нелюбов людей до міліції стала важливим базисом для побудови бандитського суспільства, результатами якого ми і зараз "насолоджуємся". Я думаю, що і нинішній очільник держави це продукт саме цього процесу - успішного протистояння криміналу органам і їхнього захоплення.

Здається, якщо влада не почне жорсткої швидкої реформи зверху, ситуацію стабілізувати вже не вдасться, максимум - "збити температуру". Але ця влада нічого не почне, чому саме - не буду пояснювати очевидні речі...

Тоді залишається два варіанти: або людей вестимуть підозрілі особи з показовою вічливістю та специфічною лексикою і тоді - ще мінус 20 років розвитку держави і 10 мільйонів населення; або ці пародії на політичні партії, що в нас є, таки пробудять в собі громадянське почуття і займуться ділом, притому заради не тільки свого, але і суспільного щастя.
До речі зараз колосальний шанс є в Свободи. Не просто прийти до влади, а справді розпочати зміни в суспільстві. Як не сумно, я не знаю більше популярних партій, які можуть взяти участь у діях на стороні протестантів, але водночас і мати явних зв'язків з криміналом.

Андрій Пелещишин - 19-7-2013 у 17:26

Читаю http://www.pravda.com.ua/news/2013/07/19/6994603/
Чи це журналісти перекручують (це цілком можливо), чи в нас справді
Цитата:
"З цієї лавки у нас падає по 100 чоловік на день!... Від цього не можна померти!", - зазначив він.

Це щодо справи про смерть чоловіка в відділку міліції
Цитата:
Колишній начальник Шевченківського райвідділу міліції Києва Петро Мірошниченко впевнений, що загиблий студент Ігор Індило отримав закриту черепно-мозкову травму через падіння внаслідок нападу епілепсії.

Про це він сказав в ході допиту в Деснянському райсуді Києва, передають "Українські новини".

"У цієї дитини (Індила) була травма з 4 років! Та в нього епілепсія була!", - сказав Мірошниченко, зазначивши, що йому коштувало чималих зусиль отримати цю приховану батьками інформацію.

Він вважає, що Індило помер не після падіння з лавки у КПЗ, а після несподіваного падіння через напад епілепсії в кімнаті дізнання.


Чого тільки не ясно, в нього у відділку люди мають з лавок падати?

dr.Trollin - 20-7-2013 у 11:43

чого-чого...
"через недофінансування логістико-технологічних операцій з прикручення лавок для підозрюваних до непорушних будівельних конструкцій (зокрема стіни) "

а шо?

Юрій Сєров - 23-7-2013 у 00:13

Як на мене, то за ці 2-3 роки міліція розгубила залишки довіри. П'яні міліціонери давлять на машинах людей, ґвалтують дівчат - це вже край. Далі будуть хіба що самосуди...

Андрій Пелещишин - 30-7-2013 у 22:51

Не зовсім в тему, але дотичне. Зброю, відібрану в злочинців, в міліції не знищують, а використовують для здійснення нових злочинів
http://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/1586844-zbroya-z-yakoy...

Dmy - 31-7-2013 у 03:17

Ну а чого добру пропадати? Лежить без діла, амортизується.
Ощадлива у нас міліція.

Андрій Пелещишин - 31-7-2013 у 14:05

А зараз активно шукають заслуженого діяча правоохоронних органів, який так заощадив. Щоби винагородити :)

Dmy - 31-7-2013 у 20:23

Пізно почали. І це, всіх не перешукаєте!

Андрій Пелещишин - 31-7-2013 у 21:57

А тема в суспільстві живе своїм життям.
http://www.pravda.com.ua/news/2013/07/31/6995268/

Юрій Сєров - 13-8-2013 у 06:12

Ну і що хотіти від такої міліції.
Взяли випустили Мельника, фактично. Нібито зняв браслет. Що то за браслет такий якісний?
Тепер оголосять в міжнародний розшук... Клоуни.