Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Рецепти паски
Соломія Федушко
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 1910
Зареєстрований: 7-7-2009
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: щаслива

[*] написано 29-3-2010 у 22:46
Рецепти паски


Здається, що ще недавно святкували Різдво Христове, як непомітно підкрався до нас Великдень :) Добрі ґаздині вже зробили генеральне прибирання помешкань, тож тепер скоро потрібно пекти паски та бабки. Зараз пішла мода купувати паски, адже часу не вистачає. Але це мені геть не імпонує... В українського народу є чимало звичаїв та повір’їв, пов’язаних із приготуванням паски. Так, випікати паски потрібно у чистій оселі. Перед тим усе помити, прибрати в будинку або ж квартирі. Та й сама жінка має вмитися та одягнутися у чисте вбрання. Готувати треба з чистими і світлими думками, з гарним настроєм. У цей день в оселі не повинно бути жодних сварок. Не можна нічого нікому позичати. Такі народні традиції надають відчуття особливості свята.
В мене в сім'ї щодо цієї традиції певна ієрархія :) головна господиня щодо випікання паски - бабуся, а я з матір'ю - асистенти. На правах молодшого асистента, я вводжу щороку нововведення в рецепт :)
Можливо хтось може поділитись своїми рецептами та секретами, щоб паска вийшла пухкою, смачною та гарною!




WebStyleTalk - дослідження Інтернет-комунікації

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
сумна
Академік
****



Повідомлень: 913
Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 30-3-2010 у 19:08


Як бачите, Соломіє, ніхто не поспішає видавати секрет своєї паски. :-) Як на мене, може це й правильно - зберігати секрет в родині, на те він і секрет. :-)

Поскільки я в родині не старша, то моя роль у печенні паски також полягає в асистуванні. В основному в триманні миски, поки міситься тісто, і в запевнянні господині, що все вдається якнайкраще. :-) Паска в нас печеться традиційна, без жодних нововведень. Головне побажання - якомога більше жовтків з домашніх яєць. Родзинок додається небагато. Оздоблення - лише маленький хрестик посередині з прісного тіста. Любимо, щоб паска була добре зарум'яненою, "чорнобривою". :-)

Поки паска печеться, в хаті має бути тихо: телевізор не пашталакає, ніхто не гримає дверима і не розмовляє голосно. Посадивши паски в духовку, господиня їх перехрещує і лиш тоді закриває дверцята.

Ну і таки купується одна магазинна пасочка, на випадок якоїсь халепи зі "своїми" пасками... :-)

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Соломія Федушко
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 1910
Зареєстрований: 7-7-2009
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: щаслива

[*] написано 30-3-2010 у 20:31


Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Ну і таки купується одна магазинна пасочка, на випадок якоїсь халепи зі "своїми" пасками... :-)

Тьху-тьху... на щастя, ще такої халепи не мали і надіюсь не будемо мати.
Цього року хочу попробувати пару з цукатами і, звичайно, родзинки :)




WebStyleTalk - дослідження Інтернет-комунікації

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
сумна
Академік
****



Повідомлень: 913
Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 30-3-2010 у 20:55


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Тьху-тьху... на щастя, ще такої халепи не мали і надіюсь не будемо мати.


Так, Соломійко, і нам ще жодного разу не придалася. :-) Але було одного року, що несподівано вимкнули газ на кілька годин. Ціле щастя, що паски вже на той момент були вийняті.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Соломія Федушко
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 1910
Зареєстрований: 7-7-2009
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: щаслива

[*] написано 31-3-2010 у 19:50


Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Тьху-тьху... на щастя, ще такої халепи не мали і надіюсь не будемо мати.


Так, Соломійко, і нам ще жодного разу не придалася. :-) Але було одного року, що несподівано вимкнули газ на кілька годин. Ціле щастя, що паски вже на той момент були вийняті.

Бажаю, щоб і надалі так Вам щастило :)




WebStyleTalk - дослідження Інтернет-комунікації

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-4-2010 у 18:05


Я не є великий любитель пасок. Мені в пасках не подобається дві речі - вони приторно солодкі та дуже крихкі.
Але цього разу ми зробили паски на заквасці, а не на дріжджах. Результат перевищив очікування. Паска вийшла солодка, але з приємною кислинкою, і, що цікаво, зовсім не крихка.




Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача

  Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006



Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 8012
Реклама: