Форум Рідного Міста

Пам'ятник Шептицькому у Львові

Андрій Пелещишин - 12-8-2015 у 20:02

Пропоную обговорити новий архітектурний комплекс біля Святого Юра.

Наразі важко казати як воно виглядає, бо реконструкція ще не закінчена. Хоча в мене відчуття, що то площа не у Львові, а у Київі. Столичний стиль.

Сам пам'ятник враження не справив. Виразністю суттєво програє скульптурам на Св'ятому Юрі, що зразу позаду нього. Не той рівень.

Ярема П. - 14-8-2015 у 19:07

Тут цікаво про площу і обговорення http://alex-shutyuk.livejournal.com/286535.html

Юрій Сєров - 15-8-2015 у 11:43

Мені шкода парк, а судячи з тієї ситуації, що зараз є, то сквер таки розрізають дорогою і від нього нічого не лишиться. А якщо щось і лишиться, то не матиме вигляду.
Якби можна було залишити все так як є, то могло би бути. Але дорога потрібна.

Андрій Пелещишин - 15-8-2015 у 21:41

Парку шкода, але і не зрозуміло, для чого це все було зроблено в принципі. Пам'ятник заслабий і до того всього ще й сам комплекс Святого Юра не прикрашає а навпаки.
Якби його поставили в запущеному церковному саду, який би облагородили і відкрили для людей - це був би супер варіант. А так... От для чого цей сад? Що за напівзруйновані будівлі на території? Навіщо було тратити ті 15 чи скільки мільйонів, якщо можна було обійтися "малою кров'ю"...
Взагалі, ще давно, на початку Незалежності, я чув бурчання від розумних але поміркованих людей, що розставляння пам'ятників заради галочки - це невдалий шлях розвитку міської культури і простору. Тоді я це сприймав саме як бурчання і опортунізм. Зараз потрохи переконуюся, що встановлення пам'ятника це справді дуже нетривіальна подія, і просто генерування її під чергове видатне прізвище - це неправильно.

Андрій Пелещишин - 17-8-2015 у 17:45

Фото


Це я просто мобільним сьогодні сфотографував, щоби було зрозуміло про що кажу.
Настільки неенергетична, пасивна, якась "лінива" фігура на фоні екстатичних барокових скульптур Юра, що просто дивно, як таке могло з'явитися. Ну хоча би стиль можна було витримати? У тих скульптурах одяг розвивається, фігури напружені, передають якусь важку внутрішню боротьбу. А пам'ятник спить.. Одяг плавно стікає.. Навіть радянський пам'ятник Федорову є енергетичнішим за цей..
Я вже мовчу за кількість дрібних деталей на скульптурі і рівень філігранності.
Просто для порівняння фігура, яка фактично позаду пам'ятника

Юрій Сєров - 18-8-2015 у 22:55

Погоджуся, стилі не дуже сумісні...

Оля Осташевська - 3-12-2015 у 12:17

За останньою інформацією активісти і влада все таки дійшли до спільного вирішення проблеми з будівництво дороги через парк...але все ж таки під корпусами буде рух машин і це для студентів може стати небезпекою, оскільки вони полюбляють відпочивати в парку.