Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  4    6    8  ..  19
Автор: Тема: Куди інтегруватися?
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 4-5-2004 у 16:55

У зв'язку із ратифікацією ВРУ угоди про ЄЕП пропоную це обговорення перейменувати на "Яким чином інтегруватися?"
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
saLAVado
Дійсний член

Зареєстрований: 1-5-2004
Нема на форумі

Настрій: Супер

[*] написано 4-5-2004 у 18:50

А докладніше можна?

Dulce bellum inexpertis
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 5-5-2004 у 13:49

Мабуть потрібно з китайцями інтегруватись (ось вони вже обвідну залізницю будувати до Європи - через Казахстан, Іран, Турцію - без Росії).

Але це так, сумні жарти :(

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
saLAVado
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2004 у 16:06

Китайці і ми - найбільша держава світу і найбільша держава Європи, у цьому є навіть щось більше ніж гумор.

Dulce bellum inexpertis
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 5-5-2004 у 17:10

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Проді в черговий раз повідомив, що про Євросоюз ми можемо забути

Ото Проді вже дістало! Які ці італійці все ж таки боягузи!
Якщо він колись захоче позичити у мене грошей, я му не дам. Присягаюсь! Хай конає! :mad:

Усе мине. Усе мене мине
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 5-5-2004 у 17:49

Не треба узагальнювати. Не всі італійці такі. Он Берлусконі без Кучми і Путіна взагалі скучає. Добре що наш йому телеграму хоч послав з нагоди чемпіонства ФК "Мілан".

rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 5-5-2004 у 20:23

По перше це є особиста думка Проді, який покидає свою церемоніальну посаду.
По друге це озвучує роздратування певних кіл в Європі політикою адміністрації Кучми, яка полягає в:" відсутності економічних реформ і перетворень в Україні, соціальних показників, що супроводжуються зростанням;

· ігнорування Україною економічних показників зростання як аргументація;

· систематичного невиконання вимог ЄС, закладених в Стратегії;

· довільного встановлення термінів інтеграції і використання їх у зовнішньополітичних заявах в умовах невизначеності політики ЄС відносно розширення."(http://ukr.for-ua.com/analit/2002/12/05/115828.html)

Плюс, під шумок розмов про євроінтеграцію, нинішня адміністрація фактично інтегрує Україну з Росією, яка чітко і не двозначно позиціонує себе осторонь євроінтеграції.

Але найбільша проблема, ІМГО, це повна інтеграція України в російському медіапросторі. В ситуції, коли в нормальних країнах боротьба йде за здобуття симпатій додаткових 2-3% населення, в Україні, ІМГО, до 30-40% процентів населення цілком формують свої політичні вподобання під впливом окупаційного ТВ.

saLAVado
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2004 у 00:22

То що, знову СРСР?

Dulce bellum inexpertis
Captivitas
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2004 у 11:16

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Не треба узагальнювати. Не всі італійці такі. Он Берлусконі без Кучми і Путіна взагалі скучає. Добре що наш йому телеграму хоч послав з нагоди чемпіонства ФК "Мілан".

Вже другу телеграму готує - з приводу 3-річчя при владі. Ще й до рекордів Гінеса Берлусконі потрапляє.:)

saLAVado
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 6-5-2004 у 11:32

За кількістю телеграм? :)

Dulce bellum inexpertis
Andriy_ts
Новак
*

Зареєстрований: 30-4-2004
Місто: наданий час в Києві
Нема на форумі

Настрій: Мінливий і дуже

[*] написано 13-5-2004 у 12:26

Як не дивно ,але в Європі не дуже нас люблять і не дуже скоро полюблять, яле в нас вибору не має на даному етапі,бо до Росії мене не тяне,як і до Італійців, тому треба вибирати куди, бо там звір і там сидить

Таких як ми не розуміють...
saLAVado
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 15-5-2004 у 00:28

Чому ми маємо до когось йти? Нехай ідуть до нас - ГУУАМ розширяти і організацію більш тісну зробити.

Dulce bellum inexpertis
Captivitas
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-5-2004 у 17:01

Цитата:
Першим відправив користувач saLAVado
Чому ми маємо до когось йти? Нехай ідуть до нас - ГУУАМ розширяти і організацію більш тісну зробити.

А тому, що є в нашій країні великі промисловці, які ніяк не можуть просто співпрацювати з СНДшними країнами.

От підтвердження:
http://www.rdu.org.ua/news.php?content=1084645680&path=main

http://russia.org.ua/news/news-society/40a233896eef4

http://www.partaktiv.info/announces/40a21007e5407

:mad:

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 17-5-2004 у 20:47

А вони й не можуть просто співпрацювати. Вони були тісно інтегровані з сусідами. Через територіальну наближеність ці зв'язки не дуже й рвалися після 1991 року. Донбас - це ж не тільки Донецьк, а й розташована поруч Ростовська область. Один народно-господарський комплекс. Між іншим аналогічний тому, який став базисом для створення Об'єднання вугілля і сталі, а пізніше ЄЕС, яке і стало в результаті Європейським Союзом.

А от ГУУАМ, на жаль, так і не висунув реальних економічних проектів, тому, власне, й немає базису для інтеграції.

І я б не пов'язував питання євроінтеграції з любов'ю населення країн-членів ЄС до українців. Просто ЄС - це така своєрідна екосистема. Є свої "хижаки", є свої "корови", "вівці" тощо. Всі ниші зайняті, інтереси визначені, сфери впливу поділені. Хто, навіть в Україні, може відповісти на питання - яке місце України у ЄС? Очевидно, що роль лімітрофів (країн Балтії, Польщі) нам не підійде. Ми лише за населенням на рівні Франції... Самі питання.

Я взагілі-то запропонував перевести обговорення в інше русло ("Яким чином інтегруватися?";), тому що після ратифікації угоди про ЄЕП. Питання напрямку інтеграції вже вирішено (за нашою згодою чи без неї, то вже не принципово). Зараз уряд обговорює вже конкретні заходи щодо інтеграції в рамках ЄЕП (про це свідчить останній візит Януковича до Росії).

Отже, хоч я і виступав послідовно на форумі проти інтеграції до великих політико-економічних утворень та за незалежний розвиток економіки України, проте, вважаю, що продовження дискусії у цьому напрямку сьогодні є безплідним. Тому і пропоную обговорити те, як треба діяти, щоб витиснути максимум корисного з тієї ситуації, яка є.
rost
Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-5-2004 у 01:17

Байка:

Попав хлоп здуру знову на зону, з якої тільки звільнився недавно, Там до нього підбігає "шестьора" і каже:
-- Казав я тобі, що для порядного товариства, ти рилом не вийшов? І нема чого морду тут кривити.

Що іншими словами означає --"Всі дискусії у цьому напрямку сьогодні є безплідним. Тому і пропоную обговорити те, як треба діяти, щоб витиснути максимум корисного з тієї ситуації, яка є."©Сергій Бєляєв

Мораль цеї байки така:

-- Ну шо, мужик, набавився в багатовекторність-не-приший-кобилі-хвіст?
Повзи тепер, ..., до пахана і проси пробачення. Як будеш чемний, то може тебе, ще відразу не опустять і місце твоє буде не коло самої параші.

jaguara
Академік

Зареєстрований: 6-2-2004
Місто: Польща-Україна
Нема на форумі

Настрій: катастрофічний

[*] написано 18-5-2004 у 11:02

2 rost: хороша печальна байка. ну і що тепер робити?

бо моя особиста думка каже, що загерметизуватися в економіці нам не вийде -- боюся, ми не такі потужні аби таку собі феодальщину влаштувати. А до Росії мене теж, хоч ріжте, не тягне. Може хіба до Китаю, як ту пропонувалося? :) Але насправді я за ЄС -- дуже вже хочеться покататися різними чарівливими місцями без напрягів. а то зараз практично безнадійно: ти потенційна хвойда, тому турвізи ми тобі не дамо. сумно.

...а получаєцця, рибочка ти моя, один сплошной кантєкст. (с) Іздрик
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 18-5-2004 у 16:59

Мене вражає (і радує рівень матеріального забезпечення форумців) те, що серед аргументів на користь інтеграції в ЄС періодично виникає бажання наших людей їздити дивитися на чарівності Європи (і в цьому треді і в треді "Бабця Австрія";). Проте, туристичний аргумент мені видається дещо недостатнім для такого серйозного рішення як суттєве зменшення сувернітету української держави.
По-перше, чарівних місць і поза Західною Європою вистачає (до речі, в Росії також є на що подивитися і в Азії всього цікавого є більше ні ж Європі).
По-друге, я щось не чув, щоби представники розвинутих і багатих країн мали проблеми з туристичним вїздом до ЄС (ті ж Американці, Японці і тп).

rost
Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-5-2004 у 18:23

А мене вражає, що інтеграція в ЄС і НАТО вважаЛАСЯ загрозою цноті суверенітету.
А, що багатовекторність-не-приший-кобилі-хвіст з розбудовою "незалежної" економіки, котра ВЖЕ привела Україну в обійми Росії, суверенітету посприяла?

Хоч взагалі, як з задоволенням, констатував тут доконаний факт, Сергій Беляєв, "всі дискусії у цьому напрямку сьогодні є безплідним"."Tому що після ратифікації угоди про ЄЕП, питання напрямку інтеграції вже вирішено."

jaguara
Академік

Зареєстрований: 6-2-2004
Місто: Польща-Україна
Нема на форумі

Настрій: катастрофічний

[*] написано 19-5-2004 у 19:00

2 Андрій: рада, що вдалося Вас потішити. от тільки свого часу дійсно було дуже печально, коли я не змогла виїхати до Німеччини винятково через свою потенційність, а було дуже треба. і єдиним виходом на той момент була турпоїздка. ладно проїхали, додам тільки, що мабуть я трохи дурненька, щоб не доганяти, а чому ж туристичний аргумент не може бути просто ще одним з аргументів (вагомих чи не дуже) на користь інтеграції в ЄС.
а до Азії у мене окреме ставлення, знову ж таки на особистому грунті, тому промовчу.
і, йолки, дійсно, який ЄС після ЄЕП? соррі, бананів нема.

...а получаєцця, рибочка ти моя, один сплошной кантєкст. (с) Іздрик
Monty
Новак
*

Зареєстрований: 17-5-2004
Нема на форумі

[*] написано 19-5-2004 у 21:00

Та чого через ЄЕП так хвилюватися, то вже третя чи четверта інтеграція з Росією. А зона вільної торгівлі в нас вже з 1993 року ;). Я думаю, що то не інтеграція, а як завжди ситуативна угода для задоволеня сьогоденних потреб бізнесу. Мотив простий - ті країни що інтегрувалися в ЄС цього року були ринками збуту, тепер на них поширюється загальна квота ЄС, отже ми туди більше не експортуємо, може хочь експортом в Росію зможуть трошки збалансувати.
rost
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-5-2004 у 22:36

Цитата:
Першим відправив користувач Monty
ті країни що інтегрувалися в ЄС цього року були ринками збуту, тепер на них поширюється загальна квота ЄС, отже ми туди більше не експортуємо, може хочь експортом в Росію зможуть трошки збалансувати.

Власне про те і мова, що наплювавши на євроінтграцію, Україна попадає в міцні обійми Росії.

Україна політично і економічно далеко поступається Китаю, Індії і навіть Росії, щоби дозволити собі розвиток поза якимось центром інтеграції. Тим більше зникомі шанси самій стати таким центром.

Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 19-5-2004 у 22:38

Збалансуємо, і не трішечки, а по повній програмі. Я сьогодні мала приємність на "Книжковому саді-2004" поспілкуватися з нашими стратегічними партнерами (росіяни і білоруси). Ну, останні ще відносно сором’язливі, сидять собі ціхо під портретом Лукашенка ( файна поліграфія, і Бацька на плакаті ну зовсім як живий, гейби ще мить - і заговорить до тебе на "общєпанятном" ).
Росіяни ж в притаманній їм чарівно-прямодушній (отак прямо і душать!) манері розповіли, де вони бачили українців, як їм нарешті ЄЕП дасть змогу нас "любити", і ще багато чого, що я не можу процитувати, бо виженуть з форуму.
Я повернулась розчавленою.
Україна -"Банановий рай", блін... :baddevil::mad:

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Aleksandra Fink-Finowicka
Дійсний член

Зареєстрований: 18-5-2004
Місто: Warszawa
Нема на форумі

Настрій: кохаю свого мужа!!

[*] написано 25-5-2004 у 15:28

Я не експерт до ЄС, ні – тим більше до справ України. Не маю багато що б додати – як неукраїнка не повінна мудруватись. Хотила б щось сказати як жителька донедавна Польши, а від 1 травня ЄС. Думаю що Проді казав ніб це Україна не буде може вступити в Союз – бо такі правіла переговорі – вперше дасти відчути другому, що в нього немає шансь. Тож, кожни человік знає по собі, звичайно звертає увагу на жінку, яка його не хоче. Своя жінка – не завжди так цікава як другова. Саме тому Проді казав: “Нам в нашей чудовей унії така собі Україна (мабуть насправді він казав: “україна”) нікому непотрібна. Він досвідчений политик. Зараз чекає коли “україна” прийде до нього щоб спитати якім чинем може стати Україною.
Думаю Євросоюз напевно кращи за пропозиціє Росії (хоча їх не знаю, але ж хиба воне не дуже проукраїньське). На мою думку треба просто не переживати за те що там собі Проді казав. Через пів року він ще багато скаже. Він є ліше від того, щоб саме так казати. Треба пам'ятати – Проді – не ЄС, він лише один із политиків. Підтримиваю мою тезу – Україна – це ж є великі, багатий край, навіть якщо в його громадян цих ж грошей найчастіше мало.
Як б Україна вступила в ЄС – не було б між намі кордону – мої друзя моглі б мене відвідувати без віз, навіть без закордонного паспорта.
Отак я думаю про те що Проді сказав, та про це чу добре що б Україна інтегрувалася з ЄС.

Моя думка є отака. Я жила в Польще, зараз мешкаю в “Уніі Європейській”. Можліве – із приєданємся прийде до нас трохі хрошей, але цього ще не знаємо. Я тилькі хвилоюся, як мені хто переподає завдяк нашого вхиду до ЄС ми можемо іхати легално за роботою десь – до Англії, або Швеції. Нам треба що б тут була робота.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 25-5-2004 у 16:04

Цитата:
Першим відправив користувач Aleksandra Fink-Finowicka
Як б Україна вступила в ЄС – не було б між намі кордону – мої друзя моглі б мене відвідувати без віз, навіть без закордонного паспорта

О! Оце славненько! Хай тепер хтось заведе антіЄСівську пластинку - ми відразу го звинуватимо, жи він не хоче, жиби до пані Олександри українські друзі в гості вільно їздили :D Нехай потім спробує відмитися!

[U]На додаток (як вже постала польська тема) маленький дайджест

Відкрийте двері Україні
(Gazeta Wyborcza, El Pais, 22.05.2004)
Віктор Ющенко & Адам Міхнік: "У відносинах з Києвом Євросоюз не повинен обмежуватися формулою “нового сусідства” і мусить чітко заявити, жи Україна стоїть перед шансом залучення до НАТО і ЄС... Суверенність України та її інтеграція з ЄС і НАТО буде найкращою запорукою того, що не відновляться спроби відродження імперіалізму на території колишнього Радянського Союзу.

Вирішується доля України
(Rzeczpospolita, 25.05.2004)
Щоб запобігти посиленню впливу Росії у Києві, прем’єр-міністр Марек Белька звернувся до 25 держав ЄС із пропозицією: пообіцяти Україні перспективне членство в Євросоюзі. Опитування засвідчують чинне прихильне ставлення до цієї ідеї, зокрема, британців й італійців” (сорі, пане Проді!)
Польські дипломати вважають, що не можна гаяти часу. На думку речника Міністерства Закордонних Справ, Богуслава Маєвського Україні потрібна європейська візія, що дозволить їй будувати спрямовану на Захід сучасну державу. Інакше Україну посуне в інший бік, позаяк
існує реальна небезпека, що Кремль випередить Брюссель у питанні впливу на Київ.
Проте, розмови про детальні умови інтеграції України слід відкласти на тривалий (може невизначений?) час, обмежившись артикулюванням загальної мети.

Усе мине. Усе мене мине
Aleksandra Fink-Finowicka
Дійсний член

Зареєстрований: 18-5-2004
Місто: Warszawa
Нема на форумі

Настрій: кохаю свого мужа!!

[*] написано 25-5-2004 у 19:27

Не хотила сказати, що Україна повинна бути в ЄС.
Я ще не впевнена чи ми добре зробили. Як нам тут буде.
Щиро дякую за інформаціє із польськіх газеть (іще не встигла прочитати) до того ж мою улюблюну україньською!
 Сторінки:  1  ..  4    6    8  ..  19

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1737
Реклама: