Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  10    12    14  15
Автор: Тема: Світло і сповідь - новий альбом "Плачу Єремії"
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 4-12-2003 у 15:04

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Цитата:
Першим відправив користувач Руслан Кравець

Оскільки Соломійка виконує на форумі функцію Тарасового прес-секретаря, то маю два питання:
1. Коли буде другий том "Світла і сповіді"?

1. не знаю, от він сьогодні приїде і можливо скаже

:)

На концерті Далі... Соломія озвучувала наше аналогічне питання перед Тарасом , і ми всі почули, що не раніше весни. Наталка, Роман, Юра, Василь мені свідки:)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 4-12-2003 у 15:54

Засвідчую :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 4-12-2003 у 15:59

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Засвідчую :)

:D
Східняк
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: нормальний

[*] написано 4-12-2003 у 17:44

Цитата:

Ніхто ж не каже, що він не знайде своєї публіки, а говриться рпо те, що про нього поки що там не знають:rolleyes:

Не знаю, як в Харкові, а в Донецьку знають "Плач Єремії". Принаймні одну пісню точно. Я досить рідко включаю радіо "Точка", але декілька разів чув, як замовляють пісню "Вона" і вона там досить часто звучить. Звичайно, що фактично нічого іншого крім цієї пісні не знають.
Стосовно "своєї публіки", то я гадаю, що пісні Тараса добре сприймаються найширшим колом слухачів, що поважають гарну музику. Всім, кому я вперше ставлю пісні "Плачу Єремії" вони дуже подобаються.
Взагалі, скажу таку "крамольну" річ, що музику Тараса скоріше можна назвати поп-музикою, ніж елітарною.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 17:54

Музику "Плачу Єремії" поп-музикою я би НУ ЗОВСІМ НЕ назвала. Колись чула визначення "арт-рок" - воно краще підходить. Якщо мова йде про пісні Володимира Івасюка - так, це можливо. Дійсно глибока, розумна, красива поп-музика з народним корінням - просто чарівна! :)
P.S. Здається, знову "Вону" Тарасові псує репутацію :baddevil::D:saint:

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 4-12-2003 у 17:58

Ну ти влип :D

А що ти з нього чув?
Руслан Кравець
Дійсний член

Зареєстрований: 19-6-2002
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 18:25

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
На концерті Далі... Соломія озвучувала наше аналогічне питання перед Тарасом , і ми всі почули, що не раніше весни. Наталка, Роман, Юра, Василь мені свідки:)

Я також можу засвідчити, бо власне задавав це питання на концерті. Але згодом полінувався відповісти на нього (самому ж собі) на форумі :)
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 4-12-2003 у 18:34

Та то я так, для загалу:)

Гадаю, не варта продовжувати на попередній закид, що до попси, хоча, якщо є бажаючі - то вперед!
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 18:37

Самовбивць немає? :D :D :D
Та що там провдовжувати - НЕ ПОПСА!!! Та й годі! :baddevil:

fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 4-12-2003 у 18:59

ще одна жертва радіоформату... втомлююся рахувати.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 19:02

І понеслися діагнози. Думаєте йому приємно то читати? Запропонували краще б послухати людині щось. Бо кепкувати всі ладні.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 4-12-2003 у 19:29

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Думаєте йому приємно то читати?

Та він зара не читає. Я - за нього!
Як зрозумів-єм, Східняк ніц не казав про Тараса-попсаря:
Цитата:
Першим відправив користувач Східняк (а виділення моє)
"музику Тараса скоріше можна назвати поп-музикою, ніж елітарною"

До того ж означення "елітарна", судячи з усього, вжито у трохо негативному сенсі. В перекладі слід читати:
"музика Тараса скоріше за все може бути зрозумілою достатньо широким народним масам".
Ото й усе.
Натомість ПЄ - не арт-рок :P (може гарт-рок ;) )

Усе мине. Усе мене мине
Shutkin
Новак
*

Зареєстрований: 6-11-2003
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-12-2003 у 20:16

Плач Єремії.
“Світло і сповідь”.
Батько і син.

Усі, хто були на концерті Тараса Чубая і “Плачу Єремії” (Палац “Україна”, 11 вересня) мали змогу першими оцінити “Світло і Сповідь” — пісенну сюїту Тараса на вірші батька Григорія Чубая. Оцінити в роскішному живому виконанні за участю славетної “Піккардійської терції” та камерного оркестру “Віртуозів Львова”. Цьому знаковому концерту передував сингл, після концерту з`явився альбом, запис якого здійснювався влітку 2003 року в Карпатах на хуторі Сіда. Цей хутір розташований на висоті 1200 м над рівнем моря і тому якась гірка, настояна на карпатських травах магія, там присутня. Якщо точніше — уся сюїта витримана в кліматі максимального самозаглиблення або медитативного трансу. В принципі “Світло і сповідь” — цілісна річ, вісім частин якої перетікають одна в одну абсолютно легко і вільно. Деякі з речей Чубай виконував раніше. Пісня “Ти не маєш довкола свічадонька жодного” звучала вже в далекому 91-му на “Червоній руті” в Запоріжжі. Але в альбомному варіанті цей та інші треки аранжовані не по роковому, а в стилистиці, близькій стилю нью-ейдж. Для того, власне, і був запрошений відомий оркестр "Віртуози Львова“ з його шляхетним сріблом струнних. Головним чином Тарасові важливо було донести Слово, точніше — різнобарвну, витончено-метафоричну поетику Григорія Чубая. В альбомі не менш переконливо звучить текст Івана Малковича “Із янголом на плечі”. Ця пісня відкриває альбом. На відміну від версії Марії Бурмаки, яка теж зробила пісню з цього вірша, в Чубаєвому творі виразно читаються гуцульські мотиви.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 22:46

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
І понеслися діагнози. Думаєте йому приємно то читати? Запропонували краще б послухати людині щось. Бо кепкувати всі ладні.

Пропоную послухати "Плач Єремії"! :D

А що, вже дружнє підшпилювання на Форумі теж заборонено чиєюсь монаршею волею? А як же тоді конструктивна критика і купа інших корисних ідей? Чи я щось пропустила?

Руслан Кравець
Дійсний член

Зареєстрований: 19-6-2002
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 23:09

Цитата:
Чому вас саме цікавить Харків?

Харків я навів як приклад з двох причин:
1. Найбільше місто Лівобережжя.
2. Маю до нього сентименти особистого характеру.

Цитата:
У мене жила видавець Покальчука (в-во Фоліо м. Харків), вона сказала, що про Тараса Чубая і Плач Єремії не чула, а чула про Ірину Білик і Океан Ельзи, от вони там найпопулярніші...

Цитата:
Ніхто ж не каже, що він не знайде своєї публіки, а говориться про те, що про нього поки що там не знають

Це можна виправити. Але для цього...

Особисто я познайомив з доробком "Плачів" і Тараса трьох харків'ян, які до того знали тільки "Вону" (тобто, можна сказати, що не знали нічого). Причому не безрезультатно.

Харків'янка, через яку я власне й маю сентименти до Харкова, бо є моєю дружиною, в основному слухає поп-музику. Але тепер до числа її уподобань входять альбоми "Наш Івасюк" та "Наші партизани", а чи не найулюбленішою на сьогодні піснею є "Лента за лентою".

Інша харків'янка - слухає бардів а-ля Висоцький-Окуджава, - яка була в нас на весіллі за дружку, повезла зі Львова "Нашого Івасюка" та "Пікардійську терцію".

Третій. Гостював у мене роки зо два тому. Казав, що слухає рок-музику, але про "Плач Єремії", крім "Вони", не чув.
За вечір та півночі я йому прокрутив на магнітофоні всі, що на той час були випущені, альбоми та сингли "Плачів".
Назад додому він їхав транзитом через Київ з зупинкою на день. Потім з Харкова написав мені, що на Майдані скупив всі альбоми "Плачів".

... треба розірвати зачароване коло "не знають, бо нема концертів - нема концертів, бо не знають".
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2003 у 08:23

Та ні, Наталко, то більше до Фішки звернення.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2003 у 08:27

"На відміну від версії Марії Бурмаки, яка теж зробила пісню з цього вірша, в Чубаєвому творі виразно читаються гуцульські мотиви."

Чесно кажучи тут би я посперечався. Ліра характерна для всієї України а не вийнятково гуцульщини. І мелодія що грає лірник не має якихось виразно гуцульських забарвлень.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2003 у 08:37

Олексію, невже занадто різко звучить? Нічого поганого до Східняка я точно не мала, навіть маю певні сентименти до присутніх у подібних тусівках східняків, особливо з Донецьку - (но пасаран!)
Зуб маю скорше до політики ЗМІ.
А співвітчизників по мірі можливості просвічую, так шо не треба :)

fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2003 у 09:59

я думаю, то не через ліру було так сказано, а через ритми - їх відразу після ліри добре чути.

Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 5-12-2003 у 13:24

Цитата:
Першим відправив користувач fish
я думаю, то не через ліру було так сказано, а через ритми - їх відразу після ліри добре чути.

Там вся пісня пронизана якимось "драйво-фолком" . Дуже енергетична річ і 1200м над рівнем ... дають взнаки.:sing:

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Східняк
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2003
Нема на форумі

Настрій: нормальний

[*] написано 5-12-2003 у 15:32

Вибачаюсь, що закинув свідомо провокативну думку, і не повернувся в той самий день, щоб її розвинути. Проте, гадаю мій земляк Dmy досить чітко її сформулював "музика Тараса скоріше за все може бути зрозумілою достатньо широким народним масам".
"Плач Єремії" слухаю дуже давно, з 1991 року, з другої "Червоної Рути" в Запоріжжі (а деякі пісні Тараса, ще раніше) Чув всі альбоми (крім останнього), завжди любив ПЄ. Тут справа скоріше в термінології. Як на мене, назвати елітарною можна групу, що грає в маленьких клубах музику для небагатьох слухачів, а якщо збирає аншлаги в Палаці "Україна", то це аж ніяк не елітарна. Не варто лякатись слів поп-музика і краще сприймати їх у первісному, незабрудненому "попсою" значенні - популярна музика. Крім того, ще у нас укорінився штамп протиставлення поп і рок, тому під поп-музикою розуміється щось дуже приземлене, на відміну від рок. Здається стосовно західних виконавців такого нема, ще якесь дуже совєцьке розуміння. Думаю цілком коректним буде назвати Бітлз поп-групою.

Тепер, власне, про ПЄ. Дивно, але багато разів чув, що "Вона" "псує" Тарасові репутацію. Хіба варто боятися популярності??? Чи це така погана пісня? Чи вона викривлює якось творчість групи? Ні.
Може просто комусь хочеться замкнути творчість ПЄ, і сказати не чіпайте - це наше, це елітарне, ви все одно не зрозумієте. Я гадаю як почують, то зрозуміють. Не одних же "Сплін" та "Океан Ельзи" їм слухати.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2003 у 16:23

Як мені здається, річ не в тім, що "Вону" - погана пісня, яка викривлює творчість гурту, і не в тім, що ПЄ боїться популярності. Річ у тім, що окрім цієї пісні та, може, ще "Коли до губ Твоїх" багато людей більше нічого не чули. І, що найцікавіше, і чути не хочуть. Це як штамп, коли один гурт асоціюється лише з однією піснею, таке часто трапляється, а то не є добре, як на мене. Ну, добре, полишимо в спокої радіво та ТБ, кого, чому і як часто там крутять, вже всім відомо, то писано-переписано. Візьмемо пересічного слухача. Що, альбоми ПЄ - така вже рідкість, і їх ніде не можливо купити, як свого часу (я ще його пам’ятаю :) ) - платівки "Бітлз"? Та ні, наче б то, і є в продажу, і купляють, але багато хто якось дивно замкнув коло сам для себе, ніби вважає: чув одну пісню - решта такі ж самі, я знаю цей гурт. А потім чуєш: "Плач... Плач... а, так, звичайно, "а вона, а вона"... Абідна...
Вважаю, що творчість "Плачу Єремії" - розумна, тонка і надзвичайно красива музика для людей, що вміють думати і відчувати. А в тому, що у нас таких, попри все, дуже і дуже багато, я цілком згодна з Вами. Як почують, то зрозуміють - дуже вірно сказано. Тільки треба почути. Захотіти почути. :)

Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 5-12-2003 у 16:43

колись я говорила з Тарасом про "поп" та "рок"-овість "Плачів"....І взагалі там зхтось спопсився чи хтось став більш альтернативнішим, а він відповів: "ці терміни для дитячого садочку...головне, щоб музика була якісно та професійно зроблена, щоб могла щось донести до слухача, щоб могла у ньому щось залишити приємне, щоб допомогла в чомусь...щоб слухач потребував музику. яку робиш, але потребував її серцем"...
Я думаю, що тут вже нема, що додати!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-12-2003 у 16:46

Східняче, ти абсолютно правий, музика ПЄ доступна широким масам, чого вперто не хочуть визнавати ЗМІ і деякі мої колеги (пам"ятаєте статтю на полтавській Просвіті?) Не варто вважати народ дурним і спроможним сприймати виключно невибагливі попсові мотивчики.

Мовби маніфест який виголосила :)

fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-12-2003 у 16:51

для дитячого садочку... ну, може не для дитячого, але правда в тому є. Як я була менша, сприймала рок як щось вузьке. І дуже така була правильно-революційна: рок це рулєз, попса - мастдай!Потім розумнішала, поняття це для мене розширювалося, розширювалося, аж поки не збагнула, що роком називаю все розумне, все, що подобається. А зараз маю інше розуміння: музика, яку надто легко віднести до якогось стилю якраз і далеко не в авангарді для мене...

Сторінки:  1  ..  10    12    14  15

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1440
Реклама: