Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Сила народу: звіт очевидця
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 25-10-2004 у 14:24

1. Напевно ж Ющенка радники консультують, як саме промови мають виглядати. І розраховані вони, чесно визнаймо, не на нас із вами: ми й так за Ющенка проголосуємо, а на тих, хто ще не визначився. А на них, певно, мають діяти зовсім інші важелі впливу, ніж на нас.

Мені в принципі достатньо. Врешті, є й інші засоби підготовки спротиву.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Шевченко
Дійсний член

Зареєстрований: 5-4-2004
Нема на форумі

Настрій: 50/50

[*] написано 25-10-2004 у 14:36

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
...За ціну замовчення планів, прагнень, поглядів? Чи з нами, баранами, по іншому не можна? ...

Здається мені, це фраза авторства не Наталі Тисовської... Чи це мені здається тільки... :(

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 25-10-2004 у 14:37

Як відомо, агітаційні матеріали приберігають в основному на останній тиждень агітації. А тому - заглядайте в поштові скриньки, там все буде. Я вже таким чином отримала у п'ятницю агітку-програму Мороза. Ще й довкола скриньок по підлозі було цього добра розкидано-потоптано...
І ще одне - на стостисячних мітингах програм не читають, бо нудним викладом програми увагу такої величезної аудиторії не втримати (чомусь пригадалося, як казав камрад Корчинський, - на наших мітингах мухи дохнуть від нудьги...)
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 25-10-2004 у 14:48

Та переконали ви мене переконали - це був найправильніший мітинг з усіх правильних мітингів. Я безсумнівно винен в тому, що намагався фільтрувати і аналізувати те, що мені грузили на вуха і очі.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 25-10-2004 у 15:08

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Та переконали ви мене переконали - це був найправильніший мітинг з усіх правильних мітингів. Я безсумнівно винен в тому, що намагався фільтрувати і аналізувати те, що мені грузили на вуха і очі.

Олесю, не користуйся совковими методами - не приписуй співрозмовникам того, чого вони не говорили. Де було написано "найправильніший мітинг з усіх правильних мітингів"? Я це написала? Хто тобі не дає думати та аналізувати, та фільтрувати? Люди відповідають тобі на твої зауваження, з якими вони не згодні. Ти, відповідно, не згоден з ними, і відповідаєш вже на це. У цьому є щось зле? Я ніц не бачу.

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Ігор+
Дійсний член

Зареєстрований: 5-11-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 25-10-2004 у 22:15

Цікаво скільки в США і Канаді громадян України, а на них лише 6 місць для голосування.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 26-10-2004 у 07:15
Що робити у ніч виборів

http://maidan.org.ua/static/mai/1098725758.html

Що робити у ніч виборів нам, пересічним громадянам, тим, хто не має відношення до штабів та громадських організацій. Куди іти, де збиратися, чого вимагати?

Спробуємо замислитися і чесно скажемо собі, що жоден штаб не здатен повноцінно керувати сотнями тисяч людей. Тому ключем до успіху 31 жовтня буде лише самоорганізація учасників масових акцій. Тобто вміння кожного діяти розумно в межах спільної стратегії. І гуртувати навколо себе інших.
Давайте не будемо чекати вказівок. Штаби не розпишуть наші ролі. Кожен повинен сам для себе скласти план дій на цю ніч. І послідовно втілювати його у життя. А для цього треба визначити свою персональну може й маленьку, але дуже конкретну задачу.

Велика мета - чесний підрахунок голосів - вимагає дій у кількох напрямках одночасно. Головна наша зброя - моральний тиск. І ми повинні забезпечити цей тиск по всьому полю, на кожному квадратовому метрі перебування фальсифікаторів.

Далеко не все вирішуватиметься у Центральній виборчій комісії. Перші вкидання фальшивих бюлетенів будуть на виборчих дільницях. Потім Територіальні виборчі комісії спробують створити зручні для влади протоколи. І вже тільки потім до справи візьметься ЦВК.

Але і це ще далеко не все. Основною зброєю політичних шулерів на виборах будуть телеканали. Саме через них влада буде легітимізувати свій сценарій. До того ж не треба забувати і про Адміністрацію Президента - координаційний центр та символ всіх майбутніх фальсифікацій.

Отже, в ніч 31 жовтня ми повинні бути всюди. Біля кожної дільниці, біля територіальних та Центральної виборчих комісій, біля телецентру та студій телеканалів, біля Адміністрації Президента на Банковій. Наша задача - пробудити совість у тих, у кого вона залишилася, а решті нагадати про страх. А тому ми повинні бути скрізь.

Оберіть місце чергування у ніч виборів особисто для себе. І обов'язково візьміть з собою друзів. Навряд чи варто всім іти до ЦВК. Хай вашим об'єктом буде виборча дільниця або телестудія. Те місце, де ви працюватимете, і буде найважливішою ділянкою акції. Тому що неважливих ділянок цього разу не буде.

Уроки 23 жовтня показали, що необхідно оточити кожен з об'єктів щільним кільцем. Так ми відіб'ємо охоту провокаторам імітувати штурм адміністрації або телецентру. А крім того подивимося в очі членам комісій та депутатам, телеведучим та журналістам, гостям студій та коментаторам. І наполегливо побажаємо всім бути чесними. Хай вони пройдуть крізь наші лави, побачать наші обличчя, почують наші слова.

Проте ні в якому разі не можна допустити агресії серед своїх. Наша зброя - моральний тиск, а не фізичне насильство. Визначте зону своєї персональної відповідальності - метрів десять навкруги - і забезпечуйте там повний спокій. Попри присутність агітаторів та провокаторів з протилежного боку або міліції.

Чоловіки!

Це наш з вами час! Одну осінню ніч не гріх переночувати на вулиці! Хто ще захистить наших дітей від кримінального бєзпрєдєла? Якщо сьогодні не відстоїмо Україну разом, то кожен окремо і поготів не зуміє захистити свою родину від свавілля “пацанської” влади.

Жінки!

Напечіть пиріжків та ідіть зі своїми коханими. Чоловіки не наважаться відступити, якщо ви будете поруч.

Журналісти!

Тексти для їхні ЗМІ пишуть московські політтехнологи, тому
в їхній Україні журналісти будуть без роботи. Але сьогодні на телеканалах та радіостанціях ще працюєте ви, чесні люди. Беріть ефіри до своїх рук! Женіть зі студій найнятих брехунів і сміливо сідайте до мікрофонів.

Правоохоронці!

Якщо не можете відмовити начальству - саботуйте. “Не завелася машина.” “Зламався водомет.” “Я ж вам давно казав, що треба гуму поміняти.” Причин можна вигадати тисячі.

Якщо кожен з нас проявить розумну ініціативу, а всі разом - принциповість і твердість, у злочинців не буде шансу перемогти. Ми маємо вирішальні переваги, але саме від кожного з нас залежить, чи зуміємо ми ними скористатися.

Давайте зрозуміємо, що:

Нас більше. Головна сила натовпу – інерція. Ніколи не тікайте і не бийте у відповідь. Висніть на руках і плечах агресорів - це найкраща зброя. Найпідготованіший спецагент не зможе нічого вдіяти, якщо на ньому повиснуть троє. Провокаторів та агресорів треба позбавляти можливості рухатися, а не бити.

Їхні бійці підневільні, а тому можуть і повинні бути заагітовані. Сьогодні головною зброєю пікетчика може стати пиріжок. Пригостіть міліціонера, все одно кілька годин одне біля одного стоїте. Познайомтеся, розпитайте про життя. Пам'ятайте, що він вас боїться більше, ніж ви його. Зробіть так, аби міліціонери замість безликого натовпу побачили перед собою людей.

І останнє. У опозиції немає таємних планів. Вони просто неможливі для такої кількості учасників. Тому сміливо і широко обговорюйте зі знайомими свої наміри, гуртуйте людей навколо себе. Сьогодні кожен з нас – генералісимус.

Хай нам допоможе Бог! Разом ми переможемо!
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 26-10-2004 у 13:03

Ой, я пропустила все на світі! У мене чомусь сьогодні зранку взагалі не було доступу на Форум - замість його сторінки ішло перенаправлення на сторінку "Утел".
Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Не зрозуміла - де пані Тисовська написала, що з нами, баранами, інакше не можна?

Я чудово зрозуміла, що сказав Олексій, і тут не йдеться про образи. Просто дійсність така: у мене є товаришка без вищої освіти (на жаль, показник серйозний), вона не має вдома "5 каналу", а слухає новини брехунців. Вчора вона з деяким ваганням каже мені: вже й не знаю, чи варто голосувати за Ющенка?.. Тобто: не на всіх людей діють однакові методи впливу. Якщо мені весь бруд, вилитий на Ющенка, - батіг: сто відсотків прийди і проголосуй за нього! - то хтось може дійсно почати вагатися. І тут аргументи не подіють, тут діє тільки харизма сильної особистості. Так мені здається.
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 3169
Реклама: