Форум Рідного Міста

Розумні годинники

Андрій Пелещишин - 21-1-2017 у 21:12

SmartWatch нарешті відновили інтерес до фактично першого мобільного персонального електронного пристрою - годинника. Адже коли про мобільні телефони хіба в фантастичних творах мріяли, електронний годинник був популярною річчю. Пам'ятаю, ще з середини 80х це був предмет раціональної гордості, як альтернативи дорогому марнотратству. Потім це все забулося..
Але тепер електронні годинники повернулися :)
У кого який досвід з сучасним форматом тепер вже пристрою комунікації, а не лише наручного годинника/калькулятора?

Андрій Пелещишин - 24-1-2017 у 20:32

У порядку експерименту придбав собі найдешевший з існуючих на ринку годинників DZ09.
У нас він продається за 500 грн, на ebay можна взяти за 300 (там я і взяв). Попри практично смішну ціну він мене приємно вразив. Нічого особливого від нього не чекав, але виявилося зручно, коли телефон в кишені в куртці і не хочеться за ним зайвий раз лізти. Та й не завжди його чуєш, особливо в транспорті чи на вулиці. Аплікух наразі під нього практично нема, але в принципі і де дуже треба.
Друга зручність це власне особливість саме цієї моделі. На відміну від більш понтових і дорогих (у тому числі і брендових) у ньому є автономний GSM-модуль, в нього вставляється ще одна сімка. В результаті можна собі організувати варіант, коли можна залишити смартфон дома, а мати лише годинник. Єдина незручність - у ньому практично відсутня власна телефонна книга, але частково це лічиться записом контактів на сімку.
Корпус хоч і з дешевої пластмаси, але виглядає добротно і приємно на руці. Скло досить якісне. Ремінець - це мабуть найслабше в тому всьому, і думаю, що саме він помре першим.

Але як за такі гроші, думаю, що отримати ще один мобільний у дуже мобільному форм-факторі і в звязці з смартфоном - це хороший варіант.

Андрій Пелещишин - 24-1-2017 у 20:39

До речі, якщо хтось зацікавився, зразу зазначу, що на Розетці продаються якісь моделі розумних годинників за 1400грн, але і по зовнішньому вигяд і по опису вони 100% такі які мій. Моя модель в каталозі є (за ціною 555 грн), але пише, що товару немає. Думаю, що хтось вирішив, що 555 грн - це трохи задешево, і можна нагріти покупця.

Юрій Сєров - 24-1-2017 у 21:57

Як часто потребує заряджання?

Андрій Пелещишин - 24-1-2017 у 23:38

За добу роботи здихає, але то залежить від характеру використання.
Я не дуже люблю годинники на руці, тому він в мене переважно на столі і вимкнутий, а вмикаю, тільки як іду на вулицю, тому в мене довше працює.
Індикатор заряду нічого не інформує. То всі три кубики, то зразу розряджений. Очевидно, це наслідки низької ціни пристрою.
Ще є крокомір, працює акуратно. Ще сподобалося, що коли дзвінок, можна махнути рукою і звук дзвінка вимикається (зручно в транспорті). Але включення екрану по руху руки немає (бачив таке в дорожчих моделях), потрібно тиснути кнопку.
Ну і циферблатів тільки три, два з них геть без смаку зроблені. Чи можна завантажити інші? В теорії так, а як на практиці - хз, не очевидно.