Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  12    14    16  ..  19
Автор: Тема: Куди інтегруватися?
Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 28-4-2007 у 16:38

2 Сергій Бєляєв

Чекають, будьте впевнені. Але треба виконати дві найнеобхідніші умови.
1. Пішоходам переходити вулиці тільки на зелене світло, навіть коли на поїжджій частині на кілометр не видно жодного транспортного засобу.
2. Водіям гальмувати перед кожною "зеброю" без світлофорів і пропускати пішоходів. Спішить водій, не спішить, час пік, чи навпаки - не має значення.

Коли ВСІ І ЗАВЖДИ будуть ті умови виконувати, об'єднана Європа трохи розширить кордони.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 7-5-2007 у 12:24

Після того, як Президентом Франції став Сарказі, імовірність подальшого розширення ЄС зменшилась.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 7-5-2007 у 20:53

Ох, повірте, Сергію, ймовірність приєднання України до ЄС на 90% залежить від самої України, і тільки на 10 - від Саркозі, Меркелихи та решти...
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 8-5-2007 у 10:09

Є ще одна умова, яку має виконати Україна, щоб хоча б гіпотетично наблизитися до ЄС (про цю умову блискуче написала Марина Гримич у своїй "Варфоломієвій ночі") - треба, щоб у нас нарешті з'явилися чисті туалети.

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 8-5-2007 у 13:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Ох, повірте, Сергію, ймовірність приєднання України до ЄС на 90% залежить від самої України, і тільки на 10 - від Саркозі, Меркелихи та решти...

Не вірю, а знаю, що це так. Проте, на початку 90-х шанси України на цьому шляху були більшими, оскільки у країнах ЄС ставлення до розширення союзу було швидше романтичне.
На сьогодні ж це ставлення стає все більше прагматичним. Саме тому імовірність вступу вже залежить не лише від зусиль України (які насправді не дуже й помітні), але й від політичної волі країн-членів ЄС, насамперед, країн-засновниць.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 26-6-2007 у 14:10

50% українців за вступ в ЄС, в той же час 60% проти НАТО - дані досліджень центру Разумкова.
http://www.korrespondent.net/main/196320

p.s. Перепрошую за неоригінальне посилання. :) Оригінальне для мене виявилося недоступним. :(

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 16-12-2007 у 13:10

Звичайно ж за Євро Союз.
Не розумію того слова - незалежна ( чи країна, чи економіка, хоча "незалежна економіка" найбільш незрозуміло звучить ). Як може економіка однієї взятої країни бути незалежною? Від кого, чи від чого? Кожна країна має щось своє і це своє мусить ( для кращого життя своїх громадян) навчитися якісно робити і пропонувати іншим країнам. Це і є економіка. В хорошому розумінні.
Вона може бути незалежною у двох випадках - 1) коли немає що іншим країнам запропонувати і 2) коли країна принципово ігнорує всі інші країни. В любому з цих випадків це в теперішньому ( випадок 1) і майбутньому (випадок 2) для цієї країни не є добре.
І ще одне - доки у нас буде такий "цирковий" парламент, нас в ЄС точно не будуть мріяти бачити. На їх місці я б не мріяла. Самі винні. :(

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-1-2008 у 19:55

Наскільки я розумію, Україна ось-ось вступить у ВТО. Чи знову ні?

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-1-2008 у 10:29

Перешкод здається вже немає.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-1-2008 у 18:53

Цитата:

Половина українців проти НАТО і 63% - за вступ до ЄС
Фонд Демініціативи та фірма Юкрейніан соціолоджі у ході соцопитування з’ясували, що проти вступу до НАТО виступають 53% громадян, за вступ– 32%. Водночас, входження до ЄС підтримує 64%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведені Фондом Демократичні ініціативи та фірмою Юкрейніан соціолоджі сервіс 5–18 грудня 2007 року>щодо інтеграції України до НАТО та ЄС. Дані оприлюднені сьогодні, 24 січня, та розміщені на сайті Фонду Демократичні ініціативи.

Як засвідчило опитування, якби референдум зі вступу України до НАТО відбувся найближчої неділі, на нього б прийшли 64% опитаних. Із них проголосували б за вступ (однозначно чи ймовірно) 32%, проти – 53%. Для тих громадян, хто підтримує членство України в НАТО, основними резонами для цього є впевненість, що це гарантуватиме Україні безпеку (46%), дасть змогу змiцнити й модернiзувати українську армію (25%) та сприятиме руху України в бiк сучасної європейської цивiлiзацiї (22%).

Ставлення населення до рішення розпочати реалізацію Плану дій щодо членства в НАТО розділилося майже навпіл: 49% опитаних налаштовані категорично проти, 16% підтримують повністю і ще 16% можуть підтримати це рішення, якщо перед ухваленням остаточного рішення щодо членства в НАТО влада проведе всенародний референдум.

Громадяни, які не підтримують членство України в НАТО, побоюються втягнення України у військові дії НАТО (60%), вважають, що НАТО є агресивним імперіалістичним блоком (53%) та мають перестороги, що членство в НАТО зіпсує стосунки з Росією (50%).

Водночас, Демініціативи з’ясували, що населення має дуже низьку поінформованість про те, що таке НАТО. За власною самооцінкою, вважають себе добре поінформованими 18%, дещо поінформованими – 40.5%, а 40% зізналися, що мало поінформовані й зовсім не поінформовані. Лише незначна частина опитаних дала правильні відповіді щодо НАТО: 14% – щодо способу ухвалення рішень у НАТО консенсусом, 16% – що НАТО не розпочинало нинішню війну в Іраку, і лише 3% громадян знають, скільки країн входить до НАТО.
Більшість українців хоче в ЄС

Разом з тим, якби найближчої неділі відбувся референдум зі вступу України до Європейського Союзу, то за вступ до ЄС проголосувало б 64% громадян України, проти – 20%.

Найбільше у приєднанні до ЄС українців приваблює свобода пересування людей за кордон - 35%, підвищенні життєвого рівня людей – 33% та більш вільний доступ молоді до навчання у європейських університетах - 19%.

Водночас, 31% українців вступ до ЄС лякає припливом іноземців та «розпродажем країни», 27% збентежені ймовірною еміграцією українців за кордон і 20% переживають за погiршення стосункiв із країнами СНД. Однак, як виявилось, населення України не володіє достатньою інформацією щодо територіальних меж ЄС, так точну відповідь про кількість країн-членів ЄС – лише 2%.

Упродовж дослідження методом інтерв’ю було опитано 1800 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, рівень освіти, регіон та тип проживання. Статистична похибка вибірки не перевищує 2.3%.
http://ua.korrespondent.net/ukraine/354954

Мене дивує те, що наша влада прагнучи вступити в НАТО, водночас нічого не робить для покращення поінформованості громадян з цього питання.
Мені так здається, що 40% непоінформованих в основному входять в тих 53% що проти.

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-1-2008 у 20:20

Як засвідчили інші опитування, ті, хто вважає себе поінформованими, як раз переважно проти вступу до НАТО. Тут поінформованість є оцінкою суб'єктивного відчуття респондента.
Павло Жежнич
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 25-1-2008 у 00:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Як засвідчили інші опитування, ті, хто вважає себе поінформованими, як раз переважно проти вступу до НАТО. Тут поінформованість є оцінкою суб'єктивного відчуття респондента.

Звичайно, кожен, хто виступає КАТЕГОРИЧНО проти, буде вважати себе поінформованим, але в наведеному опитуванні поінформованість також визначали і за точністю відповіді на конкретні питання.

Львів, який ми бачимо щодня - Фотожурнал Львова. Особистий блог - PZhe.Net.
Павло Жежнич
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2002
Нема на форумі

[*] написано 25-1-2008 у 00:13

У 2006 році проводилося цікаве опитування, яке свідчить про поінформованість населення.
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4872
Від того часу нічого не змінилося з цього питання!

Львів, який ми бачимо щодня - Фотожурнал Львова. Особистий блог - PZhe.Net.
Максим Стюфляєв
Модератор

Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 20-2-2008 у 19:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярослав Шафінський
Я думаю нікуди нам не треба....ні з Росією,ні в ЕС,ні в НАТО (тим паче)......самим треба......
Україна сама не виживе. Ми не Швеція і не Швейцарія, які втім нейтральні суто формально, а реально давно перебувають в системі ЄС і НАТО. Я за вступ України до НАТО, але, на жаль, ми там будемо ще дуже нескоро (якщо взагалі будемо).

Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 29-2-2008 у 11:00

Цитата:
Я думаю нікуди нам не треба....ні з Росією,ні в ЕС,ні в НАТО (тим паче)......самим треба......

Що самим???:o Вже був Совок сам... в ізоляції, досить. Тепер давайте попробуєм з людьми разом.

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 29-2-2008 у 13:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
Цитата:

Що самим???:o Вже був Совок сам... в ізоляції, досить. Тепер давайте попробуєм з людьми разом.

У Вас надзвичайно примітивне уявлення про СРСР та його зовнішні зв'язки. Обсяги зовнішньоторгівельного обороту СРСР у порівнюваних цінах на сьогодні - недосяжна мрія для усіх колишніх його республік разом узятих. Причому зовнішньоекономічні зв'язки СРСР не обмежувалися зоною безпосереднього радянського впливу (країни соцтабору та окремі союзники). Отже, твердження про ізоляцію є сумнівним.
Євген Кошовий
Новак
*

Зареєстрований: 16-4-2008
Нема на форумі

[*] написано 17-4-2008 у 22:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від polidrom
Ну не може, зараз Україна існувати поза союзами. Повторюю знову, що навіть Швейцарія є поза ЄС і НАТО лише декларативно, а по факту давно інтегрована в ці структури.

Немає в України вибору. Бо як не йти в Європу то прийдемо до Росії і то однозначно. Тому заклики до якогось третього (четвертого, пятого...) шляху є фактично закликами до союзу з Росією. Україна і так на 90% практично інтегрована з нею воєнно і економічно. На разі вдається тримати якусь політичну дистанцію. Але то на разі. Якщо, відразу після виборів Україна не відмовиться від "багатовекторності", взявши чіткий курс на Європу -- міцні обійми Росії нам гарантовані.

А мені є незрозумілим - чому Росія це погано??! Всім відомі слов'янські народи - є найдуховнішими!!! Я не підтримую всі ці гоніння з боку США, які хочуть підпорядкувати собі нашу націю, для своїх "корисних" цілей. Ви подивіться на цей зомбований народ - американці, які зациклені на терорі, з чого правління країни отримує величезні гроші!!! Чи ніхто не замислюється над питанням навіщо Буш так прагне запроторити нашу, і без того "вільну" свободолюбиву країну в цей триклятий союз - НАТО!!!
Невже ви не розумієте??!!...
Максим Стюфляєв
Модератор

Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 17-4-2008 у 22:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Євген Кошовий
Цитата:
Оригінальне повідомлення від polidrom
Ну не може, зараз Україна існувати поза союзами. Повторюю знову, що навіть Швейцарія є поза ЄС і НАТО лише декларативно, а по факту давно інтегрована в ці структури.

Немає в України вибору. Бо як не йти в Європу то прийдемо до Росії і то однозначно. Тому заклики до якогось третього (четвертого, пятого...) шляху є фактично закликами до союзу з Росією. Україна і так на 90% практично інтегрована з нею воєнно і економічно. На разі вдається тримати якусь політичну дистанцію. Але то на разі. Якщо, відразу після виборів Україна не відмовиться від "багатовекторності", взявши чіткий курс на Європу -- міцні обійми Росії нам гарантовані.

А мені є незрозумілим - чому Росія це погано??! Всім відомі слов'янські народи - є найдуховнішими!!! Я не підтримую всі ці гоніння з боку США, які хочуть підпорядкувати собі нашу націю, для своїх "корисних" цілей. Ви подивіться на цей зомбований народ - американці, які зациклені на терорі, з чого правління країни отримує величезні гроші!!! Чи ніхто не замислюється над питанням навіщо Буш так прагне запроторити нашу, і без того "вільну" свободолюбиву країну в цей триклятий союз - НАТО!!!
Невже ви не розумієте??!!...
М - да, а ще на мене кажуть, що мої дописи радянський підручник прикрасили б... Євгене, Ви все до купи змішали - Америку і оборонний союз (або, як Ви кажите - НАТО). Це, як говорять в Одесі, дві великі різниці. В оборонному союзі рішення ухвалюються КОНСЕНСУСОМ, тобто без волі України ніхто наших хлопців у "гарячі точки" не пошле. Насправді усе залежить від самостійності державного керівництва, його готовності захищати національні інтереси. Яскравий приклад - у війні в Іраку НАТО участі не брало, а от Україна відправила великий контингент. То хто незалежніший від Америки? Тепер далі. Ви пишите : "Всім відомі слов'янські народи - є найдуховнішими!!!" Не питаю, звідки така впевненість? Але кого Ви маєте на увазі під "слов'янами"? Адже переважна переважна більшість "слов'ян" (поляки, чехи, болгари, хорвати...) давно долучилися до оборонного союзу! Для України вступ до НАТО - реально єдина можливість забезпечити свою безпеку і гарантувати державний суверенітет.

rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 18-4-2008 у 20:42

2 Сергій Бєляєв
Цитата:
У Вас надзвичайно примітивне уявлення про СРСР та його зовнішні зв'язки.

Дуже продуктивний метод ведення дискусії.
Цитата:
Обсяги зовнішньоторгівельного обороту СРСР у порівнюваних цінах на сьогодні - недосяжна мрія для усіх колишніх його республік разом узятих

Дуже смілива заява. Яким чином ви оцінюєте мрії " УСІХ колишніх його республік разом узятих"? Як вже беретеся оцінити мрії, то подайте цифри.

Цитата:
Причому зовнішньоекономічні зв'язки СРСР не обмежувалися зоною безпосереднього радянського впливу (країни соцтабору та окремі союзники)

Може у вас i не "надзвичайно примітивне уявлення про СРСР та його зовнішні зв'язки", a просто примітивне. Але про колоніальну структуру цих зв'язків поза межами зони "безпосереднього радянського впливy", ви мали б знати. I про те, що це непорозуміння під назвою СССР могло бути життєздатним тільки в формі великого концтабору опоясаного колючим дротом. Людина не мала права покидати табір без дозволу. При спробі втечі в людей стріляли. A як тільки табірний режим трохи ослабили, то СССР просто збанкрутував від падіння ціни на нафту.
Козачок Сергій
Академік

Зареєстрований: 29-2-2008
Місто: Рівне
Нема на форумі

Настрій: Адекватний

[*] написано 6-7-2008 у 12:49

Прочитав оце все що писалося на цій гілці за ці роки... Уф-ф-ф... Жах... Навіщо ж так гризти один одного? Вже й страшно стало щось писати сюди (засміють).
Спробую написати відверто, як що не так – вибачайте.
Отже куди інтегруватися:
1.ЄС. Звучить красиво і привабливо, але насправді практично нереально. Їм ми ні до чого, вони ще і попередніх членів не перетравили (та й чи перетравлять). У будь-якому випадку Україна дуже не пристосована до ЄС економічно (про соціальну сферу скромно промовчу). Та й на мою скромну думку значення ЄС на світовій арені останнім часом знижується (азійські країни (Китай, Індія) все таки беруть верх – вони більш “голодні”).
2. Росія. Про своє ставленя до цієї країни теж скромно помовчу (пам’ятаючи про правила форуму). Скажу лише що вони переважно співпадають з думками, викладеними у праці Донцова “Підстави нашої політики” (не намагаюся виглядати “розумником”, це такий обхідний маневр). Однак від емоцій у цьому питанні уже давно відійшов. Корочє, ситуація тут зовсім інша ніж у попередньому варіанті: якщо ЄСу ми не потрібні то Росії ми потрібні. На наше щостя поки що вона не має змоги серйозно взятися за Україну, однак при нагоді обов’язково це зробить. І якщо в Україні на той час нічого не зміниться (буде десь так як зараз) то цей варіант “інтеграції” стане для України реальністю.
3. 3-ій варіант. Ну тут і коментувати немає чого... Ну кого Україна може об’єднати навколо себе? Росію та Європейський Союз? Якось навіть не смішно...
4.Зосередитися на внутрішніх проблемах і будувати замкнуту стійку економіку. Ідея сама по собі не погана, але не для України... Це могла собі дозволити колись Японія (чи Філіпіни якісь там) бо їм це дозволяло їхнє географічне положення. Україна ж розташована між двома потужними гравцями і ізолюватися від них неможливо. До того ж зараз епоха глобалізації, яка вже там самоізоляція... Щож до відбудови економіки, то навіть коментувати не хочеться (буде довго та неприємно).
“Итого”: Три варіана я забракував а четвертого (тобто другого) боюсь.
Олександр Тирон
Дописувач
**

Зареєстрований: 17-4-2009
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

[*] написано 26-4-2009 у 12:03

Тепер Россія багато чого зробить для інтеграції. Ми ще цього не розуміємо, але з часом... В країні гострий дефіцит капіталу. В Россії також, але не настільки. Сусідній державі вистачить коштів, щоб за безцінь скупити активи. А всередині країни необхідних коштів не існує

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 11-5-2009 у 11:29

Європейські лідери не хочуть бачити Туреччини в ЄС, і, можливо, взагалі, закрити подальше розширення.
http://www.bbc.co.uk/russian/rolling_news/2009/05/090507_rn_france_...

Сергій Натальчук
Новак
*

Зареєстрований: 26-7-2009
Місто: Київ
Нема на форумі

[*] написано 26-7-2009 у 22:58

Привіт форумчанам та львів*янам) Мені, киянину, було б цікаво та, надіюсь, приємно поспілкуватися з мешканцями чудового міста Лева)
Інтегруватися потрібно до ЄС. Бо там високий рівень життя і забезпечуються права людини! Щоб Україні потрапити у "сім*ю" ЄС, їй самій потрібно досягти певних соціальних і економічних стандартів, а також демократії. І цим самим ми самі себе покращуємо через стремління вступити в ЄС. Звісно, можливо, на перших порах потрібно буде пристосовуватися до життя у системі Є. Союзу(як Прибалтика та Польша), конкурувати, проте потім ми станемо ще сильнішими і тільки виграємо.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-8-2009 у 07:18

Вже через декілька місяців Україна підпише з Євросоюзом угоду про асоціацію.
http://www.pravda.com.ua/news/2009/8/21/100237.htm

Цікаво, наскільки це правда... Європі потрібен Ющенко ще на один термін?

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2009 у 10:39

Таке враження, що ми все менш потрібні Європі
Відповідь Солани на питання щодо можливості вступу України (і Грузії) до Євросоюзу

Цитата:

"Ви згадали дві країни: Грузію та Україну. Я знаю ці дві країни дуже добре. Я працював із ними, як Ви знаєте, у різні способи, коли я був там на початку Помаранчевої революції. У ті дні я був тим, хто у переговорах досягнув для пана Ющенка саму можливість повторення виборів. Я не відкрию таємниці і вони (керівництво України – О.К.) про це знають, що я відчуваю фрустрацію стосовно України. Те, як вони керували країною з того часу до тепер, дійсно не було блискучим, м’яко кажучи. Отже, ми маємо з Україною дуже важливі стосунки, але я не бачу членства в Європейському Союзі у передбачуваному майбутньому України. Україна це знає; як Юлія Тимошенко, так і Віктор Ющенко про це знають.

Я можу сказати про Грузію те саме. У нас є договір про асоціацію, що є юридичними стосунками, які є дуже глибокими у сфері економіки, торгівлі і т.д. Але я не бачу сьогоднішньої Грузії у моєму майбутньому, коли я дивлюся вперед, в Європейському Союзі. Я шукатиму дуже тісних, дуже глибоких стосунків з обома країнами, тому що вони є надзвичайно важливими, але не як з безпосередніми членами Європейського Союзу. Я не відкриваю жодних таємниць, вони про це знають".

http://pravda.com.ua/news/2009/9/22/101998.htm

Сторінки:  1  ..  12    14    16  ..  19

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1737
Реклама: