Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  3    5    7
Автор: Тема: Mc Donalds: ходити гет чи не ходити?
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 14-6-2007 у 14:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Вікторія Котлярова
Цитата:

:)))))))
Де я нахамила, і де я на Вас нарікаю, що Ви мені хамите? :))
Звісно не лише на гамбургерах :))) Ще на картоплі фрі як мінімум. І на іграшках в Хеппі Міл :)))

хамство кожен розуміє по-своєму :D

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 14-6-2007 у 16:40

...що таке нематерільні актими макдональдсу?... тим паче, це ФРАНШИЗА :-) тобто нерухомість належить не макдональдсу, а певній юридичній особі родом з України... ну купив нерухомість, ну продав... а який дохад вона може приносити під час роботи закладу харчування - і дійсно загадка... це швидше стаття витрат.

...i am a little bit ironic, don*t you think?...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 14-6-2007 у 16:47

Стільки понаписували... Від м'яса в котлетах, до пластикових вікон і мутацій...
Скажу і своє ІМХО:
1. Не думаю, що МакДоналдс заробляє на нерухомости. Принаймні з тих МакДоналдсів, що я бачив за останніх 5 років не продали жодного.
2. Їсти чи не їсти - кожен має вирішити для себе.
Як на мене йти туди обідати - тупо, бо відношення ціна/якість в інших кафешках краще. Але з'їсти канапку, коли поспішаєш і хочеш їсти - чому б ні? Особисто в МакДоналдсі у Львові не був жодного разу. І навряд чи піду...

Всі сперечаються, аж до сварки дійшли, але ж усі наведені аргументи (хімія, картопля-мутант і т.п. запозичені переважно з зацікавлених джерел...)
3. Не розумію, як можна витіснити українську кухню, якщо вона сама себе заганяє в кут? В Києві є "Швидко" і ще ряд їдалень. Що є у Львові? (крім ПуХа). Все інше - піцца-шміцца, яка по якості і ціні нічим не краща за МакД...

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 15-4-2004
Нема на форумі

Настрій: кращий ніж вчор

[*] написано 14-6-2007 у 16:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Стільки понаписували... Від м'яса в котлетах, до пластикових вікон і мутацій...
Скажу і своє ІМХО:
1. Не думаю, що МакДоналдс заробляє на нерухомости. Принаймні з тих МакДоналдсів, що я бачив за останніх 5 років не продали жодного.
2. Їсти чи не їсти - кожен має вирішити для себе.
Як на мене йти туди обідати - тупо, бо відношення ціна/якість в інших кафешках краще. Але з'їсти канапку, коли поспішаєш і хочеш їсти - чому б ні? Особисто в МакДоналдсі у Львові не був жодного разу. І навряд чи піду...
.

+ 100
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-6-2007 у 17:23

...здається, те джерело, лінки на яке я давала, аж ніяк не зацікавлене :-))

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-6-2007 у 18:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...що таке нематерільні актими макдональдсу?... тим паче, це ФРАНШИЗА :-) тобто нерухомість належить не макдональдсу, а певній юридичній особі родом з України... ну купив нерухомість, ну продав... а який дохад вона може приносити під час роботи закладу харчування - і дійсно загадка... це швидше стаття витрат.

чия стаття витрат? власників макдональдсу? ті що власники - вони в америці і їм постійно капають гроші за бізнес тут, бо щоб продавати гамбургери під вивіскою "макдоналдс" треба купити собі це право - що наші бізнесмени і роблять. десь нерухомість належить тим хто платить за франшизу, десь вона належить макдоналдсу і за неї платиться рента, десь ще інакше - різні є варіанти

звісно ті що платать - то для них це витрати, а я говорю не про них, а про справжніх власників макдоналдсу які продають ті франшизи, беруть гроші за все за що можна і т.д. і т.п.

нематеріальні активи? ну це їхній імідж, певна ділова репутація, право на користування майном (тими ж приміщеннями якщо вони у власності макдоналдсу), право на використання назви торгової марки і комерційного найменування, ті ж їхні рецепти чи як воно в них називається і т.д.
щоб могти від імені макдоналдсу робити свій бізнес за це треба платити макдоналдсу і то не малі гроші, от це і є певно в основному бізнес макдоналдсу, який має приносити гроші більші ніж якби вони самі продавали булочки по всьому світу

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-6-2007 у 18:11

Цитата:

не конче продавати нерухомість щоб заробити на ній гроші :)
можна вічно отримувати за неї ренту, наприклад

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-6-2007 у 19:35

..власники не в америці, власники у києві... та франшиза не є аж така дорога, і оже бути придбана у тому числі в кредит... макдональдс до власності покупців франшизи як правило не має стосунку.

Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова

Я особисто не перевіряла, але наскільки знаю, все те вони купують, а не орендують. звідси, висновок, що бізнес - нерухомість. Через кілька років можна перепродати земельну ділянку чи будівлю вдвічі втричі дорожче і викупити в іншому місці дешевшу, а потім так само.

Так ви вже оприділіться тут ви пишете що продається земля, тепер кажете що можна в ренту здавати....якось запутано це все і немає чіткої позиції.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:05

Цитата:

А де б вони тоді булочки продавали?

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:13

Цитата:
..власники не в америці, власники у києві... та франшиза не є аж така дорога, і оже бути придбана у тому числі в кредит... макдональдс до власності покупців франшизи як правило не має стосунку.

власники торгової марки макдоналдс в києві? що вони там роблять?
власники торгової марки якраз і мають заробляти найбільше грошей, хто буде ділитися бізнесом за копійки???

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Цитата:

Я особисто не перевіряла, але наскільки знаю, все те вони купують, а не орендують. звідси, висновок, що бізнес - нерухомість. Через кілька років можна перепродати земельну ділянку чи будівлю вдвічі втричі дорожче і викупити в іншому місці дешевшу, а потім так само.

Так ви вже оприділіться тут ви пишете що продається земля, тепер кажете що можна в ренту здавати....якось запутано це все і немає чіткої позиції.

чіткої позиції нема, бо ніколи не цікавилася детально бізнесом макдоналдсу, я кажу це раз п’ятий
хтось тут казав що в різних країнах макдоналдс використовує різні способи ведення бізнесу, десь нерухомість належить макдоналдсу, десь тим хто купує франшизу і вони платять ренту
десь вона належить макдоналдсу але її можна викупити якщо заплатити дорожче
варіанти можуть різні, але продаючи франшизи і немат активи макдоналдс (головна організація) має заробляти на тому найбільші гроші
так завжди було, є і буде що основний власник заробляє найбільше грошей

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:25

Цитата:
Цитата:

А де б вони тоді булочки продавали?

булочки продають ті хто купив франшизу, якщо приміщення належить макдоналдсу, то вони за нього ще й платать ренту

я не називаю власників наших львівських закусочних власників макдоналдсу, бо вони просто купили франшизу, а не стали власниками торгової марки

В перекладі з англійської “Franchise” означає “привілей”, “пільга”,
“особливе право”.
Франчайзинг - це така організація бізнесу, за якою компанія
(франчайзер) передає певній людині чи компанії (франчайзі) право на продаж
продукту і послуг цієї компанії. Франчайзі зобов'язується продавати цей
продукт чи послуги по заздалегідь визначених законах і правилах ведення
бізнесу, що встановлює франчайзер. В обмін на здійснення всіх цих правил
франчайзі одержує дозвіл використовувати ім'я компанії, її репутацію
(гудвіл), продукт та послуги, маркетингові технології, експертизу, і
механізми підтримки. Таким чином, виконання вимог франчайзера не є
недоліком, навпаки, дотримання правил означає, що франчайзі має прекрасну
можливість отримати прибуток. Щоб одержати такі права, франчайзі робить
первісний внесок франчайзеру, а потім виплачує щомісячні внески. Це свого
роду оренда, тому що франчайзі ніколи не стає повним власником товарного
знаку, а лише має право використовувати товарний знак на період виплати
щомісячних внесків. Суми цих внесків обмовляються в франчайзінговому
договорі і є предметом переговорів. Франчайзінговий пакет (повна система
ведення бізнесу, передана франчайзі) дозволяє відповідному підприємцю вести
свій бізнес успішно, навіть не маючи попереднього досвіду, чи знань
навчання в даній галузі.

Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 08:31

Навів деякі довідки дещо пошукав таки дійсно Ната права. ;)
Просікши ситуацію в 90 роках в Росії швиденько почали викуповуватися землі в центральних частинах росії (що тоді робилося самі знаєте). На деякі точки наприклад на пушкінській вже є клієнт на покупку землі. Як правило вони її можуть здавати в ренту для іншого ресторану (тобто макдональдс звідти пропадає хоча являється власником землі - так робиться в більшості випадків) Однак в Росії оскільки була земля куплена дуже дешево - вигідніше зараз просто продати бо якщо отримувати ренту - тре довго чекати щоб отримати такий прибуток як від продажу. Тобто дійсну Макдональдс це є совокупність всього в росії (і в основному в Європі) прибуток приносить дійсно нерухомість в інших державах - рента, а в деяких і дійсно сама їжа
Вікторія Котлярова
Дійсний член

Зареєстрований: 25-12-2006
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: радію життю

[*] написано 15-6-2007 у 08:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Тобто дійсну Макдональдс це є совокупність всього в росії (і в основному в Європі) прибуток приносить дійсно нерухомість

:) умив :))))

Робота в Києві - я тут живу :)
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 09:05

ОК, тоді на чому робить бізнес Франчайзі?
Ви ж не будете стверджувати, що вони спонсорують МакДоналдс? ;)

З землею - на пострадянському просторі, може вони і можуть продати тепер, куплені тоді землі. Але Макдоналдс - це не лише постСССР. :)

Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 09:23

Цитата:
З землею - на пострадянському просторі, може вони і можуть продати тепер, куплені тоді землі. Але Макдоналдс - це не лише постСССР. :)

Так тому в пост СССР прогресує продаж земель а в Європі - їх рента - здача зовсім іншим ресторанам хороший місць(тобто там не буде вже Макдональдса а скажімо піцерія:) ).

P.S. Цікаво в мене вийшло я теж спочатку не думав що так є але...теперп риходиться визнати совю помилку і відстоювати іншу точку :)
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 18:04

Цитата:

це на рахунок вартості франшизи - з миру по копійці і макдоналсу має бути дуже незле http://www.franchising-consult.ru/001/fr.php?sel=price&from=300...

а тут те за що можуть платити
http://www.fransh.ru/royalty/

1. Первоначальный взнос (франшизный взнос) – плата за предоставление права присоединиться к определенному бизнесу и использовать товарный знак франчайзера на определенной территории.

2. Роялти - периодические выплаты вознаграждения, установленные пропорционально показателям деятельности, согласованным сторонами договора.

3. Рекламная плата (рекламный пай) - ежемесячная / ежегодная плата франчайзи франчайзеру для рекламных расходов.

і т.д. і т.п.

Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 15-6-2007 у 18:24

Цитата:
В перекладі з англійської “Franchise” означає “привілей”, “пільга”, “особливе право”.
Франчайзинг - це така організація бізнесу, за якою компанія (франчайзер) передає певній людині чи компанії (франчайзі) право на продаж продукту і послуг цієї компанії. Франчайзі зобов'язується продавати цей
продукт чи послуги по заздалегідь визначених законах і правилах ведення бізнесу, що встановлює франчайзер. В обмін на здійснення всіх цих правил франчайзі одержує дозвіл використовувати ім'я компанії, її репутацію (гудвіл), продукт та послуги, маркетингові технології, експертизу, і
механізми підтримки. Таким чином, виконання вимог франчайзера не є недоліком, навпаки, дотримання правил означає, що франчайзі має прекрасну
можливість отримати прибуток. Щоб одержати такі права, франчайзі робить первісний внесок франчайзеру, а потім виплачує щомісячні внески. Це свого роду оренда, тому що франчайзі ніколи не стає повним власником товарного знаку, а лише має право використовувати товарний знак на період виплати щомісячних внесків. Суми цих внесків обмовляються в франчайзінговому
договорі і є предметом переговорів. Франчайзінговий пакет (повна система ведення бізнесу, передана франчайзі) дозволяє відповідному підприємцю вести
свій бізнес успішно, навіть не маючи попереднього досвіду, чи знань навчання в даній галузі

Всі ці теревеньки про франшизу (як й інші шизи), звичайно, дуже цікаві, хоча і не вичерпні, а я, можливо, рідкісно тупий в економічних питаннях, але ніяк не можу второпати, яке відношення має аренда бренду та технологій до "основного бізнесу" МакД - нерухомості. Для чого город городити?

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 18:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Всі ці теревеньки про франшизу (як й інші шизи), звичайно, дуже цікаві, хоча і не вичерпні, а я, можливо, рідкісно тупий в економічних питаннях, але ніяк не можу второпати, яке відношення має аренда бренду та технологій до "основного бізнесу" МакД - нерухомості. Для чого город городити?

... а щоб ви спитали:lol:

якщо ви не помітили - тут велася розмова в кількох напрямках - про якість їжі, про нерухомість, про франзизу і ще бог зна про що

основний бізнес - це той який приносить найбільші гроші

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 18:35

... тема взагалі почалася про інше і поступово перетворилася в базар :sing:

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 18:50

Цитата:
Цитата:
Для чого город городити?

... а щоб ви спитали:lol:

Гарна відповідь. Головне - на рідкість аргументовна

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 18:58

там була і інша відповідь, але ви не прочитали
ви вибірково читаєте?

це я вичитала щойно на чужому форумі:

yurikus писал(а):
До речі, яка там модель бізнесу у Макдональдсів - це ж наче фре... фру... франчайзинг? Тобто головна контора просто продає свою торгову марку і слідкує за умовами виконання домовленності, а самі ресторани - фактично незалежні підприємства. Чи я щось плутаю?

Не скрізь. Мій знайомий ще в 97-му хотів купити Мандональдс в Києві. Він ще тоді в результаті якихось махінацій викупив приміщення на метро Хрещатик. Він тоді звернувся в Макдональдс, щоб купити ліцензію, але йому відмовили. Йому відповіли, що Макдональдс в Україні працює за особливою схемою. Всі нові ресторани в Україні не франчайзингові, а під прямим керівництвом і у власності Макдональдса. Коли ресторану виповнюється 7 років, Макдональдс продає свій ресторан якійсь франчайзинговій фірмі. Але тоді ще не було в Україні 7-річних Макдональдсів, тому невідомо було як цей механізм має діяти. Тому мій знайомий змушений був продати своє приміщення ... Макдональдсу.

тут: http://www.it-ru.de/forum/viewtopic.php?p=495459&sid=dc2c07a37a...

а це прямо як я думаю про макдоналдс: "Я не могу быть объективным потому, что я ... не хочу!"
а з іншого оку - чим більше дізнаюся про макдоналдс тим більше думаю що вони таки молодці в плані заробляння грошей. от що значить хороший план :D

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 19:06

Цитата:
там була і інша відповідь, але ви не прочитали
ви вибірково читаєте?

Ні, не вибірково. Але я спитав, яке відношення бізнес на франшизах має до бізнесу на нерухомості? Зрозуміло. Ніякого. Так само, як і бізнес на нерухомості та найкращі у Всесвіті бізнес-плани з експертним підтвердженням їхньої якості на різних форумах не мають жодного відношення до сакраменталього питання: "ходити гет чи ходити геть".

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-6-2007 у 19:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Ні, не вибірково. Але я спитав, яке відношення бізнес на франшизах має до бізнесу на нерухомості? Зрозуміло. Ніякого. Так само, як і бізнес на нерухомості та найкращі у Всесвіті бізнес-плани з експертним підтвердженням їхньої якості на різних форумах не мають жодного відношення до сакраменталього питання: "ходити гет чи ходити геть".

відношення франзиши до нерухомості і їх обох до гамбургерів таке що це три способи (про які ми сперечалися тут) завдяки яким макдоналдс (той що в америці) заробляє найбільші гроші
тобто, це все стосується бізнесу макдонадсу в цілому. я відповіла на питання?

звісно, це немає ніякого відношення до "ходити - не ходити" але то всі наофтопили, а не лише я :saint:

Сторінки:  1  ..  3    5    7

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5507
Реклама: