Форум Рідного Міста

Майбутнє Кайзервальду

Андрій Пелещишин - 26-8-2013 у 12:30

Тема навіяна ось цим
http://zik.ua/ua/news/2013/08/25/426054
Цитата:
Львівське Знесіння матиме канатну дорогу, невеликий зоопарк, розарій і навіть вай-фай у нових, спеціально обладнаних для відпочинку місцях. Про такі новинки оголосив директор парку Руслани Гречаник. Замість смітника колись буде розарій, або ж сад націй – який засадять квітковими прапорами різних країн. Розширюють і зоокуток. Планують розбудовувати вело-, кінні та пішохідні доріжки.

Тим часом громадські активісти – охоронці Знесіння нарікають: парк все менше нагадує те, чим він був із самого початку – шматком дикої природи у центрі Львова. Якщо всі плани втілять – Знесіння стане просто ще одним великим парком-атракціоном. І, можливо, значно меншим за площею, аніж є зараз.


Такого великого фраменту майже дикої природи майже в центрі, як має Львів, мають небагато міст.
Звичайно, так чи інакше має бути як державна, так і місцева політика розвитку цієї території, інакше за нинішніх умов рано чи пізно усе буде або порізано під забудови, або занехаяно.

Але який з шляхів має вибрати Львів? Чи справді, потрібно позиціонувати Знесіння як місце для комерціалізованих розваг, чи просто краще кинути зусилля на утримання території у нормальному стані та її облагородженні.
Перший варіант в принципі у чомусь логічний, на Знесінні маса місць де люди взагалі не ходять і виглядають вони дещо запущені. Можливо там і і можна було би щось робити. Але чи не стане політика культурного освоєння способом знищення публічного простору (якого і так чим раз тим менше) і прихованої приватизації золотої землі?

Юрій Сєров - 26-8-2013 у 18:15

Продадуть. Щоб Садовому з його особняка було близько на лижі і в зоопарк...

Андрій Пелещишин - 30-10-2013 у 13:19

Супер-атракціон "канатна дорога", що встановлено на Знесінні, має бути ліквідований.

http://zik.ua/ua/news/2013/10/30/kanatna_doroga_u_lvivskomu_znesinn...

З моїх спостережень особливою популярністю він не користався.