Форум Рідного Міста

Яке Ваше ставлення до фільмів жахів?

Natalia Yatsukh - 1-12-2014 у 19:30

Як Ваше ставлення до фільмів жахів?

Петро Гончар - 2-12-2014 у 01:07

Загалом з розумінням. Фільми жахів дозволяють тримати людину в тонусі і розманіжено їй не розслаблятися, втрачаючи зв'язок з реальністю, приміром. як це було за умов тепличного Радянського Союзу, де взагалі такого жанру кіно не існувало - щоб не піддавати пролетаріат західному разврату, як вважала Партія. "Вій" Гоголя не рахується, бо це народна творчість, та й такого примірника було всього одного на цілу Російську імперію, а відтак СРСР. Можливо, існувала така творчість на марґінесі, але широкому загалові вона була невідома.

Юрій Марків - 2-12-2014 у 09:17

Пригадую, на це питання після університету відповідав "в компанії молоді фільм жахів перетворюється на комедію". Колись мені будь-які перестороги були до лампочки, тому християнський погляд на фільми жахів мене просто веселив і тішив. Мовляв, не хочете дивитися таке - то й не дивіться, а мені не заважайте.

Тепер трохи почав розбиратися в тому, чим наповнюю свою голову. Сама природа позитивного страху, подобається комусь чи ні, описана в Біблії. Початок премудрості - страх перед Господом, добрий розум у тих, хто виконує це (Псалом 110, вірш 10). Тобто для людини, яка шукає відповіді в Біблії, приготовано Богом як благо - боятися згрішити, остерігатися свого віддалення від Господа.

Природа ж страху у фільмах жахів - вбивця заріже, зомбі розірве або якась нечисть з потойбічного світу залізе в голову. Це НЕ страх перед Богом.

Людина, дивлячись такі фільми, добровільно впускає в себе силу, яка не від Бога. Не дивуйтеся після цього наслідкам. Пам’ятаючи колишнього себе самого, не намагаюся когось переконати, лише хочу залишити цю інформацію, може в когось відкладеться в голові на потім.

Нехай береже вас Бог.

Петро Гончар - 2-12-2014 у 14:52

Продовжуючи дискусію, задану повище, скажу як атеїст, що переглядаючи фільми жахів - не спеціально, а випадково: на ТБ (зазвичай, пізненько) або дуже рідко стягнувши з Інтернету, - просто аналізую, як впливає таке кіно на тебе, на твою свідомістю. Сюжет, звичайно, може бути стандартно моторошним і страшним для сприйняття. Тобто дивлячись таке кіно, бачиш роботу такої ж людини, як ти сам, а саме: режисера, сценариста, майстра зі спецефектів та інших фахівців, - котрі суто технологічно створили такий кінцевий кіношний продукт, який впливає на аудиторію.
Тобто ці фахівці самі оперують поняттями добра і зла, Бога і Диявола - самі стають повище них, намагаючись зобразити ці поняття і явища у кіно.
Хоча останнім часом прихильний не до звичайних фільмів жахів, а до незвичайних: т.зв. треш-муві, фільми категорії "В". Один із таких сучасних - "Птеродактиль" (2005) з репером Куліо в одній з головних ролей - справжній трешак з елементами жаху! На перший погляд, дебілуватий примітив, але... уславлена на весь світ українська мисткиня Марія Приймаченко теж свої картини пише у стилі примітив... :lol:
http://www.kinopoisk.ru/film/102413/

Та й загалом Куліо, коли почав свою кіноакторську кар'єру, має нахил до чорного гумору. (Бо він сам чорний, як ніч? :wow: )

Лідія Кокор - 2-12-2014 у 22:05

Переважно не люблю дивитись фільми жахів. На мою думку, вони не приносить позитиву але допомагають відчути такі почуття як страх і безвихідь коли їх не вистає. Заради цікавості подивилась недавно перший український фільм жахів у 3D "Синевир". Сюжет є класичним для фільму жахів. Компанія молодих людей вирішила провести ніч на берегах Синевиру. Однак з настанням сутінків над мальовничим озером нависає якийсь містичний дух, а з темряви починає доноситися загадкове виття. Ніхто з туристів не здогадувався, що в цих місцях водиться якийсь містичний монстр Песиголовець, що заманює своїх жертв до лісу, з якого ще ніхто не повернувся живим і неушкодженим. Незважаючи на скептичне ставлення до цього жанру, стрічка завоювала мою прихильність. Рекомендую:D

Марта Яремко - 23-12-2014 у 20:36

На мою думку, такі фільми негативно впливають на психіку людини. З їх переглядом у людини появляється ціла низка страхів, які вона не встані буде подолати.
:baddevil:

Наталя Дьорка - 24-12-2014 у 20:37

Інколи й комедію можна сприйняти як жахи. Вся проблема в тому, як ти до них ставишся, і у якому плані сприймаєш.

Петро Гончар - 25-12-2014 у 14:22

Цитата: Початково розміщене учасником Наталя Дьорка  
Інколи й комедію можна сприйняти як жахи. Вся проблема в тому, як ти до них ставишся, і у якому плані сприймаєш.

Цілком можна і сприйняти... :o Особливо, т.зв. "комедії" з Джімом Кері з його придуркуватим кривлянням, від якого якось навіть моторошно стає (у "Масці" їх аж занадто). Хоча, звичайно, це - акторська майстерність, з якої він і заробляє собі на хліб насущний. Та й до того ж таки, спражня (!) комедія з ним у гол. ролі "Я, знову я та Ірен" доволі таки смішна та іронічна. :)

Таня Стасів - 25-12-2014 у 22:29


Діма Чикунов - 27-5-2015 у 12:31

дуже люблю!

фільми жахів

Марина Нестерчук - 26-11-2015 у 13:32

колись я любила фільми жахів і дивилась з задоволенням, але вже роки 3 мені стало дууже страшно) чи то забагато дивилась чи виросла чи занадто вірити у ті всі містичні видумки почала)

Наталія Гнип - 2-12-2015 у 04:15

Щоб зовсім нічого не боятись, то потрібно з самого дитинства не бачити ніяких страшних картин по телебаченню. А це, погодьтесь, нереально.

В людській природі закладений страх (не маю зараз на увазі страх перед Богом, він має бути постійно). І це не залежить від того, чи бачила вона, як у фільмі когось жорстоко вбивають. Усе залежить від її віри в те, що бачить. Людська уява може намалювати таке, що й у фільмі жахів не побачите.

Якщо ж до користі, то її мало, але й поганого для людини зі стійкою психікою нема. Для загального розуміння, який це жанр, потрібно хоч раз побачити такий фільм.
Сюжети все одно мають життєве підґрунтя.

Я люблю дивитись фільми жахів і містику, але якщо почну вірити у ті всі видумки, то можу і з хати не вийти.
І таки правда, деколи фільми жахів більше смішні, ніж страшні :)

Тетяна Бабунич - 3-12-2015 у 11:58

Загалом фільми жахів досить специфічний продукт і він не всім подобається, але деякі люди мають традицію перед сном переглядати їх і згодом стає зрозуміло, що це вже майже залежність і ці фільми впливають на свідомість...тому треба знати міру!

Юлія Ткач - 5-12-2015 у 15:30

у нас перегляд жахів в гуртожитку перед сном - це стабільність :baddevil: Треба ж людям чимось психіку подразнити. Я сама їх ніколи не дивлюсь, не тому, що страшно, просто, зазвичай, навіть до кінця не можу додивитись, а от з кимось не проти.

Nataliia Biiletska - 26-11-2017 у 14:49

Обожнюю фільми жахів:baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil:
Ось вам посилання на кращі фільми жахів 2017 року: https://www.filmpro.ru/materials/selections/56680

podborka-samyh-strashnyh-filmov-uzhasov-2016-2017-godov-k-hellouinu-43021.jpg - 232kB

Оксана Лінкова - 29-11-2017 у 11:28

Я не є фанатом фільмів жахів. Але іноді хочеться подивитися чогось "гостренького". Ось, наприклад, зараз в кіно вже відбулася прем'єра фільму «Коматозники», який є сиквелом однойменного фільму жахів, що вийшов в 1990 році. А ле зараз жанр його - триллер, драма. Коротко про що: Майбутній лікар, а поки що студентка Кортні Холмс (Еллен Пейдж) вмовляє Рея (Дієго Луна), який вчиться разом з нею, допомогти їй з незвичайним експериментом. Вона хоче щоб їй спершу зупинили серце, а через хвилину знову його запустили. Відчуття, які пізнала Кортні, перебуваючи в стані клінічної смерті, змушують її знову і знову повторювати цей експеримент. Бачачи її захоплення і зміни, які з нею відбуваються, інші студенти охоче йдуть на те, щоб їх убили і через кілька хвилин повернули до життя.
Думаю буде цікаво, трейлер тут.

Ігор Журавель - 28-1-2019 у 15:42

інколи можу глянути, але дуже рідко

Добрянська Ірина - 27-11-2020 у 13:00

Нічого не маю проти фільмів жахів, але особисто мені вони не подобаються. Я рідко коли їх дивлюся, але якщо і дивлюся, то тільки в компанії зі своїми друзями. Вони не викликають у мене якоїсь цікавості та відчуття страху, а навпаки навіть моментами буває смішно:)