Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: дещо про Національні Методики Пивопитія
dr.Trollin
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 1062
Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 17-11-2003 у 08:50
дещо про Національні Методики Пивопитія


транспортовано мною (та перекладено) витяги з посту фідо-Ехи lotsman.local

<КАК Я ПИЛ ПИВО В КОРЕЕ, ИДИИ, ЯПОНИИ, США, ГОЛЛАДИИ И ЧЕХИИ>
Pavel Viaznikov { Oct 2003 }

Рік назад був я в Кореї. Гарна країна! Дарма що усе написано по-бусурманськи, зате букви ОВ - Oriental Brewery - завжди підкажуть вам місце, де можна угамувати спрагу.
ОВ - це кілька різних сортів. Утім, коли вони "on tap" - із крана - це завжди рулез. Корейське пиво м'якше нашого, та й градусів у ньому порівняно небагато - 4-5, але букет дуже багатий.
Коли ми пили пиво в перший раз, це було звичайно. Подали до нього такий прилад - обертові на осі черепашки з горішками, печіннячком, чіпсами, підсоленим поп-корном і... родзинками. Так ось, прийнято! Подають родзинки - до пива, і квит.
Це було в готелі. Ми випили по склянці, але кайф був якийсь не такий. Та й дорого. Тоді ми пішли в місто.
Незабаром ми побачили круту драбинку в підвал із заповітними буквами ОВ на вивісці і картинкою з пивом і їжею. Ми туди спустилися; сіли за столик - офіціантка запитала щось по-корейски, але ми не зрозуміли. Тоді я сказав "Оу-Би!", і вона запитала щось ще, а потім показала руками - "маленьку, середню, велику чи дуже велику?". Звичайно, ми замовили "дуже велику". По трьох дуже великих. А на закуску ми хотіли каракатицю чи кальмара, але як пояснити? Я називав її по-англійському і по-японськи ( "Ика! Тако!" ) - безглуздо. Довелося намалювати. Це вона зрозуміла, і незабаром на роздачі затріщала і зашкварчала сковорідка, поплив аромат, що нагадує про палаючі автопокришки. Я затурбувався: я-ж бо хотів в'ялену каракатицю, а не смажену! Однак господарка, що з'явилася, поставила перед нами два блюда з в'яленою, але злегка підсмаженою каракатицею. Від жару вона стає більш вудженою, а заодно її стрілоподібне черевце згинається на манер блюдця, і в нього насипають гарячий арахіс. А на край блюда кладеться гірка майонезу і гірка найгострішого перцевого соусу - густого, як аджика. Це ТАКИЙ рулез, хто б знав!..
А в Кореї - єдиній країні з усіх, де я був! - особливо великий кухоль - це "кружечка" літрів на півтора.
В інший раз ми зазнали інші способи закушувати пиво - і додатковий кайф. Кайф полягав у тому, що при барі не було туалету - господарка видавала нужденним ключ і відправляла в деякий під'їзд за квартал від закладу, де між другим і третім поверхами і був туалет. Hе знаючи мови, знайти його було нелегко - допоміг випадок, сторож при сусідньому магазині побачив ключ і показав, куди йти. А як гарно-ж бо - знайти й втішитися!...
(ремарка тлумача.
Хм. А я ж-бо, грішною справою, вважав, що
отой класичний анекдот про "що є найприємнійше у пивопитті" то лише кавал)
А закушували - куркою. Для цього курку рубають на шматочки розміром із сірникову коробку і жарять у фритюрі, рясно перчачи. Подають гарячу з мисочкою майонезу і мисочкою перцевого соусу (аджика якраз підійде). Однак виявилося, що традиційна закуска корейців до пива - це не курка і не каракатиця, не бульдоги, не парові пиріжки з гострою начинкою, а - капуста. І не квашена, не смажена! Покраявши на кубики качан, ці кубики обдають окропом і вимочуються у воді з оцтом і цукром (по смаку схоже на наш капустяний салат, що люблять у столовках, але хрумтить).

В Індії пиво варто пити головним чином у Бомбеї. Там розмаїтість його максимальна. У тому числі робиться пиво на англійському устаткуванні за чеською технологією ( "London Pilzener of Bombay" ). Є багато сортів; дуже жорсткі кріплені сорти "Thunderbolt" і "Cannon" - від передозування похмілля тяжке і зле. Гарні "Рожевий пелікан" і вищезгаданий лондонско-бомбейский пільзнер. У магазині ширше вибір - але в магазині не можна його пити, та й на вулиці не вартує. А в пивний вибір вужчий, та й дивує дивний час роботи... незрозумілі перерви: з 12 до 14 і з 17 до 19 - це час роботи! Відкіль в них приюуток?.. Відразу подають жорсткий індійський порт - від англійців залишилася звичка. Він солодкий і важкий. А до пива подають тільки горішки, хоча половина індійської кухні немов спеціально створена для пива...
Крутіше всього я спіймав кайф у комерційному морському училищі "Рахаман". Ми пливли туди в катері (дощатий човник із смердючим мотором і дачним же ж туалетом на кормі) третя година, стояло жахливе пекло, тухла вода Бомбейскої затоки пахла непередавано, так ще й на півдорозі довелося пересідати в інший катер - а для цього проробляти дивовижну акробатику на промазучених східцях дебаркадера... А потім, в офіцерському клубі цього "Рахамана", кадет подавав великі (0,75) сулії крижаного пива...

У Японії, пиво дуже смачне. Тільки мало відоме за границями. Це - "Кирин" (тобто японський дракон), "Асахи"... Мене пригощав товариш. Ми пили пиво під печеного коропа і під тємпура з овочів, м'яса і курки, під печені креветки... а крутіше усього було - під сиру каракатицю. Це було в ресторані "Тєнгу" ( "Лісовик" ) - офіціант приніс глибоку миску з живими каракатицями, і на наших очах витягав каракатицю, кривим ножиком висмикував внутрішності разом із дзьобом - а ми брали живу ще каракатицю паличками, відчого та розчепірювала мацачки і здивовано дивилася чорними очима-бусинами; ми ж умочували її в чудовий "васаби" - японський хрін - і соєвий соус, і так їли... Це було - саме смачне.

IK> Паш, навіщо живими? Ти його кусаєш, а він ворушиться...
А живими - для того, що національна традиція. Ціла мережа ресторанів "Тенгу" ( "Лісовик" ) їх пропонує... А ще "Танець білих риб" - ласощі такі. Живих рибок вмочають у соус і ковтають цілком. Смак - від соусу, а головне задоволення - від того, як рибки ці смикаються в стравоході...
Японці, япона їх мати.




З повагою, Сергій.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік
*****



Повідомлень: 1592
Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 17-11-2003 у 09:19


смикаються в стравоході...
маніяки...




карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 4597
Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-11-2003 у 09:54


Це взагалі-то національна страва. Цю ривку кидають і в саке та випивають.
Не забувайте - геть інша ментальність. Вони те саме про нас думають коли про сало чують.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
fish
Почесний Академік
*****



Повідомлень: 1592
Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 17-11-2003 у 10:10


сало бодай не відчуває як воно живцем розчиняється в шлунковому соці.



карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 4597
Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-11-2003 у 10:14


Сало відчуває коли його ріжуть ножем в серце.
Важка тема - я м'яса не їм і тому у мене козир :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік
*****



Повідомлень: 3228
Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

question.gif написано 17-11-2003 у 18:02


Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
я м'яса не їм і тому у мене козир :)

А як до сала, пане Олесю (це не одне й теж, кожен українець підтвердить)?
Взагалі-то не зрозумів, навіщо все це? Чому нам пояснюють, як тре пити пиво? Хіба ми дурніши за кореянців?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 4597
Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-11-2003 у 18:07


Офтоп, але й сала не їм.
Аби не було офтопом:
навіть з пивом не їм :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік
*****



Повідомлень: 3228
Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 17-11-2003 у 18:37


Пене Олесю, а Ви взагалі їсте? :)
П'єте? :D
Спите? :lol:
То є якась нова заощадлива релігія для "трансформаційного періоду національної економіки"? Тоді може досвідом поділитесь!:sing:
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 4597
Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-11-2003 у 18:45


Чом це заощадлива? Ви ж не вважаєте що харчуватися рибою дешевше аніж м'ясом?
А темне пиво з бичками я дужжже люблю. :D




Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача

  Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006



Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1894
Реклама: