Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Що має бути в машині кожного водія ?
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 31-3-2004 у 09:33

Ага, упустив - блокування керма.
Коли ти витягуєш ключ із замка запалювання, "активується" ця система. Це механічне блокування, яке не дає керму повертатися, коли ключ не вставлений.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 31-3-2004 у 15:30

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Ага, упустив - блокування керма.
Коли ти витягуєш ключ із замка запалювання, "активується" ця система. Це механічне блокування, яке не дає керму повертатися, коли ключ не вставлений.

А чому тоді воно називається штатне ? В мене як витягуєш ключ, то все всюди повертається ?
Це окремо щось докупляти треба ?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 31-3-2004 у 15:37

Під терміном "штатне" завжди мається на увазі, що ця деталь, пристій, встановлюється за замовчуванням на заводі.

Якщо в тебе при витягнутому ключі із замка запалювання кермо не блокується, то це означає, що замок запалювання несправний. Вірніше, не зовсім справний. Бо блокіратор вмонтований в замок і міняється разом із ним.
vovka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 31-3-2004 у 15:38

Цитата:
А не забути зняти з ручника, коли рушаєш, допоможе справний ручник. Бо я зі своїм рушити не зможу. На асфальті, в крайньому разі, точно.
Тому треба ручник відрегулювати - має затягуватись на 4-5 "клаців".

От на 4-5 клаців затягується.
Але рушити можу :(
Сьогодні вже гонорово поставив на ручник, взявся рушати, і чую щось не то, спробував переключитися на 2 передачу і заглох :( Тоді аж побачив що лампочка ручника горить . Мені вже говорили що мій ручник треба відрегулювати. Бо навіть при затягнутому десь до 20-30 см може прокотитися а потім стати.

Цитата:

Про колеса. Коліс-підробок я ще не бачив. Навряд, чи таке можливе, тут в кустарних умовах не зробиш, завод повноцінний потрібен. А от браковані колеса - це так, трапляється, при чому часто.
Мати колеса різної розмірності і з різним малюнком протектора на одній осі заборонено.

Я й незнав що заборонено. Але все одно якось не віриться що одне мішлен.
Можу до речі ним помінятися на росаву , щоб був комплект :)
Цитата:

З приводу нових коліс - вітаю! :)
Тепер перевірити геометрію підвіски, щоб ці колеса довго послужили - і буде щастя. Водійське :)

Геометрія - це балансування треба провести ?

Цитата:

Ось тут є фотографія з нашої останньої клубної авто-зустрічі на фоні мого зубила. І ці ковпаки з трудом, але можна розгледіти під "загаром" ;)

Щось майже нічого не розгледів :)
Я так зрозумів що NetGuy - це той хто посередині ?
Просто є відчуття, що десь бачив...
Остап_М.
Академік

Зареєстрований: 26-3-2004
Нема на форумі

Настрій: так собі

[*] написано 31-3-2004 у 15:50

Головне окрім телефону, мати номер знайомого чи родича, який витягне тебе з халепи, якщо би ти часом сам не був в змозі з неї вилізти :)

Остап_М.
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 31-3-2004 у 16:02

Найкраще це бутим самому мілюціонєром:)))))))))

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 31-3-2004 у 16:04

З ручником - треба дивитись. Може там колодки "неправильні", тому і не гальмують добре. Чи ще купа причин, наприклад, циліндри гальмівні позакисали. Машина ж то стара, як я розумію.
А ручник має тримати так, щоб навіть на першій передачі було майже неможливо рушити.

До речі, було б добре зробити повну перевірку усіх систем, поміняти усі розхідники (гальмівні колодки, гальмівну рідину, моторне масло, масло в коробці, охолоджуючу рідину, привідний ремінь ГРМ, привідний ремінь генератора, можливо, що і гальмівні циліндри, якщо вони в поганому стані).
Що важливо - привідний ремінь ГРМ (газорозподільчого механізму). Такий, ширший, на 111 зубів. Справа в тому, що на двигунах з об`ємом 1300 (а я так розумію, що машина 2108, а не 21083?) при обриві ремня гне клапани. А це попадання на 100 доларів мінімум + купа мороки.
Не гне при обриві лише в двигунах передньопривідних ВАЗів 1500 8 клапанів. У всіх решта гне.
А ресурс ремня 40-60 ткм. Знаєш, скільки той, що зараз стоїть проходив? Думаю, що ні, тож краще поміняй.
Став фірмовий, Bosh, ContiTech тощо.

Колеса - таки так, на одній осі лише одинакові. Можна хіба спереду одні, ззаду інші. Ну і на короткий час запаску, яка відрізняється від іншого колеса, можна поставити - щоб до шиномонтажа добратися. І незнання ПДР не звільняє від відповідальності ;)
А мінятися не буду - не маю на що :D

Геометрію підвіски. Сходження, розвал. Кастор, камбер і інші премудрості можна пропустити ;)
Коротше кажучи, щоб машина не була косолапою і не їла гуму, як ВініПух мід :)

На фото НетГай з краю :)
А ковпаки таки важкувато розгледіти. Я ж попереджав - загар! ;)
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 31-3-2004 у 16:10

Імениннице, і що ж тут доброго? :)
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 31-3-2004 у 16:41

Цитата:
Імениннице, і що ж тут доброго? :)

Реально нічого, але помріяти можна:))))))

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
vovka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 31-3-2004 у 18:21

Цитата:
Машина ж то стара, як я розумію.

92 рік. Експортний варіант. Мотор після капремонту. Їде добре :)

Цитата:

До речі, було б добре зробити повну перевірку усіх систем, поміняти усі розхідники (гальмівні колодки, гальмівну рідину, моторне масло, масло в коробці, охолоджуючу рідину, привідний ремінь ГРМ, привідний ремінь генератора, можливо, що і гальмівні циліндри, якщо вони в поганому стані).
Що важливо - привідний ремінь ГРМ (газорозподільчого механізму). Такий, ширший, на 111 зубів. Справа в тому, що на двигунах з об`ємом 1300 (а я так розумію, що машина 2108, а не 21083?) при обриві ремня гне клапани. А це попадання на 100 доларів мінімум + купа мороки.
Не гне при обриві лише в двигунах передньопривідних ВАЗів 1500 8 клапанів. У всіх решта гне.
А ресурс ремня 40-60 ткм. Знаєш, скільки той, що зараз стоїть проходив? Думаю, що ні, тож краще поміняй.
Став фірмовий, Bosh, ContiTech тощо.

Йолки-палки, знову скільки всього.. :o А де це все можна віддіагностувати за помірну плату ? Так щоб нормально, а не як будь.. Може є якісь сервіси які добре себе зарекомендували, або дядя Вася який би то дешевше подивився ?

Про клапана я в курсі. Мотор 1,3 , машина 2108, не 21083.
Ремінь власник казав що тисяч 5 тому міняв.. Масло моторне якесь Lotos mobil , ще в багажнику залишив літр в банці запасного.. Один майстер дивився на рівень масла і сказав що нормальне, ще чисте..
Гальмівна рідина є - ще більше пів бачка.
Охооджувальна вроді є - індикатор температури посередині стоїть, коли я 80-90 їду.

Цитата:

Геометрію підвіски. Сходження, розвал. Кастор, камбер і інші премудрості можна пропустити ;)
Коротше кажучи, щоб машина не була косолапою і не їла гуму, як ВініПух мід :)

На Алекс то провірити можна заїжджати ? Чи може десь краще перевіряють ? Орієнтовно скільки це коштує ?
Бо я в тому взагалі нуль. Як ставили колеса, то дещо питався, що почому, але всього не спитаєш..

Цитата:

На фото НетГай з краю :)
А ковпаки таки важкувато розгледіти. Я ж попереджав - загар! ;)

А з якого краю ? :) Я думав по центру, бо там типовий сісадмін :) Подальший аналіз привів мене до того, що певно з правого боку, враховуючи водійський стаж 20 років, і роботу в банківському інституті ( ну там , при піджаках, брюках :) )

p.s. Щойно глянув в рік народження, і певно знову помилився. Скоріш за все з лівого боку :)
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-4-2004 у 10:39

Я не зможу порадити ніякого майстра, бо уже дуже давно все в машині роблю своїми руками. Просто я розчарувався в наших автосервісах - халявлять, некомпетентні і т.п. Мені забули прикрутити ступицю, добре, що вчасно помітив. Товаришеві тільки наживили півосі, під Червоноградом вночі відкрутилися - мила несподіванка!
Тому сам і тільки сам. Так що тут не допоможу з порадою, куди податися. Хтось хвалить "Пластик", але як воно насправді - не перевіряв.

Лотос, як я розумію, польське дешеве масло. Я останні років 10 користуюсь Shell 10W40 мінералкою. Не те, щоб дуже дешево, але краще пару зайвих гривень заплатити, ніж передчасно на капіталку заїхати, тим більше, що я любитель покрутити двигун час від часу до відсічки.
А фільтри масляні рекомендую MAN.
Щодо гальмівної рідини - вона має відповідати певним нормам, інакше в критичній ситуації автомобіль може просто не загальмувати як слід. Я не пошкодував у свій час, і залив кастрол - дорого (38 грн за 0,5 л), зате надійно.
Охолоджуюча рідина теж повинна бути відповідної якості, інакше в каналах охолодження може відкладатися осад, помпа може вийти з ладу, а деякі деталі заіржавіти.

Де роблять добре геометрію не знаю, бо теж сам в гаражі виставляю, благо, що кути в ПП-ВАЗах нульові, тому попадання в результат 100%

ПС. НетГай таки зліва, не любить він обтяжувати себе костюмами і бруками, бачиш. А справа, між іншим, мій ровесник, просто я так виглядаю :)
vovka
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 1-4-2004 у 17:12

Цитата:
Якщо в тебе при витягнутому ключі із замка запалювання кермо не блокується, то це означає, що замок запалювання несправний. Вірніше, не зовсім справний. Бо блокіратор вмонтований в замок і міняється разом із ним.

СЬогодні спеціально пробував.
Витягнув ключ з запалювання.
Після того почав крутити руль. І він крутився. КОлеса поверталися . Як завжди.

Блін. Певно настання теплоти вплинуло на мій люк. Там зявилася невелика шпаринка.. Щось воно мені неподобається.. Піде дощ і все затопить :(
зимою було нормально. Може то якось можна виправити ?
Таке враження що скривилася кришка люка..
Може на стоянці хтось щось взламував :(
І ще помоєму мені здається що десь дівається бензин. То суб'єктивно. Підрахував що за місяць точно залив 55 літрів 95, наїздив наразі 480 км, а вже блимає лампочка. Вже 30 км блимає. Десь половина з того всього кілометражу по місту, 1-2-3 передачі . Економетр до жовтої позначки майже не доходив.. Щось мені здається одно з трьох. Або на заправках брешуть, і не доливають, я на ОККО заправляюся, хоча раз 20 літрів на якісь іншій noname залив по дорозі в село. Або на стоянці якось крадуть ( в що би не хотілося вірити) . Або машина їсть більше чим потрібно.. Я думаю що 55 літрів повинно би навіть по місту хватити на 550 км.. Але ж я ще по трасі добрих 200 з них проїхав.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 1-4-2004 у 19:23

Розвал/сходження найліпше робить (якщо він ще там є) такий собі Сергій на автосервісі на Некрасова. Так і казати - на геометрію до Сергія.
Також на тій самій станції був/є майстер пан Поляник - цілком пристойно робив, головне ходову тощо.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-4-2004 у 08:47

Я теж на ОККО заправляюся. Щоб не доливали, я не помітив.
95 не обов`язково лити, а іноді навіть шкідливо. Я перейшов на 92 і цілком задоволений. Тільки запалювання пірегулювати під нього, щоб детонації не було.
Ну а більше 10 літрів по місту - це надто. У мене навіть зимою менше десяти виходить, коли двигун перед кожною поїздкою хвилин по 10 прогрівається і навантаження більше - пічка, фари...
Треба дивитися, в чому справа, карб`юратор, запалювання...
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2411
Реклама: