Форум Рідного Міста

Поліцейська країна

Андрій Пелещишин - 16-1-2014 у 22:53

Сьогоднішній день можна вважати новим державним святом - офіційним встановленням в Україні "поліцейського ладу".
Мусимо за те подякувати звісно і собі, і всій тій когорті лідерів з моменту настання незалажності, які бачили у гіпертрофованому рості силових структур (при деградації Збройних сил) зміцнення країни.
Колись ще в школі я чув словосполучення "поліцейська країна". Так називала наша пропаганда чи то Чилі, чи Парагвай чи ще якийсь Гондурас. Не думав, що пощастить жити у такій країні.
Десь були озвучені цифри, що в нас на 100 чоловік припадає 8 міліціонерів. Не буду сперечатися за достовірність, але певно так і є. Там же ж чув, що це третя у світі цифра. При рекомендованій ООН 2,5 на 100.
Тепер подумаємо, що ті значать.


Перше. Безпека.
Як і слід очікувати, безпека людей не виросла. Маю підозру, що ці 2-3 рекомендовані відсотки - це реально відсоток людей, які по складу психіки та душевних характеристиках можуть бути правоохоронцями (саме "охоронцями права"). Усе інше - це просто заробітчани. Для яких органи - це не служба, а в кращому разі робота.
Зрозуміло, що люди люблять свою роботу. Тому вони хочуть щоби її не меншало. Її не поменшає! Чим їх більше, тим роботи більше! Зрештою закони Паркінсона ще ніхто не відмінив.
Сьогодні тішила око групка в числі 5 служивих ППС-ників, які індиферентно в районі 16 години повзли по Чорновола.. П'ятеро!! Чого питається, лазити такою групою? Кого і від кого охороняємо??!

Друге. Соціальний прошарок.
Коли їх 8% процентів, то їх насправді вже десь в районі 30%. Адже є дружини, діти які живуть на їхні зарплати. У них неминуче та сама система цінностей, що і в кормильців.
Отже маємо, що кожен третій чи четвертий житель України, це людина, яка має відношення до "наведення порядку". Це круто!
Вони будуть носіями усіх консервативних ідей, які зберігатимуть у нас суспільство в стилі "старого порядку" і гальмуватимуть усі дії з модернізації суспільства. При чому, у них буде як потужний електоральний ресурс (20-30%!) так і інші, ще більш ефективні засоби впливу (що ми зараз і бачимо). Якщо ви думаєте, що тут порятує національна свідомість чи ще щось, спробуйте за чаркою поговорити з якимось галицьким правоохоронцем. І хоч він дома матиме Бандеру на стіні і казатиме "Слава Україні", Майдан викликатиме у нього злість, неприйняття і ненависть.
У будь-якому разі цю ораву треба годувати. Високі пенсії 45-літнім мужчинам, надбавки, пільги... Про зменшення податків чи покращення ситуації з митами можна забути. Аби люди не дохли, і за те цілуйте ноги благородним ..

Третє. Терпимість.
Самі розумієте, терпимість до соціальних девіацій тут буде дуже дуже низькою на фоні слабкої компетентності та ерудованості. І буде хіпстер записаний у геї, тому що в кедах з джинсами, а не в треніках з лакованими носатими туфлями.

Четверте. Національна безпека.
Щоби щось комусь дати, у когось треба забрати. Збройні сили уже не збройні сили. Це просто потішні бутафорські полки з розпроданим майном і без особового складу, деморалізовані і декваліфіковані.
Якщо завтра війна, вони навіть не спробують чинити опір. А мільйонна орда поліціантів? Ви уявляєте дайця в окопах? :) Чи може він ворожий танк буде паличкою зупиняти?
З другого боку, окупанту достатньо пообіцяти збереження поліційної системи, і вони самі наведуть порядок.

П'яте. Майбутнє.
Їх таки треба буде годувати. Але ми живемо в 21 столітті у центрі Європи. Дурнів і мазохістів усе менше. Люди паразитів не годуватимуть. Чинити опір машині будуть не в силі, тому змушені будуть тікати в інші країни. Дороги трудової міграції знають уже усі нормальні люди. І буде як в тому анекдоті "за останні 5 років в Європу виїхало 500 тисяч ІТешників і ні одного даїшника". Старші виїхати не зможуть, але зможуть відправити дітей без поверення.
Звичайно, таке суспільство потистояти поліцейській машині не зможе, молодих сил не буде. А машина буде все сильніше видоювати заробітчанські сім'ї.
Результат - демографічна катастрофа. На фоні того, що два сини дайця також захочуть бути дайцями. Бо більше ніде грошей не буде. І машина міцнітиме, суспільство зникатиме.
Машина себе з'їсть. Років за тридцять. Себе і Україну.

Петро Гонсалес - 17-1-2014 у 15:33

Політолог Кость Бондаренко вважає, що ухвалення останніх законів не свідчить про наступ диктатури.

Якщо брати начистоту, то це - просто підчищення, змащення механізмів державного апарату, затягування послаблених гайок або взагалі встановлення нових з'єднань, яких просто не було або які були свого часу підступно демонтовані для штучного розхитування мехінізмів апарату.

За президентства Ющенка було дуже багато вольностей дозволено населенню. Ющенко, можна сказати, розбестив населення України:

- якоюсь свободою: але якщо не буде певних рамок поведінки людей у державі, то вони тобі на голову повилазять, от як загадили Київську мерію або хотіли прориватися до Президента. Спробували б таке вчинити в Вашингтоні чи в Берліні - була б миттєва і жорстка реакція поліції. Там чомусь дозволено, а нам, виходить - зась?!.. Якщо хочеться вже тобі якоїсь свободи, но то їдь собі на той Захід. Чи в Сибір - там живи, плодися, розмножуйся. А-а, то в Росіїї?! Ух, який жах!!! Ну, тоді не знаю, як бути: на Заході кожен клаптик території котролюється. Ну, тоді тільки в... Антарктиду!

- свободою ЗМІ: як можна давати свободу пресі, якщо вони вся - приватна. Це, виходить, приватні комерційні структури хочуть таким обманним способом обшахраювати Державу, вимагаючи свободи нібито для ЗМІ, вільного доступу населення до незалежної преси, а фактично... для себе, собі розв'язати руки і штучно нав'язувати громадську думку, маніпулюючи свідомістю людей.

- той же Інтернет: як же не потрібно контролювати мережу Інтернет, якщо у ній розгортаються інформаційні війни, а через соціальні мережі мобілізують людей для їхнього виходу на вулиці і майдани для повстання проти... та проти будь-кого чи будь-чого (!): чинної влади, марсіан, геїв, проти непідписання договору з ЄС тощо.

Той же Касперський, засновник однойменної антивірусної системи і який - і то не таємниця! - працює з рос. спецслужбами (а як же інакше задля безпеки держави), вважає, що сьогодні є реальні загрози для користувачів Інтернету: 1) кібервійни (вони ж інформаційні війни): 2) соціальні мережі, яких використовують для маніпулювання народними масами; 3) Інтернет-залежність у молодого покоління; 4) хакерські атаки (фактично кібер-тероризм); 5) зникнення приватності. Та ж "Лабораторія Касперського" повідомляє, що "Інтернету зосталося жити менше року": "Вже 2014 року Інтернет у його звичному глобальному розумінні може зникнути. Його місце посядуть десятки окремих національних мереж з обмеженим доступом до іноземних ресурсів".

Не держава понад усе, а безпека держави понад усе.

Андрій Пелещишин - 17-1-2014 у 15:52

Нічого не зрозумів, якщо чесно.
А ще - поліцейська країна з'явилася не вчора. Формувалася довго і послідовно. Учора її благословили, більше нічого.

А ще, я переконаний, що прошарок зацікавлених у є великий. Я вже це написав. Відповідно число людей, що захищатимуть державну архітектуру такого типу, у тому числі розумними і заплутаними словами, є далеко ненульове.

Андрій Пелещишин - 17-1-2014 у 19:25

Реалізовуючи сучасний державний погляд на європейський вектор розвитку України, так як його розуміють національні лідери, з метою підвищення персональної відповідальності дописувачів перед державою, усвідомлюючи усю небезпеку інформаційної війни, я блокую користувача "Петро Гонсалес" за порушення пункту щодо назви користувача. Безпека держави понад усе! (див. два повідомлення вище).

Max Yuzhakov - 17-1-2014 у 22:52

Було очікуємо такі накази.
Фактично діалогу не було,
були тільки паузи.

Андрій Пелещишин - 18-1-2014 у 22:58

Гарна і якісна стаття Винничука на цю тему
http://tsn.ua/analitika/brehachi-ta-pidbrehachi-329624.html

Андрій Пелещишин - 23-1-2014 у 19:22

Будні поліцейської країни
https://www.youtube.com/watch?v=z0zD3pOG-Tk&oref=https%3A%2F%2Fw...

Мені лише цікаво, на що сподівалися люди, які два місяці цих "орлів" прикормлювали канапками на Майдані?

І ще на закуску
http://blogs.pravda.com.ua/authors/denkov/52e1483fbdd1d/

Андрій Пелещишин - 24-1-2014 у 20:12

Відео з катуванням на морозі, імовірно знято і розміщено в інтернеті одним з служивих. Це не робота журналіста (журналіст би не уник нагоди себе прославити). І не цивільним свідком, такого би не підпустили близько і не дали би можливості вільно знімати. Навряд чи міг би це зняти і рядовий беркутець, у нього навряд чи би була можливість непомітно залити в інтернет з телефону (створивши при цьому новий акаунт, що не є зручно з телефону), і так само не було би можливості "піти погуляти". Тому, очевидно, і серед тих, хто стоїть у строю, немає єдності і є офіцери, які інакше оцінюють ситуацію інакше від офіційної.

Андрій Пелещишин - 26-1-2014 у 23:33

ТСН частково розкрила тему, хто знімав
http://www.youtube.com/watch?v=zTjltfah-9Y&feature=youtu.be

Андрій Пелещишин - 10-2-2014 у 22:54

Нова фішка системи: суди у "зручний" для громадян час
Цитата:
#‎ЄвроМайдан‬ ‪#‎Полтава‬ Сьогодні, о 23.00 годині Октябрський районний суд обиратиме запобіжний засіб полтавським євромайданівцям.

https://www.facebook.com/euromaidanpoltava/posts/662213213844033


Незалежно від змісту судового розгляду. Розгляд опівночі це щось дике і неприроднє, явно форс-мажору ж нема. Цікаво, суддям заплатять у подвійному розмірі?