Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3    5  6
Автор: Тема: Огляд альбомів українських виконавців
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 19-9-2003 у 19:49

А де ти там знайшла ту рибину, в мене руки моряка з наколками - така властива до шансону обгорка.

Василь - то вперше, де я почув музику Хендрікса з українським текстом.

А, та риба, то щука в рятувальному крузі?

До речі, як ти відносишся до легких наркотиків, якими пройнято левину частину текстів? Я щось не дуже...

Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 20-9-2003 у 08:41

наркотиків я не вживаю, але і не стаю дибки, почувши про них у піснях. Якщо мені хтось скаже, що скуштував наркотик під впливом пісень Васі Клаба, я довго сміятимуся. Та й акцентів на наркотиках я там не почула, вживала би, то може й звернула б увагу.

Риба - то треба витягти і розгорнути оту паперову вкладку, де ззовні "типово-шансонський малюнок". З одного боку там справді щука, а з іншого - величенька химерна рибина-індіанець. Якщо у тебе її нема, то може диск несправжній трапився?

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
kallisto
Дійсний член

Зареєстрований: 8-9-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: Хороший.

[*] написано 23-9-2003 у 17:49
Рутенія (Легіонер)

Уже з півроку слухаю Рутенію - офіційно виконавець значиться як Легіонер - екс-Рутенія. Але музика від того не змінилася.
Марш легіонерів
Місто
Ніч пурпурових вогнів
Ніч засинає як кошеня
Де ж, ти, доле чорнокрила
За горою гора
Пане полковнику + кліп на цю пісню
І ще штук 6 пісень, не пригадаю, які саме.
Мені подобається. Якщо хто хоче - можу записати. Ще є якийсь їхній альбом - повстанські пісні і альбом "10 років потому", але там пісень зовсім мало - мені він не подобається.

До речі, якщо хтось має бажання подивитися фільм про події 9 березня, то Андрій Шевченко - репортер з Нового каналу зняв стрічку. Там немає дифірамбів - що мовляв опозиціонери хороші - менти погані. Там вислухали всі сторони, так що кожен може робити висновки сам. Хоча це вже офтоп...:rolleyes:

Жінки, як діти, люблять казати \"ні\". А чоловіки, як діти, у це вірять
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 23-9-2003 у 17:51

Я хочу то подивитись. Маєш касету?

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
kallisto
Дійсний член

Зареєстрований: 8-9-2003
Нема на форумі

Настрій: Хороший.

[*] написано 23-9-2003 у 18:01

Маю компакт. А ще є ціла купа фільмів - про бацьку, "Оцифрована правда" про Гонгадзе і Мельниченка, кліп про 9 березня.
Якщо хто що хоче - пишіть милом або у2у

Жінки, як діти, люблять казати \"ні\". А чоловіки, як діти, у це вірять
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 08:46

Десь цього тижня мали вийти два альбоми тернопільської ватаги "Ті, що падають вгору" нарешті добре записані та як стверджує звукозаписуюча компанія ГроЛіс записані якісно. З альбомом "Найкраще" тернопільський рок-клуб мав би ознайомитись ще в кінці серпня, хоча офіційної презентації альбому ще не було, відложено "десь на осінь".
Ну що ж, будемо чекати на змогу нарешті почути ТПВГ на компутері.

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 09:10

Назаре, відомості точні? Можна якісь координати Тих, що падають, чи тих :), що можуть уточнити й завірити інформацію, а може й подарувати відсканований з обкладинки малюнок? Хочу собі на новини!

Роман Голощук
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 8-9-2002
Місто: м. Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 09:18

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Десь цього тижня мали вийти два альбоми тернопільської ватаги "Ті, що падають вгору" нарешті добре записані та як стверджує звукозаписуюча компанія ГроЛіс записані якісно. З альбомом "Найкраще" тернопільський рок-клуб мав би ознайомитись ще в кінці серпня, хоча офіційної презентації альбому ще не було, відложено "десь на осінь".
Ну що ж, будемо чекати на змогу нарешті почути ТПВГ на компутері.

О! Це дуже добра новина!!! А то ми з Василем, вже проробляли варіант оцифрування "ТПВГ" з касетки.
Назаре - "збагатієш" компактами - одразу дай знати.

Немає помилкового судження, у якому немає бодай зернятка правди

Видавництво львівської політехніки
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 12:44

Таню, на початку теми на першій сторінці я був подав е мийл Гролісу, вони й є співвидавцями, можливо давали свій матеріал.
Подивись в пошуковцях на цю тему.

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 13:36

дякую, написала їм. Сподіваюся на відповідь...

Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2003 у 16:44

Інформація виявилась хибною, ТПВГ і надалі будуть лише на касетах, томударуйте.
На наступний раз буду власноруч провіряти всю інфу...

Шкода...

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2003 у 09:49

Дійсно, шкода. Диск ТПВГ - то була б незла штука... Дякую, що сам перепитав, бо мені на мейл вони не відповіли.

Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 27-9-2003 у 11:21

не беріть важкого в голову!
Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 27-9-2003 у 11:24
“Подорож в країну бас”

“Подорож в країну бас”
Всеволод Дячишин
Запис - студія "Стрих"
Видано – "Атлантік", 2003.

Якщо душею рок-музики є джаз, то душею “Плач Єремії” в цьому сенсі є Всеволод Дячишин. Якби я був далекоглядніший – вихід його власного альбому передбачив би ще в далекому 1996, коли я вперше заслухався “Плачами” саме з вини цього кумедного бороданя. Власне, сама поява диску “Подорож в країну бас” є інтригою – по-перше, при спробі уявити альбом бас-гітариста з’являється нав’язлива асоціація божевільного багаторукого кентавра, який, слепуючи, гарцює степом розганяючи дрібних ховрахів. Отже слеп*. Я знаю людей, музикантів в тому числі, які не люблять саме цю манеру гри. Однак альбом Дячишина не покоробить їх: 1. До нього приклалися всі музиканти “ПЄ”, включаючи й самого Тараса Чубая (шостим номером він оригінально обігрує спання та ліжко фразами “Ду ю сліп інгліш” та “Шляуфен зі Дойч”. І лише ця пісня вказує на місце прописки Дячишина). 2. Всеволод демонструє різноманітну техніку гри. Решту стежин вказують на ритмічну душу джазмена, який пише свої музичні картини впевненими і смачними мазками. Їх ти просто шкірою відчуваєш. Гра настроїв. Потік бажань. Альбом приносить неймовірне естетичне задоволення і абсолютно переконує – ця музика ще не скоро буде комерційною в нас. Хіба що потрапить в рубрику “ексклюзив” на якомусь провінційному радейку чи зазнає 1-2 ротацій на, скажімо, київському “Радіо Континент”. Зрештою, саме це додатково грітиме вас, коли буде слухати “Подорож в країну бас”. НЕ ЗАБУДЬТЕ ВИМКНУТИ ТЕЛЕВІЗОР, коли вкладете диска до програвача.

1. Бум.
2. Шлях.
3. Пiсня.
4. Файка-I.
5. Севан.
6. Лiжко. "Ода для лiжка або до самого себе".
7. Кактус.
8. Файка-II.
9. Мiсто.
10. Колискова для Оленки.
11. Мавпа.
12. Трава.
13. Танець.
14. Бредок.

Слеп – манера гри на гітарі, коли звуки видобуваються шляхом різкого вдаряння (слепування) пальцями по струнах. Протиставлення слепові – смикання струн знизу вверх. Схоже на звичайнісінький „перебір”, але виконується різкіше, відповідно до особливостей бас-гітари.
Юрій Карашівський.

Опубліковано на uamusic.

не беріть важкого в голову!
Igor_J
Новак
*

Зареєстрований: 20-10-2003
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 31-10-2003 у 15:04

Українська колекція. Рок легенди України - Тарас Петриненко (2003)

Цей компакт-диск можна придбати вже заради лише однієї пісні...

Серед музичних символів нашої держави перше місце разом із "Червоною рутою" Володимира Івасюка займає пісня "Україна" Тараса Петриненка. Їх знає та може заспівати все свідоме населення країни. Але "Україна" - лише на закуску. Поки дочекаєтеся останнього треку, пригадаєте ще 15 прекрасних творів.
Тарас - доволі самобутній співець. Він - справжня жива легенда. Його пісні легко відрізнити серед безлічі інших. Але на відміну від творів Івасюка, ніхто не намагається переспівати Петриненка. Мабуть це тому, що його пісні звучать по-сучасному. І краще за автора ніхто їх не виконає.

В стражданні своїм
Постань із руїн,
Поклич мене знов -
Я вірю в любов!

Трек-лист (загальний час 73 хв.):

01 - Пісня про пісню (за участю Тетяни Горобець)
02 - Не натискай курок
03 - Ми не закінчили розмову
04 - Козацька доля
05 - Останні теплі дні
06 - Музико, грай! (за участю Тетяни Горобець)
07 - Земля - блакитний м'ячик (за участю Тетяни Горобець)
08 - Караван (за участю Тетяни Горобець)
09 - Крик душі
10 - Господи, помилуй нас (за участю Тетяни Горобець)
11 - Світлячок в долонях
12 - Я пам'ятатиму тебе
13 - Новий рік
14 - Я ще повернусь
15 - Любов моя
16 - Україна (за участю Тетяни Горобець)

Примітка: Тетяна Горобець - відома заслужена артистка України
Igor_J
Новак
*

Зареєстрований: 20-10-2003
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 1-11-2003 у 12:31
нові компакти Піккардійської терції

Вчора чув по радіо рекламу: виходить антологія групи "Піккардійська терція" на кількох компактах. Хто чув/бачив/знає - розкажіть.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 1-11-2003 у 22:23

Я бачила на Майдані Незалежності в Києві 1-й компакт. Добрий продавець помахав ним у повітрі перед моїм, загострившимся від "хочу!!!" носиком, і сказав, що компакт у нього є, але не продається :( Поки що... Все, що можу сказати (бо дуже хутко компактом той хлоп махав :) - обкладинка блакитна. :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2003 у 12:50

Свіженька збірочка від Українського готичного порталу та звичайно Атлантіку.

Отож, має назву "Українська готика. частина І "
Огляд розіб"ю на дві частинки і при цьому дуже сподіваюсь на Чарівникові огляди цього диску.

Отож, до збірки ввійшли композиції, які вже були видані у світ на різних альбомах та збірниках (екзистенціях наприклад), так і ті демки, які попросту ходили по-руках.

Перша частина- наповнення.

Кому Вниз - кленовий вогонь.
Скрябін - Клей
Пірата бенд - Юлія
Dust heaven - невидимки
Вінки - Стій
Далеко - Колискова
Gray/scale - Fairy tale
Кому Вниз - Ліра
Necropolis - Українська готика
Котра - Квіта
Ауді Сіле - Так
Nameless - Апокаліпсис артима
Вінки - Човен
Маленькі звірята суфіни - moesta et arrabunda
Скрябін та Ю.Лорд - Брудна як ангел
Кому Вниз - нава
Інферно - падають
In meditarium - le fleur de mal (cut flover version)

тай таке...

Є суперовий вступ, де вказано, що це поки єдиний диск збірка, що представляє всю готичну сцену України від середини 80-тих до сьогодення.

Обов"язково в другій частині огляду наведу цікавий вступ від Віталія Федуна..
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 9-11-2003 у 13:46

> і при цьому дуже сподіваюсь на Чарівникові огляди цього диску

Ну... хіба що цей диск мені ХТОСЬ принесе :-)

Black Flowers Please...
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2003 у 15:53

І ще один пан мені по у2у обіцяв викласти огляди у цій темі тоді, коли все прослухає. Агов???
Вже би пора було...

А диск Світло та Сповідь (продавщиці сперечались на предмет виконавця Тарас Чубай чи Плач Єремії, були доречі обидві праві, бор і те і те через криву написано) має крім надзвичайного та словамиописатинеможливого наповнення ще й цікаву книжечку з текстами композицій на фоні фоток з концерту.
І знову ті самі мурашки, і знову вже в шухлядці для асоціацій - враження, їх багато, вони емоційні.
Приємно, що всі композиції переписані наново (ну ті, які вже були в альбомах), в Тараса голос троха інший ніж на перших, соунд більш довершений, він всюди, в кожному куточку простору є якась партія та наповнення.

Знову себе лапаю на тому, що важко писати на емоціях, слід троха вистигнути (якщо, звичайно вдасться) і тоді щось конструктивувати.

Всім бажаю аналогічних приємних вогників у грудях, які розливають приємним коньяком в грудях тепло та щось таке, чого аж ніяк не чекав від джерела сприйняття світу...

Просто приємно, і інтригуюче, так як це лише перша частина!
ZT
Дійсний член

Зареєстрований: 8-1-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: гуд )

[*] написано 9-11-2003 у 17:04

нарахунок "Української готики": взагалі вона у Львові є в продажу? бо всюди кажуть шо нема... :(

П.С.: маленька поправка: Інферно - "Падать"
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2003 у 17:13

В магазинах не зустрічав, а от в підземному переході від Джорджу до новенького магазину ігращок, то під кінцем площі Міцкевича і початку площі Франка.
Там є.
ZT
Дійсний член

Зареєстрований: 8-1-2003
Місто: ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: гуд )

[*] написано 9-11-2003 у 19:02

о, дякую!
Круціфукс.
Академік

Зареєстрований: 4-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 9-11-2003 у 19:16

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
І ще один пан мені по у2у обіцяв викласти огляди у цій темі тоді, коли все прослухає. Агов???

Якщо це про мене, то не раніше січня-місяця. В мене тут підходить судний день (захист, що в грудні). Зараз вся зосередженість на ньому, тому нічого серйозного не пишу на форум. Я навіть не мав часу все прослухати.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-11-2003 у 09:16

я рецензію на укрготику ніхто нам не бажає написати? ;)

Сторінки:  1    3    5  6

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 819
Реклама: