Форум Рідного Міста

Павербанки :)

Андрій Пелещишин - 1-12-2016 у 23:45

Чудернацьким шляхом іде прогрес і розвиток цивілізації.
Боротися за кожен грам і міліметр товщини телефона для того, щоби потім до нього таскати додаткову ємкість з енергією... Просто чудеса і маркетингу і просто якоїсь колективної свідомості.

Рост - 4-12-2016 у 03:58

:lol:

Нічьо, ізраїльтяни он уже придумали технологію заряджання акумуляторів за пару хвилин.
А ще безпровідне заряджання.
Не довго уже мучитись.

Андрій Пелещишин - 4-12-2016 у 15:49

Але що цікаво. У мене пару колег такі павербанки постійно використовують на робочому місці. Не в турпоході в глухому лісі, а за робочим столом перед комп'ютером. Чому не можна просто кабельочок в комп'ютер вставити (я вже мовчу про запасну зарядку) - для мене таємниця. Може не хочуть політехівську електрику красти, по чесному з дому заряд носять? :)

Тарас Сокальський - 4-12-2016 у 18:50

По кабельочку попутно ще й віруси можуть мандрувати:baddevil:

Рост - 5-12-2016 у 00:18

Якщо вибирати, що нести зі собою, павербанк, чи зарядний пристрій, то павербанк виграє. Для зарядного потрібна розетка, вона не біля кожного столу є, можливо, та й щоб під'єднатись, кудись під стіл лазити доведеться. На шнурку телефон одразу втрачає мобільність.
На шнурку з комп'ютера, знову ж, якщо usb-порт легко доступний і є завжди зайвий, телефон теж перестає бути мобільним, ну і мій за 8 годин в такому випадку добре якщо 50% набере, лежачи без використання, там же струм майже завжди сильно обмежений, хіба якийсь спеціальний usb-хаб ставити.
А павербанки зараз в цілком прийнятному форм-факторі є, розміром не сильно товстіші за телефон.
Ну і заряджається швидко, на годинку-дві поставив і в кишеню. І далі користуєшся суперт тонким і легким телефоном :)

Андрій Пелещишин - 5-12-2016 у 00:54

Не знаю, залежить від стилю життя і мобільності. Я переважно сиджу в офісі, то маю ще одне зарядне там на місці. Ще один момент, що зараз зарядні уніфіковані, як правило, на кімнату з кількома людьми можна одне для всіх тримати постійно.

Юрій Сєров - 9-12-2016 у 16:36

Зі свого невеликого досвіду використання павербанку можу сказати, що стає в нагоді насправді хіба що в дорозі. При розрядці пристрою і підключенні павербанку необхідно то все або в сумку класти - тоді не чути дзвінка, або в руках тримати, бо в кишеню чи в кобуру не влазить.
Тому, можливо, використовують на робочому місці, щоб хоч якось використовувати :)
Думаю, пора вже виробникам робити девайси з більшими батареями хоч і з збільшенням розміру або покращувати батареї. Якийсь з китайських смартфонів кажуть вже значно довше тримає заряд. Подивимося, куди піде еволюція смартфонів.

Андрій Пелещишин - 11-12-2016 у 20:23

Ну ще альтернативою є збирання енергії з інших джерел. Наприклад, ще кілька років тому один мій знайомий (вчений з Політехніки) собі зробив сумку (звичайна така, портфельного типу, на плече) зі спеціальним покриттям, яка йому генерувала достатньо електрики для зарядки телефона. Для туристичних походів і тп це більш системне рішення.

Юрій Марків - 18-2-2017 у 12:02

Люди радять після придбання техніки "потренувати" акумулятор, щоб потім він служив добре в горах, чи десь де треба. А як ще його тренувати в мирних умовах, як не на своєму столі. Як вже натренований добре, тобто декілька разів до нуля розрядили і знову зарядили, то хай лежить і чекає до потреби. Ну а як вже хтось далі користується на столі, то може просто по принципу "гроші заплачені, най робе" ))

Рост - 28-2-2017 у 10:44

Ну от, moto z і його додатковий акумулятор: http://shop.lenovo.com/ua/ua/smart-devices/moto/phones/mod-incipio-...

Чому це не реалізовується виробниками широко - не зрозуміло. Не треба ніякого безпровідного заряджання, просто додатковий роз'єм під кришкою, інша задня кришка з додатковим акумулятором і пару додаткових рядків коду в прошивці.
Хоч би дві-три моделі в лінійці телефонів щоб мали такий функціонал. Попит точно буде.

Андрій Пелещишин - 28-2-2017 у 21:42

Це типу чохол до телефону? Прикольно виглядає!

Юрій Марків - 17-7-2018 у 08:43

Тепер реальна користь павербанків, принаймні актуально про мою модель MI YDDYP01. Отже, якщо телефон поставити на нічний час з використанням звичайної зарядки, то заряд коливатиметься 99-100% (режим зарядки вимикатиметься при досягненні 100% і вмикатиметься знову при досягненні 99%), таким чином вбиватиметься батарея мобілки. А от якщо використовувати павербанк, принаймні згадану модель, то режим зарядки вимкнеться при досягненні 100% і не ввімкнеться знову, поки фізично не вийняти штекер і не вставити знову. Таким чином, вбиватиметься потрохи батарея павербанка, а не мобілки ))