Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Білорусь
Тарас Капущак
Дійсний член

Зареєстрований: 14-9-2005
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 18-9-2006 у 21:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Городецький
Ага, і температура січня там +6 (див. мій попередній пост)?
Уявлення таке, пане Капущак, начебто Ви бачили все бєларуське обладнання і всі бєларуські майстерні. Чи не так? Якщо так, то я Вас вітаю і щиро радий за Бєларусь, якщо ні - то як Ви можете робити такі висновки? :mad:

Ну так, звичайно, а в тоді Сибіру нелюдські умови, бо там -50? Так от зовсім ні, в Сибіру умови теж бувають кращі ніж у нас. А малось наувазі, що, наприклад, у вагончику живе, як прийнято у білих людей, по 4 чоловіка, а не 8-10, що неможливо ні відпочивати, ні працювати; що нема потреби працювати технікою в аварійному стані, щоб мати з котракту хоч якийсь прибуток, який би дозволив розвиватися і компенсовувати непередбачені витрати; що виконавці робіт слухають настанови спеціаліста-інженера, а не роблять своє, бо вони, мовляв, самі вже мають великий досвід; що в їдальні на промислі можна нормально харчуватись, а не заробляти виразку...
А побачити базу їхнього управління і кілька промислів означає дістати уявлення про третю-четверту частину всієї галузі якщо не більше. Я міг би приводити більше прикладів, але набивати все це на клавіатурі не вельми цікаво, а я не дуже певен, що це має смисл. Скажу лиш, що наші люди добре знають умови роботи і на Україні, і в певних регіонах Росії і мають досить підстав робити висновки. А я передаю саме їхні враження.

А взагалі, я не зовсім зрозумів, що так схвилювало шанованого дописувача. Я не давав оцінку Білорусі як державі. Я лиш розповів про враження людей, які там побували і спілкувались з білорусами. Мені особисто далеко не все в них подобається. Найперше мені не подобається, що вони повернулись до радянського прапора замість свого історичного, що їхній президент говорить перед парламентом чужою мовою, його висловлювання про "отморозков"... Можна продовжувати. Я чув людей, котрі не можуть вільно там жити. Але, наскільки я знаю, більшість все-таки офіційну владу підтримує. І це факт. І про нього я й написав. А якщо когось цей факт злить, то це не моя вина.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: м.Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 18-9-2006 у 21:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Капущак
А малось наувазі, що, наприклад, у вагончику живе, як прийнято у білих людей, по 4 чоловіка, а не 8-10, що неможливо ні відпочивати, ні працювати; що нема потреби працювати технікою в аварійному стані, щоб мати з котракту хоч якийсь прибуток, який би дозволив розвиватися і компенсовувати непередбачені витрати; що виконавці робіт слухають настанови спеціаліста-інженера, а не роблять своє, бо вони, мовляв, самі вже мають великий досвід; що в їдальні на промислі можна нормально харчуватись, а не заробляти виразку...

Ну і в нас є такі підприємства. Весною я був на одному заводі, недалеко від Львова. Завод другий за об'ємом виготовлення ДСП в Україні. Тобто махіна достатньо здорова. В цехах німецьке обладнання, конвеєри керуються і контролюються сенсорними екранами, а не традиційними кнопочками і автоматами, всюди чистота і порядок. В їдальні можна поїсти за декілька грн., а якість як хороших львівських ресторанах і т.д.
Повсюди стоять телефони з ІР телефонією і будь-який інжинер при потребі може для консультацій зв'язатися із спецом із будь-якого подібного заводу світу (всього їх 48).
Зарплати на рівні Європи.

Тобто і в нас не все так погано :)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Капущак
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 18-9-2006 у 22:10

Ну власне я лиш радий, що в нас таке попадається :) Але боюсь, що це радше виняток, ніж правило...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 19-9-2006 у 08:35

Цитата:
Тарас Гулка

15-25 євро за годину?
tysovska
Модератор

Зареєстрований: 4-8-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: бойовий

[*] написано 19-9-2006 у 11:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Цитата:
Тарас Гулка

15-25 євро за годину?

Європа буває різною. У Польші на спорідненому з нашим підприємством заводі перекладач отримує 500 євро на місяць. Наскільки європейською є така зарплата?

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-9-2006 у 11:48

Ну і написали б "...на рівні Польщі". А то лякаєте людей...
Городецький
Дійсний член

Зареєстрований: 10-11-2005
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

[*] написано 20-9-2006 у 12:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Капущак
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Городецький
Ага, і температура січня там +6 (див. мій попередній пост)?
Уявлення таке, пане Капущак, начебто Ви бачили все бєларуське обладнання і всі бєларуські майстерні. Чи не так? Якщо так, то я Вас вітаю і щиро радий за Бєларусь, якщо ні - то як Ви можете робити такі висновки? :mad:

Ну так, звичайно, а в тоді Сибіру нелюдські умови, бо там -50? Так от зовсім ні, в Сибіру умови теж бувають кращі ніж у нас. А малось наувазі, що, наприклад, у вагончику живе, як прийнято у білих людей, по 4 чоловіка, а не 8-10....

Оскільки Ви або таки не читали мого першого поста в цій гілці, або не розумієте алегорій, я Вам поясню простіше.

Знечів'я, завітав до Дніпра американець, потрапив до такого кола, де середній статок $500 на місяць, майже всі володіють англійською, та ще й січень того року був теплий. І повіз звідси відповідні враження. Але його враження ніяк не стосувалися середньго статку дніпропетровців, їхнього володіння мовами і кліматичних показників!!! Так само й Ви (або не Ви, а ваші колеги) на прикладі одного білоруського підприємства робите казку про рай земний. До того ж, звідси видно, що ази такої науки як "статистика" Вам зовсім невідомі.

Вам не щастило бачити нормальні підприємства в Україні? Мені щиро Вас жаль! Не знаю ще де, але можу Вас запросити завітати, скажімо, до цехів "Агросоюзу" (видко з вікон мого дому). Не можу порівняти з німецькими, не бачив, але поряд з совком - небо й земля. До речі, неміські люди, що працюють в Агросоюзі, живуть у гуртожитках по 2, і досить цивільних гуртожитках, а не, вибачте, у вагончиках ...
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 23-10-2006 у 09:20

Я свого часу обіцяв навести статистику по Білорусії. Думаю, остання серпнева доповідь МВФ містить достатньо повну, актуальну та значною мірою об'єктивну інформацію:

IMF Executive Board Concludes 2006 Article IV Consultation with the Republic of Belarus
Public Information Notice (PIN) No. 06/101
August 25, 2006
http://www.imf.org/external/np/sec/pn/2006/pn06101.htm

Доклад персонала МВФ по консультациям 2006 года
в соответствии со Статьей IV
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/cr06314.pdf
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/rus/cr06314r.pdf (варіант російською)

Отдельные вопросы
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/cr06315.pdf
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/rus/cr06315r.pdf (варіант російською)

Статистическое приложение
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/cr06316.pdf
http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2006/rus/cr06316r.pdf (варіант російською)

Ще додаю посилання на виступ О. Лукашенка щодо білорусько-російських взаємовідносин:
http://www.glazev.ru/press/1966/
Іван Лихобор
Заблокований

Зареєстрований: 9-8-2006
Місто: з-пiд Львова
Нема на форумі

[*] написано 24-10-2006 у 12:21

Ось на from-ua.com є цікава стаття.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 24-10-2006 у 13:35

По Україні де взяти таку статистику?
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-10-2006 у 17:21

На тому ж сайті. Вони такі доповіді готують по всіх країнах, з якими співпрацюють.
Посилання на перелік документів щодо України:
http://www.imf.org/external/country/UKR/index.htm
Іван Лихобор
Заблокований

Зареєстрований: 9-8-2006
Місто: з-пiд Львова
Нема на форумі

[*] написано 24-10-2006 у 18:30

А ось цікава стаття в ж. "Ї" про Україну.
Станкевічас Сергій
Дійсний член

Зареєстрований: 24-1-2004
Місто: Івано-Франківськ
Нема на форумі

Настрій: Casablanca

[*] написано 17-11-2006 у 17:15

Україна посідає 12 місце у світі за кількістю користувачів інтернету, число яких склало 4,5 мільйонів осіб на початок 2006 року
Такі дані приведені в розповсюдженій "Доповіді про інформаційну економіку", складеній Конференцією ООН з торгівлі і розвитку, повідомляє ІТАР-ТАРС.
У Росії число користувачів "всесвітньої павутини" на кінець 2005 року складало 21,8 млн. осіб, збільшившись за рік на 17,8%. За цим показником Росія знаходиться на 11-му місці у світі. Слідом за нею йдуть Україна (4,5 млн.) і Білорусія (3,39 млн.).

По інтернету на душу населення білоруси нас залишили далекоооо по задуууу....

Без коментарів
Тарас Капущак
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 18-11-2006 у 17:03

Чув колись по радіо, що як оцінювати за такими показниками як на душу населення, якість з'єднання (тобто швидкість і т.д.), і т.п., то Україна в інтернетизації відстає від ряду африканських країн. Тобто в опануванні інформаційного простору ми десь далеко позаду. От вам і сучасний рівень знань, високі технології......
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-11-2006 у 15:02

Якщо вже тема Білорусі знов реанімувалася, то наведу цікаву інформацію, що почув в одній з вечірніх програм телеканалу НТВ, здається ефір був 17 листопада.

Йшлося про загибель колишнього 1-го секретаря ЦК КП Білорусії Машерова. Зокрема пролунало таке: до КДБ СРСР з усіх куточків країни надходила інформація про прояви корупції, у багатьох республіках рослідувалися справи про масштабне хабарництво тощо. Не було сигналів тільки з Білорусії. У них цієї проблеми не існувало.
Станкевічас Сергій
Дійсний член

Зареєстрований: 24-1-2004
Місто: Івано-Франківськ
Нема на форумі

Настрій: Casablanca

[*] написано 1-8-2008 у 13:04

На днях показували по 5-тому каналу авторську передачу Ігора Слісаренка про Білорусію.
Якщо вірити Слісаренку, рівень життя в нашій сусідній державі СУТТЄВО і в кращий бік відрізняється від українського.
Також в передачі йшлося про безкоштовне житло, дешеві товари, працюючі заводи і т.п.

Цікаво, скільки тут правди?

Без коментарів
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 1-8-2008 у 19:29

Чув дуже позитивні відгуки від знайомих, які там були, мають родичів.
Свого часу Лукашенко не дав "приватизувати" усю промисловість, так як це зробили у нас і досі роблять. Тепер то все працює на державу.
Тому думаю, що правди в тому багато.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 1-8-2008 у 23:34

А ось тут цілком протилежна думка:

http://allminsk.biz/content/view/1912/116/

Це посилання я взяла з перекладацького сайту, де жваво дебатувалася тема, в якій країні перекладачам живеться краще.
Розумію, що це думка не "трудового народу", а, так би мовити, буржуа. Але тим не менше...
Наприклад, вартість інтернету надзвичайно висока.
Цитата: "По оценкам американского исследовательского центра Information Technology And Innovation Foundation, стоимость «безлимитки» на скорости 1 Мбит/с составляет в Беларуси в среднем 985 долл. в месяц. Монополист оправдывает баснословные цены на Интернет убыточностью социальных услуг: сельской телефонией и низкой — примерно 1 долл. в месяц — абонентской платой за пользование телефоном."
Взято звідси:
http://pda.cio-world.ru/?action=article&id=355741
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 2-8-2008 у 00:38

Не думаю, що мої знайомі оцінювали рівень життя по ціні інтернету :lol:
Наскільки я розумію, Лукашенко будує щось на зразок Китаю, де він заміняє собою всю партію.
Власне "трудовий народ" його любить.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 2-8-2008 у 18:45

Не сперечаюся. :-) Та все ж за дешеву ковбасу доводиться дорого платити. Не хочеться скочуватися у політику, але вона все одно наздоганяє.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-1-2012 у 18:13

http://life.pravda.com.ua/society/2012/01/4/92216/
У Білорусі фактично забороняють інтернет, якщо журналісти нічого не наплутали
Цитата:
З набуттям чинності "Змін до кодексу про адміністративні і процесуальні порушення" 6 січня цього року, громадяни не зможуть відвідувати іноземні сайти, сервери яких розташовані за межами національних кордонів. За порушення закону передбачено штрафи до 96 євро.

Новий закон торкнеться не лише приватних осіб, відзначається в матеріалі. Підприємствам, що діють на території Білорусі, можна буде користуватися тільки національними доменами, всі транзакції будуть проводитися через місцеві інтернет-ресурси, а інформація про них буде доступна як податковим органам, так і службам безпеки.

Згідно з новим законом держава також отримає тотальний контроль за мережами Wi-Fi. Тепер власники місцевих кафе та інших закладів будуть нести безпосередню відповідальність за дії клієнтів.

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-1-2012 у 19:00

Ну, то сильно сказано. По перше, приватного доступу в інет то, ніби, не торкнеться

Цитата:

Субъектам хозяйствования, осуществляющим деятельность по реализации товаров, выполнению работ, оказанию услуг на территории Республики Беларусь с использованием информационных сетей, систем и ресурсов, имеющих подключение к сети Интернет, следует обратить внимание: если эти сети, системы или ресурсы не размещены на территории Беларуси и (или) не зарегистрированы в установленном порядке, к субъектам может быть применено административное взыскание в виде штрафа от 10 до 30 базовых величин.
Административное взыскание в виде штрафа (в размере от 5 до 15 базовых величин) может налагаться на должностных лиц пунктов коллективного пользования интернет-услугами (компьютерные клубы, интернет-кафе, домашние сети и иные места, в которых обеспечивается коллективный доступ пользователей интернет-услуг к сети Интернет) при нарушении законодательных актов об идентификации абонентских устройств и пользователей, по учету и хранению сведений о них, а также об оказанных интернет-услугах.

По друге, я просто не уявляю собі, як то технічно можна зробити, яка кількість наглядачів для того знадобиться, скільки і якого комп*ютерного устаткування треба буде закупити (за кордоном, звісно, а чи продадуть - ще питання) для спостереження... Ну і так далі.
Вже простіше просто обрубати Інет, як у Півн. Кореї - нема, і всьо.
Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-1-2012 у 19:03

А, джерело забув. Ось, з перших рук...
http://pravo.by/main.aspx?guid=71393
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 4396
Реклама: