|  Сторінки:
 1
 2 | 
 
Юрій Філатов
 
Дійсний член
    
 
 
Повідомлень: 247
 
Зареєстрований: 23-12-2004
 Місто: Кривий Ріг
 
Нема на форумі
 Настрій: доброзичливий
  
 
 | 
 | 
 
 
 
Дякую за відповіді та зацікавленність (ніхто навіть не звернув уваги на помилки,
хоча я й не образливий пан) 
отож "повернемось до наших баранів" здається (С) Ф. Раблє     
 
засмачки до борщу: 
1. разом із часниковою затолочкою вкинути у тарілки зелені олівки вчинеті
лимонами - кількість за смаком, мені дуже подобається, діти теж полюбляють,
особливо доньки, син надає перевагу шинці   
2. у піст до борщу на Дніпропетровщині додають консерву "Кілька в томаті" - не
куштував, не можу рекомендувати   
3. пампушки, а якщо немає то і звичайний хліб, краще все ж білий, як на мене, добре
змащують (а чоловіки вмочають власноруч, хто полюбляє) у напіврідку суміш
подрібненного часнику (розчавити кожен зубчик площиною ножового леза, потім
дрібно порізати впоперек) олії та лимонного соку, якщо подрібнювати часник
механічними пристроями та/або додавати олію після соку - буде лагіднішим, якщо так
як наведено вище - злішим 
4... 
не можу більше - захлинаюсь   
 
піду із'їм щось, до зустрічи... 
 
до речи де тут апостроф? у ворді "за скидом" Ctrl+є+є, а тут чомусь не працює  
 
 
 
 
З повагою, Юрій Філатов. 
 | 
 
| 
 | 
 
Анастасія Кулакова
 
Академік
     
 
Повідомлень: 463
 
Зареєстрований: 5-7-2004
 Місто: Дніпропетровськ
 
Нема на форумі
 Настрій: поміркований
  
 
 | 
 | 
 
 
 
Доброго здоров'я земляче. Щодо борщу з консервою в томаті - рекомендую всім. Це
смачно, але є люди, що не люблять рибу (як мій чоловік, наприклад), то їм не
сподобається. Вариться такий борщ як будь-який пісний, але замість томату, вже
перед тим, як виключати вогонь, треба вкинути рибну консерву.  
А ще на Дніпропетровщині є така традиція - пісний борщ з карасями. Варите
звичайний пісний борщ, засмажуєте пахучою базарною олією, а разом з засмажкою
кидаєте підготовлену рибу. Для такого борщу беруть мілких карасів (вони солодкі,
інша риба не дає такого ефекту), обвалюють у борошні і добре обсмажують на олії, на
великому вогні. Вони мають бути пересушені, але не підгорілі.  
І ще є одна традиція (не по всій Дніпропетровщині, переважно у
Дніпродзержинську-Петриківці-Царичанці). Тут не ллють ніколи у борщ "сирого"
томату, або пасти. Томат обов'язко обсмажують на олії разом з цибулею і морквою,
тобто спочатку цибулю, як зарум'яниться - додають моркву, а коли морква стане
золотавою, ллють сік, або накришені сирі помідори. Мабуть звідси й традиція класти
консерву в томаті. Кілька ж також обсмажена у томаті. 
Спробуйте і смачного вам.
 | 
 
| 
 | 
 
Анастасія Кулакова
 
Академік
     
 
Повідомлень: 463
 
Зареєстрований: 5-7-2004
 Місто: Дніпропетровськ
 
Нема на форумі
 Настрій: поміркований
  
 
 | 
 | 
 
 
 
Класичні рецепти до різдвяного столу отут: 
 
http://www.obozrevatel.com/index.php?r=news&id=175215
 | 
 
| 
 | 
 
Юрій Сєров
 
Модератор
         
 
Повідомлень: 10462
 
Зареєстрований: 19-6-2002
 Місто: Львів, Україна
 
Нема на форумі
 Настрій: оптимістичний
  
 
 | 
 | 
 
 
 
Рецепти, які якщо ще не стали традиційними, то мабуть скоро стануть: 
До Нового року та Різдва «Львівська пивоварня» презентує два рецепти
гарячого пива «Львівське Портер» 
 
Новорічний «Портер» 
 
0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром.
Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній
край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор). 
 
Різдвяний «Портер» 
 
1 л Львівського «Портер», 100 г цукру, 2 жовтки, 2 палички гвоздики, дрібка кориці.
Пиво з корицею підігріти і процідити. Розтерти жовтки з цукром, поступово додаючи
пиво. Нагрівати до 70°С, безперервно помішуючи. Як тільки утвориться піна, зняти з
вогню і розлити напій. Слідкувати, щоб не закипіло. Пити гарячим! 
 
ЗІК 
 
p.s. Дуже класний напій, особливо в такий мороз як зараз. 
Ще можу додати, що замість "Портеру" можна брати Чорне від "Першої приватної",
виходить теж супер.
 
 
 
 
 | 
 
| 
 | 
 
Павло Жежнич
 
Модератор
       
 
Повідомлень: 1139
 
Зареєстрований: 24-11-2002
 Місто: Львів
 
Нема на форумі
 Настрій: Настрій не вказаний
  
 
 | 
 | 
 
 
 
 | Цитата: |  Оригінальне повідомлення від  Юрій Сєров 
Новорічний «Портер» 
 
0,5 л Львівського «Портер», 2 ложки меду, половинка лимона. Пиво нагріти з цукром.
Витиснути лимон, нагріти до 70°С. Розливати в склянки з зацукрованим краєм (верхній
край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор). 
  |  
  
А чому саме львівський "Портер"? От пробував по цьому рецепту Чорне пиво від 1ПБ -
набагато краще.
 
 
 
 
 | 
 
| 
 | 
 
Юрій Сєров
 
Модератор
         
 
Повідомлень: 10462
 
Зареєстрований: 19-6-2002
 Місто: Львів, Україна
 
Нема на форумі
 Настрій: оптимістичний
  
 
 | 
 | 
 
 
 
Гм... А в PS я шо написав?  
 
 
 
 
 | 
 
| 
 | 
 
|  Сторінки:
 1
 2 | 
 
 
 |