Людмила
Новак
Зареєстрований: 7-8-2003
Нема на форумі
Настрій: зацікавлений
|
|
Наскільки Ви меркантильні???
Бачу тут кілька заявочок щодо грошей, їх наявності\відсутності та буденної
зарплати...
Наскільки для вас важливі ці хрумкі папірці, як сильно ви їх любите\ненавидите і
на що заради них здатні?
|
|
Наталка
Почесний Академік
Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: різнобарвний
|
|
Важко визначити власну меркантильність, чи не так? Це все одно, що точно
відповісти, наскільки ти погана чи хороша, і на що здатна взагалі... Знаю, що на все
заради грошей не піду, бо мала в житті три патові ситуації, здавалося - все, треба
палити мости, але не змогла... фізично не змогла. Все єство моє противилось ламанню
себе. І добре, що не зламала. Лишилась, яка є... Що виросло, те виросло
Гроші потрібні - це навіть не обговорюється. Гроші важливі, без них не можна жити,
але не можна й жити тільки заради них. Смішно їх ненавидіти і небезпечно надто
палко любити. Кажуть, що їх ніколи не буває доста... Може, й так. Коли ти думаєш
тільки про те, як заробити грошей, життя збіднюється, а коли маєш їх багато, то тут,
як каже мій директор (а він їх має досить), головне - не збайдужіти, не запливсти
смальцем, і водночас не перетворитись у машину для їх заробляння. Для мене гроші -
це винагорода за працю і певний критерій свободи, навіть, скоріше не свободи, а
існування з комфортом і без обмежень. Хоча я достатньо легко переношу їх
відсутність і битися в істериці з криком "Ой, яка я бідна!" або кидатись на
чоловіка з вереском "Забезпечуй сім’ю" точно не буду.
І наостанок - цитата "Якщо хочеш дізнатися, як Бог ставиться до грошей, подивись,
кому Він їх дає!".
|
|
Олексій Мачехін
Модератор
Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: теплий
|
|
Цей камінь у мій город .
Я не меркантильний - я чоловік, що має приносити додому гроші. І хоч дружина мене й
розуміє, проте і їсти щось треба - чи не так?
А так - я цілком романтична істота
|
|
Зіронька
Дійсний член
Зареєстрований: 23-5-2003
Нема на форумі
Настрій: вересневий
|
|
Подарували мені колись копілку (як, до речі, це українською буде?) -збирала гроші
рівно тиждень, потім не витримала і накупила льодяників. Півників на паличці -на
всю компанійку... Так що капіталіста з мене не вийде. Мабуть, я роздумувати на цю
тему ще якось і права не маю-адже, за великим рахунком, ще не заробляю. То скажу,
якговорить мій татко: гроші слід поважати, але боронь тебе Боже в них закохатися...
|
|
|