Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  9    11    13  ..  19
Автор: Тема: Куди інтегруватися?
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 25-6-2004 у 19:32

Відповім поки сам, може потім Дмитро ще щось напише.

По пункту 1. Явно таке не записано, але напевно треба буде дописати. Дякую за зауваження. Я думав, що це очевидно.

По пункту 2. Не знаю. Для себе такої сепарації я ніколи не робив. Хоча я відчуваю, що я можу 50 раз це повторити, а Ви мені все-рівно не віритимите. Проте я готовий захищати будь-кого на Форумі. Я не всі тексти читаю на Форумі, і думаю, те що я помічаю написане Вами, Dmy. викликано в першу чергу тим, що Ваші дописи мені цікаві і я їх ніколи не пропускаю. Вибачте, якщо Вам це неприємно. Проте, біля кожного допису кожного користувача є кнопка "Звіт", якою можна скористатися для того, щоби повідомити адміністрацію про некоректний допис. Ваше повідомлення обов'язково буде прочитано.

По пункту 3. Нормалайзера глибоко шаную, ніякого наміру образити не мав, якщо образив - готовий вибачатися. Проте я не знаю і не розумію за що саме я повинен вибачатися. В свому відповідному дописі я був так і написав - "Нічого не зрозумів". Наскільки я пригадую, Нормалайзеру жодного зауваження не робив. І в свому останньому дописі Нормалайзер ніде не згадував, що його чимось образили.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 25-6-2004 у 20:18

Оскільки читав ФоРуМ знизу - вгору, то, нажаль, вчасно не помітив ноаої теми Роста про свободу слова. Тому дописував тут і в "Сльозі".
Виправляюся і даю відповідь там, де пан Тарасов не вважатиме її за офтоп і відтак не грозитиметься закрити тред. Усіх зацікавлених прошу туди.

Усе мине. Усе мене мине
Aleksandra Fink-Finowicka
Дійсний член

Зареєстрований: 18-5-2004
Місто: Warszawa
Нема на форумі

Настрій: кохаю свого мужа!!

[*] написано 25-6-2004 у 20:30

Чогось я не зрозуміла із цілей розмови (напевно не цюго одного, бо ж я все ще мало українською розумію).
Якщо мені добре відомо Гренландія (хоч не держава, а лиш частина Данії) не є членем ЄС від 1985 року! Адже про що тут сваритися? Чи ви всі не є випадково полякамі? Це ми й завжди ми полякі тим у світі "славні" що люблять сваритися більше за все:-))
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Роман Голощук
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 8-9-2002
Місто: м. Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 17-7-2004 у 23:00

Гордий (з „Мікроскопа пана Юрка”)

Не пускають нас до ЄС. Ще б пак! Після касетного скандалу, після Мукачевого... "Ми не ставимо питання про вступ України до ЄС", -- заявив Леонід Кучма. Це нагадує анекдот про нахабного залицяльника, якого спустили зі сходів. "Подумаєш, -- відказав той, обтріпуючись, -- не дуже то й хотілося!"

Джерело - Поступ

Немає помилкового судження, у якому немає бодай зернятка правди

Видавництво львівської політехніки
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 19-7-2004 у 10:00

Цитата:
Але насправді я за ЄС -- дуже вже хочеться покататися різними чарівливими місцями без напрягів. а то зараз практично безнадійно: ти потенційна хвойда, тому турвізи ми тобі не дамо. сумно.

Цитата:
Мене вражає (і радує рівень матеріального забезпечення форумців) те, що серед аргументів на користь інтеграції в ЄС періодично виникає бажання наших людей їздити дивитися на чарівності Європи (і в цьому треді і в треді "Бабця Австрія" . Проте, туристичний аргумент мені видається дещо недостатнім для такого серйозного рішення як суттєве зменшення сувернітету української держави.

Чому би і ні, це також важливий аргумент. І за кордон прецінь їздять не тільки в якості туриста - для людини, яка працює і потребує по роботі їздити, візовий режим створює серйозні ускладнення (про державних чиновників мова не йде - ті завжди мають прекрасні документи і не розуміють, про які то проблеми з поїздками говорять інші). Щодо матеріального забезпечення форумців - за умови безвізових угод поїздка за кордон обходиться суттєво дешевше. Почнем з того, що більшість віз в Україні можна отримати тільки в Києві, отже поїздка туди-назад плюс вартість візи (або послуги турфірми, якщо не маєте часу їздити). Студенти, молодь цивілізованих країн подорожують дуже багато, і це з досить скромним бюджетом - для молоді є спеціальні знижки на транспорт, проживання, відвідування музеїв і пам'яток - особливо (в 2-4 рази дешевше повної ціни).

А милування красотами Росії за умови ізоляції від решти світу - це продовження того, що ми з вами мали в школі - всі найліпші письменники - з Росії, всі відкриття зробили російські науковці, одним словом, Росія - батьківщина слонів, це виховуватиме і в наступного покоління тяжіння в обійми старшого брата.
Я не кажу, що туди не потрібно їздити, навпаки, дуже корисно поїхати в Росію, а потім - в Европу (або навпаки), щоб було що порівняти. Причому в Росії поїхати не в Москву чи Петербург, а в прості російські міста, хоча б навіть Калінінград. Повчально і думки в порядок приводить.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-7-2004 у 10:00

Невже?

http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=27607

У найближчі два роки Україна повинна адаптувати своє законодавство до європейського. Про це повідомив заступник міністра юстиції Василь Мармазов за результатами п'ятого раунду узгодження плану дій Україна -- ЄС, який відбувся 20 липня у Брюсселі. За його словами, остаточно план дій Україна -- ЄС, має бути затверджений восени 2004 року
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 27-7-2004 у 09:19

Кучма викреслив прагнення України інтеґруватися в НАТО і ЄС з доктрини.
Мені тепер цікаві дві речі:
1. Чи будо це в його компетенції?
2. Нас продали чи зрадили?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-7-2004 у 09:26

Причини опосередковано можуть випливати з наступного:
http://www.korespondent.net/main/30131

а сама НОВИНА тут: http://www.korespondent.net/main/30123

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-7-2004 у 11:45

Думаю, Кучма керувався кількома мотивами
1. відлякати Європу від контролю за виборами в Україні
2. догодити Росії перед виборами навзамін підтримки самого єдиного кандидата
3. Забепечити йому можливість після перемоги (або навіть до неї) легким розчерком пера стати "прозахідним політиком" - просто повернути, те що було написано раніше. Кучма з сам сказав, що бере увесь негатив на себе. От і бавляться в козу та равина..

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-7-2004 у 19:23

Це все не так серйозно. Тобто, все серйозно, але - не це. Борис Тарасюк в інтервью Газеті Виборчей зауважив, що наш Президент просто не любить нудьгувати (це не він сказав, а я - він сказав "політичний авантюрист" ). Річ у тім, що дезавуйована наразі заява про плани вступу до ЄС і НАТО з’явилася у військовій доктрині приблизно в середині червня. Тобто жодної гарантії, що, якщо Данилич раптом знову засумує, ми вступатимемо і виходитимемо із НАТО і ЄС ще по 2 рази до виборів (і ще раз перед 2 туром).

Усе мине. Усе мене мине
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-7-2004 у 21:16

Dmy, я давно так не сміявся як цього вечора :)
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-8-2004 у 13:49

http://www.korrespondent.net/main/99212

Напевно влада вирішила погратися в "злого Президента" та "доброго Прем’єра"

Vitalik
Дописувач
**

Зареєстрований: 3-10-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Good

[*] написано 4-8-2004 у 09:55

Знайшов статтю на УП, яка мене просто вражила.

http://pravda.com.ua/archive/2004/august/3/3.shtml

Після такого хочеться брати автомат :baddevil:
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 4-8-2004 у 15:33

У нас теж є книги, де написано, що росіяне, то здичавілі пращури українців схерешені з угро-фінськими племенами. Ну і що. Маргінальні особистості з навколонаукових кіл є скрізь.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-8-2004 у 09:12

Зараз слухав радіо і почув інформацію, що ізраїльська фірма, яка споруджувала мур та системи безпеки на кордоні із Палестинською автономією, буде створювати аналогічні інженерні споруду на кордонах ЄС з Росією, Україною, Білорусією. Очевидно, переговори йшли не один місяць.

Цікаво, чи не зумовлена заява Президента про зміну військової доктрини цими діями ЄС.
Sergi Adamchuk
Академік

Зареєстрований: 29-7-2003
Нема на форумі

Настрій: поміркований

smile.gif написано 19-8-2004 у 07:42

От що я думаю. Ми як повноправна європейська держава маємо повне право назвати нашу державу Європейський Союз Україна, а 25 регіонів оголосити повноправними членами союзу :)
І хай тоді на сході і на заході кричать, що Україні навіть у найвіддаленішій перспективі закрита дорога до Євросоюзу, і хай собі будують високу стіну на кордоні.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-8-2004 у 09:16

Це ідея. Зробити щось на зразок Швейцарської Конфедерації.
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 17-9-2004 у 14:01

Економіко-політичний бестселер "Стратегія економічного та соціального розвитку Украпїни (шляхом європейської інтеграції)"

http://www.ukrstrategy.org.ua/main_ua.php?lang=ua&in=mat
ПДФ-файл
Сторінки 17-22

Й до ЄС прямувати, й ЄЕПом не погребувати :(

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-9-2004 у 22:27

Уже ніби мертвий ГУАМ почав відживати. Створено Парламентську асамблею ГУАМ.
Таке враження, що нове дихання в це утворення внесла Грузія, яка зараз трішки підвішена в зовнішньоекономічному плані, та наш Голова Верховної Ради, який починає активну самостійну політичну гру.

Sergi Adamchuk
Академік

Зареєстрований: 29-7-2003
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 1-11-2004 у 10:36

Можливо для нас підійшов би Кіпрський сценарій?
Там частина держави вступила в ЄС, а частина - ні.
До ЄС не захотіла вступити протурецька частина, можливо і в нас був би сенс щоб до ЄС вступила лише частина України, без проросійської частини...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Користувач Олесь
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-11-2004 у 11:35

Цитата:
Першим відправив користувач Sergi Adamchuk
Можливо для нас підійшов би Кіпрський сценарій?
Там частина держави вступила в ЄС, а частина - ні.
До ЄС не захотіла вступити протурецька частина, можливо і в нас був би сенс щоб до ЄС вступила лише частина України, без проросійської частини...

Сергію, Ви напевно занадто переживаєте за результат виборів, бо про особливості членства Кіпру в Евросоюзі написали трохи не того...
Користувач Олесь
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-11-2004 у 12:02

Я в принципі зрозумів, що Сергій мав на увазі - оскільки турецька частина не визнає себе Кіпром, то вона не визнає і свого членства в Евросоюзі. Евросоюзом не визнана так звана влада турецького Кіпру (частину острова було окуповано турецькими військами в 1974 році), тому формально цілий Кіпр є єдиною країною і будь-який громадянин Кіпру є громадянином Евросоюзу. Тому тут не йде мова про вступ тільки якоїсь частини країни в наддержавні формування.
Grabchuk
Академік

Зареєстрований: 30-9-2003
Місто: 130 км на південь від Львова
Нема на форумі

Настрій: Чемний

[*] написано 12-11-2004 у 19:01

http://www2.pravda.com.ua/archive/2004/november/12/news/13.shtml Також Базів повідомив, що курс України на євроінтеграцію залишається незмінним навіть попри передвиборчі заяви Януковича.
"Євроінтеграція – вибір України на, принаймні, першу третину 21 століття. Автор цієї концепції – Леонід Кучма", - сказав Базів.

Екс-львівянин каже, не звертайте мол на янека уваги, що з нього візьмеш, він же того - янек одним словом :)

Нас багато, але посад нам малувато:)
Ігор Луцький
Заблокований

Зареєстрований: 7-9-2004
Місто: м.Нікополь, Дніпропетровська обл.
Нема на форумі

Настрій: Спокійний.

[*] написано 17-11-2004 у 11:28

Я за те щоб будувати незалежну державу.А як збудуємо,то можна про Європу і подумати.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-11-2004 у 20:16

Розумію, що чинна доба не надто придатна до аналітики, проте наважуся на оприлюднення
статті Сергія Грабовського, попри те, що не з усіма висновками особисто я згоден.
Матеріал може слугувати (поряд з П'ятим, Ерою тощо) певною сублімацією для тих, хто не може потрапити на Майдан.

"Козли" і "капуста"
Перепрошую читачів, але я буду трохи цинічним. Мабуть, інакше і не можна, коли йдеться про фінанси, про економічні вигоди і про шанси здобуття кращого місця на світовому ринку.
Як видається, дещиці здорового цинізму (чи, якщо хочете, назвіть це поглядом на світ з позицій життєвого досвіду) часом не вистачає нашим демократичним політикам і незалежним аналітикам.
Отже, яку маємо, говорячи військовою мовою, диспозицію станом на сьогодні? В Україні розгорнулися найбільш масові акції на підтримку демократії за всю її новітню історію.
Навіть 1917 року, на піднесенні національної революції, ці акції, якщо рахувати у відсотках до загального числа населення країни, були не більшими за масштабами.
І це справляє колосальне враження у світі. Україна, про яку досі писали як про державу, що за рівнем корупції владних структур стрімко наближається до Гаїті, а за рівнем свободи (точніше, несвободи) слова – до Судану, раптом набула зовсім іншого вигляду.
З радісним здивуванням і навіть певною ейфорією Європа, Америка, Австралія і Азія відкрили для себе іншу Україну, яка прагне бути нормальним, цивілізованим членом світового співтовариства.
І, що дуже важливо, виявилося, що в підтримці цього прагнення навколо "некорумпованого і чесного ліберального політика Ющенка" (ці слова – загальник світової преси) об'єдналися не тільки опозиційні політичні партії, а і студентська молодь, і чи не єдині знані на Заході представники вітчизняної поп-культури – брати Клички і Руслана Лижичко.
І згадаймо, що сказав у виступі на Майдані Незалежності один із депутатів Європарламенту: спасибі вам за ваш приклад у захисті демократії.
А тепер подивимося, у що практично-прагматичне може перелитися такий настрій світової спільноти щодо України.
Якщо президентом за допомогою силових методів, неминучих у чинній ситуації, стверджується Янукович, то варто забути не тільки про близькі перспективи євро інтеграції, до чого команда "двох футбольних партій" не дуже й прагне, а і про сприятливі перспективи для українського виробника на ринку Об'єднаної Європи, куди, до речі, йде щонайменше у півтора рази більше українського експорту, ніж у Росію.
Про американські ринки я мовчу. Цікаво, що Ахметов і Пінчук робитимуть із своїми трубами і прокатом?
До речі: безпосередньо економічні санкції проти України вигідні "братній" Росії, і, схоже, сценарій, який реалізує команда Медведчука-Януковича вкупі з московськими політтехнологами, однією із своїх цілей має знищення експортного потенціалу України та ліквідацію, чи, принаймні, мінімізацію, ахметовсько-підчуківського бізнесу.
І чергові виплати зовнішнього боргу України, які набігають наступного року - якщо не помиляюся, понад півтора мільярди доларів - відстрочені не будуть.
А тепер оцінимо політично-економічні перспективи, які відкриються перед Україною внаслідок приходу до влади на хвилі демократичного піднесення команди Віктора Ющенка.
Я маю серйозні підстави вважати, що у такому разі половина українських боргів Заходові буде списана практично одразу, так би мовити, авансом під реформи - приблизно так, як зробив це Захід після падіння комунізму в Польщі і приходу до влади команди "Солідарності".
Отож 2005 року з виплатами зовнішнього боргу стане значно легше, якщо ці виплати взагалі не будуть пересунуті у неозору далечінь, а відтак держбюджет отримає серйозне полегшення – якраз у сумі, достатній для підвищених пенсій.
Далі – інвестиції. Тут буде просто нікуди подітися – вони прийдуть бодай у вигляді демонстративних жестів від серйозних світових бізнес-структур.
Що ж стосується статусу країни з ринковою економікою, чого попередня влада так довго і так безнадійно, враховуючи корупційний потенціал цієї влади, домагалася від США та Євросоюзу, то на його одержання можна буде чекати впродовж буквально кількох місяців.
Як і на збільшення квот на вітчизняний експорт, в тому числі таких любих Пінчуку-Ахметову труб, і на припинення раз і назавжди антидемпінгових розслідувань. І, нарешті, із вступом до Світової організації торгівлі теж буде легше, якщо, звісно, Україна туди сама прагнутиме.
Що ж стосується статусу асоційованого члена ЄС, то його, звісна річ, ніхто не дасть одразу, це об'єктивно непроста річ, але, принаймні, про це можна буде відразу почати серйозно торгуватися, і українські перспективи на членство в Об'єднаній Європі вже не розглядатимуться разом із "перспективами" на це Марокко та Йорданії, як зараз.
І, нарешті, останні дні надходить інформація про серйозні ускладнення стосунків вітчизняних банків із банками Америки, Балтії та Франції.
Прихід до влади команди реформаторів, підпертих "демократичною хвилею" та дуже сприятливим ставленням світової преси не може не вплинути позитивно і на західних банкірів.
Адже йтиметься про перемогу української демократії над кримінально-тоталітарними силами. Я знову вдамся до паралелей із Польщею 1980-х – вони вибороли собі тяжкими зусиллями "зелену лінію" інтеграції в Об'єднану Європу і вигоди від цієї інтеграції.
Усе це зараз має чудовий шанс одержати й Україна.
А тепер про "козлів" і "капусту", використовуючи зрозумілу команді Віктора Януковича лексику. Видається, "проффесор" був глибоко неправий, звучи "козлами" опозиціонерів.
Насправді це слово має стосуватися тих людей, котрі мають мільярдні чи багатосотмільйонні статки й належать до різних груп підтримки Віктора Федоровича. Про Пінчука й Ахметова та їхні інтелектуальні здібності краще помовчати.
Але, виявляється, всі ці Губські, Ярославські, Тарути, котрі, як здавалося, розуміють, де саме слід активно стригти "капусту", насправді є дрібними лохами й наперсточниками.
Чи, якщо вдатися до класичного літературного прикладу, новітніми втіленнями Шури Балаганова, котрий після отримання від Остапа Бендера щедрого подарунку у кілька десятків тисяч рублів рефлекторно поцупив з кишені пасажирки трамваю гаманець із м'ятою рублевою купюрою – і на тому скінчив свою бізнес-кар'єру.
Хоча, з іншого боку, може це і добре?
Адже в Україні існує потужний пласт бізнесменів, котрі не хочуть бути "козлами" і готові стригти "капусту" за цивілізованими європейськими правилами. Сьогодні саме їхній шанс.

Сергій Грабовський, заступник головного редактора журналу "Сучасність"

Усе мине. Усе мене мине
 Сторінки:  1  ..  9    11    13  ..  19

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1737
Реклама: