Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: зміни narod.ru на domivka.net
Domivka_net
Новак
*

Зареєстрований: 10-1-2004
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 10-1-2004 у 05:13
зміни narod.ru на domivka.net

Безкоштовний україномовний хостинг на Домівці
http://www.domivka.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&a...

рідний портал
http://www.domivka.net
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 10-1-2004 у 12:22

Взагалі Україна вже давно потребує повноцінного безкоштовного хостингу. І дуже добре, що Домівка взялася це робити. Хочу побажати великих успіхів! Із задоволенням рекомендуватиму домівку як площадку безкоштовного хостингу.

Але все-таки народ.ру - це достатньо висока планка, до якої ще треба підтянутися. Усе-таки там процес реєстрації сайту автоматизований, не потрібно пояснювати адміністрації суть свого сайту, обгрунтовувати технічні рішення та кожен раз заново домовлятися. І там є контрольна панель, що важливо..
Цікаво, що на домівці пропонується використувати cgi та PHP. На народі.ру все обмежено статичними файлами. Напевно не випадково. Бо з часом може виникнути загроза некоректного використання скріптів (той же ж спам, організація атак на інші сервери, зїдання вхідного трафіку тощо). Тут є над чим подумати.

Але ще раз - річ ця дуже хороша і корисна. І в теперешньому виді буде безсумнвно корисною для українського сегменту Інтернету.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 10-1-2004 у 15:08

Теж не можу не висловити радості з приводу цієї новини! :)
Бажаю цьому проекту здорового процвітання!
І доступ по фтп - добре, бо я так відмовився у свій час від хостингу на укрбіз.нет - там залишили тільки візарда, а це зурочення, як на мене. Має бути і те, і те.

Щодо контролю за тематикою - це більше добре, ніж погано. Раз український проект, значить український! Я усім, чим маю, ЗА! :) Хоча, коли проект розростеться, ця процедура буде, імхо, надто обтяжливою.
Щодо пхп і перлу - таки так, важко контролювати. Особливо перл. Слід одразу обдумати ці питання, бо потім крок назад буде дуже болючим.
Може краще дозволити лише ssi?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 10-1-2004 у 16:42

У в SSI є команда виконання команди операційної системи (exec cmd здається). Тому для повного щастя бажаючого покористатися чужими ресурсами і SSI вистачить

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 10-1-2004 у 18:18

Я детально не розбирався, але, можливо, можна обмежити ssi директивою include. Тре читати мани.
Ihor Byra
Дійсний член

Зареєстрований: 12-5-2003
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: :o)

[*] написано 17-2-2004 у 11:04

Чомусь коли я заходжу на вище поданий лінк мені вибиває: ПОМИЛКА 404: ФАЙЛ НЕ ЗНАЙДЕНИЙ!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-2-2004 у 11:28

Зайди просто на Домівку і там шукай
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 17-2-2004 у 15:28

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
У в SSI є команда виконання команди операційної системи (exec cmd здається). Тому для повного щастя бажаючого покористатися чужими ресурсами і SSI вистачить

В PHP є режим Safe mode . Можна заборонити виконання всіх підозрілих команд типу exec ,system .......
IMHO краще не забороняти повністю PHP або Perl, а зробити якісь конкретні обмеження.
Наприклад відсилка не більше 10 листів в годину, або просто з інтервалом в 30 секунд. Або взагалі мейл відключити. Або заборона всіх зовнішніх конектів скриптів. Зате для нормальних юзерів залишиться можливість внести якусь динаміку в сайти.

Я звичайно не адмін, але думаю що це вирішить більшість проблем повязаних зі спамом і зїданням трафіку.

Загалом я підтримую ініціативу domivka.net . Дійсно, у УА і близько небуло безплатних хостерів типу h1.ru , та навіть народу.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 17-2-2004 у 15:47

Я думаю, панове, що Домівці до популярності народу ще дуже далеко.
Всі запропоновані проекти розглядаються (і, думаю, контролюються) Богданом, так що перейматись нема через що.
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 17-2-2004 у 16:35

>Загалом я підтримую ініціативу domivka.net . Дійсно, у УА і близько небуло безплатних хостерів типу h1.ru , та навіть народу.
Колись був безкоштовний більш-менш зручний хостинг на Webua.net, але вічна йому пам"ять!!!

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 17-2-2004 у 17:26

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
>Загалом я підтримую ініціативу domivka.net . Дійсно, у УА і близько небуло безплатних хостерів типу h1.ru , та навіть народу.
Колись був безкоштовний більш-менш зручний хостинг на Webua.net, але вічна йому пам"ять!!!

В тому то і справа що колись десь там був..
На одному ентузіазмі далеко не заїдеш.
Через той безплатний треба нав'язувати платні послуги.
Тоді і безплатний буде на більш-менш пристойному рівні.
RedHead
Новак
*

Зареєстрований: 25-2-2004
Нема на форумі

[*] написано 28-2-2004 у 02:34

Мда... пройшло 2 місяці - нічого незмінилося(хостинг не відкрили)

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2073
Реклама: