Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Сумно? СНІД - іще сумніше!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

exclamation.gif написано 4-12-2003 у 10:54
Сумно? СНІД - іще сумніше!

Ящик дивитесь? в Україні кожен 100-й громадянин є ВІЛ-інфікованим. Ну тобто якщо ви їдете на работу спочатку в автобусі а потім в метро, то як мінімум один хворий поруч з вами. Якщо у вас на руках подразнення чи, не дай бог, рана, є ймовірність нараження через свіжий піт та слину.

Якщо ваша дитина побилась з однолітком в школі і одноліток виявився ВІЛ-інфікованим, ви будете бідні. До моєї дружини в аптеку кілька разів приходили такі батьки - дитина побилася в кров з нахабним однолітком. Одноліток, як виявилось, тому і був нахабний, що....

Які маємо домки щодо уникнення епідемії?

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 10:57

Забув!!! 1% то офіційна статистика. Світовий досвід показує що правдива статистика в 2-3 рази більша.

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-12-2003 у 11:16

Я чув, що для наших умов - офіційна відстає від справжньої в 10 раз. Тестів ніби мало робиться. У принципі це цілком можливо.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 11:18

тобто 500 000 ?
Подивіться навколо - кожний 10-й інфікований?
ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 24-1-2003
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 11:36

Страшна тема, аж мурашки побігли.. Так ситуація у нас з цією хворобою прежахлива.. Моя мама лікар, і час від часу потрапляє на різноманітні семінари і жахає мене статистикою.. В основному люди послухавши про статистику та небезпеку зараження відкидають ці думки подалі, надіються що ця проблема їх не торкнеться.

ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 16-9-2003
Нема на форумі

Настрій: бухгалтерський

[*] написано 4-12-2003 у 11:36

Страшна тема, аж мурашки побігли.. Так ситуація у нас з цією хворобою прежахлива.. Моя мама лікар, і час від часу потрапляє на різноманітні семінари і жахає мене статистикою.. В основному люди послухавши про статистику та небезпеку зараження відкидають ці думки подалі, надіються що ця проблема їх не торкнеться.

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 11:41

Зоряно, а не можеш розпитатися у мами як у нас проводять тести?
Ніби у наркоманів, вагітних та чоловіків вагітних, це все?
ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 24-1-2003
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 15:01

Так воно і є.. У вагітних, їх чоловіків та наркоманів. Це примусово. Можна також добровільно зрбити аналіз, але таких мало..

ЗОРЯНА
Дійсний член

Зареєстрований: 16-9-2003
Нема на форумі

Настрій: бухгалтерський

[*] написано 4-12-2003 у 15:01

Так воно і є.. У вагітних, їх чоловіків та наркоманів. Це примусово. Можна також добровільно зрбити аналіз, але таких мало..

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 15:07

Ще у донорів беруть ніби. У мене точно брали.
Тетяна
Модератор

Зареєстрований: 29-1-2003
Місто: м.Львів
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 4-12-2003 у 20:16

Кожен 100-й громадянин Україні є ВІЛ-інфікованим? Не знаю, наскільки ці цифри є достовірними. Думаю що хворих та інфікованих менше.

Імовірність зараження через свіжий піт та слину є досить низькою (майже незначною) через те, що вірус живе в першу чергу у клітинах крові. У слині та поті вірус практично не життєздатний. Крім того контакт із ВІЛ-інфікованим не обов’язково завжди призводить до інфікування.
Наприклад, у матері хворої на СНІД може народитись цілком здорова дитина. Інший яскравий приклад: у одному з найтравматичніших та найконтактніших видів спорту – боксі, на ринг виходять ВІЛ інфіковані.

На сьогоднішній день набагато небезпечнішим є інфікування вірусам гепатиту В (C, D, …) в першу чергу через більшу поширеність цієї хвороби. А вона передається тими самими шляхами що і СНІД – через кров та статевим шляхом.
Мені відомо багато випадків зараження лікарів гепатитом В :( під час виконання своїх професійних обов’язків та їх передчасної смерті :( . Однак подібні випадки зараження лікарів вірусом ВІЛ, нащастя, поодинокі.
Та і по смертності СНІД/ВІЛ не займає перші місця у світовій та українській статистиці. Виключенням є деякі країни Африки та Азії (там навіть не епідемія, а пандемія :( ).

Стосовно захисту від СНІД-у.

Про НЕОБХІДНІСТЬ ПРОФІЛАКТИКИ Ви напевно знаєте.
Є можливість медикаментозного сповільнення захворювання та блокування переходу людини зі стану інфікованого у стан хворого. Для цього потрібно якнайшвидше взнати про зараження.

Для виявлення інфікованих, в обов’язковому порядку, кров на СНІД має братися у медиків які працюють з кров’ю: хірурги, гінекологи, маніпуляційні та операційні медсестрі тощо. Ще кров на СНІД беруть у вагітних, донорів, стаціонарних хворих, які більше 3-х днів мають безпідставно підвищену температуру, наркоманів.
Хоча на практиці перевірку роблять не завжди.

Відносно чоловіків вагітних жінок – думаю цей аналіз беруть у сумнівних пацієнтів, а якщо жінка не викликає підозри, то чоловіків ніхто не рухає.

В обов’язковому порядку кров на СНІД беруть у людей яки хочуть застрахувати своє життя.

Бажаючим перевіритись на СНІД – у львівському шкірвендиспансері роблять цей аналіз за 18-20 грн.

Як правило роблять 2 аналіза: перший протягом 1 – 2 тижнів після потенційного зараження, другий через 6 місяців.

Asmera
Академік

Зареєстрований: 29-11-2003
Нема на форумі

Настрій: сяючий

[*] написано 4-12-2003 у 22:04

Щодо статистики.
Зареєстрованих є близко 50 тисяч (здається, за цю цифру не впевнена). Інфікованих - за вітчизняною ститистикою- називають цифри від 150 тисяч до 500. За даними ООн - 900 тисяч.
Щодо тестів. Крім означених категорій осіб, іх ще проходять лікарі та соціальні працівники, що працюють із зараженими /хворими на ВІЛ/СНІД
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 22:19

По гепатиту - 20%
Нормалайзер
Академік

Зареєстрований: 27-9-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

[*] написано 4-12-2003 у 23:16

з 1995 року двічі на рік аналізи здають експерти, які працюють з матеріалами органічного походження від осіб, які знаходяться у групі ризику

я заперечую проти будь-яких передруків моїх повідомлень з цього форуму будь-коли й будь-де, крім цього форуму
http://drymba.net/

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1958
Реклама: