Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4    6
Автор: Тема: Євангеліє від Магдалени
Іван Дівеєв
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 9-5-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 16-11-2007 у 20:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Іване, наскільки я зрозумів Лєну, вона говорить не про віру чи релігію, а про ЦЕРКВУ. Це різні речі.

Ставиться під сумнів Біблія, основа християнської РЕЛІГІЇ. Церкву від християнської віри відділити неможливо. Вона присутня в нашому Символі Віри. Повторюю, ображаючи чужу вам релігію, ви робите ведмежу послугу власній.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 16-11-2007 у 22:32

Та збав Боже когось ображати:saint:.
А чим це я образила, власне? Тим, що нагадала про Хрестові походи, де з ім"ям Христа вбивали невірних ( тих, котрі мали свою віру і не хотіли насильно приймати іншу віру, в Христа), чи може образлива згадка про тортури єретиків? Так це не на мене вам треба ображатись, перепрошую, не я ці накази віддавала, а на церковників, Християнських. Розумію, що ці згадки неприємні. Але це все має місце в історії. Іван Дівеєв , ви подумайте про Христа, як Він був би (неприємно ) вражений цим всим. Не думаю, що Йому би дії церковників сподобались. Він не приходив вбивати. І вбивство Він не проповідував. Колись він сперечався з церковниками свого часу, зараз би сперечався з Хрестовими церковниками.
Що до буддистів.
За всю історію буддизму на цій Землі немає ні однієї згадки про те, щоб буддисти зачинали войни, чи щоб вбивали. А на рахунок ображати буддизм - та на здоров"я. Буддисти вміють над собою сміятись:P

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Іван Дівеєв
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 00:37

Ну це просто свято якесь :) Хвала буддистам. Це люди, які стібуться з тої жизні. :) Успіхів вам у боротьбі з Церквою, яка організовує тортури єретиків і гніт невірних. Та от біда одна, цієї церкви уже нема. Вона залишилась у Середньовіччі. Далі. Образою християнської релігії я назвав ваш і пана "Дмитра" стьоб з Церкви і походження Євангелій. Ну бо мене це зачепило по-людськи. Але з тих дитячих питань, які ви задаєте, я бачу, що у нас просто різне розуміння Церкви. Я не хочу розвивати цієї теми, бо получиться ще одна беззмістовна дискусія глухого з німим. Але як хочете побалакать - пишіть в аську. Хочете зрозуміти - візьміть Біблію.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 09:23

Знаєте, Іван Дівеєв, я вас не ображала нічим персонально, то ж попрошу не займатись цим персонально по відношенню до мене (чи аналогічно до інших форумчан):saint:
Успіхів!:)

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Іван Дівеєв
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 14:55

Якщо ви образились, то прошу пробачення. Чесно, я не мав злого наміру. :saint: Навіть навпаки! Бачите, як це просто. ;)
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 15:14

Іван Дівеєв , вибачення прийнято, спілкуємось далі:sing:

Максим Стюфляєв
Модератор

Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 17-11-2007 у 15:27

Хочу перервати Вашу суперечку і поставити цікаве, як на мене, питання до Лєни як буддистки, що цікавиться християнством. Питання, можливо, навіть дотичне до теми, хоча про тему вже навіть якось смішно згадувати:lol: Чи чули Ви щось про так зване "Тибетське євангеліє"? Якщо чули, то якої про нього думки? Там розповідається, ніби з 12 до 30 років Ісус жив у Тибеті і саме звідти переніс у Палестину нове вчення. Але, як мені здається, християнство дуже сильно відрізняється від буддизму. А Ви як гадаєте?
Іван Дівеєв
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 15:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич

Еее ні, тільки не про навколорелігійні теми, дякую, я вже наївся :) Ми говоримо різними мовами і як показує досвід можемо ненароком образити один одного.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 21:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Хочу перервати Вашу суперечку і поставити цікаве, як на мене, питання до Лєни як буддистки, що цікавиться християнством. Питання, можливо, навіть дотичне до теми, хоча про тему вже навіть якось смішно згадувати:lol: Чи чули Ви щось про так зване "Тибетське євангеліє"? Якщо чули, то якої про нього думки? Там розповідається, ніби з 12 до 30 років Ісус жив у Тибеті і саме звідти переніс у Палестину нове вчення. Але, як мені здається, християнство дуже сильно відрізняється від буддизму. А Ви як гадаєте?

Власне про Тибетське Євангеліє не чула, але те, що Ісус до 30 років провів у Тибеті - в принципі багато говорять. Говорять навіть про те, що досі в Тибеті існує секта пов"язана нібито з його іменем і відповідно з його вченням.
Я говорю Говорять, бо особисто я в Тибеті не була і ні з ким з Тибету на ці теми не розмовляла. Але знаєте, Тибет у ті часи був своєрідним центром духовного життя, там було дуже багато йогів, лам, одним словом вчителів, здатних щось дати корисне людям, які шукали духовного розвитку. Так що це цілком ймовірно. І ще одне - прочитавши Євангеліє від Іуди та (ніби-то) від Магдалени, я знайшла там багато спільного між вченням Ісуса, викладеного там і між вченнями буддистських вчителів. :saint:
Може створите тему "Життя Ісуса до 30 років. Ймовірні трактування"? Було б цікаво ;)

Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-11-2007 у 21:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Цитата:

Еее ні, тільки не про навколорелігійні теми, дякую, я вже наївся :) Ми говоримо різними мовами і як показує досвід можемо ненароком образити один одного.

Та чого ви такий песиміст!:saint:
А ви пробуйте не ображати і все буде ок! :sing:
Тут же не конче сваритись чи битись, тут можна і думку іншої людини вислухати, навіть якщо у вас інша точка зору:saint:
У давнину на Сході Мудреці так і спілкувались, і посміхались , і вислуховували, і терпцю вистачало, і почували себе щасливими. І як їм все це вдавалось?:lol:

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 18-11-2007 у 08:49

Щодо теми "Життя Ісуса до 30 років", то це справді було б цікаво. Можна спробувати. Але я дуже сумніваюся, що ми отримаємо багато змістовних дописів по темі. Скоріше, як і на цій сторінці, загрузнемо в офтопі.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-11-2007 у 11:16

Максим Стюфляєв, хоч номінально і демократія, але в таких темах без офтопу ще довго не обійдемось здається... Але почніть. Зацікавлені люди завжди знайдуться (і незацікавлені теж знайдуться, і також не зрозуміють і скажуть, що ви "стібаєтесь" з Ісуса. Але не це ж головне, правда?). ;)

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 18-11-2007 у 17:43

Але ж ідея нової теми першою спала на думку саме Вам. Тож Вам і відкривати! Як майбутній юрист, я не можу порушити авторського права!:lol:
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-11-2007 у 14:33

Ок. Немає проблем.:)

Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2007 у 19:42

А на мій лінк на це Євангеліє хоч би хтось щось ... :(

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2007 у 19:57

Лєно, я шукав для Вас в Інеті інформацію про Євангеліє від Магдалини, але не знайшов нічого путнього:( А Ваш лінк, не повірите, помітив тільки щойно, хоч тему раніше всю проглядав! Отакий я уважний... Обов'язково прочитаю і завтра розповім про враження:) А взагалі, бачу, нам для таких тем дуже не вистачає Дмитра Самохвала:lol:
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-11-2007 у 21:23

З цікавістю прочитаю враження, а то нарід тут навиясняв стосунків аж на 4 сторінки, а про саме Євангеліє так ніхто нічо і не ...сказав (хотіла смачне слово вставити, але подумала про нову можливу бурю в шклянці води із-за цього і передумала :lol: )

"А взагалі, бачу, нам для таких тем дуже не вистачає Дмитра Самохвала:lol:"

:lol:? факт, хоч і різко, зате цікаво...)

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 22-11-2007 у 10:05

Прочитав "Євангеліє від Магдалини". Текст дуже цікавий. Особливо сподобалося тлумачення фізичної любові. Відверто кажучи, ніколи не розумів, чому деякі "святі отці" так рішуче виступають проти цього прекрасного почуття. Переживання Магдалини зображені дуже реалістично. І, звісно, зацікавили нападки на "церковников и сквериописцев". Хоча мені здається, що ставлення до жінок у тому Євангелії аж надто критичне. Але Марії, як жінці, видніше:lol: Лєно, а чому Ви назвали цей текст "причесаним"?
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-11-2007 у 17:56

От Євангеліє від Іуди просто перекладено і все, без перекладу стилізаційного, під мову, а від Магдалени дуже вже по смислу перекладено, ну так вже розжовано, щоб навіть сумніву не виникло що до іншої смислової трактовки. Ви ж розумієте, що такі серьозні речі як духовне вчення бажано не трактувати на свій лад, зі своїми баченнями смислу. Від цього можуть бути перекручення. Це легко зробити, та потім вже майже не можливо виправити. Це, звичайно, моя приватна думка.:saint:

Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 22-11-2007 у 18:47

Цитата:
От Євангеліє від Іуди просто перекладено і все, без перекладу стилізаційного, під мову, а від Магдалени дуже вже по смислу перекладено, ну так вже розжовано, щоб навіть сумніву не виникло що до іншої смислової трактовки. Ви ж розумієте, що такі серьозні речі як духовне вчення бажано не трактувати на свій лад, зі своїми баченнями смислу
Звісно, ви навіть не припускаєте приватної думки, що воно могло взагалі ніколи не перекладатися (зі священих текстів). Як, власне, і юдине, і "нотовичеве"?

Усе мине. Усе мене мине
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2007 у 08:55

Чому не припускаю? Я до всіх Євангелій ... приватну думку маю:( от Юдине мені ще видається більш-менш ... непричесаним :rolleyes:)
"нотовичеве" - це чиє? Де почитати?

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2007 у 09:09

Нотовичеве- це ж Тибетське. Dmy натякає . що то- фальсифікація. Ми про це розмовляли. На мою думку, Юдине єваннгеліє- однозначно автентичне (тобто написане у давнину, а не сучасними відкривачами). Про Євангеліє Магдалини надто мало знаю, щоб робити висновки. А ось Тибетське і в мене викликає сумніви... Тому, Лєно, я раніше і питав про Вашу думку з того приводу.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2007 у 15:31

ага, я щось не подумала, що це одне і теж. :)

"А ось Тибетське і в мене викликає сумніви..." Максим Стюфляєв

А чому? Може я щось пропустила "критичним оком":saint:?

Максим Стюфляєв
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2007 у 15:40

Просто мені видається сумнівним, що вже в перші століття нової ери в Індії могли бути послідовники Ісуса, які написали б таке Євангеліє. Все- таки Індія далеченько і від Палестини, і від християнського світу, а такої комунікації, яка є в наш глобалізований час, тоді не було.
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-11-2007 у 16:51

Але ж мова там не йде про послідовників Ісуса:o, а швидше там йдеться про опис невеликого періоду з життя святої людини Ісси з Ірану (можна припустити з Палестини), яка приходила туди за знаннями. І це цімком нормально і природньо звучить, бо не в Палестину з Індії ходили в ті часи за знанням, а навпаки. :saint: Індія далеченько від Палестини, але не від знань.:) (Більш сумнівним видається написання в 90 з гаком річному віці Євангелія. )
Так що, знаючи трошки історії, можу припустити, що події, описані в цьому Євангелії звучать досить правдоподібно. Звичайно ж це моя приватна думка, без претензій на істинність :sing:

Сторінки:  1  2    4    6

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5961
Реклама: