Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4    6  ..  15
Автор: Тема: Світло і сповідь - новий альбом "Плачу Єремії"
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 8-9-2003 у 17:58

Мене впізнаєте - "мурмиза" з аватару а на грудях написано!

Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 8-9-2003 у 18:03

Назаре, приєднуйтесь! :D Дуже хочеться, щоб ви були на концерті! :)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 8-9-2003 у 19:20

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Мене впізнаєте - "мурмиза" з аватару а на грудях написано!

Що написано?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 8-9-2003 у 23:15

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Що написано?

Думаю, написано: "Люби українське!", чи не так? :sing:
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-9-2003 у 08:42

Так.
І на спині також:D

Люби українське!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-9-2003 у 08:49

Я теж собі таку футболку хочу!!!!!
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 9-9-2003 у 10:48

Наталю, для мене життєво важливо тепер упізнати тебе і вияснити, о котрій ми знайдемося. Кинь на приват, вже пора.
До речі, за якою адресою той Палац Україна?

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-9-2003 у 11:13

Див. тему про концерт.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-9-2003 у 13:01

еге, дякую

Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 9-9-2003 у 18:30

Я так зрозуміла, що всі знають як я виглядаю :)) Чи не так? Ну в житті я гірша ніж в кліпі, але давайте орінтуватися по мені, бо Наталку, Назара та майже Фіш я впізнаю, от Олексій...давайте, кажіть, де і коли?
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-9-2003 у 19:04

Я такий невеличкий - метр шістедсят, чи що... Майже лисий, але те, що ще росте - руде як вогонь в плиті. Маю таке собі пузячко - надбання програміста. Бородатий. Та Наталка мене впізнає - нема чого й казати.
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-9-2003 у 07:13

>> де і коли
ну-ууу... о третій дня біля Палацу Україна. :)

Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 12-9-2003 у 16:44
Сітла сповідь Тараса Чубая - народження на 13 році життя

В столичному житті віддавна існує вакуум культури. Української культури. Хоча нібито саме Київ вважається її центром. У четвер цей вакуум було пробито і "Палац Україна" всмоктав її у буквальному розумінні цього слова - приголомшливий аншлаг, неймовірна підтримка залу, домашня атмосфера концерту таки довели те, що кожного Божого дня і кожної секунди заперечують "акули шоу-бізнесу" в Україні: вітчизняна музика має свого слухача, він готовий за неї платити і отримувати від того шалене задоволення!!!
Преамбулою концерту "Світло і сповідь" було: встановити зворотній зв'язок між сучасниками композитора В. Івасюка і поета Г. Чубая та "героями наших днів", тобто Тарасом Чубаєм та теперішньою молоддю.
Перша частина концерту була лірично-камерною і вмістила пісні на вірші Грицька Чубая. Її відкрила сюїта "Марія" - пісня, що складалася з окремих частин "Бачу траву...", "О хто ти, о хто...", "Бачу тіло її..." і "Не спиняйте її...". Зал реагував стримано, уважно переварюючи фактично новий для себе матеріал. Кожна з пісень, виконана спільно з камерним оркестром "Віртуози Львова" звучала абсолютно не схоже на те, що ми звикли чути на концертах "Плачів". Сюрпризом була присутність на бек-вокалі Ярини Якуб’як (Дзвінки Гуцул) з "Мертвого Півня", а також анонсованої "Пікардійської терції". Чим відрізняється все те, що робить сьогодні "Плача Єремії" від музичного поносу сусідньої Росії та новоспечених "звізд" української естради - так це відсутністю заїжджених гітарних квадратів і силою впливу на свідомість. Кожна пісня складна, але для сприйняття піддатлива. За що й отримали "Плачі" анафему на ТБ і радіо... Доволі контрасним в цій частині концерту кінцем - виконанням "Плач Єремії" пісні "Із янголом на плечі" на слова Малковича - Тарас & Co дав зрозуміти, що далі сумувати не доведеться!..
Друга половина "Світла і сповіді" просто вразила: фактично, Тарас показав якою б була українська музика, якби не трагічна загибель Володимира Івасюка! ВСе, що було зіграно у відкриту пащеку здоровенного Палацу "Україна" ковталося непережовуючи: на більш ліричних піснях я чув лише шелест губ залу, який про себе повторював кожний твір. А "Водограй", "Червону руту", "Запроси мене у сни", "Я піду в далекі гори" зал співав разом з музикантами! Бездоганно пасували до концепції концерту "Ти втретє цього літа зацвітеш", "Хата моя", знаменита "Вона" - пісні, що були створені "Палачами" без сторонньої помічі і давно стали хітами андеграунд-чартів студентського братства.
І ще один момент. Мабуть не бути зайвий раз пояснювати, що таке концерти в Палаці "Україна": м'які крісла та велика кількість нафталінових заходів, що в ньому проводяться, спонукають глядача поважно сидіти в комфортних кріслах і слухняно в кінці кожної потрібної фрази плескати в долоні. Однак 11 вересня стався переворот в історії цієї концертної зали - майже всю другу частину концерту зал провів стоячи, карбуючи кожну пісню ритмічними аплодисментами. Тарас розійшовся на кінець концерту і понаднормово, що теж фактично є рідкісним явищем для стін ПУ, виконав три пісні: "Лента за лентою" і "Хмарицю". Чому три пісні, а не дві? Бо "Хмарицю" він наостанок виконав а капелло.
Шалені оплески зірвав ще один незаявлений учасник цього дійства - Віктор Ющенко з донькою, який особисто вийшов потиснути Тарасові руку і подарувати квіти. "В Україні стаються нечувані досі, неперевершені зміни! Меценати почали вкладати гроші в своє, в те, що їм подобається і саме завдяки цьому відбувся цей концерт. А тому - маємо те що маємо!.." - сказав наостанок лідер "Плача Єремії".
"Світло і сповідь" стало продовженням культурно-мистецького проекту, першою віхою якого стала кінострічка "Мамай" Олеся Саніна. Судяси зі світла, яке було в очах Тараса на концерті, вітчизняна культура таки знайшла свій грунт під ногами і будемо вірити разом з ним - вона його мільше не втратить.

не беріть важкого в голову!
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-9-2003 у 17:10

Саме так все і було...

Юрко, ти сам то написав???
Якщо так, то найщиріші привітання!

Люби українське!
Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 12-9-2003 у 17:47

Дякуємо Юркові за детальну розповідь. Чуть не розплакався, читаючи це. Невже Київ помаленьку дозріває. І на рахунок Ющенка, що зал зірвався оплесками - це просто супер.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-9-2003 у 17:58

Київ не дозріває - він голодніє.
Багато теж визначило що Ющенко викупив і розповсюдив частину квитків.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-9-2003 у 18:30

Не знаю, ті люди, що сиділи в зоні нашого прослуховування білети купували, поруч на підлозі сидів "Босий" Миколайчук.

Гардеробниці між собою говорили щось на зразок того, що вперше в свому житті бачуть стільки "украінцев" в палаці.
Йшли додому, якась купка молоді співала шабелину - приємно.

Люби українське!
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 12-9-2003 у 21:58

СВІТЛО І СПОВІДЬ

Отже, концерт відбувся. Тарас відіграв “Світло і Сповідь” при повному аншлагу. Зал палацу культури “Україна”, далеко не маленьких розмірів, був забитий вщерть. Три години пролетіли, як одна мить, і хотілося, щоби це свято не мало кінця. Але одна з причин, чому цей світ не досконалий, полягає в тому, що все колись закінчується, а все хороше закінчується дуже швидко – чи, принаймні, справляє таке враження, що швидко. Алла Мазур у випуску ТСН, що передував концертові, передрікла, як у воду дивилася: “Це буде велике Свято для киян і Тріумф Тараса Чубая”. Збулося.
Сказати хочеться багато, та думки плутаються, слова не знаходяться, а вдовольнятися банальщиною на кшталт “Чудово, прекрасно” не хочеться. Свої враження я викладу по кожній із двох частин окремо. Ті частини рівно чарівні для мене.
Частина перша. Те, що називається Вічністю.
Чим є для мене поезія Грицька Чубая, я вже писала. Цитувати себе якось незручно, але оскільки нічого нового я наразі не придумала, то зроблю це. В листопаді минулого року на студентському круглому столі йшла дискусія “Поезія Грицька Чубая – метафоричність чи сповідальність?”. Я вважала тоді, і переконана нині, що – все разом. Бо метафоричність без сповідальності - це як дорогий сап’ян, напнутий на кістяк. Шкіра є, але немає серця, душі, плоті... І лише тим, хто вкладає своє серце у вірші - остаточно, беззастережно, до кінця - Бог дарує безсмертя. Серце того поета б’ється у його віршах навіть тоді, коли його власне – зупиняється. Це називається Вічністю. “Світло і Сповідь” – це вічність, сповита музикою, це засвідчення того, що безсмертя реальне, як реальна душа.
В першій частині концерту прозвучала лише одна пісня, написана не на вірші Грицька Чубая – “Із Янголом на Плечі”, на слова Малковича, яка, власне, і завершила першу частину. Fish після концерту сказала мені, що її приємно вразила Тарасова версія – чи пак, Тарасове виконання цієї пісні, і саме цього дня. Решта пісень першої частини – і сюїта “Марія”, і “Коли до губ твоїх” – зізнаюсь, коли лунала ця пісня, я розплакалась, і “Світло і Сповідь” – теж при моїх сльозах, нарешті повністю, і “Відшукування причетного”, і “День відходить”, і “Пам’ять” – то все Поезія Тарасового батька, Грицька Чубая. Саме так, Поезія – з великої літери. Поезія світового рівня, світового значення, містично поєднана з чарівною музикою Тарасової душі, і подарована нам, як магічна кришталева куля, у якій ми бачимо так багато неймовірного, а головно – бачимо справжніх себе. Коли голос Грицька Чубая пролунав у залі, словами “І тисяча видимих тигрів нас менше лякає ніж одна невидима зоря”, він розпоров уважну тишу залу, як ніж, чіпляючи щось далеко приховане у собі, щось чисте і світле, що є в глибині душі кожного з нас. А коли ці ж вірші проспівав син поета, мені лишалось тільки подумки схилити коліна перед тим, як кришталево чисто, прозоро, мудро і просто донесені вони до публіки, як талановито – та що вже там казати, не побоюсь гучних слів – геніально підкреслює музика їх глибину, як підіймає філософські пласти думок, ідей, відчуттів, і підносить їх публіці – почуйте це! Вслухайтесь! Вдумайтесь! І зал слухав. Думав. Почув. Бо ще на початку концерту Тарас Чубай, схвильований, і вражений, не сумніваюсь, приємно вражений, видихнув у переповнений зал “Добрий вечір, мої дорогенькі”. І настільки щиро, настільки відкрито прозвучало це привітання, що мені здалося – він знає, що зал почув. Він це відчуває. Цього просто не можна не відчувати.
Частина друга. Зв’язок відновлено.
Про те, що одинадцятого вересня – у “чорний вівторок” – два роки тому американський народ спіткала страшна трагедія, Тарас Чубай згадав ще у першій частині концерту, перед піснею “Пам’ять”. Але, крім того, одинадцятого вересня православна церква ще творить пам’ять воїнів, загиблих в бою. І це знаково, на мою думку, що “Світло і Сповідь” припав на цей день. Бо саме воїнами були Грицько Чубай, Володимир Івасюк та Ігор Білозір. І загинули вони в бою – в бою за право бути собою на рідній землі. Причиною смерті кожного з них стало те, що колись писалося в графі “національність” – українець. Володимиру Івасюку було тридцять, коли його вбили – тридцять років, вдумайтесь в це! Грицько Чубай трохи не дотягнув до тридцяти трьох років. Ігора Білозора вбито у сорок п’ять. Як багато вони могли б встигнути, якби... Якби просто жили. Якби їх не знищили ті, хто думав, що тілесна смерть – то кінець. Як виявилось, далеко не завжди. Пам’ять сильніша смерті. В програмі концерту значилось “Тарас Чубай відновлює у слові та мелосі зв’язок зі світом вічних символів”. І я рада повідомити, що зв’язок із душами тих, хто пішов від нас у Вічність, відновлено.
Віддача переповненого залу була беззастережною. Люди співали разом з Тарасом “Водограй” і “Червону руту”, “Я піду в далекі гори” і “Я твоє крило”, “Запроси мене у сни свої” і “Пісня буде поміж нас” Івасюка, підхопили також знамениту “Вона” Костя Moskalcya, уважно дослуховувалися до “Квітів у росі” Білозора та "Ти втретє цього літа зацвітеш..." того ж Moskalcya, весело наспівували Тарасову “Хата моя високо” і принишкли, коли звучало “Літо” на вірші Грицька Чубая... Поза програмою Тарас заспівав “Лента за лентою” – реакція залу, який підхопив цю пісню з перших слів, його, вочевидь потішила – суджу по зауваженню “О, то я бачу, тут всі свої!” і “Ой, хмариться, туманиться” – під цю пісню, яка власне і завершила концерт, люди танцювали, стоячи. І аплодували, стоячи. Оплески лунали такі, що вуха закладало. Тараса завалили квітами. Мене нарешті пройняла гордість за те, що я – киянка. (Тим, що я українка, я, щоби там не було, пишаюся завжди.) Публіка Києва і, ширше, України (бо на концерт з’їхались музичні гурмани з усіх куточків країни) довела, що смаки українців не такі примітивні, як декому хотілося б. Це підтвердив і Тарас Чубай, коли щасливий, сяючий, промовив до своїх гостей: “Дякую, що ви є. Я не вірив, що ви є, але ви є. Спасибі!”. І Тобі спасибі, Тарасе. Просто – Спасибі Тобі.
Не можу не сказати кілька слів про титанічну, надлюдську працю Тараса Чубая і всіх музикантів, що разом з ним відшліфували “Світло і Сповідь” до діамантового бездоганного блиску. Підготовка до проекту тривала довго, в новинах сказали, що партії для “Віртуозів Львова” Тарас розписував сам, цілих півроку, а з надійних джерел стало відомо, що на генеральній репетицій кожну пісню було відіграно двічі. А тепер – тиша! Замисліться, люде – Тарас Чубай і “Плач Єремії”, “Піккардійська Терція” та Ярина Якуб’як, камерний оркестр “Віртуози Львова” фактично провели цього дня три концерти! Усіх їх вітали стоячи і оплесками. Бо результат цієї неймовірної праці вразив всіх. Ці люди – я не люблю гучних слів, але вживаю їх вже вдруге, бо інші не годяться – герої, а те, що вони створюють справжню Музику в країні вічноквітнучої попсової фанєри – Чин. Хтось вважає героями тих, хто рятує людські життя, і так воно і є, та як же бути з душею? Тіло без душі може існувати досить довго, їсти, спати, працювати, і вважати, що воно живе, та то лише омана, бо недарма SOS розшифровується, як “рятуйте наші душі”. Всіх наших рятівників, які дійсно подарували нам концерт, що лишиться з нами завжди, нехай береже Господь на многіє літа!

І одне малюсіньке питання до Юрія Карашівського – мені здається, а капелло Тарас виконав “Ой, хмариться, туманиться” – хіба помиляюся?
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-9-2003 у 09:27

:o
то я, коли прочитав. Наталю.... Ви написали так, та ще й під Ти втретє, та Квіти у росі що в мене такий дуже приємний передсльозний стан - весняна романтика, дощовий інтим, дуже добре та хочеться плакати, в грудях тепло, відчуття як після сповіді. Сповіді...

ех, писанина то важка річ, бо коли дійсно хочеш шось написати таке як відчуваєш і щоби всі то відчули, то мені не дано. Але дано тим, хто приклався до того альбому, бо їх зрозуміли всі.

А ще про концерт, то хочеться відзначити Дзвінку - вона так суперово виглядала та рухалась!

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-9-2003 у 10:44

еге, а мені трохи шкода було, що її мало було чути. Вона ж-бо не тільки виглядати та рухатись гарно вміє.

Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 13-9-2003 у 11:10

ех... замріяним поглядов дивлячись у монітор - щастить же людям... :)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-9-2003 у 11:13

Згоден, що не тільки. Але якщо вже про рухи - то те, як вона виглядала при Свтлі і Сповіді ч3. - то мені дуже сподобалось - вона не пропустила нічого.

Люби українське!
fish
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-9-2003 у 11:17

ой, я не пам"ятаю... не на неї дивилася, просто, напевно. А що саме, розкажи?

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 13-9-2003 у 12:00

Завидую тим хто бачив...

Може й у Львові щось таке буде...

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-9-2003 у 12:36

Ой, мені теж дуже Ярина Якуб’як сподобалась! У другій частині вона взагалі сяяла, як зірочка, та й у першій була неперевершена. А що до того, що її мало чути було... так, шкода дуже, та все ж бек-вокал. Але те, що я почула - було суперово! :D
Назаре, дуже дякую за теплі слова.
 Сторінки:  1  2    4    6  ..  15

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1440
Реклама: