Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3
Автор: Тема: Чи вартий уваги Jesus?
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-12-2003
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 12-1-2004 у 14:36

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
А варіанти відповідей йому взагалі я придумав :-)

Слухай, ти що - гордишся цим?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-1-2004 у 14:54

Дозволю собі деяке припущення... Мої чисто суб'єктивні спостереження за оточуючими дають мені право робити такі ж чисто суб'єктивні висновки про їх поведінку, хоч я не психолог.

Коли людина чимось сильно відрізняється в поведінці, то суспільство її намагається якось змінити, або принаймні помітити "маркером" і надалі ставитися до неї так, як вона заслуговує цією відмінністю. Наприклад, в школі учень некомунікабельний, не може здобути друзів - трапляються випадки від чіпляння на спину записки "копни мене" до побиття, якщо він дістав когось чимось (друзів же нема, щоб заступилися) і взагалі до створення колективних умов таких, щоб він перейшов в іншу школу.

В університеті вже дещо слабші колективні зв'язки - студенти можуть бути в одній групі, але спілкуватися при бажанні лише на рівні "привіт-бувай". Тобто твою відмінність/інакомислення вже помічають менше, людина така має почувати себе вільніше.

Після здобуття диплому (і мабуть трохи ще перед цим) дивакувата людина від відсутності якого-небудь тиску колективу настільки себе почуває вільною, що починає об%"*ати все, що з її точки зору є неправильним, бо однокурсники не зроблять "тьомную" за те що ти вискочка, біла ворона ітп.

Знову повторюся, це написано з погляду на своїх деяких однокласників та однокурсників, все це чисте імхо, все мабуть в ваших школах/вузах інакше, та мабуть все ж подібно.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 12-1-2004 у 15:20

2 Круціфукс
Цитата:

Власне, до мене (нарешті) починає доходити, що релігійна дискусія "по поняттям" ні до чого не приведе, якщо немає однакового особистого досвіду.

Я би сказав інакше, але так, в певному наближенні, теж може бути.

Цитата:

Церква Христова - це, перш за все, Його Заповіді, Евхаристія, інші Таїнста. В цьому суть."
Таїнства - саме це я включав до того, що називаю "ритуалом".

Ні, ритуал - це форма, зовнішня оболонка.
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-1-2004 у 16:02

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
"Лише Біблія" є у протестантів, в мене є ще Церква. Був би радий, якщо б ти ЇЇ також враховував, як джерело.

Я з тобою згідний. Хотів би лише детальніше розглянути Церкву як джерело. Був цього літа в Криму, в таборі Співдружності Студентів-Християн. Там більшість протестанти, отже й атмосфера відповідна. Жодного тиску, переконань що хтось є кращий за іншого. Приїхав і поїхав назад я католиком, та на початку в мене була пересторога перед баптистами, а від неї й сліду не лишилося.

Народ, ви бачили коли-небудь, щоб католики чи православні обговорювали Біблію? Це в нас ледве не табу. Священик серед Служби Божої каже "будьте уважні" і співаючи читає кавалок Святого Письма, після чого його коментує. Все! Мій друг казав, що одного разу підійшов до православного священика з питанням, чи можна з ним обговорити певний уривок з Біблії. Священик на це: "Ти що - штунд? Йди звідси!". В них (в Хмельницьку) штундами називають протестантів. В нашій Церкві століттями нагромаджувалися ритуали, обрядовість, за якими (припускаю) невдумлива людина може і не побачити суті, запозіхатися слухаючи співи і заснути, а наступного тижня прийти знову на Службу, бо "так треба". Звичайно, є молодіжні церкви, такі як Домініканська, де хор не скрипучий, а приємний на слух, а священик через свою молодість виголошує промови близькі до сприйняття таким же молодим вірним. Та це рідкість.

Ще про себе скажу, що в дитинстві під час служби я уявляв собі Бога як всевидяче око, намальоване на високій стелі собору. Баптисти мені відкрили, що Бог може бути з тобою поряд, коли ти сидиш на роботі, їдеш в трамваї чи в горах на лижах - за що я їм дуже вдячний.

2Nazar:
Я зовсім не ставлю під сумнів, що Церква - це джерело , та мені би хотілося почути, чому це так саме для тебе.
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 12-1-2004 у 22:12

> Слухай, ти що - гордишся цим?

Чому горжуся? Просто до слова прийшлось...

Прочитав твоє передостаннє повідомлення... Слухай, скільки тобі років? А, бачу в досьє дату народження...

22!? Вибач, але я тобі не вірю :)

Anyway, good luck...
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-1-2004 у 09:06

Цитата:
22!? Вибач, але я тобі не вірю :)

Я вже казав вище і знову повторю - в таких і подібних речах можна запросто переконатися за кухлем пива. +380509655493 SMS/voice.
Круціфукс.
Академік

Зареєстрований: 4-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 13-1-2004 у 09:46

Цитата:
Першим відправив користувач Efes
Дозволю собі деяке припущення... Мої чисто суб'єктивні спостереження за оточуючими дають мені право робити такі ж чисто суб'єктивні висновки про їх поведінку, хоч я не психолог.

...

Знову повторюся, це написано з погляду на своїх деяких однокласників та однокурсників, все це чисте імхо, все мабуть в ваших школах/вузах інакше, та мабуть все ж подібно.

Eins-zwei, polizei. "Автомобіль на території населеного пункту їздить зі швидкістю 60 км/год, на трасі поза містом - 120 км/год". Як на мене, то цікавіше, чому автомобіль їздить взагалі, і навіщо взагалі кудись потрібно їздити. :)
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-1-2004 у 13:40

Efes-у

Я мав на увазі, що востаннє чув подібні тиради від 9-класників, у яких з'являлось почуття приналежності до "чиста пацанов".

"Мы все тут чиста христиане, а ты тут Вася Иисуса бакланишь!" :-)
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-1-2004 у 14:30

Цитата:
Я мав на увазі, що востаннє чув подібні тиради від 9-класників, у яких з'являлось почуття приналежності до "чиста пацанов".

"Мы все тут чиста христиане, а ты тут Вася Иисуса бакланишь!" :-)

Що ж, нехай так. Та є купа тем, де можна показати свою оригінальність, дотепність, свободу мислення. Нащо вправлятися саме на темі християнства - для мене туман. Вже вибачайте мою обмеженість ;)
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-1-2004 у 18:00

> Що ж, нехай так. Та є купа тем, де можна показати свою оригінальність, дотепність, свободу мислення. Нащо вправлятися саме на темі християнства - для мене туман. Вже вибачайте мою обмеженість

1. На рахунок оригінальності і/або дотепності. Ти вважаєш християнство священною коровою, молоком якої годується 1 000 000 000 індусів, і яку ні в якому разу не можна чіпати? "Про релігію тут не можна розмовляти!"? Якщо так, то, вибач, це дійсно твій особистий "туман".

2. На рахунок свободи мислення. "Є купа тем, де можна показати свою свободу мислення - нащо вправлятися саме на темі християнства?"

!?

Ти хоча би перечитуєш, те що сам пишеш?

Те, що ти написав зараз - повний ідіотизм. Свобода мислення не є річчю, яку "показують" або в якій "вправляються". Це природній (ЄДИНИЙ природній) стан свідомості людини, в якому вона повинна перебувати завжди. В ті хвилини, коли людина її (свободу мислення) втрачає, її можна сприймати лише як шмат гарматного м'яса по той чи інший бік уявної лінії фронту.

Якщо ти став християнином не в результаті "акту свободного мислення", а з якихось інших причин (наприклад, підліткового конформізму), то... див. попередній абзац :-)
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-1-2004 у 09:38

Чарівник з міста Гамельн - зауваження.

Надалі прохання утримуватись від подібних висловів: "Те, що ти написав зараз - повний ідіотизм."
Це виходить за межі культурного спілкування і є образою.
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 14-1-2004 у 10:47

NetGuy

Добре, намагатимусь :-)
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 10:52

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Надалі прохання утримуватись від подібних висловів: "Те, що ти написав зараз - повний ідіотизм."
Це виходить за межі культурного спілкування і є образою.

Модерація - це класно, та насправді для мене подібні вислови не є жодною образою, а лише доказом, що цивілізованих аргументів в співрозмовника чимраз меншає :lol:
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 11:09

Цитата:
"Про релігію тут не можна розмовляти!"?

Це був лише анекдот. Було б легше сприйняти твої вислови в сукупності, якби ти написав ціль, чого ти прагнеш в результаті хоча б цього обговорення. Про свою ціль чи то пак мотивацію я написав - мені здалося, що в голосуванні і в постах наявне зневажливе ставлення до християнства, тому і зреагував.

Цитата:

Свобода мислення ... природній (ЄДИНИЙ природній) стан свідомості людини, в якому вона повинна перебувати завжди.

З цим цілком згідний. Саме завдяки свободі мислення сформувалася імхо така чудова людина-християнин як Мартін Лютер. І вправлявся він, розписуючи позначками свою Біблію, достатньо. Я намагаюся побачити, що ти хочеш сказати, якусь кінцеву ціль. Можливо, мій консерватизм заважає побачити всю блискучість твого світогляду (без іронії)...

Цитата:

Якщо ти став християнином не в результаті "акту свободного мислення"

Вважаю, що став християнином в результаті хрещення. А усвідомив глибше себе ним вже значно пізніше, якісь 3-4 роки тому.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 11:21

2 Efes - справа не в тобі, а в тому, що доводиться читати іншим читачам.
Мета форуму - зібрати культурний осередок українців для нормального, людського спілкування. Без взаємних образливих випадів.
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 11:27

> Модерація - це класно, та насправді для мене подібні вислови не є жодною образою, а лише доказом, що цивілізованих аргументів в співрозмовника чимраз меншає

Перепрошую.

Я тобі написав КОНКРЕТНІ ЦИВІЛІЗОВАНІ АРГУМЕНТИ. Можу повторити їх ще раз:

Свобода мислення не є річчю, яку "показують" або в якій "вправляються". Це природній (ЄДИНИЙ природній) стан свідомості людини, в якому вона повинна перебувати завжди. В ті хвилини, коли людина її (свободу мислення) втрачає, її можна сприймати лише як шмат гарматного м'яса по той чи інший бік уявної лінії фронту.

Не погоджуєшся? Сідаєш і пишеш СВОЇ аргументи, а не відмазуєшся посиланнями на характер моїх висловів.

Просто смішно чути звинувачення у відсутності аргументів від людини, яка сама не написала ще жодного. Я сподіваюсь, вислови на кшталт "що ж, я можу сказати, що це неймовірно, але правдиво" ти аргументами не вважаєш?

Те, що ти "вихований віруючою бабцею, яку через немічність часто доводилося водити в церкву і разом з нею слухати Службу Божу" нікого не цікавить. В 22 роки ти зобов'язаний мати свою самостійну думку.

I'm waiting...
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 11:41

О, бачу я щось пропустив... зараз почитаємо :-)
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-1-2004 у 11:43

Цитата:
Сідаєш і пишеш СВОЇ аргументи

Мій попередній пост очевидно з'явився, поки ти писав свій останній. Я впевнений, що ми за умови доброго здоров'я обміняємося вдосхочу аргументами. Добре, давай спробуємо визначитися зі спільною метою цього обговорення.

Ось уявна рамка

Можемо її розширювати, розгалужувати ітд. Та в неї потрібно вписати мету обговорення, доповнити за допомогою один одного і спираючись на цю спільну "роботу" далі продовжувати більш плідну дискусію. Погодься, без цього (спільної мети) наші пости виглядають як доказ "хто вище на стінку пісяє".

Спробую свій перший варіант опису мети дискусії:

Вироблення спільного погляду
на релігію, її місце в нашому житті

Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-1-2004 у 14:02

> З цим цілком згідний...

Ну хоч з цим ти згідний :-)

Ок, відкрий нову тему в розділі Релігія.
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2004 у 16:14

Efes-у:

Ну і де нова тема?

Я не хочу продовжувати в цій, тому що будь-яке нормальне обговорення буде в ній тотальним офтопом :-)
 Сторінки:  1    3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2036
Реклама: