Форум Рідного Міста

Посадка УКРОПу

Андрій Пелещишин - 1-11-2015 у 13:13

Маємо нову тему для обговорення.
Арешт Корбана - лідера політичної сили, яка створила собі образ найпатріотичнішої сили нового покоління в Україні.
Добробати, волонтерство, порятунок від Новоросії - це ті образи які приміряє на себе УКРОП. Бандитизм, аферизм - те що приміряють для нього..
Думаю, тема вартує розкриття. Я для себе ще і сам не розібрався.
Лише два моменти для мене ясні.
Перше - революція таки справді пожирає своїх дітей.
Друге - чому саме Корбан? Де жорстке переслідування усіх тих кернесів-єфремових-вілкулів-симоненків?

Юрій Марків - 1-11-2015 у 15:29

Це ж просто популярна назва, люди піймали тренд. Так колись на початку 90-их моя бабця помічала на проспекті Свободи не надто старих чоловіків, які носили форму УПА, бо це було модно. Нервувалася, бо казала що цю форму вони носити не заслужили, що народилися ті чоловіки далеко після визвольної боротьби і переслідувань, що їх не засилали в Сибір на 15 років як мою бабцю.

Рост - 2-11-2015 у 15:34

Укроп - патріоти? Не смішіть мої шкарпетки.
Порятунок від новоросії? Так. Але для кого? Напевно, для себе. Патріотизму тут нуль.

Найближчі дні будуть вирішальними: влада чи олігархічна банда.

Почались активні дії. Наприклад, вимкнули 5-й канал: http://tyzhden.ua/News/102272
Або тут: http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/18/7014479/
Прямо зараз зайшов на ютуб, 5-й наживо - чорний екран.
Як модно казати - співпадіння, не думаю.

Укрнафта несподівано не лишень заплатила мільярд податку, так ще й прибутку дала 4 мільярди. При падінні ціни на нафту. Це ж які гроші раніше звідти викачувались? Таке от так просто віддадуть?

Добробати? Так, там були патріоти, які захищали Україну. А були ті, хто прикриваючись добробатством, займався контрабандою.
Але який захід був. Спочатку комбати на образі патріотів створили об'єднання укроп в парламеті, а потім його гарно підхоплює коломойський. Така собі много ходов очка.
Зате зараз гарно видно, хто чий, хто на чиї гроші масло на хліб маже.

Під час війни явного ворога вивезти в ліс - це одне. А під час миру так вирішувати питання бізнесу - це не ті методи, які я хотів би бачити в своїй державі.

Єфремови-вілкули-добкіни-шуфричі? Так а за якою процедурою? Недоторканість як знімати будемо? Чи з порушенням регламенту?

Взагалі...
Ось цитата, про Закарпаття:

"Контрабанда туй - не просто перевезти через границю два блоки Бонда і фляшу Распутіна. Контрабанда по-закарпатськи - се перевезти через граицю цігаретлики, паленку кавіль, пакістанцюв, ліс, мінеральну воду, норкоту і прочі блага цивілізації. Лем кубічними кілометрами. По много раз на динь. Круглосуточно і 568 днюв у роци. І у сьому благословенному бізнесі замішані: голови райадміністрацій, їхні зами, началники отдєлув, міліцішти, таможенники, прокурори, судді, началники земельних отдєлув, есбеушники, пограничники, їхні овчарки, і їхні блохи, голова ОДА, вшиткі клєрки, директори фірм і Йовбак."

Повний текст Фоштера, він дотепний, можна знайти, запитавши в гугля.
Це, в цілому, про нашу країну, скурвлену папєрєднікамі. Усіма.
Як зараз пролавірувати помежи того всього, і щоб воно не бабахнуло - це треба бути стратєгом, тактіком, і взагалі головою. Це легко сказати - раз, і забрати хліб в крадіїв. А якщо їх мінімум четвертина населення? Вся держава в схємах.
Тому потихеньку розпутувати доводиться. Щоб не лусьнуло. І бити тих, кого на часі.

Андрій Пелещишин - 5-11-2015 у 20:46

Сьогодні посмикали колишніх впливових регіоналів, зокрема Лукаш і Новицького. Але відпустили. Якщо ті відчують смажене, які шанси їх потім знайти?

А найбільше в історії з Корбаном мене засмучує те, що суспільство повністю стало заручником ЗМІ. То та команда - це герої, то вже навпаки.

Рост - 5-11-2015 у 20:50

Та чому стало - було. Як раз інтернет все більше відвойовує аудиторії, що не може не радувати.
Моя мама, 73 роки людині, за останній рік освоїла веб, і тепер телевізор вмикається значно рідше за комп'ютер :)

Ще стосовно героя Коломойського, який очистив Дніпропетровськ від регіоналів:


Андрій Пелещишин - 5-11-2015 у 23:13

Цифри можна трактувати по різному. Я би сказав, що в Дніпрі знайшлася команда достатньо вольових і впливових людей, які змогли забезпечити спокій і контроль над регіоном , в якому проросійські настрої домінують у критичний момент історії. Адже наївно вимагати від Коломойського чи ще когось щоби він вліз в голови людей і щось там поміняв, поперемикав якісь рубильники. Аналогічна команда на чолі з Тарутою в іншому регіоні з такою з задачею не справилася.
Цей малюнок це не аргумент, не знаю хто такий Нусс, але за цією ж логікою військову адміністрацію на Донбасі можна звинуватити. Бо там теж регіоналів люблять.
Ну але для повної картини звісно потрібно бачити динаміку зміни громадських настроїв за останні роки.
Ну й крім того, я не розумію, чому пан Павло висловлює претензії до Коломойського? Головою ОДА там людина Порошенка, Коломойського давно зняли..

Я абсолютно не виправдовую Корбана чи Коломойського (якого поки ніхто персонально не звинувачує). Я просто хочу побачити такі спецоперації щодо тих які відзначилися значно більше. Зрештою, ми вже бачили що депутатська недоторканість це не проблема. Та й не всі вони мають її. То й же Кернес її не має. І багато інших.

Рост - 6-11-2015 у 00:29

Ні, Нус тут ні до чого. Як казав Парасюк, просто під лікоть попав :) Взагалі, не знаю, хто то. Ліньки було переписувати дані, загуглив, і вклав сюди першу ліпшу картинку по результатах.
На сході, Донецьк-Луганськ, є такий "звичай", голосувати за своїх. Типу, так це ж Вітьок, він же наш. Так він же бандит! Ну і що, зате наш. В Дніпропетровську така ж мулька, може, трохи в меншій мірі, але... Харків - взагалі окрема тема, це якийсь світ в собі.
Ще є проблема, і дуже серйозна - пенсіонери. Оті, з совіцького союзу. Які тупо голосують "за родіну, за партію". Їх меншає, але досі ще вони роблять погоду на виборах. Хоч бери, й проводи дискримінацію, забороняй голосувати у пенсійному віці. До речі, електорат Юлі теж в значній мірі пенсіонерки складають, говорив з такими - як зазомбованість якась.
Але то не в цю тему.
Я вже писав, корупція просякла все наше суспільство. І взяти й посадити от одразу всіх винних - ну хоч би як хотів, не вийде. Бо настане колапс повний. Тому, вважаю, треба по небезпеці реагувати. По важливості в даний момент.
Ні, там наверху зараз жодної людини нема, яка б не була повним циніком, космополітом. Там тільки власні інтереси і влада. Не маю тут жодних ілюзій.
Але підспівувати пісні деяких ЗМІ про несправедливість щодо укропу я б не став. Не по дорозі Україні з Коломойським. Ніяк. З його методами.
Так, потрібна сила, яка буде противагою владі, щоб та не зарвалась. Але сила та має бути - народ, а не інша олігархічна структура, при чому ворожа Україні.

Юрій Сєров - 6-11-2015 у 16:55

Як на мене, оці всі вистави з Корбаном і регіаналами це просто спосіб продавити голосування за зміни до Конституції. Нікого не посадять.

Андрій Пелещишин - 8-11-2015 у 12:16

Так і виходить. Наразі ніхто нікого не садить, притому в суто українській манері. Корбан під домашнім арестом в місті, де він ніби організував ОЗГ(!! Це просто фініш, а не логіка судочинців, як можна людину звинувачену в такому рівні злочині та ще й без арештованих подільників садити під домашній арест?) , Лукаш вийшла під заставу вартістю в одний хороший позашляховик..
"Еліта" грається в свої ігри..

Рост - 28-12-2015 у 12:03

Життя - театр, а ми застряли в цирку

ПС. Це посилання вище.
Андрію, а можна вернути налатування, коли лінки іншим кольором виділяються автоматично? Було ж колись.

Андрій Пелещишин - 30-12-2015 у 11:25

Я постараюся повернути.

Зате Лукаш відпустили, молодці.