Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3  ..  9
Автор: Тема: Рок-група
Василь
Академік

Зареєстрований: 13-11-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: порожній

[*] написано 2-12-2002 у 09:13
Рок-група

Ваша найулюбленіша українська рок-група
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

cool.gif написано 2-12-2002 у 11:45

Проголосував за Чорний Вересень зваживши, що їм найбільше потрібно, взагалі люблю і Без Цукру, І Півень, Плач. Чекаю на з"яву альбому Вересня, хто може сказати більше ніж стандартне "Скоро" напишіть Ваша ласка.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ігор+
Дійсний член

Зареєстрований: 5-11-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 3-12-2002 у 02:04

Бідненький вибір, скажу я вам. Не в цьому конкретному опитуванні. а взагалі в українській музиці.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 3-12-2002 у 16:38

Про Без Цукру та Чорний Вересень не чув, а решта всі подобаються.
Дивно, але про їх концерти у Львові і не чути а "мастера шаферксова шансона" і всяка убога російська попса гастролює через тиждень
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Павло Жежнич
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2002
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2002 у 14:50

А чому не включено в опитування "Мандри"?
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2002 у 19:56

:D Це я про Мандри. Бо (напевно) не завжди все кльове є роком. А от про те, що список треба ширший так то справедливо. Де Гайдамаки, Кому Вниз, Дивні, Вій, Джек-О-Лентерн, і, взагалі майже всі учасники Рок-Екзистенцій?

Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

biggrin.gif написано 4-12-2002 у 20:59

А як можна бачити хто то інші?
Василь
Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-12-2002 у 16:58

На жаль в опитуванні список обмежений 10 пунктами. Групи формувались за принципом: найкращі львівські плюс лідери українського року. Був вибір Мандри, Кому вниз чи Без цукру та Чорний Вересень. Я надав перевагу останнім. Хто хоче може скласти власне опитування.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

cool.gif написано 5-12-2002 у 18:37

Yes, тоді я згоден, також надаю перевагу (аналізуючи що я в хаті більше слухаю) то все таки Чорний Вересень та Без Цукру всетаки частіше.:D
Гість10322195
Новак
*

Зареєстрований: 5-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 5-12-2002 у 19:41

Цитата:
Першим відправив користувач Отець Прокопій
Український рок-н-рол переважно мертвий. Або ж тільки відлуння живого.

Отче, чому ви такі категоричні?
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

shocked.gif написано 6-12-2002 у 15:32

:oА чи правда, що Соломія Чубай посварилась із лідером групи Без Цукру. і вони тепер не тішать своїх слухачів новими компами.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-12-2002 у 18:51

Прикро, але проти такого не попреш. Хоча, як на мене, слід перед такими узагальненнями ставити лаконічне "на мою думку". Ось на мою думку кожна нація може похвалитись рок-фолькльорними зразками що помішані на етносі як своїми власними, що ведуть в свою сторону одну з гілок рокмонстра. У нас це виражено меньш альтернативно, а більш попсовіше: Гайдамаки, The Ukrainians, дещо з ВВ, Мандри... Ну звичайно, мало кому вдасться похвалитись "новим гітарним квадратом", але є й свої культурні плюси, скажімо чистота високої поезії Г.Чубая у виконанні Плачу - де Ви, Отче, чули щось аналогічного духовного рівня? Можливо я Вас розчарував, бо я до музики дуже далека людина, бо слухаю музику щоби не вчитись у кумирів, а просто відпочивати.
Процитую п.Ю.Шаріфова:"Кожен спеціаліст – чи то шахіст, чи в футболіст, чи лікар – вивчає авторитетів. Чому в музиці не так? Раніше так і було. А зараз музиканти хочуть бути самобутніми, але ж іще нема чого втрачати, бо нічого нема! Публіка теж немає смаку, бо не знає, що таке добре, а що погано. " Власне те що укр.рок не вмер, а ще просто дуже юний - все попереду!:cool:
Гість10322195
Новак
*

Зареєстрований: 5-12-2002
Нема на форумі

[*] написано 9-12-2002 у 19:54
хм...

Хм ... а я думав що В. Цой ще живий.
Василь
Академік

Нема на форумі

[*] написано 10-12-2002 у 09:09

Мій товариш зараз працює в Нью-Йорку та взяв із собою альбоми Плачу Єремії, Півнів, Бурмаки. Там всі вражені їх виконанням. До того ж (він розказував) по місцевому FM радіо часто крутять український рок (частіше на базі фолькльору: Гайдамаки, Мандри, проект Їжак). Проблему непопулярності укр. року необхідно шукати в нас - коли тебе постійно годують попсою (як правило російською), то можна повністю деградувати; тоді навіть книжок не буде порібно.
Ярослав Новицький
Підтримка та просування
*

Зареєстрований: 8-10-2002
Місто: м. Львів
Нема на форумі

Настрій: недосліджений

[*] написано 11-12-2002 у 00:10

....щодо стояння в тіні.... не має людини яка б не стояла в тіні іншої особистості і одночасно володіє чимось неповторним, що не заміниться іншим.
Ярослав Новицький
Підтримка та просування
*

Зареєстрований: 8-10-2002
Місто: м. Львів
Нема на форумі

Настрій: недосліджений

[*] написано 11-12-2002 у 00:11

Дуже підтримую Nazar’а (осодливо щодо вставки "на мою думку"; прошу отця вибачити, що я занадто часто це йому нагадую) а вельмишановному Прокопію хотілося б відповісти так:
Я (не хочу вживати "ми") не прагну до міждержавного та світового глобалізму, не хочу рівнятися до світових геніїв чи визнаних митців будь-якої сфери діяльності. Музика локальна є НЕ менш цінною навіть, якщо вона не доганняє супер-прогресивні, новаторські зразки, не зобов’язана бути джерелами натхнення для японців чи негрів (у них своя культура, своя музика (часктово)). Музика повинна подобатися слухачам задовольняти їхні морально-естетично- потреби. Адже саме для цього вона існує, а не щоб рвати межі осягнутого тільки для того, щоб потім хвалитися “я застосував бруний баняк від спаленої гречки і елекрошок в якості ударного інструмента і винайшов нову течію друм-енд-баняк-бейз”.
Тому вище наведені Прокопієм відсутні ознаки в “укр-рок-н-ролу” ніколи не стануть для мене критеріями оцінки музики....
....музика має подобатись, відповідати настрою, середовищу в якому я живу, внутрішнім вподобанням та переживанням, стилю життя і мислення, повинна задівати недосліджені участки людської психіки, що можуть називатися “струнами душі”.

Залишається надіятися, що все, навмисне написане мною тільки про мене, ще стосується і когось іншого, шо подіє, хоч і так сумбурно висловлену, мою точку зору.
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-12-2002 у 18:45

Отче , якщо можна, то трохи більше розкажіть про себе. Бо крім того, що у Ви цікавий співрозмовник (чи вірніше співдописувач), добре знаєтесь на музиці (навіть знаєте шо ВОНО таке), і просто хороший чоловік з довгою бородою мені про Вас нічого не відомо.:cool:
Василь
Академік

Нема на форумі

[*] написано 13-12-2002 у 14:45

Не стануть, отче, не стануть. Навпаки, я в захопленні як ти вмієш відстоювати свою думку.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

thumbup.gif написано 13-12-2002 у 16:34

Ви не повірите, але на форумі можна в настройках написати інформацію про себе і навіть дати свою світлину. Більше того, інші відвідувачі їх зможуть побачити!

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-12-2002 у 00:13

А я згоден з Прокопієм щодо того, що у ВВ українська мова для екзотики. Все таки назва групи про щось свідчить. Тай говірка мені не видається такою вже автентичною. І не забувайте, що свою популярність вони отримали через ЦТ1. А тоді (як і зараз) туди хто небудь не попадав (особливо з українців).

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 15-12-2002 у 14:36

До речі про ВВ - 17 грудня на СКА а потім у "Лінноліумі" їхній коцерт.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-12-2002 у 14:37

До Руслана

"Воплі" це не українське слово на зодному з діалектів (ну хіба російська - діалект української)
Я не вірю в "українськість" групи, яка задумувалася як "Верка-сердючка" свого часу (якщо уважно подивитися - то є пряма аналогія). Чи може років через 15 ми і Верку будемо вважати зразком чистого "полтавського діалекту"? Тоді я краще зразу на російську попсу :(

Руслан Кравець
Дійсний член

Нема на форумі

[*] написано 16-12-2002 у 16:27

1. Назва групи ВВ дійсно російська.
2. Зразок полтавського діалекту - це "Енеїда" Котляревського. Був і залишається в живій мові.
3. Вєрка Сердючка - це свідоме знущання над українською мовою (і до речі над російською також, хоча про це чомусь мовчать), і ніякого відношення до полтавського діалекту не має. Мова Вєрки Сердючки це вже навіть не суржик, і не російська мова. Це щось абсолютно штучне і надумане.
4. Тексти українських пісень ВВ звичайно не є літературними, але порівнювати їх мову з мовою Вєрки Сердючки не можна. ВВ не перейшли і навіть не дійшли до тієї грані за якою починається знущання.
5. Якщо вже й шукати якісь аналоги до Вєрки Сердючки, то я б згадав Братів Гадюкіних, які знущалися над галицьким діалектом, але знову ж таки співали на якомусь штучному сурогаті. Зараз про них забули. Забудуть також і про Сердючку.
6. Зрештою, якщо через деякий час забудуть і про ВВ, то великої втрати не буде. ВВ - це всього-навсього рок-група, яка спробувала поєднати панк з українським фольклором в музиці і має той гріх, що використовує елементи суржика в текстах.
7. Щодо "східняків", то не треба вважати їх дурнішими за нас. Для тих з них, хто хоче вчити мову, ні ВВ, ні тим більше Вєрка Сердючка, не є філологічними авторитемами.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-12-2002 у 18:58

Я порівнював Верку та ВВ не по мовних ознаках а по деяких елементах творчого шляху. А те що Верка гірша за ВВ пояснюється тим, що багато що тепер гірше ніж тоді (зокрема в культурі), але то дійсно пусте та не варте уваги. Загалом я згоден з Русланом в його останньому повідомленні.

Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-12-2002 у 19:34

"Я не вірю в "українськість" групи, яка задумувалася як "Верка-сердючка" свого часу (якщо уважно подивитися - то є пряма аналогія). "
Першим про це написав Андрій Пелещишин.
А чи можна для "неуважних" більш детально про це?
Я не думаю, що в той час взагалі щось задумувалось, коли хлопці брали до рук гітари, вони співали під російські тексти, і перші свої концерти грали фактично російською.
А то, що російськомовні хлопці почали писати українською незнаючи її в ті часи, я не можу розцінити як "мінус".
А совю назву потягнули в Достаєвського тому, що це мало би бути круто, от їм закинуть неграмотність, а вони зразу нє, ми грамотні, Достаєвського читали...
А вже коли приїхали з Франції, тоді вони пройнялись духом модності, і почали робити щось задумано. За цей період їх є вже за що закидувати.
Хоча взяти скажим їхню "Галину", то тут їм хіба що бракує мати "в серці те, що не вмирає", а так зовсім не зле.
Забув на початку написати "На мою думку", вибачайте.
 Сторінки:  1    3  ..  9

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 180
Реклама: