Форум Рідного Міста

Теракти в Франції. Час карнавалів минув.

Андрій Пелещишин - 17-7-2016 у 16:32

Чомусь мені здається, що європейцям пора усвідомити, що час карнавалів минув. Те, що сталося в Ніці знову показує, що масові збіговища людей у цьому світі - це дуже вразлива мішень.
Я зараз не про глобально політичні речі типу співвідношення "демократія-держава", а про конкретний елемент стилю життя - масові святкування і тп.
Звісно, що великими зусиллями поліції і спецслужб можна трохи зменшити ризики, але відгородження вулиць вантажівками з піском, металорамки, обшуки при вході, озброєна автоматами поліція не додаватимуть радісних емоцій і безпеки таки не гарантуватимуть.
У світі, де кожен може прочитати чи придумати декілька простих способів вчинити вбивство в умовах тісняви, при тому що власне мотивованих усе більше, безпеки бути не може.

Це в повній мірі стосується і України. Ми вже пережили страхіття Скнилова та розстріл Майдану. Але це лише квіточки. В умовах фактично громадянської війни відвідування усіляких концертів (особливо на переповнених стадіонах і відкритих місцях), масових гулянь і тп є маленькою формою божевілля. Це звісно ІМХО, кожен сам вільний шукати пригод на свою голову. Але в наших умовах ресурсів для забезпечення захисту менше, лайдацтва більше а ризики уже не уявні.
Згадую, як під час найгірших боїв на Сході (ще до Мінських угод) щось було в Святому Юрі. Чи то мощі чи що. І кілька тисяч людей постійно стояли натовпом перед церквою на площі біля сотень припаркованих без нагляду і контролю авто. То хіба справді Бог тоді беріг.