Форум Рідного Міста

Фотокамери мобільних телефонів

Андрій Пелещишин - 7-5-2017 у 16:24

Тепер уже і доволі дешеві смартфони в ціні від 100 доларів комплектуються цілком приємними фотокамерами.
Майбутнє "фотомильничок" виглядає сумнівним, хоча я сподіваюся, що вони матимуть свої ніші.
Але як і мильниці, фото в телефоні все таки трохи ну наївне, чи що..

От мене прикололо.. У моєму телефоні є типу професійний режим. Можна виставляти параметри вручну. Майже всі. Але не всі. Адже діафрагма не регулюється.
Тому ISO я ще годен зрозуміти, що варто вручну виставляти. А то виставлення вручну затримки без виставлення діафрагми.. Ну це щось з області суто маркетингових експериментів.. А до речі, а насправді в мобільних діафрагма в принципі фіксована, чи може таки змінюється?

Про діафрагму написав, і згадав, що бачив недавно порівняння двох знимків якихось топових моделей. Шкода, що не зберіг. Було фото гілочок на дереві.
Фото суттєво відрізнялися. У першу чергу тим, що на різних фото була зовсім різна глибина різкості (тобто різна діафрагма). З чого автор зробив висновок, що одна з камер дає "менш чітке зображення заднього фону". Ну але то вже швидше до теми про грамотність копірайтерів.

Юрій Сєров - 8-5-2017 у 14:17

Звичайні мильниці відімруть(вже відмерли?) - носити з собою ще щось за розмірами схоже на телефон, за вагою більше, яке розряджене, коли тобі треба і яке дає співмірну якість знимок... Сумнівно. Мильниці, до яких можна прикрутити професійний об'єктив може виживуть...