Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Втрата почуття реальності в Нашій Україні
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 3-11-2004 у 15:56

от не люблю ж Урямсних текстів.
"налаштовАнність на перемогу" то є добре.
Але кращим є як "налаштовУВАнність" на оную.
бо. оптимізм - се добре.

але щоб потім не залишилося казати як ото каже
Mishel (pashyrey)@ 2004-11-02 23:02:00
В штабі Ющенка "кріт", тобто зрадник. Десь серед верхівки. Хтось свідомо саботує роботу. Порівняйте рейтинги довіри серед населення у Мороза з його СПУ та у Юща з НУ та всіма РУХами. Чом, коли морозівці набирали спостерігачів та членів виборчих комісій, основною вимогою було щоб претиндент мав юросвіту? Чому цієї вимоги не було у нашистів? Чому понабирали туди студентів які не мають жодного уявлення про свої обовязки та про спицифіку роботи? Чому їх не навчили за два місяці? Навіть не роздали по примурнику Закону про вибори Президента України! Чому в штабі брехали про те що забезпечать дільниці автами та відеокамерами і не зробили цього? Штаб Ю заявляв що в кожній комісії має свого представника (закон дозволяє мати таких аж по двое!). Закон вимагає щоб кожен член комісії отримав протокол підрахування голосів. За таких умов штаб рожевих міг самостійно порахувати всі голоси без ЦВК з точністю до голоса! також міг через суд опротестувати фальсифікацію навіть в один голос! Цього нема, хоча це елементарно. Висновок один - саботаж. Хтось в штабі не хоче чесно виграти вибори, або ж взагалі не хоче виграти. Якщо за 3 тижні Ющ не реформує штаб, він програє. Бо просто не зможе довести що він виграв. Як не може зробити це зараз.

бо може і не змогти зробити і потім.
бо налоштувалися на перемогу, а не на війну.
бо як хлоп має таку слабку команту, що на такому щирокажучи незанадто значному рівні контролювання провела вибори -- то звідки знаття, що ця команда, що, фактично буде осерддям Президентської команди,- зможе вдало керувати крахною при настільки цікавих майбутніх економічнополітичних ризиках, як то Україну чекає...

(інша справа, що Я-команда ЩЕ гірша...
але мені з того буде не легше, як буде знову "оптимізм".
перед-часний )

З повагою, Сергій.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 3-11-2004 у 17:00

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Ще мене дуже злостять вислови, мовляв, як ще той Ющенко буде керувати державою? А так, як він робив це, будучи прем`єром. Погано робив? Саме на його здобутках ми тако-сяко докотилися до сьогоднішнього дня. А що є після прем`єрствування різних Януковичів, після головування різних Тигипків? Ви хоч усвідомлюєте, що буде після виборів? Яку інфляцію вони напрем`єрствували?

Росте, вклоняюся тобі і дякую щиро за те, що дібрав вірні слова, бо у мене після вчорашнього голова зовсім не працює. Від заяв на кшталт "Ющенко буде кращим президентом, ніж проФФесор зонологічних наук, але не набагато", мене просто шляк трафляє! Та дійсно, не набагато! :mad: Певно, на ті 0,8%, на які за даними Кідалова, він відстає від Я!:mad:
І, звісно, дуже легко закидати слабкість команді Ющенка, і вибори вона не проконтролювала, і свідомі громадяни сотнями тисяч штурмували штаби НУ, а вони взяли та й набрали студентів, і як вони будуть тепер керувати, але ви сприймайте це, як хочте, але такий тиск, який вони витримали, такі маштаби фальсифікації – і ніяк ЦВК не може намалювати янучару щось переконливе! У мене вже вуха пухнуть від розповідей про те, як у ніч виборів зникали списки разом з прізвищами, про те, як у суді позивачів хіба не на х.. посилали, про те, що робилося у Кіровограді, про, про, про... Легко бути сильним командиром Тигипку, Медведчуку, Кучмі, Шуфричу, Гавришу, блін... Я б теж сильною була – за таких умов!
Я нікого, спаси Біг, не хочу звинувачувати у тому, що чиїсь погляди не збігаються з моїми. Зате я посварилася з чоловіком, який кричить "Хочеш бути спостерігачем - зайди перше в Подільський ЗАГС". Бо він, бачте, за мене боїться. Не хочу запевняти тут усіх, який я хоробрий заєць, я звичайна жінка, але зараз я нереально боюся за наше майбутнє!
До слова, на нашій ДВК ранок виборів проянучарські члени комісії почали з... фуршету! А після підрахунку голосів кричали одне на одного, і на голову сім’ї (бо то все - одна родина): "Ти нас нає..ла, сказала, что за Я проголосуєт большинство, тєпєрь нам дєнєг нє заплатят!". Причому пробитися до ДВК тим, кого бодай запідозрять у симпатіях до Ющенка, Мороза, Ржавського чи дідька лисого, було просто неможливо.
Сто, двісті разів небезпечно впадати у відчай, і ще триста - небезпечно вибухати феєрверками та пускати в небо повітряні кульки. Оскільки поки що я цього не спостерігаю, то маю надію, що основні недоліки 1-го туру НУ врахує. А найголовніше - це дійсно реакція людей. Ну, про це Рост дуже класно написав, повторюватися не буду. Бо я згодна з ним на всі 100%. І ще на плюс 0,8%. :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 3-11-2004 у 17:12

>Чому понабирали туди студентів які не мають жодного уявлення про свої обовязки та про спицифіку роботи? Чому їх не навчили за два місяці?

Тому що на навчання студентів є тільки один день перед виборами. В усі інші дні вони або вчаться, або клеють і розносять.

>Навіть не роздали по примурнику Закону про вибори Президента України!

Це зовсім необов`язково, бо такий закон є на кожній дільниці. А от юридичні трактування деяких положень закону - важливі.

>Чому в штабі брехали про те що забезпечать дільниці автами та відеокамерами і не зробили цього?

Розмовляв з людиною із БЮТ, робота якої полягала саме в розвозі камер в Києві. Камер було дуже багато і жодної він не поцупив.

>Штаб Ю заявляв що в кожній комісії має свого представника (закон дозволяє мати таких аж по двое!). Закон вимагає щоб кожен член комісії отримав протокол підрахування голосів. За таких умов штаб рожевих міг самостійно порахувати всі голоси без ЦВК з точністю до голоса!

Відомо, що Київ є чи не найкраще облаштованим і організованим виборчим округом. Проте навіть в Києві призначенням представників кандидатів у комісіях займаються голови комісій. Тому що нема альтернативи - ніхто в тих комісіях працювати не хоче - малі гроші і велика проблема на голову. Відповідно, такі представники нікому нічого не зобов`язані передавати, якщо вони того штабу і не бачили. А побачити вони його і не могли, бо окрім роботи в комісіях мають роботу постійну (здебільшого - вчителювання або що) і родину.

> також міг через суд опротестувати фальсифікацію навіть в один голос!

Через який суд??? Що зробити??? :lol:

Взагалі, таке враження що Mishel (pashyrey)@ 2004-11-02 23:02:00 у виборах приймав участь лише з боку урни.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2004 у 22:42

хм... та як би навіть ні...
перезагнав на оте його "http://www.livejournal.com/users/pashyrey/83261.html?mode=reply"
зауваження.
(приоказійно - фе _Мені_. забув лінк дописати у цитаті...)

З повагою, Сергій.
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-11-2004 у 23:45

2Олексій -- уже навіть відповідь приїхала:

Mishel (pashyrey) Date: Wed, 3 Nov 2004 21:20:19 UT
replied to your LiveJournal comment
Subject: можете переказати відповідь
Ну це не серйозна критика.
1. "У студентів нема часу" - не аргумент. У мене його ще більше. Я після підрахунку і доставки документів та бюлетнів в ТВК падаючи від втоми поїхав на роботу.
2. "Закон є на дільниці". Так є, але читати його там вже запізно, його потрібно хочаб раз прочитати до виборів. В мене повно часу пішло на те щоб в голос зачитувати окремі статті і потім коментувати їх. Я не повинен це робити під час підрахунку, комісія ці статті повинна знати заздалегіть. А згадування про трактування цього закону тільки зайвий аргумент що там мають бути юристи, а не студенти-фізики.
3. "Мало платят". Я отримав від штабу СПУ 50грн за роботу в першому турі. Працював би і безкоштовно. Юристка яка була замголови комісії так само пішла працювати туди не за ті 50грн її з\п на порядки більша. Крім того, може не варто тратити велечезні кошти на друк прапорців, а заплатити добре юристам членам комісій?
4. Припускаю що десь відеокамери та авто було. На моїй дільниці такого не було. Зате були дрімаючий спостерігач від НУ та налякана студентка член-комісії. Але ж штаб заявляв що буде ВСЮДИ.
5. Безлад з представниками які навіть не знають де їх штаби. Чи не саме на це я й скаржусь? Ну який зиск з такого спостерігача?
6. Якщо ми взагалі не віримо в суди, то навіщо нам тоді держава? Пройти по всій судовій вертикалі, вийти якщо треба на міжнародний суд. Хочаб зробити спробу. Такої спроби нема. Якщо НУ нехтує законом, чому я повинен вважати нашистів кращими за "донецьких"? Навіщо вибори проводити, якщо штаб НУ наперед впевнений в фальсифкаціях? Давайте тоді одразу підемо на штурм АП та ВР.

З повагою, Сергій.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 4-11-2004 у 00:16

Троліне, ти точно хочеш бути посередником?
1. В спостерігачі йдуть звичайні агітатори, які 7 днів на тиждень працюють на свої дільницях і часу у них насправді нема. І це, до речі, і в штабі Януковича теж.

2. Якщо підрахувати кількість дільниць, то не те що юристів, а і студентів-юристів, боюся, буде замало. Нормальному юристу треба платити.
3. Пан може виступити спонсором для найму спостерігачів - ніхто не образиться ;) А прапорці і решта атрибутики лайна варті - камери дорожчі за всю іншу агітацію, окрім телевізійної і витрат на організацію мітингів.
4. А також штаб заявляє про шалені соціальні виплати в майбутньому і 51% перевагу згідно екзіт-полу. Я цьому не вірю, як не вірю і в камеру на дільниці в якомусь селі. Значно важливіше посадити кваліфіковану людину і камеру в ТВК.
5. Зиску небагато. А якщо спостерігача взагалі не буде, то зиску буде ще меньше. Де спонсор?
6. Якщо б у нас працювали суди, то багато чого у нас в країні не було б вже давно. А про спробу дивіться сьогодні 5-й.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 4-11-2004 у 09:18

НУ набирала саме юристів, про що я вже лаявся з деким з них. Бо треба було, на мій погляд, набирати перш за все людей свідомих. У спостерігача все рівно права обмежені - пильнувати за порушеннями і писати акти. А от серед них і виявилася дещиця не дуже пильнувавших за своїми обов`язками. Знаю навіть одну, яка просто втекла перед закриттям дільниці о 20:00. І добре, що дільниця була не проблемною, і що інші кандидати йшли і від них були наші люди - не юристи, але свідомі.

Взагалі саме допис Мішель є більшим саботажем. Крім того є деяка некомпетентність щодо стану справ, про які йдеться. Не хочу про це говорити, не на часі. Знову ж, так виглядає, що людина хоче похорохоритись, показати свої знання. Якщо хочеш зробити щось корисне - роби, а не говори про це на загал.
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 4-11-2004 у 12:42

Все написане мною нижче – банальні речі, але я все ж хочу їх висловити.
Ющенко переміг вже хоча б у тому, що навіть офіційні результати голосування цілком перекреслюють тезу опонентів про те, що “народ продемонстрував підтримку влади”, - навпаки, народ висловив владі недовіру! Бо “довіра”, що вимірюється у сумнівних 0,66 %, - це ж смішно.
І ця перемога здобута насамперед самим Ющенком, його харизмою, бо хто іще міг би зібрати ТАКІ мітинги!
І допомогли цій перемозі насамперед люди “внизу” – оті, які працювали на Ющенка з переконання, а не за плату. Якщо людина щось робить за плату чи приміряє на себе якісь блага, які матиме в разі перемоги, - її завжди можна переманити обіцянкою ще більшої плати чи більших благ.
Штабісти Ющенка - це окрема категорія, бо вони давно у політиці. І судити про їх відданість можна лише за їх справами, про які ми не завжди поінформовані.
Знову все впирається у сталінську тезу про те, що кадри вирішують все. Напевно, не так легко знайти величезну кількість людей по усій країні, які працювали б на виборчих дільницях розумно, із знанням справи і з переконання.
Я захоплююся тими, хто робив для цієї перемоги ХОЧА Б ЩОСЬ, бо я, мушу визнати, у ніч підрахунку голосів тупо сиділа біля телевізора. Елементарно боялася вийти в темноту (мене вже двічі грабували біля будинку). Я себе картаю за це, і 21-го відсиджуватися вже не буду.
Олександр Ганущин
Модератор

Зареєстрований: 5-3-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Буде кращим

[*] написано 4-11-2004 у 13:04

Цитата:

Фальшування мало місце, екзіт-поли дали розгромну картину для Ющенка,

Цитата:

альтернативний підрахунок вівся безнадійно повільно та неефективно, політики від НУ не координували своїх заяв та деколи були просто поза контекстом подій.

Так мало місце. У центральних та східних регіонах. Тут ситуація була інакша. Вважаю. що екзит-поли не спрацювали тому, що люди направду відмовлялися повідомляти представників соціологічних служб про свій вибір. Подали реальну картинку.

Про паралельний підрахунок голосів (ППГ). Суто до Андрія. Проект про який свого часу йшлося був таки реалізований. У межах Львівської області. ....

До всіх - результати його висіли вночі на Вголосі і сайті http://www.razom.lviv.ua. На другий тур спробуєм подати його на якийсь з сайтів в онлайн. Форуму теж обіцяю надати після 2 туру роздрук похвилинного надходження результатів, щоб упевнилися - процес таки був контрольований.

PPS Ніхто не розслабився. Картинка зара така. ЦВК повинна оголосити результати голосування. Пізніше чи раніше. По копіям протоколів з кожної ТВК - може уяснити кожен штаб Я чи Ю. Гадаю, зараз іде "підгонка" результатів до тих. щл оголосила ЦВК. Бо ж ніхто їх не знає - правда ж? А дані на сайті ЦВК носить оперативний характер і не можуть використовуватися як офіційні документу.

По тому всім зрозуміло - другий тур буде... Чи то пак по закону - повторне голосування....
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-11-2004 у 13:39

2 Ганущин:

Сашко, я дуже радий що ти вирвав хвилинку в такий напружений час забігти на Форум і дякую за роз'яснення ситуації.
Не сумніваюся, що потужний львівський осередок таки добре підготувався до виборів, але таки треба НУ зараз підтягати до цього рівня і інші регіони України.

Grabchuk
Академік

Зареєстрований: 30-9-2003
Місто: 130 км на південь від Львова
Нема на форумі

Настрій: Чемний

[*] написано 4-11-2004 у 14:53

Цікаво, чи співпадають результати екзит-полів по Галичині офіційним, чи така сама картина як і по всій Україні?

Нас багато, але посад нам малувато:)
Sergi Adamchuk
Академік

Зареєстрований: 29-7-2003
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 5-11-2004 у 10:18

Ось тут звернення відомих письменників братів Капранових, перегукуєтья з тезами Андрія у цьому треді
http://maidan.org.ua/static/mai/1099589002.html
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
marco
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Львів, центр
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 5-11-2004 у 16:34

Ще до цієї ж теми дві публікації:
Максим’як: Що змусило штаб Ющенка змінити стратегію перед самими виборами? ( http://maidan.org.ua/static/mai/1099599147.html )
Юрко: Як працює механізм демократіі в Украіні, альтернатива Максим'яку ( http://maidan.org.ua/static/mai/1099610300.html )

Компанія "ВебМайстерня" - професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 3206
Реклама: