Форум Рідного Міста

Cанкції ФІФА до "синьо-жовтих" та "Арени-Львів"

Марія Павлюх - 29-9-2013 у 16:37

"Дуже жорстко покарали нас. Шкода уболівальників, збірну, яка у вирішальному матчі залишиться без підтримки", - сказав Маркевич
http://football24.ua/home/showSingleNews.do?markevich_shuhevich_i_b...

"Місто Лева приречене пропустити відбіркові цикли до Євро-2016 і ЧС-2018. Припускаю, що поки загориться зелене світло, Мессі закінчить кар’єру, на Марсі створять перші поселення, а «Арену Львів» розберуть по цеглині, позаяк нікому не потрібна. Сумна перспектива."
http://football24.ua/blogs/showBlog.do?yak_vam_spitsya_mistere_blat...


і ще одна цікава стаття: http://www.profootball.ua/2013/09/26/antifashizm_kak_prikrytie_ili....

Петро Гонсалес - 30-9-2013 у 01:12

Справедливе покарання. Треба "кінчати" з тими "нациками". :mad:
То, між іншим, і Димінський винуватий, що дозволив свого часу Тягнибоку "обробляти" своїх фанів "Карпат" радикальним націоналізмом.:mad: Тепер той втік до Брюселя, полишивши напризволяще свій проект "ВО "Свобода".
І взагалі на стадіоні під час матчу неможливо нормально посидіти, подивитися наживо матч: дикі вигуки, страшні п'яні морди, які лузають "сємушки" і розпивають спиртне. Дикуни якісь... :o

Юрій Сєров - 30-9-2013 у 09:56

Також збирався написати про цю "дуже приємну" новину. Але спершу почитав статті і помоніторив настрої уболівальників.

Особисто для мене там дуже багато незрозумілих моментів і мені виглядає, що усі ці звинувачення мають довгий шлейф.
Уперше Україну у расизмі почали звинувачувати ще напередодні Євро-2012, тоді навіть Соул Кемпбелл виступав по англійському ТВ і закликав не їхати в Україну. Звідки в Англії узяли, що у нас процвітає расизм - невідомо.
Але це було тоді, зараз маємо продовження.

ФІФА винесло свій вердикт на основі подання від ФАРЕ. По-перше організація якась дуже підозріла, керують якою поляки:
Цитата:

Одним из главных направлений работы FARE был признан некий Eastern European Development Project, программа, которая призвана уменьшать количество расистов на стадионах Восточной Европы. Руководят же этой программой три поляка - Рафаль Панковски, Яцек Пурски и Михал Ричански… Дальше, думаю, можно не рассуждать, почему за последнее время мы не слышали об венгерском, польском, чешском, и даже балканском национализме, зато нам уши прожужжали портретами Степана Бандеры, Романа Шухевича и остальных вождей украинских националистов времен Второй Мировой…

Само собой, поляки ненавидят УПА, так как во время Войны имели место жестокие стычки между украинскими повстанцами и польскими войсками, причем эти стычки проходили с переменным успехом. Кроме того, Бандера был приговорен к смертной казни еще в тридцатые годы, так что один его портрет до сих пор приводит в ярость поляков. Но, в то же время, заставляет одобрительно кивнуть жителя Галичины… Два народа – два разных мнения, и это еще хорошо, что сейчас эти мнения мирно (или, более-менее мирно) сосуществуют. Еще сто лет назад на этой почве совершались теракты, гибли люди, проводились зачистки мирного населения…

По-друге, звинувачення також підозрілі. Піротехніка (а де її немає?), націоналістичні символи та "мавп'ячі жести" в сторону Едмара від 30 чоловік.
За піротехніку таких санкцій би не було. Про "мавп'ячі жести" - взагалі смішно. По-перше, як спостерігачі визначили, що жести були саме мавп'ячі? Може, уболівальники так раділи, коли гол забили. Як можливо було порахувати, що саме 30 людей? Я вже мовчу, що зазвичай на стадіоні такий шум, що почути там щось малореально. Відеодоказів, наскільки я розумію, немає.
З націоналіистичними символами також нічого не ясно. Так, були портрети Шухевича і Бандери. Але вони і раніше, на інших матчах були. Ніби то ще був герб дивізії "Галичина". Знову ж таки, мала б бути аргументація у чому саме нацизм? Герб дуже схожий на герб Галичини, невже у ФІФА аж так розбираються в геральдиці?

Йдемо далі. ФФУ в лиці Конькова і Стороженка не спромоглися ні на який адекватний захист української сторони. З їхньому мичання і соплежування склалося враження, що вони навіть тішилися з того, що відбулося. Дуже дивно.

Взагалі кажучи, щоб зрозуміти, хто у цьому винен, слід подумати, кому це могло б бути вигідним і які причини. Це цілком могли бути як спортивні, так і політичні або, ймовірніше, їх суміш.

Хто б це міг бути?
1. Поляки. Це вигідно їм як з спортивної точки зору (гра у Харкові без уболівальників, можливе зняття очок з зб. України) так і з політичної (весною вони за підтримки української п'ятої колони вчергове "макнули" Україну з питання Волинської трагедії). Зараз вчергове нагадали, як вони до нас ставляться і що думають про наших героїв. Поляки в керівництві ФАРЕ виглядають як аргумент на користь цієї версії.

2. Янукович. На носі президентські вибори і це дуже хороший варіант налаштувати увесь схід проти Львова і Західної України загалом, зіткнути вчергове нас (висловлювання уболівальників, особливо харківських, донецьких у більшості дуже категоричні і агресивні). Бо з мовою знову може не пройти. Млява позиція ФФУ також наштовхує на такі думки. До речі, апеляція подана?

3. Як це не смішно, але є версії, що ... Димінський. Що станеться з Ареною-Львів за 5 років можна хіба що уявляти, якщо там не буде жодних футбольних матчів. Тепер керівництво міста і області можуть на кращих умовах погодитися про оренду стадіону ФК "Карпати". Питання з банерами (якщо вони були) цілком реально було організувати за допомогою ГО "Завжди вірні". Хоча ця версія викликає у мене сумніви.

4. Знову ж, може не дуже реально, але росіяни. Поведінка уболівальників на цьому матчі не відрізнялася від їх поведінки на минулих матчах. Чому все це з'явилося, лише після саммітів і реальною ймовірністю на підписання асоціації з ЄС.

Важко щось зараз сказати, про справжні причини, але те, що формальні причини, дуже притягнуті - очевидно. Побачимо, як все закінчиться, можливо тоді стане щось зрозуміліше...

Юрій Сєров - 30-9-2013 у 10:26

З'явилося відео, де ніби-то є ось ці порушники.
http://sport.bigmir.net/football/countryteam/1594751-Rasistskie-dej...

Важкувато там щось розгледіти, ну але допустимо, щось є. Питання - чому знімали саме ту ділянку трибун?
Очевидна провокація. Виходить, досить найняти 30 людей, щоб спровокувати таку халепу? Дурня якась...

Юрій Сєров - 30-9-2013 у 13:33

Виявляється, Шухевич з Бандерою і червоно-чорний прапор - ні при чому. Серед типових "пред'яв" бандерівцям хіба що банер Дивізії "Галичина" завинив.
http://vmylenko.livejournal.com/134759.html

Андрій Пелещишин - 2-10-2013 у 12:42

Насторожує те, що дуже незначне число людей призводить до таких наслідків. Один чоловік у проблемній футболці на кількадесят тисяч людей - це вже іде як факт порушення і т.п. Це явно ненормально і відкриває дорогу усіляким провокаціям. Ситуація з банером "Галичини" дуже спірна, і даремно спортивні організації пхаються до того... Те, що це провокація, у мене сумнівів немає.
Але! Так само даремно до того пхаються ці умовні "любителі футболу". Їм навіщо "Галичину" до футболу прив'язувати?! Де військові формування 70річної давності, а де матч збірної з футболу? Чи може зрештою хтось з цих "фанатів" готовий віддати життя за Україну на військовому фронті? Ой, щось я не думаю, не така публіка в Дивізію ішла, ой не така.. Хай поїдуть в Ясенів (як я колись їздив), докладуться до створення комплексу пам'яті за дивізіонерами, а не махають прапорами на стадіоні... Чи було би приємно дивізіонеру, що його поминають у такий спосіб, з п'яними криками і лайкою, між обпльованими лушпинням сидіннями.. Крім того, насторожує справді ріст агресії (принаймні візуальних виявів) від цих "уболівальників". Розмальовані будинки в ще на далеких підступах до стадіону Україна, притому агресивно розмальвані. Нав'язливі махання рукою "від серця до сонця" під час матчів, постійне називання Львова ""Бандерштатом" (до речі, думаю Бандері використання німецького "штадт" навряд чи би надто сподобалося, надто вже очевидна прив'язка ОУН до німців, з цим від боровся і від чого сильно постраждав), дика поведінка у Великодні свята (які взагалі до футболу відношення не мають)... багато чого можна ще сказати на цю тему.
У мене нехороше відчуття що власники "Карпат" по тихому готують собі велику групу силової підтримки на випадок дестабілізації в суспільстві (а мало що, може і згодиться). А для того щоби це позитивно сприймалося довірливою галицькою спільнотою, надають цій бригаді показово націоналістичного спрямування. І у випадку проблем з силовими структурами можна апелювати до традиційного "наших б'ють", і люди як завжди помахають головою "знову наших хлопців-патріотів гноблять, прокляті"..
І це питання не пов'язані з УЕФА чи ФІФА, це питання нашого життя, і тому це важливіше за стягнення і догани. А погано, що зараз знову усі "наші" стануть правИми і несправедливо обхаяними... І ми всі дружно їх захищатимемо знову, потім знову і знову..

Марія Павлюх - 2-10-2013 у 14:35

Цитата: Початково розміщене учасником Петро Гонсалес  
...
І взагалі на стадіоні під час матчу неможливо нормально посидіти, подивитися наживо матч: дикі вигуки, страшні п'яні морди, які лузають "сємушки" і розпивають спиртне. Дикуни якісь... :o

Дуже дивно читати такі речі... Недавно була на матчі і сиділа у секторі фанів, то маю зовсім інші враження. Фани - молоді хлопці і дівчата протягом усієї гри підтримували команду піснями і закликали до перемоги. Не "лузають "сємушки" і розпивають спиртне" звідки Ви це взяли!?

Петро Гонсалес - 2-10-2013 у 15:37

Цитата: Початково розміщене учасником Марія Павлюх  
Цитата: Початково розміщене учасником Петро Гонсалес  
...
І взагалі на стадіоні під час матчу неможливо нормально посидіти, подивитися наживо матч: дикі вигуки, страшні п'яні морди, які лузають "сємушки" і розпивають спиртне. Дикуни якісь... :o

Дуже дивно читати такі речі... Недавно була на матчі і сиділа у секторі фанів, то маю зовсім інші враження. Фани - молоді хлопці і дівчата протягом усієї гри підтримували команду піснями і закликали до перемоги. Не "лузають "сємушки" і розпивають спиртне" звідки Ви це взяли!?

Ну, значИть ми належимо до різних категорій уболівальників: для нас важливіше, передовсім, спокійне і вдумливе спостерігання за грою, за матчем, за розвитком атак, всяких комбінацій.:saint: Тому на стадіоні почуваєш себе трохи ні в сих ні в тих...:( Але це нормально: треба прискіпливо обирати відповідні сектори!:) Або переглядати футбольні матчі в кафе: там публіка збирається різномаста, вважай демократична (читай європейська), є і такі, і такі, і "вар'яти":baddevil:, і "спокійні":yawn:, тому одне одному не перешкоджають кайфувати по-своєму, слова чи гнівного погляду одне на одного не кинуть.

А щодо "сємушок і спиртного", то не так огидно є дивитися, коли поруч розпивають спиртне, як спостерігати, коли лузають і плюють на землю насіння...:mad:

Юрій Сєров - 3-10-2013 у 09:47

Цитата:

У мене нехороше відчуття що власники "Карпат" по тихому готують собі велику групу силової підтримки на випадок дестабілізації в суспільстві

Вони не готують, вони її мають. Час-від-часу використовують як за часів "біло-зеленої революції", коли вимагали стадіон в оренду.

Юрій Сєров - 3-10-2013 у 16:22

Відклали санкції наразі, матч в Харкові буде з уболівальниками.

Юрій Сєров - 16-10-2013 у 10:46

У контексті дискусії про "використання" націоналізму натрапив на цікаві слова в інтерв'ю (http://www.istpravda.com.ua/articles/2013/10/14/137681/) націоналіста не на словах: "Нещодавно я був на Великому зборі Братства ОУН-УПА. Там було багато молоді з новітніх організацій. Проте, існує загроза вульгарного націоналізму, особливо серед малоосвічених, людей з низькою культурою."

Юрій Сєров - 27-11-2013 у 16:27

Арена-Львів частково реабілітована: http://www.champion.com.ua/football/2013/11/27/556761/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Перший домашній матч кваліфікацїі до Чемпіонату світу 2018 року з футболу збірна України проведе без глядачів.

Таке рішення Апеляційного комітету ФІФА, який розглянув апеляцію українців.
Стадіон "Арена Львів" дискваліфікований на всі відбіркові матчі ЧС-2018, але зможе приймати товариські поєдинки національної збірної та кваліфікаційні поєдинки Євро-2016.
Окрім того, ФІФА оштрафувала на 45 тисяч євро Федерацію футболу України з попередженням, що якщо подібні інциденти матимуть місце, то санкції будуть більш серйозними.
Також 3 тисячі євро ФФУ виплатить за роботу Апеляційного комітету ФІФА.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
До 2017 можна потягнути, а потім попросити ще й то зменшити... Якщо не буде інцидентів більше...

Юрій Сєров - 15-5-2014 у 11:50

УЕФА вирішила вдихнути нове життя в Арену-Львів:
У новому сезоні матчі єврокубків зможуть приймати лише Київ і Львів - заява УЄФА:
http://www.champion.com.ua/football/2014/05/15/572767/

Бо справді дивно, що концерти Океану Ельзи там частіше, ніж футбол :)