При вступі до СОТ Україна зобов'язалася наблизити норми показників безпеки
вітчизняної продукції до загальноприйнятих, тому реалізувати необроблене
молоко, сир домашнього виробництва, а також м'ясо тварин подвірного забою, з
першого січня 2015 року забороняється, пише Хроника.
За словами Миколи Гриценка, керівника напряму «Розвиток ринкової
інфраструктури» (проект USAID «Агроінвест»), це передбачено законом, що регулює
безпеку і якість харчових продуктів.
Експерт пояснив, що під час вступу до СОТ Україна взяла на себе зобов'язання
наблизити вітчизняні норми показників безпеки до загальноприйнятих. Саме для
виконання міжнародних зобов'язань в 2009 році був прийнятий закон «Про безпеку та
якість харчових продуктів».
«Це обмеження пов'язане з вступом України до СОТ, - розповів Гриценко, - і викликано
також бажанням виробників вітчизняних свою продукцію тваринного походження
просунути на зовнішні ринки. А там вимоги до якості і безпеки продукції - строгі.
Ми повинні брати цей фактор до уваги», - підкреслив він.
...
|