Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3
Автор: Тема: враження від Києва
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-12-2003
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 16-4-2004 у 19:54
враження від Києва

За три тижні в Києві можу сказати, що вже перший рівень адаптації пережив і зможу вижити далі :)
Як я шукав житло - це окрема розмова, ціла епопея, якби не друзі, то перший тиждень я би просто пропав.
І от яка фігня - крапок щоб похавати катастрофічно не вистачає! Тобто щоб в обід собі вийти і поїсти - це треба по вулиці швиденько чвалати щонайменше кілометро, не те що вдома, на кожному кроці недорогі кафешки...
Розміри не ті, з одного кінця міста в інший добиратися кілька годин. Зокрема мені на роботу з Борщагівки на Кловську - трамваєм і метро 1 годину 15 хвилин. Їсти з бідою навчився собі готувати, купувати зручно в Сільпо, бо є все що треба і порівняно недорого, хоча мені казали, що десь на Окружній є якийсь магазин Метро і там взагалі халява.
Ну ось. Пишу з нет-кафе, бо на роботі нету нуль... :( Як шкода було лишати виділенку вдома!!!
Питання до киян - де знайти справді недорогу аптеку, а ще краще - аптечну гуртівню з можливістю купувати вроздріб?
І ще буде багато, багато питань... :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 16-4-2004 у 21:53

Так, кав`ярень мало, але ж у багатьох заборонено палити. У Львові ж таких взагалі нема :(

В Метро і справді дещо дешевше, але не шара. Ти ж не будеш гречку по 10 кг брати?
Але вибір є :)

З Борщагівки тобі краще до метро маршруткою - за годину на Кловській будеш, а мо й швидше.

Аптеку шукай нову. Вони збивають ціни. Якщо багато брати - їдь на Оптиму-фарм - у них є кіоск де ніби дешевше ніж усюди.
А які саме ліки треба?

Звертайся. Можеш в у2у гукнути - я телефон дам, але на тому тижні я у Львові :)
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Grabchuk
Академік

Зареєстрований: 30-9-2003
Місто: 130 км на південь від Львова
Нема на форумі

Настрій: Чемний

[*] написано 17-4-2004 у 11:09

В понеділок буду в Києві. Питання до киян- петрівський ринок в понеділок працює чи ні. Колись памятаю - не працював.

Нас багато, але посад нам малувато:)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Asmera
Академік

Зареєстрований: 29-11-2003
Нема на форумі

Настрій: сяючий

[*] написано 17-4-2004 у 11:22

Кловська? Ефесе, а ми ж майже сусіди! Моя робота знаходиться в 10 хвилинах ходи від Печерської та Кловської та в 15 від Арсенальної :)
Якщо ти там працюш, то таки тобі трохи не пощастило - в цнтра дешевих кафе нема.Хіба що поряд зі мною -"Два гуся", на Бесерабці "Пузата хата", і там же у метрограді багато фаст-фудів, але ж то далеченько...:rolleyes:
Власне, ми просто купумо щось поїсти в супермаркеті чи на ринку , а потім суму ділимо на всіх.Отак...Мікрохвильові пічки ще не у всіх відділах..

Слова відлітають, написане залишається
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-4-2004 у 11:23

В понеділок Петрівка не працює
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 17-4-2004 у 11:29

Найкраща аптека недалеко від вокзалу. Їхати далеченько, але то того варте...

Люби українське!
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 17-4-2004 у 12:02

Eфесе! То ми точно сусіди! :) Привіт з "Арсеналу" :)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-4-2004 у 12:30

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
Eфесе! То ми точно сусіди! :) Привіт з "Арсеналу" :)
Бач, куме, тепер ще одного сусіда маємо:D

Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 17-4-2004 у 14:53

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
:)
А чи зголоситься пан Ефес на наші прогулянки? Від Печерську до Шулявки? А? ;)

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-4-2004 у 18:30

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Так, кав`ярень мало, але ж у багатьох заборонено палити. У Львові ж таких взагалі нема :(

Та йдеться про те, щоб щось перехопити в обід, аби до вечора не зомліти з голоду. Все ж знайшов :) Харчівня від Мін.Транспорту, похавати можна за гривень 5 і більше, якщо ж лише зупка, то й за 2 грн. Та практичніше і шидше бачу брати зі собою в термостійкій коробочці смаженої картоплі з шпондером - співробітники так роблять, тільки шпондер обзивають якось по-інакшому.

Цитата:

В Метро і справді дещо дешевше, але не шара. Ти ж не будеш гречку по 10 кг брати?

Тоді Сільпо справді краще, наприклад картопля по 80 коп., хоча взяти треба десь на 3 грн. І взагалі, не наживаються там на покупцеві. Купив ще дисконтну картку, знижка копійчана, але все одно приємно! :)

Цитата:

З Борщагівки тобі краще до метро маршруткою - за годину на Кловській будеш, а мо й швидше.

Мабуть не варто, бо в мене проїзний на метро+трамвай, а так довелося би по гривні кожен раз в маршрутці платити.

Цитата:

Аптеку шукай нову. Вони збивають ціни. Якщо багато брати - їдь на Оптиму-фарм - у них є кіоск де ніби дешевше ніж усюди.
А які саме ліки треба?

Та дрібниці різні і потрохи. То колдрекс і фармазолін (краплі до носа) купував, бо простудився, то вітамінки якісь - але переплачувати все одно не хочеться.

А "Страсті Христові" ще десь йдуть???
Bis
Дописувач
**

Зареєстрований: 2-11-2003
Місто: Kyiv
Нема на форумі

Настрій: Злий

[*] написано 24-4-2004 у 18:43

Тут афіша Києва

http://www.kino-teatr.kiev.ua/

Що, де і за скільки...
Можна навіть квитки замовляти

\"...писАть, как и пИсать нужно когда уже не можешь...\" М.М. Жванецький
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-4-2004 у 18:43

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
:)
А чи зголоситься пан Ефес на наші прогулянки? Від Печерську до Шулявки? А? ;)

Та я за обома руками! А чи зголосяться панство Asmera i Volodymyr в неділю в монастир Василіян (біля Львівської площі) на службу? Там і здибаємося! :) Як не в цю неділю, то в будь-яку іншу.
Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-4-2004 у 22:44

Ті прогулянки зручні, Володечку, якщо пан Ефес мешкає в напрямку Шулявки :)Ну і якщо у нього робочий день закінчується приблизно тоді, коли й ми йдемо :)
Тре ще буде переговорити з цього приводу :)

Пане Ефесе, мені дуже шкода, але на службу я не піду...Може, де інде зустрітися? За Володимира відповідати не буду, але чомусь сумніваюся, що він піде...

Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2004 у 17:31

Кілька слів про білети з Києва до Львова і навпаки. Їх (білетів), звісно, завжди катма. А я, наївне дитя, на Паску захотів собі до Львова. Прийшов в середу взяти білет на п'ятницю, простояв в черзі до каси пів години, а мені жіночка каже що ніц нема. Лише відходжу від каси, як тут до мене якийсь чувачок - "Білєтікі нє хатітє?", ціна 120-140 грн. (купе, плацкартних нема). Я такий ображений йду собі вже до метро, як мене ноги назад понесли і прямо до чергового. Вимагаю книгу скарг і пишу заяву на начальника вокзалу "Прошу провести службове розслідування в зв'язку з тим, що на мою думку, білети у вас продають повз касу" (точніше хто має бажання почитайте собі на центральному вокзалі в книзі скарг). Тим часом зібралися кілька працівників вокзалу, щось на мене кричали щоб я нічого не писав, а я закінчив і гонорово пішов собі. В четвер пробував взяти білет на автобус, але також ніц не вийшло. Тоді мені ще підказали, що за добу знімають бронь (чи броню?) з білетів на потяг, тому пішов в п'ятницю перед роботою знову на вокзал. Так сталося, що мене там зустрів і впізнав той же черговий, в присутності котрого я писав заяву. І до мене так лагідно "Ви не хочете забрати свою заяву?". Я звісно кажу "Давайте домовимося". Він без зайвих слів веде мене до каси, там підмигнув касирці - вже в мене є білет :) Тоді ми підійшли до книги скарг і я дрібним почерком під своєю заявою дописав "Прошу не брати до уваги мою заяву, бо вона була написана в поганому настрої і під впливом негативних емоцій". Тоді черговий дав свій номер мобільного і сказав щоб я дзвонив в разі чого, але щоб заяв більше не писав ;) Вже двох друзів відправив за білетами за цим номером і вони взяли без проблем. :)))))
Остап_М.
Академік

Зареєстрований: 26-3-2004
Нема на форумі

Настрій: так собі

[*] написано 4-5-2004 у 17:45

Це все свідчить проте що ти добре адаптовуєшся до Києва. Адже ціла купа народу нашого галицького туди виїхала і майже ніхто не повертається (в сенсі - жити, працювати). Ото ти скоро може і в Львівське товариство в Києві запишешся і будеш час від часу слухати когось з львівських рокерів на їхніх тусівках????????????? :) :) :)

Остап_М.
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2004 у 17:50

До речі, я пробував зв'язатися з Львівським товариством на першому тижні перебування в Києві, шукав будь-якої допомоги в пошуку житла. Пан Генадій (здається, директор Товариства) дещо підказав, та житло я знайшов таки сам через роздруківки.
Може і запишуся, чого би й ні? :)
Остап_М.
Академік

Зареєстрований: 26-3-2004
Нема на форумі

Настрій: так собі

[*] написано 4-5-2004 у 17:54

Та ні чого ти так відразу :) Записуйся, може колись іншим поможеш, якщо не житлом то ще чимось :)
А ще цікаво, як ставишся до тих галичан, що кажуть про Київ мовляв, нема чого їхати і все таке????????

Остап_М.
Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2004 у 17:58

Ну якщо отак без аргументацій "не варто, та й все" - то я цього не розумію. Є свої за і проти. От ще років 5 тому я собі не уявляв, що мене сюди занесе, російською (усною) не володів зовсім. А тут таки на роботі доводиться переходити на російську...
А взагалі потрібна рішучість і все вийде :)
Dмитрик
Академік

Зареєстрований: 8-3-2003
Місто: місто Лева
Нема на форумі

Настрій: СХОВАЙТЕ МЕНЕ!

[*] написано 5-5-2004 у 15:52

2Efes
А тут таки на роботі доводиться переходити на російську...
Чомусь то вище мого розуміння :(
freewill
Дійсний член

Зареєстрований: 4-9-2003
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 5-5-2004 у 21:43

Я до Києва пів-року звикав... Не можу сказати, що мені це сподобалось. А що робити? :)
ярка-дзвінка
Дійсний член

Зареєстрований: 14-9-2003
Місто: львів-філадельфія-торонто
Нема на форумі

Настрій: прекрасний

[*] написано 6-5-2004 у 00:16

Я завжди розмовляю українською, бо практично всі без винятку в Україні її розуміють, хоча не всі нею спілкуються. Я перейду на російську тільки в тому випадку, коли мій співрозмовник взагалі не розуміє української і попросить перейти на російську. В жодному іншому випадку я не бачу причини переходити на російську. Дуже часто в спілкуванні з киянами я розмовляю українською, а вони відповідають російською, і всі один одного прекрасно розуміють. І мені здається, що, враховуючи мовну проблему в нашій державі, такий варіант не є найгіршим. Хоча, безперечно, мені б хотілося, щоб ціла країна розмовляла однією мовою. Напевно я утопіст:)

жінка без дупи, як церква без дзвінниці
marco
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Львів, центр
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 7-5-2004 у 00:17
Ще враження від Києва (суб'єктивні)

Був пару днів тому в Києві. Після досить довгої перерви. Останнього разу відвідував Київ на початку 90-х.

Враження позитивні:
- чисто! це були якраз вихідні коли на Хрещатику в різний спосіб святкували купи народу, як і зрештою в парках і скверах. Що у Львові під час (і особливо після) таких святкувань твориться - всі знають. Чистота не стільки (не тільки) через те що не смітять, а через те що прибирають не після, а "в процесі". Смітників багато! Правда це не стосується районів віддалених від центру.
- Київ інтенсивно будується і перебудовується. Чимось нагадує Берлін 10 років тому, хоча масштаби будов трохи не ті, але... Тішить якість будов, будується дорого, модно і на відповідному рівні. Інша справа, що не завжди новобудови вписуються в архітектурний стиль кварталів, але чомусь мені це дуже око не разило...
- відчувається якийсь Європейський дух, попри всі залишки совдепії. В чому саме, мені складно сформулювати, але є.
- "Пузата Хата" - попри дещо штучну автентично українську атмосферу, заклад залишив дуже приємні враження, на відміну від інших "годувальних", як домової кухні і різних піцерій. Щось подібне в центрі Львова мало б шалений успіх, а нема :-(
Правда, коли я звернув увагу дівчині на роздачі, що на ціннику налисників з сиром написано "млинці з сІром", хоча мало б бути з сИром (про те що налисники і млинці - це різні речі я вже не акцентував), вона мене переконуваза, що з сиром то по-російськи, а з сІром - по-укрАїнськи :-)
- великі підземні супермаркети, яких за мого попереднього приїзду не було: під Бесарабкою і площею Незалежності. От би наш Добробут і т.п. заховати десь під землю ;-)
- нема тих противних "Пижиків"!!! Замість них їздять автобуси Богдан - нормального естетичного вигляду і технічного стану (покищо).

Враження негативні:
- мова!!! Не уявляв собі що все настільки складно. За день на вулиці від осіб молодше 30 років українську мову чув заледве 10 разів. Мимоволі на тих, хто говорить українською починаєш звертати увагу, бо вони "не такі як всі". Так само відчувається подібне ставлення до тебе. В значній кількості закладів та державних установ мовою спілкування чиновників та обслуговуючого персоналу є російська. В кращому випадку перші 1-2 завчені фрази говорять українською, далі переходять на російську. Як на мене, правильно такий персонал повинен починати розмову українською, а далі при бажанні переходити на мову співрозмовника. В більшості ж розмова велася російською, але після 5-6 фраз які я говорив українською, хто міг намагався перейти на українську.
- ще щодо мови. Україномовними є практично всі вивіски і реклами, оголошення в транспорті (закон таки працює хоч в цьому плані) і чомусь більшість жебраків та вуличних співаків??? І все!!! Якщо від цього абстрагуватись - цілком можна уявити себе десь в Росії.
- церкви. Так сталося що в більшість храмів ми попали в час вечірньої Служби Божої. Вразила кількість вірних (не туристів) на відправі. Це було не більше 10-ка осіб! Дивно мені це... і то в найбільших київських храмах!

Ось такі враження...
Ще раз підкреслюю що вони суб'єктивні - і перше що впало в око при поверхневому досить погляді.
Розумію, що багато киян київських і киян львівських будуть стверджувати що воно десь не так. Цілком можливо...

Компанія "ВебМайстерня" - професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2004 у 08:55

Та ні, все так, за винятком:
1. Бидловозки і у Києві є
2. Ціни в підземних супермаркетах здебільшого неприйнятні
3. Ніякої європейськості я особисто не бачив
4. Відсоток україномовного бізнесменства/чиновництва у Києві близький до львівських показників
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 7-5-2004 у 09:26

Так, за останні пару років Львів конкретно зросійщився.
Звісно, молодь все ж здебільшого говорить українською, а от бізнес-коло чим далі, тим більше російською. Манкурти...
Як можна поважати людей, які не поважають себе самі? Адже переходять вони на російську не із ввічливості, а від неповноцінності!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-5-2004 у 09:39

Мої спостереження з цього приводу свідчать що у Києві є тенденція визнання молоддю української мови як модної. На тому тижні взагалі був вражений - знайшов у лішті свіжий напис "Я тебе кохаю", а друг на асфальті побачив фарбою "Сашко бовдур". У Львові ж навпаки, мова модних тус - російська. Можна зайти в комп`ютерні клуби і послухати - навіть хто не знає російської намагається зламати собі якика.

А загалом ситуація вирівнюється.
 Сторінки:  1    3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2506
Реклама: