Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3
Автор: Тема: Чи потрібно 2 наукові ступені?
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 3-7-2007 у 16:24

"...закінчую навчання в університеті і хотіла б всупити на навчання до аспірантури, але не знаю, вірніше не зовсім уявляю що то таке аспірантура..."
http://www.misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5576&page=1#pid69...

Як після таких тверджень не погодитись з Андрієм, що реформування треба починати з освіти.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 3-7-2007 у 17:43

Я не конче згідний (не зовсім не з духу протиріччя).
""...закінчую школу і хотіла б всупити в університет, але не зовсім уявляю що то таке навчання в університеті" - чи це ознака потреби нагального реформування школи?
П'ятикурсникам що - влаштовувати екскурсії до аспірантського гуртожитку, де старожили ділитимуться з ними корисною (офіційною та позаофіційною) інформацією?

Насправді тут не має великої проблеми. Вдсоток випускників, що вступають до аспірантури, не такий вже і великий, щоби вводити спеціальні предмети для загального вивчення.
Водночас, вважається, що "курс молодого бійця" аспіранти встигнуть пройти за перший рік навчання, доки гаятимуть час на філософію й англійський. І це - щира правда: хто має комп на плечах, той за рік встигне багато чого зрозуміти та зорієнтуватися, що робити надалі.

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 08:44

Я акцентую на іншому. Людина, здобувши вищу освіту та маючи намір вступати до аспірантури, мала б вже усвідомлювати для чого вона туди йде, які мотиви вступу. А так виходить, що повчилася років 5 в універі, немає чим далі зайнятися, а чому б не піти до аспірантури. Коли я вище наводив ланцюг подій, то як раз такі випадки і мав на увазі. А тут ще й живий приклад на форумі з'явився.

Якщо людина має потяг до дослідницької роботи, то вона ще в процесі навчання робить якісь кроки: визначається з тематикою, науковим керівником, проводить якісь дослідження. Інший варіант, науковий керівник, звертає увагу на перспективних студентів, залучає їх до дослідницької роботи. За таких умов випускник робить свідомий вибір: продовжити дослідницьку роботу у очній чи заочній аспірантурі, науковій установі тощо або спробувати себе в іншій сфері.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-4-2007
Місто: Коломия
Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 15:17

Прошу вибачення, панове! Я не зовсім погоджуюся, а якщо мова йде про студента-дистанційника, який тепер завершує навчання в університеті і не стикався до того часу з реаліями аспірантури? Як бути? Навчання цей студент завершує і хоче працювати далі... то що йому зупинитися і закопати далеко і глибоко в землю свої таланти? :(
Поясніть будь-ласка, пане Сергію, яке ваше бачення долі цього студента?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 15:26

Складається таке враження, що відбувається поділ людей :baddevil: на вищий (стаціонарники) і нижчий (заочники, дистанційники) сорт, де вищі ніби-то варті набагато більше за інших.
Дійсно дистанційно чи заочно студент не може пережити все те що переживає і знає стаціонарник, але повірте деякі стаціонарники слабкіші за заочників...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 17:59

Працюйте далі і не заривайте свої таланти в землі, хто Вам заважає.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 18:04

А щодо заочного та дистанційного навчання є відомий анекдот про горобця і солов'я. Коротко, обидва вчилися у консерваторії, тільки один заочно. :lol:
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 19:23

Пане Сергію, мені здається ви суперечите самі собі. Адже Ви сказали вище:
Цитата:
Я акцентую на іншому. Людина, здобувши вищу освіту та маючи намір вступати до аспірантури, мала б вже усвідомлювати для чого вона туди йде, які мотиви вступу. А так виходить, що повчилася років 5 в універі, немає чим далі зайнятися, а чому б не піти до аспірантури. Коли я вище наводив ланцюг подій, то як раз такі випадки і мав на увазі. А тут ще й живий приклад на форумі з'явився.

Якщо людина має потяг до дослідницької роботи, то вона ще в процесі навчання робить якісь кроки: визначається з тематикою, науковим керівником, проводить якісь дослідження. Інший варіант, науковий керівник, звертає увагу на перспективних студентів, залучає їх до дослідницької роботи. За таких умов випускник робить свідомий вибір: продовжити дослідницьку роботу у очній чи заочній аспірантурі, науковій установі тощо або спробувати себе в іншій сфері.

:( Тобто робимо висновок: за Вашими словами такий студент вже немає що робити в науці. Так? я правильно зрозуміла?
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 19:27

Цитата:
Працюйте далі і не заривайте свої таланти в землі, хто Вам заважає.

А ці слова я розумію, як зовсім зворотнє...
То що ж мені робити на Вашу думку? Адже то я є цим студентом-дистанційником, який хоче вступати до аспірантури... :rolleyes:
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 19:29

А стосовно анекдота, якщо можна то закиньте його на форум. Думаю багатьом людям буде цікаво почитати :)
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-7-2007 у 19:37

Цитата:
То що ж мені робити на Вашу думку? Адже то я є цим студентом-дистанційником, який хоче вступати до аспірантури...

Беріть і вступайте. Але давайте ми не будемо розводити офтопу в цій гілці знову.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-7-2007 у 20:19

Добре, давайте не будемо....
:rolleyes:
Я, власне, тільки поради спитати хотіла, а тут вийшло щось дивне і непевне :o
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-7-2007 у 09:32

Так адмін правильно зауважив, питайте, але у відповідній гілці. Тут же ж зовсім інше питання обговорюється.
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-7-2007 у 11:35

Пане Сергію, дозволю собі нагадати, те що посилання на мої запитатння саме Ви затягнули союди. :rolleyes:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
"...закінчую навчання в університеті і хотіла б всупити на навчання до аспірантури, але не знаю, вірніше не зовсім уявляю що то таке аспірантура..."
http://www.misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5576&page=1#pid69...

Як після таких тверджень не погодитись з Андрієм, що реформування треба починати з освіти.

Чи не так?
 Сторінки:  1    3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5068
Реклама: