На сайті http://art.ridne.net розміщена виставка продаж робіт українських художників і не тільки.Ігор+ - 20-11-2002 у 01:14
Ціни там нелюдські.
Як оцінити?
львівянин - 21-11-2002 у 12:23
Може хтось пояснити методи оцінки художніх творів? Зпитав одного художника, чому
його картина дорожче - він образився
Як "звичайна" людина може оцінити хоч порядок ціни на картину?
P.S.
Бачив на львівському вернісажі (біля оперного) картини по співмірних з art.ridne.net
цінах.Андрій Пелещишин - 21-11-2002 у 17:50
Цитата:
Як "звичайна" людина може оцінити хоч порядок ціни на картину?
Тому на art.ridne.net ціни виставляють самі художники. А ми до того не втручаємося.
Фактично, можливість продати - це в першу чергу стимул для художника виставити
роботи в ІнтернетіПавло Жежнич - 22-11-2002 у 01:31
На ARTі ціни нормальні. І навіть за українськими мірками. Треба цінувати працю
митців.
А якщо комусь не подобається робота, то він і задарма її не візьме.
P.S. В буржуїв ціни на картини значно вищі.Ярослав - 22-11-2002 у 15:50
Ціни високі на роботи відомих Українських художників, а на інші ціни досить
нормальні.
По питанню високих цін, то на роботи Мінька, Цикалюка ... це неє висока ціна. Ці
митці заслужили на то щоб їхні роботи оцінювалися в десятки тисяч гривень. І це
нормально. Ніхто ж не говорить що купити Рембранта за 500000 $ це дорого. Ігор+ - 23-11-2002 у 00:34
Цитата:
P.S. В буржуїв ціни на картини значно вищі.
Звідки така інформація? Недавно купив картину за $63, так я ні одної подібної якості
на арті не бачив. Ярослав - 25-11-2002 у 15:57
Ти вважаєш себе експертом? Ігор+ - 25-11-2002 у 21:03
Я не вважаю себе експертом. Просто картини малюються для людей, а не для експертів.
Точно так само як товари широкого вжитку. Якщо річ не продається / не подобається,
то скільки б не піднімати ціну і не пересвідчувати який автор відомий і який він
експерт, то результат не зміниться.
Я особисто вважаю, що великі сумми за картини витрачають тільки ті, яким грошей
нікуди дівати і покупка дорогої картини це як гуманітарна допомога художникам.
IMHO Ярослав - 3-12-2002 у 13:58
Є багато художників, які малюють для "звичайних людей". Їх ні роботи не дорогі (на
п"ятачку продаються"). Більшість з них можна сказати малюються під трафарет. Але є,
майстри, які не працюють під трафарет, одна така робота може творитися кілька
років, і він вкладаючи внеї щось своє, не віддасть її за 63 $.Ігор+ - 3-12-2002 у 21:22
Ну, то його проблема. Або не віддасть і нічого не буде мати, або віддасть і на
другий раз буде малювати коротший час.
А взагалі мені здається що "кількарічних" картин в порфоліо художників не багато.
Інакше би вже вимерли. Андрій Пелещишин - 3-12-2002 у 23:32
Цитата:
А взагалі мені здається що "кількарічних" картин в порфоліо художників не багато.
Інакше би вже вимерли.
Наскільки я знаю - навпаки, більшість робіт залежуються. Логіка проста - краще раз
продати дорого ніж п'ять раз дешево. Крім того, раз опустиш ціну - потім не
піднімеш. Але знову кажу - їм видніше.
Крім того, більшість митців мають і інший постійний дохід (робота, викладання і тп)nazar_c - 18-12-2002 у 19:11
хтось тут має інфу скільки той сайт продав картин за час існування???Bullet - 26-3-2004 у 09:36
колись мені директор (член Спілки художників) пояснював, як же ж воно то
оцінюється. Окрім імені, досвіду, значимості художника, беруться до уваги розміри,
техніка, матеріал, сюжет... і так без кінця. В кінці свого монологу він оцінив мою
роботу ( я за неї хтіла 50 грн) - у сто долярів)))))