Форум Рідного Міста

Водії, вмикайте фари

Андрій Пелещишин - 27-9-2013 у 09:51

Цитата:
C 1 жовтня на всіх механічних транспортних засобах поза населених пунктів повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності - ближнє світло фар.


На машинах повинні бути включені денні ходові вогні або ближнє світло, відповідні вимоги передбачені пунктом 9.8 Правил дорожнього руху.

"Основна мета цієї вимоги - зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення рухомого транспортного засобу", - підкреслили в ДАІ.

Така норма буде діяти до 1 травня.

http://www.pravda.com.ua/news/2013/09/27/6998809/

Юрій Сєров - 27-9-2013 у 10:21

В Європі це вже давно прийняли, ще мабуть років з 10 тому. У таку погоду як зараз - дуже потрібна річ.

Петро Гонсалес - 27-9-2013 у 16:17

У 90-х рр., пам'ятаю, вже запроваджували таку систему: вдень світити фарами. Всюди: і в населеному пункті, і поза ним. Не прижилося, бо, мабуть, самим начальникам ДАІ і не тільки ДАІ було некомфортно переміщатися по вулицях міста, освітленому вдень фарами машин. Неприємні відчуття. Хоча сьогодні в фарах сучасних авто є світлодіоди, які так різко не б'ють, а лише помічають габарити автомобіля. Та й то тільки стосується поза населеного пункту. Хоча, припускаю, крутелики на своїх "тачках" будуть їздити постійно з ввімкненими фарами, щоб лише їх помічали і їхню круту машину. Що ж поживемо - побачимо. На то вони екперименти, щоб їх спочатку випробовувати. На автомобілістах... А на кому ж інакше?.. :baddevil:

Andreas - 27-9-2013 у 18:36

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
В Європі це вже давно прийняли, ще мабуть років з 10 тому. У таку погоду як зараз - дуже потрібна річ.

Європа неоднорідна. В нас такого закону нема. Але... всі (ну, майже всі) включають. Ніц не коштує, а безпечніше. Я тільки в сонячну погоду не вкючаю - все одно фар не видно, а підсвітка приладів трохи яскравіша.