Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2  3
Автор: Тема: Україна. Шляхи розвитку
Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 5-5-2010 у 17:35

Ну, пан Андрєєв, може, погарячкував на рахунок "хворий", але на рахунок "істерії" стопудово правий. Істерія - не хвороба, просто нервовий розлад, діагнозу не потребує (обстеження там, аналізів і т.д.), а визначається за манерою спілкування. Особливої небезпеки як для істерика так і для оточуючих нема, тому і не хвороба.

А стаття дійсно погана. З неї випливає, що всім українцям треба терміново кидати садити бульбу і почати робити чергову революцію. В котрий вже раз...

Цитата:

"Не влезай, убъёт, <чудило>"
Влез.
Естественно, убило.
Следом лезет обормот
С криком: "Всех не перебьёт!" (с)

Чи не досить наступати на "революційні" граблі? Хтось може назвати хоч одну революцію в світі, одразу після якої народ країни зажив добре? Ну нехай не одразу - через 10 років? Тільки не через сто - то вже еволюція, а не наслідок революції.
Хто там казав, що революції герої роблять, але плодами їхніми якесь чмо користується? Виключень в світовій історії ще не було, здається...
Отже, садити картоплю - найоптимальніший варіант найближчих дій народу України. Поганий Президент чи там уряд - це півбіди... А от без картоплі - ніяк.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Зареєстрований: 14-3-2010
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 5-5-2010 у 18:26

Теж чув такий вислів: революцію планують фанатики, творять мрійники, а користуються її плодами - негідники.
Кольорові революції у бананових країнах не додають тим країнам додатного іміджу, а навпаки лише відлякують хоч яких-небудь потенційних інвесторів. Направлення у здорової політики повинно бути зверху-вниз (від влади до людей), коли ж знизу-вверх (від натовпу до влади) - це нездорова політика. Це політика бананових країн, де намагаються проводити демократичні вибори, але ніхто не вміє програвати. Як тільки не по його - так відразу махінації, фальсифікації, другі-треті-п’яті перевибори, натовпи на майданах, паралізація роботи всіх держустанов та інша білібірда, що тільки видоює останні краплі з бюджету, та відлякує цивілізовану спільноту з розвинутих країн від співпраці.

Я не згоден ані з жодним Вашим словом, проте я готовий померти за Ваше право висловлювати свою думку. © Вольтер
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 5-5-2010 у 19:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Ну, пан Андрєєв, може, погарячкував на рахунок "хворий", але на рахунок "істерії" стопудово правий. Істерія - не хвороба, просто нервовий розлад, діагнозу не потребує (обстеження там, аналізів і т.д.), а визначається за манерою спілкування...
Я не знаю, чи потребує істерія обстежень чи аналізів, але це таки - діагноз. Ну, панам Андреасу з Андреєвим, мабуть, видніше, але не повірю, доки не побачу відсканованих дипломів психіятрів. Ви, судячи з безапеляційності тону, знаєте, про що говорите, і навіть можете це підтвердити.
Цитата:
Хтось може назвати хоч одну революцію в світі, одразу після якої народ країни зажив добре? Ну нехай не одразу - через 10 років?...
Виключень в світовій історії ще не було, здається...
Хто там казав, що революції герої роблять, але плодами їхніми якесь чмо користується?
Навскидку: Чехія. Просто до прикладу.

Фраза (вже 2 варіанти почули - дам третій), здається, звучить так:
Революцію замислюють романтики, здійснюють фанатики, а її плодами користуються пройдисвіти.
Цитата:
садити картоплю - найоптимальніший варіант найближчих дій народу України. Поганий Президент чи там уряд - це півбіди... А от без картоплі - ніяк
Садити картоплю - це метафора? Тоді я її продовжу. Хотів би я подивитися, як ви садитимете картоплю, коли в цей час до вашого приватного помешкання (та нехай навіть і не приватного, але саме вашого) з позиції сили в одну з кімнат когось підсилятимуть? Як ви спокійно далі садитиме картоплю і чекатимете, коли ж вас, нарешті, взагалі виселять.
Але можна і не такий хорорний приклад. Ви садите картоплю. А до вас приходять і цю картоплю відбирають. Ваші дії по власному врятуванню? Насадити ще, нехай луснуть? Як казав мерін в орвелівській "Скотофермі": "Треба більше працювати." Не пригадаєте, як і де він скінчив?

Усе мине. Усе мене мине
Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2010 у 20:45

Джордж Оруелл якраз написав "Скотоферму" для того, щоб показати людям шкідливість революцій. Спочатку був лозунг, що всі тварини рівні, але трохи згодом виявилось, що деякі рівніші за інших. І тварини з чого почали, до того і прийшли, навіть ще гірше стало (малий раціон, ненормований робочий день, жорстка система). От і хто скористався плодами революції? Пройдисвіти і негідники. Пересічним звірам стало лише гірше.

Я не згоден ані з жодним Вашим словом, проте я готовий померти за Ваше право висловлювати свою думку. © Вольтер
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 02:15

Я не даю оцінку соціальним революціям. Як на мене, теж краще, коли все йде еволюційним шляхом. Аби туди, куди треба. Хоча, революції, тобто стрибкоподібні переходи з одного стану рівноваги до іншого є невід'ємною властивістю розвитку, зокрема, і в соціальних системах, незалежно від того, любимо ми їх чи ні.
Але щось мені здавалося, що Орвел виступав не проти революцій, а проти тоталітаризму: що в "Скотофермі", що в "1984", що в "Левіафані". Просто він встиг побути симпатиком комуністів (не пригадую, чи входив до якось партії) і глибоко розчаруватися.

Усе мине. Усе мене мине
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 07:54

Не знаю, як інші твори (я їх не читав), а "Скотоферма" взагалі не про революцію абстрактну, і навіть не про тоталітаризм. Це просто твір по мотивах історії однієї єдиної країни - СССР, від створення до 2-ї світової війни.

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 12:11

Та про історію, звісно. Але історію теж можна написати по-різному, залежно, як наголоси розставити.

Усе мине. Усе мене мине
Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 18:16

Dmy, ну то в мене тільки диплом інженера будівельника, то що, я тільки в "Доброму господарі" постити можу? Тоді я можу вимагати з вас дипломи юриста-міжнародника, гуманітарія-мовознавця, історика і т.д - залежно від того, що ви запостите.
Про "підселили до приватного помешкання". Держава - не приватне помешкання. От мене "підселили" до держави. Всі (німці, турки, албанці, італійці, французи і т.д.) там "садили картоплю". От і я кинувся свою "картоплю садити". Нічого, росте собі потрошку...

І все ж, ніхто не відповів на питання, що для України потрібніше - "картопля", чи революція чергова?
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 19:37

Цитата:
Dmy, ну то в мене тільки диплом інженера будівельника, то що, я тільки в "Доброму господарі" постити можу? Тоді я можу вимагати з вас дипломи юриста-міжнародника, гуманітарія-мовознавця, історика і т.д - залежно від того, що ви запостите
Кожен має право постити, в принципі, про що завгодно. Але, як на мене, коли людина висловлює думки у безапеляційній формі, мусить бути готова, як би це сказати:rolleyes:, підтвердити свою думку посиленою аргументацію.
Та й взагалі уявіть, якби я, замість вести дискусію чи просто сказати подобається/не подобається, назвав ваши слова, приміром, параноєю, маячнею (що там ще є в підручнику? - я також не медик). Ваша реакція?

Про "підселення" - справді, громіздкий приклад - багато лазівок, хоча окремий випадок може щось сказати лише про окремий випадок.
Але там був інший приклад - повторю: ви садите картоплю, до вас приходять державні люди і цю картоплю забирають - всю чи майже. Що для вас краще: садити ще - хай луснуть, чи починати чинити якийсь спротив, аби захистити те, що маєш?

А з приводу, що краще для України, та я не знаю, дивлячись, яка картопля і яка революція. Хто краще: козаки чи гречкосії?
Але найменше я знаю, чому взагалі постало таке питання?

Усе мине. Усе мене мине
Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2010 у 20:40

Цитата:
І все ж, ніхто не відповів на питання, що для України потрібніше - "картопля", чи революція чергова?

Якщо вже хочете чути моє IMHO про те, що потрібно країні, то скажу. Революція не потрібна однозначно, бо все має відбуватися, природнім еволюційним шляхом. Ви ж не вимагаєте від трирічної дитини, щоб вона знала таблицю множення? Ні, ви поступово, спочатку вчитесь рахувати (а скільки в тебе пальчиків? А скільки тобі років? І ще багато тупих запитань...), потім вивчаєте з нею цифри, трохи згодом, потихеньку вчите додавати, віднімати, і все це займає дуже багато часу. А вже потім можна переходите до множення. Перескакувати сенсу нема - дитина вас просто не зрозуміє. Те саме з країною: країна не доросла, і вона має недоросле суспільство, що обирає собі недорослих політиків, причому не з принципу того, що краще (бо таких немає, "всі колишні комуняки та комсюки" (с) Юрій Сєров), а з принципу "из двух зол меньшее". За більш-менш гідних політиків наші люди не голосують, бо їм добре промивають мозок що то "непрохідні". Добре пам’ятаю, як Юля перед минулими парламентськими казала: "пройдуть лише БЮТ, НУНС та, нажаль, Регіони, за інших навіть не голосуйте: не розпилюйте голоси!" Щось подібне казав і Янукович. І той їхній бомонд з невеликими перетасуваннями вони нам нав’язують вже в котрий раз поспіль. Вихід з цього один: на всіх наступних виборах не вестися та голосувати за тих, кого дійсно вважаємо за гідних, а не за "прохідних". Але то з нашим менталітетом зробити дуже складно буде.

Катерина Слобода
Модератор

Зареєстрований: 29-9-2008
Нема на форумі

Настрій: є...точно є...;)

[*] написано 6-5-2010 у 22:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Андрєєв
Те саме з країною: країна не доросла, і вона має недоросле суспільство

:o:o ну якщо вже говорити за такою аналогією і порівнювати з розвитком людини, то трохи дивно виглядає, погодьтесь, в 18 років вчити "а скільки в тебе пальчиків і ще багато тупих питань"... В 18 років вже наступає повноліття і якщо країна за той час не доросла, то вже геть зле...
і не згідна я з тим, що суспільство не доросле. Наведу один приклад. Дитиною можна певним чином маніпулювати(думкою, поведінкою, хоча і не повністю). Дорослим маніпулювати годі (але також можливо). А те, що нашим суспільством маніпулювати за допомогою дієвих (випробуваних на інших суспільствах) маніпулятивних тактик практично дуже складно (не буду зараз наводити з чого зроблені висновки) вже означає, що суспільство досить доросле!

Руслан Кравець
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 02:01

Цитата:
Хто там казав, що революції герої роблять, але плодами їхніми якесь чмо користується?

Цитата:
Теж чув такий вислів: революцію планують фанатики, творять мрійники, а користуються її плодами - негідники.

"Революцію підготовляють генії, здійснюють фанатики, а плодами її користуються пройдисвіти."
Це сказав Отто фон Бісмарк.
У 1848 році в Європі відбулися революції, у тому числі у Прусії. Як людина консервативних поглядів, Бісмарк був її противником, і навіть брав участь у контрреволюції.
Тож не дивно, що він так сказав.
Але не треба це зводити в ранг абсолютної істини.

Дмитро навів яскравий приклад - Чехія.
1989 рік - оксамитова революція, 1999 - член НАТО, 2004 - член ЄС.
Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 19:22

Цитата:
Руслан Кравець
Дмитро навів яскравий приклад - Чехія.
1989 рік - оксамитова революція, 1999 - член НАТО, 2004 - член ЄС.

Ой, та ну що ви, панове, за Чехію вчепилися... Просто Радянський Союз в особі Горбачова позбавив тодішнє "соціалістичне керівництво" підтримки своїми танками, от воно і злетіло автоматично. Як і в решті країн т.з. "соцтабору". Чехам хочеться то революцією та ще й оксамитовою назвати? Та чому б ні? Там же митець до влади прийшов. Звучить красиво до холєри...
В решті країн Варшавського Договору (Польща, Угорщина, Словакія і т.д.) відбулося те саме. Але ніхто там свої подіі "революціями" не називає. Навіть у Румунії, де стрілянина була.
Незрозумілою є реакція на мої слова про те, хто робить революцію, а хто в її результаті до влади приходить. Я ж без Гугля, по пам*яті. Суть не міняється. В результаті всіх французьких, латиноамериканських, африканських, жовтневих та помаранчових революцій до влади поприходили якісь чми.

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 20:39

Про інші країни соцтабору щира правда - теж революції. З формальної точки зору, бо комуністи так просто - шляхом рівних для усіх парламентських виборів не йшли, "автоматично не злітали" - їх доводилося наполегливо "просити".
А то що не називають... То проблема в цьому? Тобто зле, що події листопада-грудня 2004 назвали "Помаранчевою революцієї"? Бо по суті Помаранчева революція нічим по суті не відрізняється від Оксамитової чеськословацької, а також, подій у Польші, Угорщині, Болгарії.

Усе мине. Усе мене мине
Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 20:43

Боюся, що після Греції, європейське суспільство навряд візьме собі під крило ще одного нахлібника, принаймні у найближчий час. ЄС - то не благодійна організація. Тому, як кажуть, щоб брати членство у гольф-клубі, треба вміти грати в гольф.

Згоден з Andreas, що революції у східноєвропейських країнах Варшавського договору - то занадто красиво названо. Совєти дали трошки послабину, от вони й скористалися цим, скинувши маріонеточну владу, нав’язану з СРСР. Революція в Україниі, яку пропонує Богдан Орлик, та дехто з форумчан, має за мету скинути владу, що була обрана більшістю голосів на демократичних виборах, результати яких визнав цілий світ. Тут, знаєте, можна й війська ООН на підмогу запросити для наведення порядку, хоча, я вважаю, що влада й своїми силами здужає тих Богданів Орликів, якщо вони раптом почнуть якісь дії.

to Dmy: якось не зовсім зрозуміла метафора про картоплю. Точніше, вона сама по собі зрозуміла, але не можу втямити, до чого вона? Вас в реальному житті зараз хтось пригноблює з боку діючої влади? Яким чином? Особисто мене - ні. Як працював при тих, так і при цих працюю.

to Катерина Слобода: 18 років для людини - то багато, а для країни - то лише початок. А з приводу маніпулятивних практик, що були випробувані на інших суспільствах, то як же вони можуть бути дієвими, якщо вже всі (і навіть Ви) про них знаєте? І ще, будь ласка, відстоюйте вашу точку зору більш аргументовано. Чи я повинен приймати на віру ті ваші висновки, якщо ви навіть не хочете розповісти мені з чого Ви такі висновки зробили?

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 21:21

Цитата:
Вас в реальному житті зараз хтось пригноблює з боку діючої влади?

в іншій темі було таке
Цитата:
Мены легше працювати по 15 годин на добу, при умові, що не заважають "азаровці" і іже з ними. Тільки от чомусь при "оранжевих" "азаровці" не ходили. А тут за місяць уже 4-й "наїзд". :mad:

це слова підприємця
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=8091

Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 21:51

Нова мітла по-новому мете. Майже кожен новий начальник спочатку прагне показати, що він тут хазяїн, щоб боялись та поважали, а потім все втихомирюється та йде по накатаній. Крім того, чому ви не допускаєте того, що можливо шановного пана Hanorа Narassonа хтось з конкурентів замовив? (корупція нікуди не зникла, вона в нас при будь-якій владі існувала) Бо, чесно кажучи, я не чув подібних нарікань від своїх знайомих, що теж займаються підприємницькою діяльністю. Так, перевірки з боку податківців були, але все штатно.

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 21:54

Чесно кажучи, в мене особисто мало інформації з того приводу.

Катерина Слобода
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 22:21

Цитата:
І ще, будь ласка, відстоюйте вашу точку зору більш аргументовано.

Обов'язково буду так робити відразу ж як побачу біля Вашого фото надпис Модератор або Адміністратор. А до того часу дозвольте вже мені самій якось розібратися зі своїми аргументами.

Цитата:
Чи я повинен приймати на віру ті ваші висновки, якщо ви навіть не хочете розповісти мені з чого Ви такі висновки зробили?

Я собі хочете...то Ваша справа приймати на віру чи ні...
Прошу припинити офф-топ і якщо маєте що сказати, говорити по темі цієї дискусії.

Руслан Кравець
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2010 у 23:07

Цитата:
Незрозумілою є реакція на мої слова про те, хто робить революцію, а хто в її результаті до влади приходить. Я ж без Гугля, по пам*яті. Суть не міняється.

Моя реакція була викликана простою цікавістю. Фразу чув давно і багаторазово, але не знав, хто автор. Вирішив поцікавитись. Так, каюсь, согрішив, пішов до Гугля. Зате тепер знаю. Стало легше. :)

Стосовно країн Вишеградської четвірки, то як на мене, не так важливо чи називати це революцією, чи ні. Вони скористались моментом і провели докорінні зміни - мирно, але швидко. У результаті вони - в ЄС, а ми їздимо до них на заробітки.
Руслан Кравець
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 8-5-2010 у 00:51

Цитата:
Боюся, що після Греції, європейське суспільство навряд візьме собі під крило ще одного нахлібника, принаймні у найближчий час. ЄС - то не благодійна організація. Тому, як кажуть, щоб брати членство у гольф-клубі, треба вміти грати в гольф.

Якщо я правильно зрозумів, то це метафора і аналогія щодо того, що Україну не чекають в ЄС.

Нещодавно в новинах проскакувало, що до нової влади від ЄС надійшов документ з побажаннями по проведенню реформ в найближчі півроку. За ці реформи Україні мають включити "дорожню карту" по поступовому переходу на безвізовий режим перетину кордону.

Крім того, Азаров взяв на себе капіталістичні зобов'язання, що до кінця цього року Україна підпише з ЄС угоду про зону вільної торгівлі.

Чи то справді нова влада вирішила повчитися грати в гольф, чи просто так махає клюшкою?
Іван Андрєєв
Дійсний член

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 8-5-2010 у 11:30

Ну чому ж, спрощення візового режиму, поступове скасування віз, та зона вільної торгівлі - то цілком реально, та вигідно в першу чергу Європі, але й нам також. Наведу кілька прикладів:
1) Їм буде простіше заполоняти наш ринок своєю технікою та автівками, а в нас ті товари подешевшають.
2) Нашій конкурентоздатній продукції буде легше попадати на Євро-ринок, а в них, в свою чергу, знизяться на неї ціни.
3) В них з’явиться ще більш дешевша та чисельна робоча сила за рахунок наших остарбайтерів, а в нас поменшає кількість тих, що вештаються без діла, бо не може знайти нормальну роботу в рідній вітчизні.
4) Нам з вами більше не буде потреби гаяти свій час та гроші на оформлення шенгенської візи для відпочинку (або власних справ) в Європі, а в них побільшає кількість наших туристів.
5) Дехто з наших співвітчизників перестане горланить, що ми неєвропейська країна, що ми зараз в Азії, що потрібна негайна євроінтеграція, що вектор зовнішньої політики направлено не в той бік, та все дуже погано... І не буде тим самим дестабілізувати і так нестабільне суспільство.

Ігор Домін
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі

[*] написано 9-6-2010 у 22:23

мені здається, що переваги, які Андрій означив для ЄС від співпраці з Україною, м'яко кажучи, перебїльшені. 1 наші туристи особливого позитивного впливу на їхню економіку не мають. 2 дешевих автівок у нас не буде - митниця завжди буде хапати. 3 нашої конкурентноздатної продукції я там не бачив ніде (окрім горілки, але це вигідніше продавати в Росію) 4 дешева та більш кваліфікована робоча сила (яка ще й податки сплачує) вже приїхала з Чехії та Польщі, більше не треба, особливо після Румунської навали. бачу, що лишаються тільки наші переваги у спрощенні нашого переміщення європою. воно їм треба? це все не вигадую. був у чехії та польщі, постійно спілкуюсь з друзями з германії та чехії, читаю новини на зарубіжних сайтах. на мою думку, Україна має спочатку все налагодити вдома, а потім вже кудись йти - до ЄС, ВТО і т.п.
Катерина Слобода
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 9-6-2010 у 22:47

Цитата:
Ну чому ж, спрощення візового режиму, поступове скасування віз, та зона вільної торгівлі - то цілком реально, та вигідно в першу чергу Європі, але й нам також.

Ви то скажіть комусь з мешканців країн Євросоюзу...подивитеся що вони вам скажуть...:baddevil:

Цитата:

1) Їм буде простіше заполоняти наш ринок своєю технікою та автівками, а в нас ті товари подешевшають.

"Своя техніка"- то, як на мене, трохи розмите поняття...більшість великих фірм мають заводи в Китаї, Японії, Індонезії...
Два роки тому була на заводі, де виробляють "Мерседеси" в Зіндельфінгені. Ще тоді працівникам пропонували їхати розвивати заводи в Америці, які від повоєнних років не модернізувалися і в Японії.

Цитата:
2) Нашій конкурентоздатній продукції буде легше попадати на Євро-ринок, а в них, в свою чергу, знизяться на неї ціни.

а якій то такій продукції, на Вашу думку?

Цитата:
3) В них з’явиться ще більш дешевша та чисельна робоча сила за рахунок наших остарбайтерів,

та куди вже дешевше?

Цитата:
4) Нам з вами більше не буде потреби гаяти свій час та гроші на оформлення шенгенської візи для відпочинку (або власних справ) в Європі, а в них побільшає кількість наших туристів.

Європейці менше бояться турків і мешканців африканських країн, ніж українців...оскільки дуже часто ніяких позитивних асоціацій в них не виникає...

Цитата:
5) Дехто з наших співвітчизників перестане горланить, що ми неєвропейська країна, що ми зараз в Азії,

А від того щось зміниться?
Згідна з Ігорем, що треба в першу чергу в себе під носом поприбирати.

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-6-2010 у 13:59

Відміна візового режиму зведеться, на жаль, до контрабанди сигарет. Мінімальна ціна блоку "Прими" з фільтром - 20 євро. А в Україні?
Мається "польський досвід".
Потреби в неквадіфікованій дешевій рабсилі в Європі нема. В нас на фірмі найпростішій автомат той, що відходи пресує. Працює на ньому підсобник з мінімальною оплатою праці, без кваліфікації. Так от, керується той автомат двома компьютерами, обвішаний відеокамерами стеження та купою інших пристроїв автоматики. Повідомлення, що видає комп на екран, прості, але німецькою.
І так всюди.
А ну, хто з форумчан піде отак одразу підсобником попрацювати в Німеччині?
 Сторінки:  1  2  3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 7949
Реклама: