Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  10    12    14  ..  19
Автор: Тема: Куди інтегруватися?
Олександр Чорнобиль
Академік

Зареєстрований: 11-3-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Агресивний

thumbup.gif написано 22-12-2004 у 09:40

Ніколи не дописував для цієї теми, але дуже вже мене (людину з гуманітарною, а не технічною освітою) вразив цей матеріал:
http://www.podrobnosti.ua/society/2004/12/21/167742.html
Схоже хто-хто, а прибалти не жалкують про вступ до ЄС. ;)

Виявити мудрість у чужих справах набагато легше, ніж у своїх власних. (Франсуа де Ларошфуко)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Sergi Adamchuk
Академік

Зареєстрований: 29-7-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 12-4-2005 у 08:59

Ось нещодавно запустили веб портал української євроінтеграції:
http://www.yes-ukraine.org/

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 12-4-2005 у 09:23

Для мене у контексті цієї теми цікавішою є заява Терьохіна про те, що треба всі інтеграційні структуру на теренах колишнього СРСР розпустити і залишити лише ЄЕП.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Чорнобиль
Академік

Зареєстрований: 11-3-2004
Нема на форумі

Настрій: Агресивний

[*] написано 10-5-2005 у 09:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sergi Adamchuk
Ось нещодавно запустили веб портал української євроінтеграції:
http://www.yes-ukraine.org/

Судячи з сьогоднішньої заяви голови Єврокомісії цей портал буде працювати дуууже довго. ;):
http://ukr.for-ua.com/news/2005/05/10/093224.html

Виявити мудрість у чужих справах набагато легше, ніж у своїх власних. (Франсуа де Ларошфуко)
Остап Дзондза
Новак
*

Зареєстрований: 26-5-2005
Місто: 60 км. від Західного кордону Галичини
Нема на форумі

Настрій: спокійний

[*] написано 28-5-2005 у 07:24

А чому би не вступити до НАФТА (North American Free Trade Association)?

Там не такі строгі і обмежуючі-незалежність-країни умови членства як в ЄС.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 30-5-2005 у 09:40

Так, але це регіональна організація, від якої ми дуже далекі.

А у ЄС проблема. Франція референдум по Євроконституції провалила.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Остап Дзондза
Новак
*

Зареєстрований: 26-5-2005
Місто: 60 км. від Західного кордону Галичини
Нема на форумі

Настрій: спокійний

[*] написано 30-5-2005 у 10:02

Гм. НАФТА є реґіональна лише по назві - адже треба було якось орґанізацію назвати тоді, у 1993. А з того часу жодна неамериканська країна не подавала заявки про вступ (це контемплювала лише Марґарет Тетчер у свій час).

Але якщо туди колись вступить Великобританія або Портуґалія, то назву оперативно змінять з North American на North Atlantic Free Trade Association. Навіть абревіятуру залишать :)

Плюс НАФТА у тому, що ця орґанізація є головно економічною, і не втручається у внутрішні справи країн, не вимагає переглянути кілька томів законодавчих актів, не потребує конституції. Тобто, не намагається перетворитися у федеративне держутворення (як ЄС).
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 1-6-2005 у 09:16

Цитата:
"Все понимают, что рано или поздно, когда мы увидим эффективно работающий механизм экономических отношений в рамках ЕЭП, для того чтобы эти отношения и дальше развивались, в повестку дня встанет вопрос о делегировании части функций наднациональным институтам", - сказал Президент.

Мова звісно про Президента Ющенка.
http://www.korrespondent.net/main/122718

Отаке... Одною з головних причин, чому я віддавав свій голос Ющенку, було відраза до "східної" інтеграції.

В статті Кореспондента є і інші фрази Президента відносно сувернітету, інтергації і тп, але в сумі вони мені сильно нагадали те, що говорив Президент попердній діючому

А може наше керівництво успадкувало стару звичку говорити в Москві - одне, в Астані - друге, а в Брюселі - зовсім третє? Якщо так, то не ми інтегруватимемося, а нас врешті-решт "інтегрують".

dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 1-6-2005 у 09:43

кгм... Андрію, мене дивує, що тебе то дивує.
тобто дивує, що ти очікував чогось іншого...
"толи ещё будет"(с), "ой-ой-ой"(тм)

З повагою, Сергій.
Тарас Задорожний
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2005
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: закоханий :)

[*] написано 24-6-2005 у 10:44

На мою думку, ідеальним варіантом для України було б таке-собі утворення на противагу західному Евросоюзу, яке би включило колишній ост-блок (Чехія, Польща, Угорщина). У випадку створення такого партнерства українська економіка би мала шанси на виживання... На жаль, це вже неможливо, адже ніхто не випустить ту ж Польщу з Европи... Тому, очевидно, єдиний варіант - інтегруватись в Нову Европу і нам. А там можна створити власне східноевропейське лоббі.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 24-6-2005 у 14:12

А от мені - як чайнику в цьому питанні - цікаво, чи можемо ми взагалі розглядати питання так: Україна ніде не інтегрується, лишається сама по собі. Наскільки тоді нам будуть відкриті інші ринки для розвитку нашої економіки?
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-6-2005 у 08:11

Я би трохи по іншому поставив питання. А наскільки вигідним є цей доступ для більшості українців, якщо прибутки від цього реально отримують декілька осіб і інвестують ці прибутки, переважно, за межами України.
Юрій Карпенко
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2005
Місто: Харків
Нема на форумі

Настрій: невизначений

[*] написано 25-6-2005 у 17:24

А я вважаю, що золотим варіантом було б взагалі нікуди не вступати. Україна, я глибоко переконаний в цьому, є країною самодостатньою. Нажаль наша влада не готова до того, щоб працювати по цьому варіанту. Ясно, що простіше пертися до якоїсь структури. Але... Зверніть увагу, нас що, беруть до Євросоюзу? Поки що події розвиваются за таким сценарієм: ви нас в двері не пускаєте, так ми в вікно спробуємо. Ми що, інвестиції отримали?
Свою власну землю потрібно піднімати й не чекати допомоги від будь-кого.
Національна гідність - перш за все!

Є приязнь - на грані, є приязнь - на лезі...
(с) Світлана Кочерга
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-6-2005 у 18:09

До цього не готова не тільки влада. Якщо переглянете пости ближче до початку теми, то у цьому переконаєтесь.
Юрій Карпенко
Дописувач
**

Зареєстрований: 13-6-2005
Місто: Харків
Нема на форумі

Настрій: невизначений

[*] написано 25-6-2005 у 18:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
До цього не готова не тільки влада. Якщо переглянете пости ближче до початку теми, то у цьому переконаєтесь.

Пости я вже переглянув. Було б, як кажуть, бажання. Але... З ремаркою. Перед усім бажання законодавців й (виконавчої) влади. Без цього нам будь-куди зась. Бо будемо ми там прохачами. Й не більше. Ми того варті?

Є приязнь - на грані, є приязнь - на лезі...
(с) Світлана Кочерга
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 1-10-2005 у 14:19

Незалежна економіка-однозначно!!! Цікаво, як зможе Євросоюз проковтнути таку здоровезну державу? Ну хіба би країна вже мала розвунуту достатньо економіку. Але нащо тоді Євросоюз? Та і Росія теж не панацея.

Вчора чув розмову норвега і американця, студентів медичного коледжу, норвежець розказував американцю про ЄС, порівнюючи ЄС з колишнім срср, і в нього то непогано вийшло...

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Ігор Баранік
Академік

Зареєстрований: 22-6-2005
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 6-10-2005 у 10:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Незалежна економіка-однозначно!!! Цікаво, як зможе Євросоюз проковтнути таку здоровезну державу? Ну хіба би країна вже мала розвунуту достатньо економіку. Але нащо тоді Євросоюз? Та і Росія теж не панацея.

Вчора чув розмову норвега і американця, студентів медичного коледжу, норвежець розказував американцю про ЄС, порівнюючи ЄС з колишнім срср, і в нього то непогано вийшло...

Ну правильно СРСР було а Азії, тепер має поекспериментувати в Європі. Що з того вийде, побачимо. А навіщо взагалі той Євросоюз, я розумію для того, щоб допомогти трохи піднятися бідним країнам, типу нашої, тільки нас чомусь ігнорують, нажаль. А от саме нам допомога Європи та її законів, порядків ой як би знадобилася.
П.С. Скажу особисто, я вже змучився жити в нашій деожаві, чому, бо... "я не хочу бути героєм України, не цінує героїв моя країна", і це правда на всі 100%.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-10-2005 у 11:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
А навіщо взагалі той Євросоюз, я розумію для того, щоб допомогти трохи піднятися бідним країнам, типу нашої, тільки нас чомусь ігнорують, нажаль. А от саме нам допомога Європи та її законів, порядків ой як би знадобилася.

Починаеться повернення до старої дискусії. ЄС не слід розглядати як установу із соціального забезпечення бідних чи проблемних, чи ... (потрібне додати). Ні історія створення ЄС, ні структура взаємовідносин у союзі не свідчать про це. ЄС це засіб виживання країн, насамперед, Західної Європи у складних умовах глобалізації. Країн, об'эднаних давніми зв'язками та спільними економічними інтересами.
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 7-10-2005 у 01:04

До Сергія Бєляєва:

Я б так не сказав. Зрозуміло, що ЄС не є богадільнею. І допомога ЄС в першу чергу базується на хорсткому правилу кожного позичаючого: позичив-зумій забрати. На рахунок історії, то в першу чергу ЄС була створена як економічна одиниця проти економічного монополіста штатів, і вже потім як політична сила. На рахунок виживання країн в умовахглобалізації, то тут я цілком згоден. Однак Англія собі прекрасно радила і без вступу в ЄС, валюта їх не змінилася, і, як свідчить промова одного людця-англічанина з пафосним імперськими замашками, так знайомими нам від нашого "братнього" народу, який недавно в Кракові виступав на одній конференції, Англія збирається далі грати роль типу керівника-спостерігача. У випадку України, слабкої економічно, а тим більше морально, інтегруватися-не означає отримати допомогу. Цікаво, чи дійсно колись станеться інтеграція України в ЄС? Я щось дуже в цьому сумніваюся. Я ніколи не повірю, що знайдеться людина-президент, з стійкими моральними устоями, українець, не по народженню, а душею, з відповідно до нього добраним урядом, який дійсно скаже Росії "соррі чувіха, нам з тобов не по дорозі" і дійсно приведе до ЄС або зробить Україну незалежною країною з незалежною економікою...

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 7-10-2005 у 08:56

але чомусь Турція цікавить ЄС більше ніж Україна (останнім часом). Погралися у віце-прем"єра з Євроінтеграції й досить.

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 7-10-2005 у 11:01

вибір між азією і європою і вибір вступати в євросоюз чи ні - то різні штуки. мені здається, наші інтереси не зовсім ідентичні інтересам євросоюзу.

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 7-10-2005 у 16:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Captivitas
але чомусь Турція цікавить ЄС більше ніж Україна (останнім часом)

Може, воно і так, але питання: що розуміти під "останнім часом". Як сказав (приблизно, за змістом) один посадовий турок: "Нашу заявку розглядали 40 років".
Туреччина в Унію давним-давно пхається, а ми навіть ще офіційного паперу не подавали.

Усе мине. Усе мене мине
Jerzy Darowski
Новак
*

Зареєстрований: 17-4-2005
Місто: Warszawa
Нема на форумі

Настрій: дуже гарний

[*] написано 9-10-2005 у 18:18

"Pro-contra UE" тобто Ваш вібір.
Про интеграцю Украині со Схидом думае немало Путін - за Вас :sing:
ZT
Дійсний член

Зареєстрований: 8-1-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: гуд )

[*] написано 9-10-2005 у 19:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
...
П.С. Скажу особисто, я вже змучився жити в нашій державі, чому, бо... "я не хочу бути героєм України, не цінує героїв моя країна", і це правда на всі 100%.

:rolleyes: Дарма ви так... Може це і правда на 100%, але існує інша цитата з іншої пісні:

"Вчинки героїв завжди поза кадром
Зробити добро без надії на приз" ... і далі за текстом. :):)
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-10-2005 у 09:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Captivitas
але чомусь Турція цікавить ЄС більше ніж Україна (останнім часом).

Напевно тому, що Турція, тут погоджуюсь з Dmy, прагне вступу дуже активно.
До того ж є ще країни, у яких ЄС зацікавлений більше, ніж в Україні. Наприклад, Марокко, Туніс, Алжир ... Тому що у них з Європою зв'язки набагато міцніші. Як ніяк колишні колонії - французькі, іспанські ...
Україна для ЄС, якщо реально дивитись - країна чужа. На сучасному етапі міцних економічних зв'язків у нас ще не встановлено. Отже, ЄС набагато менше у нас зацікавлене, ніж в інших.
 Сторінки:  1  ..  10    12    14  ..  19

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1737
Реклама: