|  Сторінки:
 1
 2 | 
Tempika
 
Почесний Академік
      
 
Повідомлень: 2732
 
Зареєстрований: 21-1-2004
 Місто: Lviv
 
Нема на форумі
 Настрій: усміхнена
  
 
 | 
 | 
 
 
Олія оливкова з італійського магазину, яйця з села :-)
 
 
 
 
...i am a little bit ironic, don*t you think?... 
 | 
| 
 | 
Катерина Слобода
 
Модератор
       
 
 
Повідомлень: 1245
 
Зареєстрований: 29-9-2008
 
Нема на форумі
 Настрій: є...точно є...  
 
 
 | 
 | 
 
 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Юрій Сєров 
Вони читають наш форум     |  
  
Ясно! Стільки реферрерів з форуму на УП...певно, що читають!   Журналісти газет львівських також читають...  
 
 
 
 
 | 
| 
 | 
Ігор Домін
 
Академік
     
 
Повідомлень: 373
 
Зареєстрований: 11-5-2010
 Місто: Одеса
 
Нема на форумі
 Настрій: Настрій не вказаний
  
 
 | 
 | 
 
 
а що це за італійський магазин? де знаходиться?
 | 
| 
 | 
Tempika
 
Почесний Академік
      
 
Повідомлень: 2732
 
Зареєстрований: 21-1-2004
 Місто: Lviv
 
Нема на форумі
 Настрій: усміхнена
  
 
 | 
 | 
 
 
вуличка, що веде від площі івана франка вверх, там з одного боку тої вулиці,
вірніше, на куті, дендраріум (все перейменували, назви вулиці не пам*таяю) 
 
 
 
 
 
...i am a little bit ironic, don*t you think?... 
 | 
| 
 | 
Соломія Федушко
 
Модератор
         
 
Повідомлень: 1910
 
Зареєстрований: 7-7-2009
 Місто: Львів
 
Нема на форумі
 Настрій: щаслива
  
 
 | 
 | 
 
 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Tempika 
Олія оливкова з італійського магазину, яйця з села :-)   |  
  
Я спробувала зготувати, тільки олія не італійська, а іспанська. Думаю різниці
великої нема. Понад усяке порівняння з магазинним майонезом, дуже смачний
вийшов... 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Станкевічас Сергій 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Андрій Пелещишин 
.... діти попростуджувалися. Виздоровіють, тоді зроблю і на них відтестую. 
А рецептів в WWW просто неміряно   
 |  
  
В домашніх умовах все рівно не настільки смачне      |  
  
Навпаки! В домашніх умовах все виходить НАБАГАТО смачніше, звичайно, якщо
готувати в доброму гуморі і з бажанням   
 
 
 
 
 
 | 
| 
 | 
Tempika
 
Почесний Академік
      
 
Повідомлень: 2732
 
Зареєстрований: 21-1-2004
 Місто: Lviv
 
Нема на форумі
 Настрій: усміхнена
  
 
 | 
 | 
 
 
Іспанська олія, мо, й навіть краща, - тілько дуже дорога :-)) 
 
До речі, про морозиво. Недавно єкспериментальним шляхом знайшла один вид пломбіру
від ЛІМО, що зроблений по правильному ДСТУ, що закінчується на 33 :-) Це так званий
справжній пломбір (на паличці), і таке враження, що з*явився цей сорт зовсім
недавно. Дійсно дуже смачно.
 
 
 
 
...i am a little bit ironic, don*t you think?... 
 | 
| 
 | 
Катерина Слобода
 
Модератор
       
 
 
Повідомлень: 1245
 
Зареєстрований: 29-9-2008
 
Нема на форумі
 Настрій: є...точно є...  
 
 
 | 
 | 
 
 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Tempika 
До речі, про морозиво. Недавно єкспериментальним шляхом знайшла один вид пломбіру
від ЛІМО, що зроблений по правильному ДСТУ, що закінчується на 33 :-) Це так званий
справжній пломбір (на паличці), і таке враження, що з*явився цей сорт зовсім
недавно. Дійсно дуже смачно.   |  
  
Так, дуже добре. Таке як колись було...
 
 
 
 
 | 
| 
 | 
Соломія Федушко
 
Модератор
         
 
Повідомлень: 1910
 
Зареєстрований: 7-7-2009
 Місто: Львів
 
Нема на форумі
 Настрій: щаслива
  
 
 | 
 | 
 
 
Вирішила я нарешті зробити морозиво. Ось пошукала в Мережі і зупинилась на цьому
варіанті, правда трішки з своїми корективами. Витратила я на приготування цього
морозива 20 хв. , а, можливо, і менше. І не так складно, але досить смачно   Моя малеча залюбки ласувала цією смакотою, та
й  не тільки малеча   
Отже, як я робила:  
 
Інгредієнти: 
500 гр. жирних вершків (я брала домашню сметану) 
3 яйця (бажано домашніх) 
60 гр. цукру 
1п. ванільного цукру 
Карамель: 3ст.л. цукру, 2 ст. л. води, 1 п. ванільного цукру. 
 
Від 500 гр. сметани відбираю приблизно півсклянки, а решту додаю у каструльку і
ставлю на плиту. Тим часом збиваю 3 жовтки із цукром +  пакетик ванільного цукру.
Вершки не повинні закипіти. До збитих жовтків додаю сметану, яку відклала
спочатку, і збиваю, доки маса не збільшиться в 2 рази в об’ємі. Тоді додаю теплу
сметану і швидко розмішую. Переливаю у чисту каструлю і, постійно помішуючи,
доводжу до кипіння (не слід кип’ятити!) доки маса відчутно не загусне. Знімаю з
плити. У принципі, морозиво вже готове,  але щоб було смачніше, можна зробити ще
карамель. 
Змішую всі інгредієнти і кладу на вогонь. Помішуючи, чекаю, доки карамель не стане
коричневого кольору, тоді тоненькою цівочкою додаю до морозива.  
Вистуджую і кладу в морозильну камеру, закривши щільно кришкою, на 8-10 годин. Перші
5 годин перемішувати дерев’яною ложкою кожну годину, щоб морозиво вийшло
однорідним. 
Якщо не додавати карамель, я й так спробувала, то можна додати смачне варення чи
джем.  
Смачного!   
 
P.S. Щоб солодше спалось, можна трішки поласувати перед сном    
 
 
 
 
 | 
| 
 | 
Tempika
 
Почесний Академік
      
 
Повідомлень: 2732
 
Зареєстрований: 21-1-2004
 Місто: Lviv
 
Нема на форумі
 Настрій: усміхнена
  
 
 | 
 | 
 
 
..сьогодні спробували Плобмір класичний виробництва ГЕРКУЛЕС, - це щось
фантастичне.. я вже й забула смак радянського морозива, а воно існує... ось картинка
упаковки: http://agrobiz.net/modules/goods/images/200_200_594_plomb.jpg
 
 
 
 
...i am a little bit ironic, don*t you think?... 
 | 
| 
 | 
Ігор Домін
 
Академік
     
 
Повідомлень: 373
 
Зареєстрований: 11-5-2010
 Місто: Одеса
 
Нема на форумі
 Настрій: Настрій не вказаний
  
 
 | 
 | 
 
 
раніше завжди брав геркулес у пакетах 1 кг,  але останнім часом воно стало таке ж
саме, як і інші. може зараз знову стали приділяти увагу якості продукту. треба
спробувати.
 | 
| 
 | 
Tempika
 
Почесний Академік
      
 
Повідомлень: 2732
 
Зареєстрований: 21-1-2004
 Місто: Lviv
 
Нема на форумі
 Настрій: усміхнена
  
 
 | 
 | 
 
 
звичайний гуркулес в пакетах ДСТУ з 35 в кінці, звичайне таке собі морозиво,. а цей
Пломбір класичний - зовсім інший, просто супер.
 
 
 
 
...i am a little bit ironic, don*t you think?... 
 | 
| 
 | 
Оксана Тиндик
 
Дописувач
   
 
 
Повідомлень: 31
 
Зареєстрований: 1-8-2010
 
Нема на форумі
 Настрій: Настрій не вказаний
  
 
 | 
 | 
 
 
А мені подобається морозиво Три Ведмеді - особливо з чорносливом та горішками 
 | 
| 
 | 
|  Сторінки:
 1
 2 |