Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  41    43    45  ..  89
Автор: Тема: Радіо "ПРОМІНЬ". Четвер. Оля Смоляр.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 5-7-2008 у 19:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Колись довелося послухати запис польських "Червоних гітар", зроблений на касетку в радянські часи, коли ця група тут не віталася. Якість за сучасними мірками жахлива. Але записи слухали, бо було якось щиро
Схоже, в радянськи часи з усієї польської естради лише ЧГ і "віталися" (трішки). Ще трішки - Мариля Родович. Анна Герман не рахувалася, бо вважалася практично місцевою.
Червоні гітари навіть давали в Москві якісь концертики і знялися в якихось телепрограмах тіпа "Утрєнняя почта" та, можливо, навіть(!:lol: ) "Голубой огоньок". У Краєвського ще гітара була із 2 грифами, навіщось.
Але попри "вітались"-"не вітались" живі концерти у них справді драйвові. Маю десь приблизно 3 мп3: Remedium ("Wsiasc do pociagu"), Maturu і, здається, "Nie spoczniemy" - теж "жива" версія. Ще якось дивився телефільму із чималими вкрапленнями живого звуку (зі знаменитою "Uciekaj, moje serce" під кінець). Ну, вйо!

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрась Кириченко
Дописувач
**

Фотографія користувача

Зареєстрований: 25-10-2007
Місто: Вінниця
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 5-7-2008 у 21:40

Цитата:

АбиМС, наприклад, записувати якісний продукт не заважає не лише українське розташування Кофеїну, а і те що цей якісний продукт записували українські звукорежисери. Непогане "демо" виходить.

Мені те саме спало на думку ще під час ефіру з Гайдамаками. Навіть хотів подзвонити, але передумав, бо не вважаю свою думку компетентною

ми такі які ми є, ми всередені червоні
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Козачок Сергій
Академік

Зареєстрований: 29-2-2008
Місто: Рівне
Нема на форумі

Настрій: Адекватний

[*] написано 6-7-2008 у 12:57

Прогулюючись учора містом випадково натрапив на розпродаж дисків. Серед іншого там знайшов на мп3 збірку Девіда Боуі з 5 грн. 10 альбомів!!! Оце сиджу зараз, вслуховуюся, чи не почую знайомої мелодії! Покищо глухо... Це я просто нагадую стару балачку про заставку, хочу поцікавитися чи ніхто нічого не нарив?
smolyar
Академік

Зареєстрований: 22-3-2004
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: пізнавальний

[*] написано 6-7-2008 у 13:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Козачок Сергій
Цитата:
Оригінальне повідомлення від smolyar

завдання буде простішим, якщо процитувати якийсь рядок...

Я не пам’ятаю. У мене було мп3 (поганенької якості), але десь воно поділося. Та слова там важко було розібрати, просто музика була дуже на Мандри схожа і співав ніби Фома. Та й файл здається був підписаний як Мандри (а може це уже склероз у мене).

за тим фрагментом тексту який я прочитала можу сказати що Я ТАКОЇ ПІСНІ НЕ ЗНАЮ

Цитата:
Натомість хочу спитати Вас про дві пісні які я колись чув у Ваших програмах але поняття не маю хто їх виконує.
1.Цю пісню Ви ставите кожного Різдва (і з року в рік я пропускаю той момент, коли Ви оголошуєте назву групи). Приспів починається словами “Бо надво-орі зима, сідаємо в по-оїзд і їдемо в го-ори...”
2.Жіночий вокал, приспів починається словами “А цей небесний Саха-лін, як пласти-лін...”.

1. Це львівський "Джек о'Лентерн" - Гори.
2. таки-да - Люк.
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-7-2008 у 13:20

Цитата:
Отже, ми нарешті дочекалися прямого етеру! Не те щоб я був проти повторів, але уже набридло якось.

попрошу не умнічать :baddevil: :lol: Для вас У-Р-Н-Р - розвага, а для мене хоч і приємна але все ж робота. А від роботи і коні дохнуть :lol: На дворі літо і повно спокус... :rolleyes:

Цитата:
...
Як завжди, окрасою програми стали питання від Сашка Євтушенка. Олю, коли вже він завітає на програму? Щотижня телефонує, а приїхати до студії часу нема? :mad: ...

Сашко не приходить на ефір з цілком реальних і виправданих причин :( колись обов'язково прийде.:)
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-7-2008 у 13:49
...щодо студій...

тут думаю, така штука. На нестачу хороших студій скаржаться часто музиканти які просто не вміють грати. Зрештою, на сьогоднішній день у більшості студій стоїть майже та сама базова апаратура що й на Заході, хібащо трошки "поношена". Тому якість могла би бути теж хорошою. Біда в іншому - у відсутності людей, які вміють грамотно працювати на цій апаратурі і "вичавлювати" з неї все що можна. Як на мою, досить дилетанську, думку 50% відстотків залежить від режисера запису, потім ще від того хто буде все це зводити. Дуже важливо, щоб режисер і аранжувальник розуміли ту музику з якою працюють, а відтак знали якою вона має бути на "виході".
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-7-2008 у 18:40

Цитата:
І все ж, я схильний підтримати Сержа. Не вірю, що в Україні немає гарних студій запису. Час такий, усе глобалізується, уніфікується. Якісна апаратура всюди однакова. Це нам у свідомість вбили, що чудово може бути лише там, де нас нема, (тобто за кордоном).

Та я ж про те саме. Мабуть я не чітко висловився. Коли я писав “Та це не головне, мабуть” то і мав на увазі що і в Україні можна записати альбом не гірший ніж будь-де. Ще й навів у приклад Борща (гарний альбом записаний в Україні). Можна ще: обидва альбоми групи “Вій”, те ж таки “Щастя”, група “White”... Однак це скоріше ті випадки про які говорив Остроушко: коли “група свій альбом спродюсувала сама”.
А те що Гайдамаки зробили ну ДУЖЕ якісний альбом мабуть ніхто не буде заперечувати. Як і те що не так і багато хто у нас може похвалитися чимось подібним. Про відмінності між українськими та польськими студіями (і особливо звукорежисерами) Гайдамаки розказали досить детально, повторювати не буду (сподіваюся усі пам’ятають).
А взагалі мені здалося що ми всі висловили одну і ту саму думку, тільки по різному її сформулювали.
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-7-2008 у 18:44

Що ж до
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Серж Петренко
2) А чи не здається вам, що студійне записування вже потихеньку починає шкодити естраді? Музиканти попросту розучуються грати, а вокалісти - співати. Вони вже нагадують мені тих жінок, котрі без півкіла косметики панічно бояться на вулицю вийти. Розумію, що всім хочеться виглядати бездоганними. Так у чім проблема, будьте - то й виглядатимете! "Хто має очі - побачить, хто має вуха - почує." Якщо я бачив і чув "Карпатіяни", то в подальшому можливий ґанж апаратури не зіпсує моє про них хороше враження. Якщо ж соліст на живому концерті через 20 хвилин задихається, то треба зав'язувати з палінням і займатися спортом, а не про технічне забезпечення розказувати.

то Дмитро відповів дуже влучно (як завжди, до речі;)).
Додам лише одне: нема нічого дивного в тому що група хоче якнайкраще записати свій альбом – це їхня візитка (вислів Євтушенка).
А живі виступи це живі виступи, різниця між ними та студ. записами і повинна бути.
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 7-7-2008 у 19:40
ЗАБИРАЮ СВОЇ СЛОВА НАЗАД (принаймні частково)

Цитата:
Цитата:
Цитата:

завдання буде простішим, якщо процитувати якийсь рядок...

Я не пам’ятаю. У мене було мп3 (поганенької якості), але десь воно поділося. Та слова там важко було розібрати, просто музика була дуже на Мандри схожа і співав ніби Фома. Та й файл здається був підписаний як Мандри (а може це уже склероз у мене).

за тим фрагментом тексту який я прочитала можу сказати що Я ТАКОЇ ПІСНІ НЕ ЗНАЮ

Хотілося б мені мати таку пам'ять, щоб навіть не дослухаючись до слів пісень запам'ятовувати їх ...
Були у мене деякі підозри :rolleyes: які таки підтвердилися.
Коли мене в ефірі дратує якась пісня (а за для ознайомлення доводиться ставити і такі) то я знімаю навушники і не слухаю її :P (на відміну від бідних слухачів). Згадана вами пісня мені чомусь теж до душі не припала, тож слів я не дуже пам'ятала, тому коли ви заговорили про пісеньку про село майдан у мене у підсвідомості блимнув спогад про ефір з Юркеш-ом, але у голові більше крутилося "гей-дана-дана Дівчина з майдана" а з селом якось асоціацій не було...
Ну, короче вдень не їла:wow: ночами не спала:o все думала про загадкову пісню і рзгадка таки настала це Юркеш - Дівчина з Майдана (альбом Ой!)
Серж Петренко
Дійсний член

Зареєстрований: 26-11-2007
Нема на форумі

Настрій: світ збожеволів

[*] написано 7-7-2008 у 20:19

Отже, я не впізнав "Юркеш"?!! :( Ганьба на мою сиву голову! Так переплутати... Хоч не кажіть нікому...

До мене - на «ти»! Сподіваюся, до тебе також? (© живазакордоном)
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-7-2008 у 12:49

Оце ганьба-так-ганьба!!! Аж у горлі пересохло... Тепер мені буде соромно на форумі в очі людям дивитися!
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-7-2008 у 14:58

Цитата:
Отже, я не впізнав "Юркеш"?!! :( Ганьба на мою сиву голову! Так переплутати... Хоч не кажіть нікому...
Цитата:
Оце ганьба, так ганьба! Аж у горлі пересохло... Тепер мені буде соромно на форумі в очі людям дивитися!
Може, мені теж мусить стати соромно, але ...
Цитата:
рзгадка таки настала це Юркеш
А хто це?:cool:

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-7-2008 у 16:26

Цитата:
Цитата:
Оце ганьба, так ганьба! Аж у горлі пересохло... Тепер мені буде соромно на форумі в очі людям дивитися!

та, годі вам, хлопці ;) я й так нікому не сказала :rolleyes: а очі :o і у Сірка можна позичити :lol:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy

Цитата:

а то наче Ви не знаєте :rolleyes: Це ж Ваш любимчик ... Юрко Юрченко :P
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-7-2008 у 16:46
АНОНС 10-07-08

має бути на ефірі Сергій Харчук - директор фестивалю СлавськеРок. :saint:
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-7-2008 у 16:46

Цитата:
Цитата:
Цитата:
Не знаю я такого рокера...

Мертвий півень - знаю.
Плач Єремії - знаю.
Віктора Морозова - ще б пак (шкода, не особисто).
Навіть Пінк Флойд знаю.
Навіть групу Іглз ім. Стаса Наміна з їхнім хітом "Лєтній вєчєр в Каліфорнії":lol: - і ту знаю!

А Юрка Юрченка..?:rolleyes: Хто такой, пачєму нє знаю?

Усе мине. Усе мене мине
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-7-2008 у 15:38

Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Не знаю я такого рокера...

Серйозно? А хто такий
Цитата:

"новий рокер" ЮрЮр:lol:

:P
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-7-2008 у 22:16

Цитата:
Серйозно? А хто такий
Цитата:
Важко сказати:rolleyes: Принаймні, не мій родич, чим і тішуся.
Нє, ну блін, відомі мені (та й іншим підозрюю) деякі "нові українці", яких українцями назвати наважиться хіба розумова хвора людина.

Усе мине. Усе мене мине
Максим Стюфляєв
Модератор

Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 10-7-2008 у 22:26

Про програму із Сергієм Харчуком. Насамперед хочу відзначити таке : дуже тішить, що в нас є отакі ентузіасти – бізнесмени, які вкладають свої гроші не в різний мотлох, а в організацію рок – фестивалів. А за слова гостя, що йому рок – тусовка подобається значно більше, ніж бізнес – середовище, взагалі хочеться руку потиснути. Як і за "рок - музика свободи." На отаких подвижниках зараз тримається наша культура. Склад учасників СлавськеРок теж спокушає. Будуть «Файно» (Олю, принагідно дякую за пісню «Вовчі ягоди»! Я її дуже люблю як і "Файно" взагалі. Ото було файно! :sing:). Будуть на фестивалі також «Мертвий півень» і Віктор Морозов, про яких Харчук дуже добре відгукувався (шарить ;) ). Вони співатимуть як кожен окремо, так і виконуватимуть пісні зі спільного альбому. З цієї нагоди у програмі було телефонне включення з Барбарою. А ще будуть «Пропала грамота», «Очеретяний кіт» та інші цікаві гурти. А ведучою на фестивалі буде... Росава! :o:o:o
Тепер критика. Організаторам можна закинути певну непослідовність, бо взявши за основу принцип не запрошувати команди, які брали участь у минулорічному фестивалі, вони все ж зробили кілька винятків (для того ж Мертвого півня, наприклад). Мотиви зрозумілі, але не дуже добре, коли є «рівні» і «рівніші». Тобто навіщо встановлювати правило, якщо його не збираються виконувати? Запросили б просто кого хотіли.
Про закордонних гостей фестивалю нічого не писатиму, бо якщо навіть Олі їхні назви ніц не говорять, то мені й поготів. :lol: Харчук пожалівся, що деякі іноземні гурти не просто не хочуть, а бояться їхати в Україну. Прикро і навіює невеселі думки, далекі від музики… До речі, ми тут нещодавно балакали про «Червоні Гітари». Виявляється, вони підтримують зі «СлавськеРок» досить тісні контакти. Навіть мали приїхати на фестиваль, але не змогли. Зате восени Харчук планує організувати в Україні кілька їхніх концертів.

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 11-7-2008 у 00:45

Цитата:
До речі, ми тут нещодавно балакали про «Червоні Гітари». Виявляється, вони підтримують зі «СлавськеРок» досить тісні контакти. Навіть мали приїхати на фестиваль, але не змогли. Зате восени Харчук планує організувати в Україні кілька їхніх концертів
Щоправда, з ТОГО складу ЧГ залишилося лише двоє: Косселя та Скшипчик - Краєвський пішов років 10 як, Дорновський - серйозно хворий теж дуже давно. Виходить собі така "олімпійська збірна з футболу": купа молодняку "до 23" і двоє дядьків - пастухів.
Все-таки, дивлячись на всі ці спроби реанімації (ЧГ, Песняри, Кобза, Діп пьопл тощо, не кажучи вже про шестидесятилітніх дідів із мошьковшьких ВІА, які й тридцять років тому нікого не вражали), розумієш, що двічи в одну річку, мабуть, не ввійдеш. Не брехали греки:(
Але все одно послухати цікаво:D

Усе мине. Усе мене мине
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 12-7-2008 у 11:50

Цитата:
Цитата:
Цитата:
Важко сказати:rolleyes: Принаймні, не мій родич, чим і тішуся.
Нє, ну блін, відомі мені (та й іншим підозрюю) деякі "нові українці", яких українцями назвати наважиться хіба розумова хвора людина.

... Dmy-ре, і чого Ви така злючка :rolleyes:
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 12-7-2008 у 16:56

Я?!!:o Хіба я вже десь когось убив, зарізав і з'їв?! Причому всіх - отих?

Усе мине. Усе мене мине
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-7-2008 у 10:26

Вчора в Слухоманії про Гайдамаків розповідали. Виявляється Ярмола таки з Чорнобиля, і значну частину дитинства там провів. Коли перебрався до Києва не уточнив, але я так зрозумів що йому було уже десь12-13.
До речі, він виявляється ще й КМС-ник з вільної боротьби.
Козачок Сергій
Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-7-2008 у 16:33

Десь пропали всі... Є хто живий?!! Озвіться, люди!!!
smolyar
Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-7-2008 у 18:11

sorry, у мене раптово виникли серйозні проблеми :( які треба вирішити до кінця наступного тижня, тому змушена дати повтори. Сподіваюсь, принаймні один слухач ;) не засмутиться з цього риводу - наступного четверга Білий згадуватиме про свої попередні проекти... а решта не засмутяться і поготів :lol:

17-07-08 : 1 частина авторских коментарів до альбому "Бий першим!" гр. "White"

24-07-08 : 2 частина + спогади про ранню творчість
Юрась Кириченко
Дописувач
**

Фотографія користувача

Зареєстрований: 25-10-2007
Місто: Вінниця
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-7-2008 у 11:39

Викладіть, Олю, будь-ласка, передачу про фестиваль у Славському. Для скачування. Ефір я пропустив по поважні причині, з 10-го числа я Шешорився. Мо, поїду ще й у Славське.

ми такі які ми є, ми всередені червоні
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
 Сторінки:  1  ..  41    43    45  ..  89

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1795
Реклама: