Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Шило на мило (+)
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

info.gif написано 21-5-2003 у 14:14
Шило на мило (+)

Є от така пропозиція.
А що, якби організувати нам таку собі дошку, для обміну композиціями. Зараз я поясню.
Наприклад, я шукаю деякі речі Х`юстон, Машини Часу... Купувати весь диск заради однієї-двох пусень - жаба дусить. А може в когось є ці композиції. От я би їх і переписав собі.
А взамін можу запропонувати ті речі, що є в мене.

Як вам ідея, панове і пані з панянками?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 21-5-2003 у 14:25

На це треба згоду Адміна - ще звинуватять форум в сприянні піратству і порушенні копірайтів...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-5-2003 у 14:43

А ніякого порушення нема. І піратства теж. Піратство по відношенню до музичних творів - це описані мною дії з метою отримання прибутку. А тут нічим подібним і не пахне.
Але можу уточнити в компетентної людини - заступника директора укрпатенту. Нехай він тільки в асьці появиться
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-5-2003 у 12:07
З розмови з першим заступником директора Укрпатенту

Л.Г. :п. 2 статті 42.
Допускається відтворення в домашніх умовах і виключно в особистих цілях фонограм, відеограм без згоди авторів, виконавців і виробників, але з виплатою їм винагороди.
А виплата винагороди (п. 4 цієї ж статті):
винагороду виплачують як відрахування виробники апаратури

Далі, визначення терміну Відтворення в цьому ж законі.
Відтворення - виготовлення примірників фонограм у будь-якій матеріальній формі, а також їх запис в електронній формі.

Але все це відноситься тільки до музичних записів чи відео.
На комп`ютерні програми це не поширюється, там є інші правила.

NetGuy: отже, переписати в когось для використання в домашніх умовах без комерційної вигоди - не є порушенням авторських прав. А для використання в громадських місцях (барах, ресоранах тощо) - вже за угодою, без якої це буде порушенням.

Тепер щодо організації. Думаю, зручно було б створити на цій дошці підрозділ "Шукаю музику", чи як там його назвати. Якщо це дозволяє скрипт. Але здається дозволяє, бо таке є на спортивній дошці. І вже в межах його публікувати треди.

Що скаже Андрій Пелещишин?
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-5-2003 у 16:22

Вдячний дописувачам за те що перш ніж почати процес вирішили його обговорити.

У цьому питанні з юридичної точки зору я не є сильним. Але мені не хотілося б щоб Форум викликав негатив у авторів і виконавців. Адже ми навпаки їх запрошуємо на Форум і тому (і не тільки тому) не можемо не поважати їхніх інтересів (навіть якщо вони законодавчо не підтверджені). Недавно сам спілкувався з одним видатним виконавцем (який я надіюся ще буде на Форумі). І пригадую його прохолодну реакцію на те що мій товариш сказав, що йому дуже сподобався останній альбом, який він "переписав у друзів"
Тому я бачу обмін музикою та іншою творчістю на Форумі як більш односторонній процес - від виконавця до споживача. Або принаймні з їхнього особистого дозволу.

Дуже цікаво мені було б почути з цього приводу думку самих виконавців - скажімо Одарки, її брата, Дмитра Тарана (як виробника) та інших. Крім того, є аналогічне питання до письменників (Винничука, Наталки, та інших які тут здається є) та виробників ПЗ (наприклад, vovka хвалився що продає скріпти а не роздає на халяву)

Обмін файлами - функція, що досить погано реалізована на Форумі і навіть з технічної точки зору паскудна. Ну і потім важко шукати і тп.

Логічною виглядає підхід Круціфукса який використав Форум для пошуку музики без прямої загрози для інтелектуальної власності.

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-5-2003 у 16:48

Я не мав на увазі обмін файлами, mp3 і т.п. через форум. Тільки пошук аудіо-дисків. Зрештою, можна і мп3, але обмін кросовочний, так би мовити. Не через інет, а особисто.
А форум мав би використовуватись тільки для пошуку бажаної музики серед дописувачів.

Щодо наших виконавців - можна ввести обмеження.
А обмінюватись тільки іноземними :)
Взяти, наприклад, АВВА, Бітлів, класику. От вже кому-кому, а їм ніякої шкоди ми не нанесемо! :) До-речі - в мене купище класики :)

ПС. І ще щодо наших виконавців. Все воно добре, але ж ціни вони загинають за свої диски!
А крім того часто використовують усіляки штучки-дрючки. Наприклад, альбом - це двійко-трійко пісень, а все рашта - ці ж пісні, тільки в різних обробках... От і виходить, що купуєш диск, а звідти слухати можна одну, дві пісні.

До речі, мені часто подобається з альбому яка одна пісня. Купувати заради неї цілий диск? Так, можна сказати - не хочеш платити - от і не слухай! Але дуже це вже буржуйський підхід, імхо...
Зрештою не знаю. Це напевно тема для цілого обговорення. Окремого...
Яндрух
Заблокований

Зареєстрований: 19-2-2003
Нема на форумі

[*] написано 28-5-2003 у 11:19

Кльова ідея!!
Я намагаюсь (але поки шо безрезультатно) в Е-нетрях віднайти різноманітні версії пісеньки "To Love Somebody": її в свій час виконували і Bee Gees, і Роберт Палмер, і М. Болтон і, взагалі, всі кому не ліньки.
Гей, хто може посприяти мені у пошуках омріяної речі?
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 28-5-2003 у 12:05

2 Яндрух
У виконанні Bee Gees я маю... І мп3 і ЦД... Сучасне їхнє виконання.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 28-5-2003 у 12:10

2 Андрій Пелещишин - ну то шо? :)
Яндрух
Заблокований

Зареєстрований: 19-2-2003
Нема на форумі

[*] написано 28-5-2003 у 15:27

Ну, в принципі, мені більш важливіший варіант у виконанні Роберта Палмера.

2 NetGuy: Все ж, дякую!
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 28-5-2003 у 20:24

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
(то й же vovka хвалився що продає скріпти а не роздає на халяву)

Дякую за комплімент :baddevil:
Але то трохи заголосно звучить.. Продаю час від часу і то тільки під замовлення. Тому що якщо шукають того хто б написав, то я дивлюся чи зможу , і тоді пропоную послуги :) А безплатно - то ясно що ні.
Але з іншого боку, щоб набрати якусь базу чи то портфоліо, я би певно згодився і безплатно написати скріпти (скриптики) для якогось нормального сайту. ТОму думаю, що і виконавці - початківці, не будуть проти того що хай навіть в трохи піратський спосіб популяризують їх творчість.. Так як колись Гарик Кричевський став популярним. Він не раз казав що завдячує цим саме піратам.

Дмитро Тарасов
Адміністратор

Зареєстрований: 19-6-2002
Нема на форумі

Настрій: спокійний

[*] написано 29-5-2003 у 11:04

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Я не мав на увазі обмін файлами, mp3 і т.п. через форум. Тільки пошук аудіо-дисків. Зрештою, можна і мп3, але обмін

кросовочний, так би мовити. Не через інет, а особисто.
А форум мав би використовуватись тільки для пошуку бажаної музики серед дописувачів.

Наскільки я розумію це питання, Ви спокійно можете віддати (поміняти, продати) свій НЕ ПІРАТСЬКИЙ компакт (касету,

оригінальний фізичний носій), БЕЗ збереження у себе копії музичних творів. Використання форуму для подібних

оголошень авторські права не порушує.
Але. Розміщення на форумі пропозиції: шукаю, обміняю, пропоную музичні файли (читай електронні копії) можна

розглядати як перший етап несанкціонованого автором розповсюдження його творів. А Форум може бути звинувачений

у сприянні піратству.
До-речі, у багатьох авторів та виконавців (чи більшості?) сполучення "музика" та "mp3" асоціюються з "піратська копія".
Про тенденції. Проти сайтів, які "сприяють піратству" будут застосовувати санкції. Хто, коли і які санкції застосує

невідомо, але від цього не легше.

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Щодо наших виконавців - можна ввести обмеження.
А обмінюватись тільки іноземними :)
Взяти, наприклад, АВВА, Бітлів, класику. От вже кому-кому, а їм ніякої шкоди ми не нанесемо! :)

Різниці між виконавцями закон не передбачає.

P.S.
Прохання оголошення про продаж писати у рекламу.

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 29-5-2003 у 11:37

Дмитре, ти читав мій постінг про законодавчу базу? Все в рамках закону.
Я ж не говорю про розповсюдження, викладення на сайті і т.п. Будь уважнішим, будь-ласка.
Андрія Пелещишина, наскільки я розумію, стримує лише моральна сторона справи, хоча я дивлюсь на це питання дещо з іншого боку.

І, на разі, чекаю власне його рішення...

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1067
Реклама: