Форум Рідного Міста

sim-ки за паспортом

Андрій Пелещишин - 9-8-2017 у 20:40

Нарешті тенденція строго фіксувати персону користувача мобільного зв'язку дійшла і до України. У принципі і так довго йшла.

Цитата:

На сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України розміщений законопроект, у якому пропонують обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні. Про це повідомляє Ліга. Держспецзв'язку має намір зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій чи будь-якій іншій формі. Але збирається при цьому зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані з усіх без винятку користувачів. Держспецзв'язку в цьому ж документі пропонує відродити практику ведення бази унікальних ідентифікаторів IMEI-кодів. Як пише в пояснювальній записці до законопроекту Держспецзв'язку, відсутність системи реєстрації абонентів і унікальних кодів мобільних пристроїв ускладнює проведення заходів з нацбезпеки в умовах кібернетичних загроз. "Окрім того, вимагає уваги ситуація з користуванням різноманітним кінцевим обладнанням (айфони, айпади, комунікатори, смартфони, мобільні телефони тощо) з урахуванням збільшуваного спектра надаваних послуг на базі телекомунікацій, так як неконтрольована кількість кінцевого обладнання в обігу сприяє поширенню мобільного шахрайства та іншим кібернетичним злочинам", - йдеться в записці. За задумом Держспецзв'язку, в інших відомств з моменту ухвалення закону буде тільки три місяці на адаптацію своїх нормативних актів.

http://ua.korrespondent.net/business/economics/3876115-mobilnyi-zvi...

Напрягло оце "практику ведення бази унікальних ідентифікаторів IMEI-кодів" - хто пам'ятає, цю брєдятіну вже хотіли впровадити років 8-10 тому, але якось збилися.